Şimdi Ara

Yakit tuketimim nasil?(Uzun yol)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Isparta-Ankara arasi yaptim bugun.(Afyon ustunden gidilen)

Butun degerleri sifirlayarak yakiti alip yola ciktim.Aracta 4 yetiskin ve bagaj tam dolu seyahat ettik.Klima surekli acikti.Katettigim mesafe 401 km

Hizim Afyon a kadar 140-160 arasi degisti,Afyon dan sonra yagmur basladigi icin 120 ye sabitleyip Ankara ya geldim

Ortalama hiz niye 98 km onu anlamadim(Sanirim isiklarda durdugumda ve Afyon un icine alisveris icin girdigimde dusmus olmali)

Arac Focus 3.(Makyajsiz kasa)

1.6 Tdci 115 Ps,6 ileri manuel

Sizce fazla mi,normal mi,az mi bu tuketim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence yük ve hıza oranla oldukça iyi ama az önce bir Egea nın dümdüz olduğu ölümlü kaza linkinden geldiğim için, bence biraz daha yavaş kullanmaya alışın derim.
  • forumun %99 u yakıt konusu,her yola çıkan konu açıyor.direk yazın bari resim şart değil onada inanırız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz hocam,zaten belli bir sure sonra aractakilerden de uyarilar geldi,yagmurun da etkisiyle hizi dusurdum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    İlk defa boyle bir konu actim,ben bu yakit konularinin raconu fotograf koymak olarak algiladigim icin sonradan aklima geldi asagi garaja inip cektim:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tuketim ideal, ne fazla ne az.

• U.C.Y kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler,bana da ideal gibi geldi de yine de fikirleriniz almak istedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Haklisiniz hocam,zaten belli bir sure sonra aractakilerden de uyarilar geldi,yagmurun da etkisiyle hizi dusurdum

Yavaş gitmeyi sevmiyor olabilirsiniz, açıkcası ben de eskiden öyleydim.

Birkaç yıl önce (2010 da olabilir) dizel Focus 2 aracımla Ankara dan Balıkesir e tek başıma giderken yakıt tüketimi rekorumu kırmak istedim ve yol boyunca araçla 5. viteste 80 i geçmemeye çalıştım, ilk başlarda bu hız ortalaması çok bunalttı ancak bir süre sonra alışınca yolu ve etrafını aslında çok çok daha rahat izleyerek farklı bir keyifte yolculuk ettiğimi, sağdan süzülmenin de başka bir keyif olduğunu anladım, üstelik yol sonunda da ortalama tüketimim min. 3.4 max. 4.5 olacak şekilde bitince çoğu manada hızlı gitmekten daha faydalı (ve elbette güvenli) olduğunu anladım.

O günden bu yana birkaç araç değiştirdim, bugn araçlarımdan Stepway dCi ile benzer şekilde 3 küsür, Golf 7 Tsi ile 4.4, Insignia SIDI ile 5.5 ortalama ile yol alabiliyorum, ekonomik olduğu kadar konforlu ve de güvenli de oluyor.

• Dizel kullanmadığımdan genel tüketimleri nedir bilmiyorum ama hem yüklü hemde basarak kullanmanıza göre oldukça iyi gözüküyor. Foto olmadan açılan konunun bir anlamı olmaz doğrusunu yapmışsınız.

Diğer arkadaşlar uyarmış ama bende uyarmadan edemeyeceğim. Yol durumuna göre güvenli hızları aşmayın. Siz hata yapmasanız bile trafikte o kadar çok kazma varki bir anda kazaya karışmak işten bile değil.

• 6. Vites tüketimi düşürmus basınca araçların helsi yakıyor . Sizinki ise ideal. Devir ne alemlerdeydi o hızlarda

• quote:

Usta varsin 6 yaksin, focus kullaniyosun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

6. Vites tüketimi düşürmus basınca araçların helsi yakıyor . Sizinki ise ideal. Devir ne alemlerdeydi o hızlarda

120 km de iken 2100 devir,160 da iken 3000(3100-3200 arasiydi sanirim) i hafif geçik sekildeydi

6.vitesin araligi baya genis tutulmus

• Ortalama hız öyle olur. Ben de 140ın altına düşmediğim yolda ortalama hızım 114dü. 2 ışığa yakalanınca böyle oluyor. Bence tüketim çok iyi. Kabaca 20 kuruş yakmış, LPG'li bir arabada da o tempoda 10 litre lpg tüketiyor, daha ne olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

quote:

Usta varsin 6 yaksin, focus kullaniyosun :)

Eyvallah hocam,Allah hepimize daha da iyilerini nasip etsin

• quote:

İlk defa boyle bir konu actim,ben bu yakit konularinin raconu fotograf koymak olarak algiladigim icin sonradan aklima geldi asagi garaja inip cektim:)

Kardes millete bakma sen bzm millet herseye bir kulp bulur. Bu forumdaki bazi kesime "ışıklarda bana el kol hareketi yaptilar" , "trafikte bana sellektor yaptilar" gibi sacma sapan konular lazim ki geyik yapabilsinler.

Yakit degerin seyrettigin hiza gore bence gayet makul. Resimle desteklemende guzel olmus. Resim koymasan bu seferde konu fake diye elestirirler. Yorum yazan bazi kisileri anlamakta gucluk cekiyorum. Ve dikkatimi cekiyor sadece yorum yapmak icin bos bos yorum yazanlar var ...

• esmerce kullanıcısına yanıt
    Hocam ben genelde Konya-Isparta arasi yapiyordum(Memleket Isparta),o yol baya virajli,temkinli gitmeyi gerektiren bir yoldu,tek seritli yol.Onceden Konyada ikamet ediyorduk,simdi Ankara dayiz

O yolda insan surekli tetikte oluyor,hic basmak aklina gelmiyor.

Bu yolda ise(Isparta-Ankara) cift serit ve kaymak gibi yol ama etraf bombos.Canım sıkıldığı icin ister istemez kendimi gaza yuklenmis buluyorum.

Yaptigim gercekten cok yanlis,bugunku Egea konusunu da gorunce bir kez daha anladim.

İlerleyen zamanlarda artik daha sabirli gitmeye ozen gosterecegim.Sizin hiz kadar olmasa da(masallah,iyi sabir var sizde)guvenli surmeye gayret edecegim.

Uyarilariniz ve tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

Ortalama hız öyle olur. Ben de 140ın altına düşmediğim yolda ortalama hızım 114dü. 2 ışığa yakalanınca böyle oluyor. Bence tüketim çok iyi. Kabaca 20 kuruş yakmış, LPG'li bir arabada da o tempoda 10 litre lpg tüketiyor, daha ne olsun.

Tesekkurler bilgiler icin

Yari depo kalinca eve vardigimda baya mutlu oldum

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam

Valla haklisiniz,bugun Egea kaza konusunu(hem Egea nin resimleri,hemde baska kaza yapan araclarinkini)gorunce yaptigim yanlisin bir kez daha farkina vardim.Bundan sonra daha sabirli ve sakin surecegim

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Sonrada no ss,no guven diyorlar

Kaldi ki herhangi bir tuketim konusu aciliyorsa aslinda mantikli olan bu.Sonucta veriler isiginda yakit tuketiminin ideal olup olmadigini sorgulayacagiz,baska turlusu sacma olur zaten

Hocam o bos yorum yapanlari belki de kendi hallerine biraksak zamanla birakirlar bu tarz hareketleri(bir temenni)

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Dizelin güzelliği, lpgde 1.5-2 depo bitmişti

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.