Şimdi Ara

Yalnızım.. sorun bende mi?.. toplumda mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında ben biraz sosyal sayılırım dostlarım vs var az sayıda.. ancak pek görüşemiyoruz artık.. isterim ki işini gücünü ailesini felan geride bırakıp bazen benimle gezen eğlenen para harcayan dostlarım sevdiklerim olsun.. şuan 29 yasındayım pek meşgalem yok.. ilişkim yok.. bilgisayar oynayarak.. internette birşeylere bakarak ve bazı şeylerle uğraşarak vakit geçirmeye çalışıyorum.. arabayla şehre dolaşmaya çıktığımda kahve içip yakıt alıp, avmde tur atıp eve dönüyorum.. Ankara çok ruhsuz bir şehir zaten.. oysa yaşanacak çok şey var bence ancak dışarıda toprağa basan, havayı soluyan kültür ve eğlence yaşayan insan hiç yok gibi.. nerelere gitmem katılmam abone olmam gerek yada gerek değil bilmiyorum?, hayatı renkli ve coşkulu yaşayan insanları nerede bulabilirim bilmiyorum.. bulsam da ne şekilde tanışabilirim onlarla bilmiyorum.. zengin olup zenginlerin muhitlerinde mi takılmam gerek? Yada bu aradıklarım yurtdışında gelişmiş ülkelerde felan mı var?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sorun hem sende hem onlarda. Ben yazayım kararı verin.

Muhtemelen benim gibi yapmacık ilişkileri, dostlukları sevmiyorsunuz. Şuanda tüm toplum böyle. Mesela instagram. Orada ki insanların %95'inin göstermeye çalıştığı hayatı yalan. Herkes farklı görünme peşinde. İnsan ilişkileri, arkadaşlıkları da böyle. Bunu farkettiyseniz ve bu size uymuyorsa yalnız kalırsınız. Ben neler görüyorum çevremde. İnsanlardan bu yüzden uzaklaştım. Bir çoğu çıkar peşinde koşan iki yüzlü yaratıklar.

İnsanların çoğu böyle. Ve bu durum seni rahatsız ediyor, senin düşüncelerine uymuyor.

Şimdi kararını ver sorun onlarda mı sende mi?
  • takip
  • Yaşadığım problem illüzyona dair. Mesela şehrin merkezinde bir mekan düşün. İçinde 100 masa var. Ve sürekli dolu. Sen her önünden geçtiğinde orada gülen, sosyalleşen insanları görüyorsun ve üzülüyorsun çünkü onun dışındasın. Ancak burada yanıldığımız kısım sürekliliği o insanların sağlıyor olduğunu düşünmek. O mekanın hep dolu olması oradaki insanların her hafta sosyalleşmesinden ötürü değil. Ankara'daki insanlar yılda bir kez dışarı çıksa bile o mekan hep dolu olacak çünkü dışarıda milyonlarca insan var. Yani aslında insanlar sandığın kadar sosyal değil.

Aynı mantık Instagram'da da geçerli. 365 günün sadece bir gününde dışarı çıkan insan o günün fotoğrafını paylaşıyor ve 364 günün monotonluğunu paylaşmıyor ama Instagram'da bir kişiyi değil, 200 kişiyi takip ediyoruz. Bu nedenle her gün bir sosyalleşen insan fotoğrafı görüyoruz muhakkak. Beynimizde bunu sen hariç herkes sosyal gibi yorumluyor süreklilikten ötürü.

Kısacası insanlar köpek gibi çalışmaktan kendilerine çok vakit ayıramıyor. Ayıranlar da farklı günlerde ayırdığı için ve sen bunları ardışık olarak gördüğün herkes her gün sosyal sanıyorsun. Tavsiyem vakit geçirmeyi sevdiğin insanları bulup çok sıkmadan belli periyotlarla buluşun.

• değişik kurslara katıl oralardan insanlarla tanış, birlikte vakit geçirin falan.

hemen dibinde eskişehir var, oraya git kime selam versen tamamdır, arkadaş oldunuz
  • sende. yalnız olmayı beceremiyorsun. sıkıcısın.
  • Aynı durumdayım.Ortam bulamıyorum.Bulsamda sığ bir ortam olmuş oluyor.Yüzeysel oluyor ilişkiler.
    Yaşıtım insanları göremiyorum nedense.Sokaklarda gördüklerim ya çok genç,ergen yada yaşlılar.20-30 yaş arasının hiç mi aktiviteleri yok bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

sende. yalnız olmayı beceremiyorsun. sıkıcısın.
    Yalnız yaşayabilirim, ancak yinede hayatı dostluklarla, aktivitelerle, anılarla yaşayabilmek konusunda hayal de olsa umut besliyorum imreniyorum.. isteyince olmayacak şeyler değil bunlar çünkü.. mesela sıkı bir kankamla firari olup yurtdışı macerasına kendimi atmayı isterim sırf anı olsun survive olsun diye ama bulamıyorum kimseyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar oynuyorum dan sonrasını okumadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

Aynı durumdayım.Ortam bulamıyorum.Bulsamda sığ bir ortam olmuş oluyor.Yüzeysel oluyor ilişkiler.
    Yaşıtım insanları göremiyorum nedense.Sokaklarda gördüklerim ya çok genç,ergen yada yaşlılar.20-30 yaş arasının hiç mi aktiviteleri yok bilmiyorum.
    Yani seninle aynı duygu ve düşünceleri yaşayarak bu vaziyeti gerçekten hayret verici buluyorum.. herşey üniversite mi? İşyeri mi? Sevgiliyle çıkmak mı? Evlilik hazırlıkları mı? Ne bileyim bir hafta sonu sadece sivil olsan.. keyfin, eğlencenin, sohbetin, misafirliğin yada en basitinden bir dostunla beraber hobiye gitmenin insanı olsan bizde desek dostluk, sosyallik hobi ölmemiş..

• Sorun hem sende hem onlarda. Ben yazayım kararı verin.

Muhtemelen benim gibi yapmacık ilişkileri, dostlukları sevmiyorsunuz. Şuanda tüm toplum böyle. Mesela instagram. Orada ki insanların %95'inin göstermeye çalıştığı hayatı yalan. Herkes farklı görünme peşinde. İnsan ilişkileri, arkadaşlıkları da böyle. Bunu farkettiyseniz ve bu size uymuyorsa yalnız kalırsınız. Ben neler görüyorum çevremde. İnsanlardan bu yüzden uzaklaştım. Bir çoğu çıkar peşinde koşan iki yüzlü yaratıklar.

İnsanların çoğu böyle. Ve bu durum seni rahatsız ediyor, senin düşüncelerine uymuyor.

Şimdi kararını ver sorun onlarda mı sende mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.