Yalnızlık ilaçtır.Dozunu kaçırırsan sonu zarar.. Ancak ihtiyacın kadarı aldığında rahatlarsın ..
Güzel tespit.
İstediğimizde kurtulabileceksek güzeldir.
quote:
Orijinalden alıntı: sariemir06
quote:
Orijinalden alıntı: dm01
Yalnız kalmak bir ilaç mı yoksa hastalığın ta kendisi mi?
Ben bu soruya bir ilaç diyorum.İnsanlarla görünürde iyi anlaşabiliyor olmama rağmen onlara gerçek hislerimi söyleyemiyorum.Arkadaşlarınızdan birsüre uzak kaldığınızda onlara karşı daha farklı şeyler hissediyorsunuz.Bazen nefret ediyorsunuz,bazen eleştiriyorsunuz.İşte bu duyguların gerçekliğine inandığım için elimden geldiğince yalnız kalmaya çalışıyorum.
Sanırım ulaşılacak son nokta hem iletişimde bulunmak hem de aynı zamanda iletişim kurarken yalnız kalabilmek.Bu ikisi arasındaki muhteşem denge.
Güzel bir yere değindiniz.Aynıları bende de gerçekleşmekte.
Yalnızlık aslında insanın kendisini bulması için kendisine tanıdığı süreçtir.
Exactly :)
yalnız kalan insan olaylara dışarıdan bakarak dış görünüşünün neye benzediğini görebilir. içinde olan bir insan dış görünüşünü bilemez. kendini kaptırmıştır. yaşadıklarına göre dış kalıbı tahmin etmeye çalışır. dünyada yaşanacak çok şey olduğuna göre sen hepsini yaşayıp tahmin etmen gerekir. ama böyle yapmak çok büyük seneler ister. Onun yerine yalnız kalıp dışarıdan bakmak daha iyidir.
Kuş bakışı ile herşeyi görebilirsin. Bütün odaları dolaşmak yerine.
zaten büyük düşünürler genelde düşünürken yalnız kalır. antik çağlardaki düşünürlerde insanın olmadığı ve doğanın hakim olduğu yerlerde yaşamışlardır.
sebebi ise sağlıklı düşünebilmektir.
Yalnızlık göreceli bir kavramdır. Eğer kişi kendi iradesi ile yalnız kalmayı seçiyorsa onun için iyidir çünkü istediği şeyi elde etmiştir. Yok eğer isteği dışında yalnız kalmaya mahkum ediliyorsa o zaman durum değişir ama acaba burada kişiyi inciten yalnızlıkmıdır? Yoksa isteği dışında bir olaya maruz kalmasımıdır amma felsefe yaptım yau Yalnızlık ALLAH a mahsustur her canlı bir eş arar Taşın kalbi yoktur onuda yosun sarar.
quote:
Orijinalden alıntı: Dark Forest
yalnız kalan insan olaylara dışarıdan bakarak dış görünüşünün neye benzediğini görebilir. içinde olan bir insan dış görünüşünü bilemez. kendini kaptırmıştır. yaşadıklarına göre dış kalıbı tahmin etmeye çalışır. dünyada yaşanacak çok şey olduğuna göre sen hepsini yaşayıp tahmin etmen gerekir. ama böyle yapmak çok büyük seneler ister. Onun yerine yalnız kalıp dışarıdan bakmak daha iyidir.
zaten büyük düşünürler genelde düşünürken yalnız kalır. antik çağlardaki düşünürlerde insanın olmadığı ve doğanın hakim olduğu yerlerde yaşamışlardır.
Katılmakla birlikte insanın değişim için yine insana muhtaç olduğunu düşünüyorum. İnsan varoluşunu, kimliğini yine başka birinin gözlerinde değiştirmek zorundadır. Bu senin dediğin dış görünüşe denk düşüyor heralde.
İnsanın içinde öyle şeyler var ki, kafayı yememek ve düşündüklerinin normal olduğunu anlamak için, iletişimde bulunması gerekiyor. Az da olsa.
quote:
Orijinalden alıntı: köle
quote:
Orijinalden alıntı: Dark Forest
Katılmakla birlikte insanın değişim için yine insana muhtaç olduğunu düşünüyorum. İnsan varoluşunu, kimliğini yine başka birinin gözlerinde değiştirmek zorundadır. Bu senin dediğin dış görünüşe denk düşüyor heralde.
İnsanın içinde öyle şeyler var ki, kafayı yememek ve düşündüklerinin normal olduğunu anlamak için, iletişimde bulunması gerekiyor. Az da olsa.
Kesinlikle doğru.
Yalnızlığı duygu olarak yaşamadığım için tarif edemiyorum. Çünki: herşeydem kendimi soyutlanmış hissediyorum. Ha ölmüşüm geride kalan dünyevi yaşam bomboş,ha yaşamışım ama yaşanacakları yaşıyamıyorum, benim için aynı şey
Kendini yaşamdan soyutlayabilme becerisi yeri geldiğinde son derece yararlı olabilir. Işıksız , sessiz bir ortam ruhunuza gayet iyi bir ilaç olabilir ama bununla birlikte sağlam bir psikolojiye ihtiyacınız olucak
bence degil 1 elin nesi var 2 elin sesi var demisler
yanliz igrenc bir duygu insani mahfeden icindeki neseyi alip goturen bir seydir ayni uyusturucu gibi
Bir aynanın karşısına geçip saatlerce düşünmektir...
yalnızlığı tercih ederdim genelde. mutlu olmayı öğrendim ciddi anlamda mutlu olabilmeyi biri sayesinde . yalnızlık hakkımı çoook nadir kullanıyorum artık pek de güzel bişey değil bence.
Bir insan hiçbir zaman yalnız değildir. Onun yanında bir kendisi, bir yalnızlığı ve dört duvarı vardır.
Yalnızlığımla başbaşa kalmaya bayılırım. Tüm ömür yalnız kalmak istiyorum. 2-3 gün yalnız kaldığımda anladım bunu. Düzenim, moralim,hayatım.. Herşey yerli yerinde oluyor. Sevgiye ihtiyaç duyduğumda çiçek suluyordum, kuşlara verdiğim ekmeği yiyişlerini seyrediyordum.. Ah ulan yalnızlık.. Bu aralar da bi yalnızlık gidiyor. Umarım bozulmaz. . (:
Kendinle kaldığın sürece, kendini tanır ve daha az hata yaparsın. Ve toplumdan sıyrıldığın anda aslında kişiliğini toplumun yönlendirdiğini anlarsın.. Sen, sen değilsindir kalabalıkta. Yalnızlık sana, sen olmayı öğretir.
"Yalnızlık paylaşılmaz; Paylaşılsa yalnızlık olmaz." Özdemir Asaf ın çok güzel bir sözü yalnızlık üzerine...
reçetesiz ilaç gibidir, dozu bozuk olursa senide bozar
insanın kendini tanıyabilmesi açısından eşsiz bir süreçtir ama.
Yalnızlık güzel tek başına kalmayınca...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme