Şimdi Ara

Yakıt göstergesi ve yakıt deposu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkac gün önce Budget'tan 2017 model Renault Symbol 1.5 dizel kiraladım. Bildiğiniz gibi kiralayınca dolu depo verilir ve dolu depo iade istenir yine.

Ben de aracı aldığım zaman dijital yakıt göstergesi tam dolu idi. Yani 8 dişin 8'i de doluydu. Neyse, ben yaklaşık 365 kilometre yaptım ve yakıt göstergesinin sadece bir dişi eksilmi?ti. Ben de 150 liraya yakıt alıp teslim ettim. Yani 22 litre... Şimdi bu aracın deposu 50 litre ve ben 22 litre attım; ama 22 litre eksilmi?ti diyelim, neden sadece 1 diş eksilmişti? Ki depo 50 litre ise, zaten 330 liraya bir depo doluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draden -- 13 Nisan 2019; 23:21:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel.

• skoda vw grubunda da öyle. depo yamuk olarak düşün fullken azalmıyor üst kısmı geniş aşağı doğru gittikçe daralıyor mesela yarım depo yakıt olsa 1 dişi 130 140 kmde eksiltecekti
  • depo kesinlikle 50 litre değil bence :) birde pompa attıktan sonra 100tl lik daha mazot alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

depo kesinlikle 50 litre değil bence :) birde pompa attıktan sonra 100tl lik daha mazot alıyor
    Depo 50 litre. Az önce Renault sitesinden broşürünü indirip teyit ettim yine. Sanırım üstteki arkadaş haklı çünkü Jetta'da da aynen böyle idi. Depo tam doluyken ibre uzun kilometrelerde yerinden oynamıyordu. Oynayınca da hızlı bir şekilde ibre düşmeye başlıyordu.

Peki yakıt deposunun doluluk oranını öğrenme imkanım var mı? Mesela ibre full gösterdiği halde gerçekte ne kadar full olduğunu nasıl öğrenebilirim deponun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Draden

Depo 50 litre. Az önce Renault sitesinden broşürünü indirip teyit ettim yine. Sanırım üstteki arkadaş haklı çünkü Jetta'da da aynen böyle idi. Depo tam doluyken ibre uzun kilometrelerde yerinden oynamıyordu. Oynayınca da hızlı bir şekilde ibre düşmeye başlıyordu.

Peki yakıt deposunun doluluk oranını öğrenme imkanım var mı? Mesela ibre full gösterdiği halde gerçekte ne kadar full olduğunu nasıl öğrenebilirim deponun?

Alıntıları Göster
    depo broşürde 50 lt gözüküyor ama max. 70 lt hacmi var. gırtlak dolum yaptığımda 67 lt alıyor. yakıt göstergesi 45 lt ve üstünde full gösteriyor. 1 diş düştüğünde depoda 44 lt yakıt oluyor.

• Yeri gelmişken benimde bir sorum olacak depodaki yakıtı litresine kadar öğrenebilmek mümkün mü?
    Mesela şuan depoda kalan yakıt 2 litre yazacak. Bu kadar hassas ölçüm yapan arabalar var mı yada harici bir programla böyle birşey yapılır mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzin Deposu Hava Yapma Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    aşırı yakıt tüketimi sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benzinlikte 50 litre depolu dacia sanderoya 65 litre yakıt alındığına bizzat şahit oldum. O yüzden sizin olay gayet normal.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.