Şimdi Ara

Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim aracım Fiesta 1.4 TDCİ 2008 model

Şuan şehiriçi km de 3 TL yakıyor sizce bu normal mi?

Sizin aracınız şuan km'de şehir içi kaç TL yakıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal. Benim astra k dizel otomatik şehir için 1 depo ile 600-650 km anca yapıyor sen düşün

• Şehir neresi? İstanbul ana arterlerde mesai saati normal olabilir örneğin.

• perfectstrangers P kullanıcısına yanıt

İzmir hocam.

• Ken Block43 kullanıcısına yanıt

Kaç lt yakıt alıyor hocam.

• bloody31 B kullanıcısına yanıt

Kısa mesafede normal, eğer 30-40 km tek yön kullanılıyorsa fazla gibi geldi. Duster dizel otomatik bende şehiriçi 6.5 lt yakıyordu yer İstanbul

Eski tip TDCi motorlar yakıtı kullanmaz, içer hocam.

Siz daha böyleyseniz 1.8 TDCi 110HP GLX paket Ford Connect kullananlar ne yapsın?

Yakıtı içiyor ama güzel de kaçıyor. O yüzden Ford'da dizel alıyorsan yakıtı da düşüneceksin. Aksi takdirde Benzin&LPG'lilerini tavsiye ederim.

Yeni tip yeni jenerasyon 1.5 ve 1.6 TDCi DURATORQ 95~100HP motor şu anlık Ford bünyesinde az yakan motordur. Az yakmasının sebebi de Ford'un motoru diye aldanmayın, PSA (Peugeot-Citroen) üretimli, Ford editionlu motordur. Kısaca Peugeot'da bu motor 1.5 ve 1.6 HDi olarak geçer. Gerçekten de çok az yakar. Güncel olarak Ford Focus, Courier, vb. araçlarda kullanılmakta. Peugeot-Citroen'de ise (301, C-Elysee vb.) araçlarda kullanılıyor. Velhasıl TDCi'den uzak durun hocam.

DİPNOT: 2015 C-Elysee 1.6 HDi kullanıyorum. Şehir içi 1.5 TL km başı yakıyor. Courier'da kullandım o da maksimum 1.5 TDCi TitaniumP. şehir içi 1.80-1.90 kuruş arasıydı. Aynı zamanda Connect 1.8 de kullandım. Yakıt ibresinin gözle görülür şekilde yere çakıldığını gördüm. 🤠

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 18 Aralık 2023; 3:57:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aveo Yakıt Tüketimi
    13 yıl önce açıldı
    ---CRUZE YAKIT TÜKETİMİ---
    15 yıl önce açıldı
    Doblo yakıt tüketimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Ben de İzmir de yaşıyorum, siz İzmir'in neresindesiniz bilmiyorum ama hesabınıza göre aracınız 9 Litre civarı tüketiyor. Çok sıkışık trafik ve kısa mesafe ise normal, değilse fazla tüketiyor. Benim 1.0 Turbo benzinli aracım Karabağlar, Güzelyalı, Narlıdere güzergahın da Kışın 7-7,2 Litre, yazın 6,6-6.8 Litre civarın da tüketiyor.

• Arkadaşlar merhaba, aracim 2016 model 1.6 cdti otomatik j kasa sedan astra arac. Ankara trafiginde sehir içi tam depoyla 500 km yi zor görüyorum. Anlik tüketim 10 litreden aşağı zor düşüyor. Uzun yolda 5 e kadar düşüyor ama sehir içi çok yakiyor. Çekişten düşme siyah duman vs gibi problemim yok. Bu araçlar için bu degerler normal mi yoksa arabanin neyine baktirmam gerekiyor. Ozellikle ayni model araci kullananlar yorumlarsa akil verirse memnun olurum teşekkürler.

• harputt23 H kullanıcısına yanıt

Baktıracak bir şeyi yok. Uzun yolda 5 litre yakıyorsa sorun yoktur zaten. Şehiriçi ağır dur kalk yokuş vb. durumlarda 10 litreye yakın değer görebilir. Dizelde olsa.

• 1.4 tdci de pejo motor. Şimdiye kadar üretilmiş En az yakan dizel ünite olabilir.

Dur kalk çok yapıyorsan 3 lira normal. Uzun yolda 2,5 altına sarkar.

• Sizin araçlar km başına ne yakıyor?

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    1.4 HDi idi sanırım. Unutmuşum.

Ama Ford'un bir şeye el atmışlığı vardır illa ki bu motorda. Artık enjektörleri mi büyüttüler, püskürtme sistemiyle mi oynadılar herifler.

• *2011 1.3 Multijet 90HP Doblo Yeni Kasa
    Şehir içi 3 TL yakıyor.

*2012 1.6 Multijet 105HP Doblo Yeni Kasa
    Şehir içi 3.5 TL yakıyor.

*2015 1.6 HDi 92HP C-Elysee
    Şehir içi 1.70-1.80TL arası gidip geliyor.

*2020 1.5 BlueDCI 90HP Symbol
    Şehir içi net 1.5 TL yakıyor.

*2008 1.4 Authentique Clio
    Şehir içi LPG'de 1.2 TL yakıyor.

Bunlar 1 ay içinde deneyimlediklerim araç listesi. Hepsi de şehir içidir. En çokta Symbol DCI ve 1.6 Multijet Doblo'ya hasta kaldım. İkisi de rampada k*pek gibi kaçıyor.

• 34HIL34 kullanıcısına yanıt
    Yani ne bileyim iyice soğuttu bu durum. Opel astra dizel şehiriçi düşmanı

• harputt23 H kullanıcısına yanıt

şu an lpg kullanmıyorsanız herşey acayip pahalı .

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Evet hocam herşey pahalı fakat benim araba bile 3 TL yakıyorsa az yakan model olarak biliniyor diğer araçların vay haline

• istanbul'dayım sabah akşam çok kısa mesafe (marmaray tren istasyonuna gidiş geliş için) toplam 4 km kullanıyorum 4.70 lira yakıyor, hafta sonları şile'de ki evime gidiş gelişte 2,38 liraya düşüyor;

ne kadar uzun yol yaparsanız sarfiyatınız o kadar düşer sıkışık ve kısa mesafe kullanımlar her zaman sarfiyatı arttırır.

ay sonunda tüm yakıt sarfiyatını firmaya bildiriyorum maaşıma ilave olarak geri alıyorum

• Sehir içi 1.2 tl lpg yakabilecdk bir araç yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.