Şimdi Ara

Yalova- Çınarcık - Armutlu (SSli YOL DURUMU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar haftasonu kısmetse Armutlu'ya gidicem. Yalova'ya kadar aracımla IDO ile gideceğim, sonrası her yıl Gemlik üzerinden gidiyorum. 3-4 yıldır böyle. Sadece 1 kere dönüşte gelmiştim Çınarcık üzerinden böyle daracık yollardan geçmiştim. Bazı yerlerde bildiğin mahalle arası gibi sokaklardan geçmiştim. Açıkçası o zamanki kafayla bir daha buradan gelmem demiştim.

Bu aralar bu yolu kullanan varsa son durum nedir, ne değildir yardımcı olabilir mi? 3-4 yıldır baya güzel yollar yapılıyor. Çınarcık da bundan nasibini aldı mı merak ediyorum.

Konu ile ilgili paylaşım yapan, yorum yapan yada yapamayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

21 MAyıs'ta gelen edit:

Konu başlığı değiştirildi.

Arkadaşlar Çınarcık üzerinden Armutlu'ya gittim geldim. Giderken imkan ölçüsünde fotoğraflar çekmiştim. DSLR makine ile çekildiler ama tek elle ve pek ayar falan yapmadan.. Maksat yollar hakkında genel bir bilgi vermek..

Genel olarak Gemlik'e kadar gidip, oradan Fıstıklı mevkiini dolaşmak yerine Çınarcık tarafından gitmek daha iyi. Bu rota 55km civarında (Diğeri 85civarı) 1 - 1:15 saat/dk da gidiliyor. Asfaltsız çok kısa bir alan var. Geri kalan yol çoğunluk mıcır asfalt. Bol bol tatlı virajlar var. Ben giderken yol çok tenhaydı. 60-70km hızlarla cam açık üfül üfül gittim. Kaymak asfaltta uyumayı sevmeyen oğlum (ve annesi) mışıl mışıl uyudular :D Yolun daraldığı yerler mevcut. Acele davranmamak daha iyi olur. Birde köy içinde taze süt- yumurta veya meyve alabileceğiniz yerler oluyor. Tavsiye ederim.

Her bir resim 150kb boyutlarına sıkıştırılıp, yeniden boyutlandırılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 21 Mayıs 2013; 23:35:41 >

• Yok mu bilen
  • eski kullandığın yolu kullanmanı tavsiye ederim.
    bildiğim kadarı ile o yolda hiç bir değişiklik yok
    google earth programından bakabilirsin belki, bir dene istersen hocam.
  • Valla geçen sene geçtim o yollardan. ne ön takım kaldı ne bişey yollar berbat dönünce rot balans vs ön takımı kontrol ettirdim ama çalışmalar vardı bir kısımda gerisi berbat.
  • Teşekkür ederim. Demekki yine gemlikte özdileğe kadar gidip, o dağ yollarını tepicez
  • Ben geçen hafta armutludaydım. Yalova-Çınarcık-Esenköy üzerinden gittim. Çok virajlı olması dışında bir sıkıntı yok.
  • 10 yıl önce motosikletler ile gitmiştik 2 arkadaş, çok keyf almıştım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: senbaris

Ben geçen hafta armutludaydım. Yalova-Çınarcık-Esenköy üzerinden gittim. Çok virajlı olması dışında bir sıkıntı yok.

Hocam cevap için öncelikle Teşekkürler. Peki yolun ancak 1 araba geçecek kadar daraldigi yerler oldu mu? Yada yol kenarındaki otlar yüzünden yol kenarına çok yaklasamadiginiz?

Durduk yerde şehir içi mahalle aralarına girdiğiniz oldu mu?

Kısaca gemlikten mi gideyim yoksa Çınarcık üzerinden mi? Cumartesi öğle saatlerinde orada olacağım kısmetse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolun bir araç geçecek kadar daraldığı yollar yok, mahalle arası değilde mesela esenköy'den geçiyorsunuz haliyle şehir içi ama çok kısa bir geçiş oluyor. Şahsen ben rahat gittim diyebilirim. Virajlar dışın da beni yoracak bir sorun görmedim ama tercih sizin tabi ki.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senbaris -- 14 Mayıs 2013; 11:16:28 >
  • Pazar geçtim oradan Çınarcık-Esenköy arası yol çalışması var,Esenköy hariç Kocadere vb o köylerde ise yol berbat çukurlar var.Çınarçık-Yalova arasını yenilemişler sadece, 1 araç geçecek kadar daralan yer yok ama ona yakın yerler var dikkat etmek lazım oralarda çünkü yolun kenarları kısım kısım çukur.Eğer alternatif varsa orayı kullanmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makalali -- 14 Mayıs 2013; 12:54:04 >
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.

Şimdi ben İstanbul Sarıyer'den çıkıp, Yenikapı'dan IDO ile Yalova'ya geçeceğim. Araçta ben, eşim, 1 yaşında oğlum, arkadaşım,arkadaşımın eşi,kız kardeşi ve ikiz çocukları olacak. Yani kalabalığız. (Araç 7 kişilik). Hal böyle olunca karar vermekte zorlanıyorum. Hani yorucu olmaması için.

Yalova sonrası Çınarcık yolunu kullanırsam 127km, Gemlik yolunu kullanırsam 155km yol gidicem. Gemlik'ten gidişte, gemliğe kadar yol çok iyi ancak sonrası yine bol virajlı ve dar yollar var.

30km ekstra yol gitmeye değecek bir durum yok anladığım kadarı ile.. Belki Çınarcık civarı biryerde mola verip, çocuklara birer dondurma yediririz diye düşünüyorum.

Nasip olursa foto çekip geri dönüşte yol ile alakalı durumu da buradan paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.

Şimdi ben İstanbul Sarıyer'den çıkıp, Yenikapı'dan IDO ile Yalova'ya geçeceğim. Araçta ben, eşim, 1 yaşında oğlum, arkadaşım,arkadaşımın eşi,kız kardeşi ve ikiz çocukları olacak. Yani kalabalığız. (Araç 7 kişilik). Hal böyle olunca karar vermekte zorlanıyorum. Hani yorucu olmaması için.

Yalova sonrası Çınarcık yolunu kullanırsam 127km, Gemlik yolunu kullanırsam 155km yol gidicem. Gemlik'ten gidişte, gemliğe kadar yol çok iyi ancak sonrası yine bol virajlı ve dar yollar var.

30km ekstra yol gitmeye değecek bir durum yok anladığım kadarı ile.. Belki Çınarcık civarı biryerde mola verip, çocuklara birer dondurma yediririz diye düşünüyorum.

Nasip olursa foto çekip geri dönüşte yol ile alakalı durumu da buradan paylaşırım.

Gidilmeyecek bir yol değil hocam.Deniz manzaralı eğlenceli olabilir,mecburen bende orayı kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makalali -- 15 Mayıs 2013; 1:08:47 >

• Gemlik'ten dolaşmaya gerek yok bence. Yol köylerin içinde dar ama kötü değil. Armutlu'ya yakın kısmına yeni yol yapıldı zaten. Vakit sıkıntısı yoksa sakin sakin gidilebilir.
  • Ben Armutluluyum (Fıstıklı Köyü) , Çınarcık tarafından gitmek baya kestirme olur fakat Esenköy-Armutlu arası her ne kadar yeni yapılsa da o keskin virajlı iki arabanın zor geçtiği yollar hala duruyor. Yalova'dan Teşvikiye'ye kadar falan sorun yaşamazsınız yeni yol güzel gerçekten Çınarcık'a girmeden gidebiliyorsunuz. Ancak Kocadere,Şenköy,Esenköy yolları kötü. Gemlik tarafından gidecek olsanız Gemlik'e kadar dümdüz zaten ama Gemlik-Fıstıklı-Armutlu yolu maalesef çok virajlı ama en azından manzarası güzel. Çınarcık tarafından 60 km Gemlik tarafından 80 km civarı bir yol gideceksiniz. Benim taavsiyem Gemlik tarafından gitmeniz, iyi yolculuklar...
  • Geçen sene gelmiştim yolun büyük kısmı duble yollara dönüştürülmüştü, esenköy-armutlu arasında da belli kesimler vardı duble yola dönüştürmek için çalışmaların yapıldığı... Tabi köylerin içinden geçerken ister istemez yollar daralıyor...
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Resimler eklendi, konu başlığı değiştirildi. Yorum yazıldı :D
  • Çarşamba günü gideceğim armutluya, Esenköy yolunda bir düzelme varmı ? Şuan hangi yolu tavsiye edersiniz?
  • ben de bu haftasonu geçtim bu yoldan. teknik olarak yolda bir sıkıntı yok. gayet rahat gidilebiliyor. arkadaşların da söylediği gibi küçük bir kısım hariç yollar oldukça da geniş. Esenköy için de yeni yol çalışması sürüyor, sanırım bir tünelle esenköy'e girmeden geçiş yolu hazırlanıyor.

20:15'te armutlu'dan çıktım, normal bir hızla 21:15'te Yalova'daydım.
  • Sn. synthesizer,

Detaylı bilgiler ve fotoğraflar için çok teşekkürler. Ben de yarın bu yolu kullanıp Yalova'dan Armutlu'ya gideceğim nasipse. Acaba 2013 den bu yana yolun durumunda değişiklik var mı? Fotolarda yolun bazı kısımları asfaltsız toprak görünüyor. Hala böyle mi? Yolun son durumunu bilen arkadaşlar bilgi verebilirse çok memnun olurum. Teşekkürler,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.