Şimdi Ara

Yalnızlık Duygusu Üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bazen yalnız kalınca mutlu oluruz.Arka planda bir müzik yeterlidir herşeye.
    Bazen de insana kimsesizlik hissi verir.Mahvederiz kendimizi.

Yalnızlık insani bir ihtiyaç mıdır?

Düşüncelerinizi bekliyorum.

• bazı durumlarda elbette insana özgü bir ihtiyaçtır ancak süreklilik arz etmesi sakıncalı

ifrat ve tefrit ile kayıtlı çıkmazlardan ilham alarak yaşantımızı idame ettirmek akıl karı değil dengeyi tutturabilene aşkolsun imrenilecek erdemdir doğrusu
  • Yalnız kalmak bir ilaç mı yoksa hastalığın ta kendisi mi?

Ben bu soruya bir ilaç diyorum.İnsanlarla görünürde iyi anlaşabiliyor olmama rağmen onlara gerçek hislerimi söyleyemiyorum.Arkadaşlarınızdan birsüre uzak kaldığınızda onlara karşı daha farklı şeyler hissediyorsunuz.Bazen nefret ediyorsunuz,bazen eleştiriyorsunuz.İşte bu duyguların gerçekliğine inandığım için elimden geldiğince yalnız kalmaya çalışıyorum.

Sanırım ulaşılacak son nokta hem iletişimde bulunmak hem de aynı zamanda iletişim kurarken yalnız kalabilmek.Bu ikisi arasındaki muhteşem denge.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dm01

Yalnız kalmak bir ilaç mı yoksa hastalığın ta kendisi mi?

Ben bu soruya bir ilaç diyorum.İnsanlarla görünürde iyi anlaşabiliyor olmama rağmen onlara gerçek hislerimi söyleyemiyorum.Arkadaşlarınızdan birsüre uzak kaldığınızda onlara karşı daha farklı şeyler hissediyorsunuz.Bazen nefret ediyorsunuz,bazen eleştiriyorsunuz.İşte bu duyguların gerçekliğine inandığım için elimden geldiğince yalnız kalmaya çalışıyorum.

Sanırım ulaşılacak son nokta hem iletişimde bulunmak hem de aynı zamanda iletişim kurarken yalnız kalabilmek.Bu ikisi arasındaki muhteşem denge.

Güzel bir yere değindiniz.Aynıları bende de gerçekleşmekte.

Yalnızlık aslında insanın kendisini bulması için kendisine tanıdığı süreçtir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dm01

tasavvufda buna “halvet der encümen”deniyor "zahiri halk batını Hak ile olmak" olarakda ifade edilebilir..tefekkür edebilmek kendini dinleyebilmek adına bazen yalnız kalmak çok etkili
  • Bir insanla beraber düşündüğünüzü söyleyebilseniz dahi bunu söyleyen kendi yalnızlığınız olacaktır. İnsan düşündüğünde yalnızdır. Onlarca insanın arasında da düşünebiliyorsak ne zaman yalnız kalmayız?

İnsanın mantığının, hisleri ile etkileşebildiğini görmenin verdiği o his insanı tek başınayken milyarca insanın arasına sokabilecek kadar güçlü. Gariptir ki tek başınıza olduğu hissinide aynı güç sağlar
  • 'Yalnızlık!..
    Her kimliğe yazılı tek uğraşıdır insanın bir yaşama sırasında.. Tek sermayesidir, kıymetini bilmelidir dedi. Yalnızdır insan hep kalabalıklara karışma telaşı bundandır yanlız kalabalıklar kalabalık yalnızlıklar oluşmaktadır şehir şehir ülke. Kalabalık arttıkça artmaktadır yalnızlıklar.. İnsan bir ölümü istemez bi de ondan beter yalnızlığı ama ikisi de muhakkak gelir insanın başına bir yalnız yaşama sırasında.. Ölümün değil ama yalnızlığın bir tek çaresi var dedi tek çaresi aşkdır dedi bir yalnız yaşama sırasında nefes almanın.. Aşk da zaten iki yalnızın ortak bir yanlızlıkta buluşmasıdır dedi.. Aşık olun gösterin biribirinize yalnızlıklarınızı.. Zaten ayrılık insanın kendi tek kişilik yalnızlığını özlemesi sade ölüm değil ayrılık da yaşamın bir emri..' Bir Tiyatrodan alıntı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaşlanmak ve Ölüm korkusu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kumsalda, sırtından aşağı bir buz küpünün kaymasıdır,
    İnerken acı verir,
    indikten sonra rahatlık
  • hayatın sana sırt çevirmesine veya kucak açmasına bağlıdır.

yalnız kalmamayı tercih ederim. insanlar birbirlerinden etkilenirler, yeni şeyler öğrenirler. kimi duyguları aynı anda hissedip, kimi zaman kavga ederler. bunları tadmadan yaşamanın pek bir anlamı yoktur bence.
  • Ben aksine yanlız olmayı severim evde.Ama oda bir yere kadar tabi
  • yalnızlık bence sanıldığı kadar korkutucu bir durum değil.tabi huzuru benim gibi yalnızlıkta bulanlar için hatta çok güzel.teknoloji çağında yani günümüzde herşey o kadar çabuk değerini yitiriyor ve insanoğlu herşeyi o kadar çabuk tüketiyor ki yalnızlık elindeki tek güzel şey kalıyor.ayrıca aslında yalnız olduğumuzu sanırız ama hiç yalnız değilizdir.
  • Allah'a mahsus derlerya hani,demek ki ulaşmak güç ister.Demek ki zor,dayanılması güç fakat en son nokta...

Kaçınılmazdır zaten insan için,ötesi kendini kandırmaktır.Kandırmıyorum artık kendimi.Evet yalnızım,fakat mutluyum...
  • "Yalnızlık Şiiri

Yazabilseydim halimi keşke
    Korkularım, umduklarım,
    Umduğuma rağmen bulduklarım
    Anlatılası olsa
    Hâsılı bende olan ne varsa
    Söz olup duyulsa, şiir olup okunsa
    Yetişirdi tek hassam
    Yüreğime dokunsa

Özürlü bir hamalım
    Tepeden tırnağa kör, kendi sesine sağır
    Ecele koşan ömrün ardından ağır ağır
    Sürüklenen bedenin çektirdiği eziyet;
    Benim, işte benim o
    Mazim, halim ve âtim, hem eskim hem yenim o
    Yabancımdır an be an yaşadığım vaziyet

Bilmem başka kul var mı,
    Yalnızlığa aşina?
    Varlığından bihaber yaşayan bir başına
    Cesedini sırtlayıp otuz kûsur yaşına
    Taşıyan hamal var mı?

Hasan Aydın"

http://www.antoloji.com/siir/siir/siir_SQL.asp?sair=13478&siir=651125&order=popularite

• her zaman dengededır
    her kişinin denge degerı farklıdır
    ama her zaman bir denge içerisindedir öyle yada böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: einhander

her zaman dengededır
    her kişinin denge degerı farklıdır
    ama her zaman bir denge içerisindedir öyle yada böyle

Denge derken,anlayamadım hocam?Açıklarsanız memnun kalırım.
  • An gelir aşırı yalnızlık intihara bile sebebiyet verebilir.An gelir yalnız kalamamaktan insan delirir yine intihara sebebiyet verebilir.Öyle bişeydir yanlızlık ölçüyü iyi ayarlamak lazım...
  • İstersinki istediğin zaman insanlar çevrende dolansın istediğin zaman seni hiç aramasınlar bazen öyle anlar olur ki bir tanıdık gördüğünde kaçarsın selam vermek istemezsin bu ruh haline bağlı bence bir insan mutlu ve neşeliyse sürekli birileriyle beraber olmak ister ama mutsuzsa kendini dinlemek ister.Sürekli yalnız olan bir insana sorsanız ben böyle mutluyum dese de gün gelir anlaşacağı birisini veya mutlu olacağı bir ortamı bulursa o da şaşkınlık içinde farkında olmadan kendini kaptırır.Ne demişler yalnızlık Allaha mahsus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

Yalnızlık nedir?
    Bazen yalnız kalınca mutlu oluruz.Arka planda bir müzik yeterlidir herşeye.
    Bazen de insana kimsesizlik hissi verir.Mahvederiz kendimizi.

Yalnızlık insani bir ihtiyaç mıdır?

Düşüncelerinizi bekliyorum.

Yalnızlık,insanın kendini bulmasıdır.Kendine dönmesidir.Kesinlikle mahvedici bir duygu olduğu kanâatinde değilim.
  • Duruma göre değişir. İkisininde aşırısı zarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih86

Duruma göre değişir. İkisininde aşırısı zarar

Yalnızlık ilaçtır.Dozunu kaçırırsan sonu zarar.. Ancak ihtiyacın kadarı aldığında rahatlarsın ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.