Şimdi Ara

Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
4
Favori
3.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tank man sağlam ama çinlileri biliyoruz dövüp öldürmüşlerdir o gün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keras

    tank man sağlam ama çinlileri biliyoruz dövüp öldürmüşlerdir o gün

    Hükümet tarafından askeri birliği küçük düşürmek suçundan öldürülmüş.
  • VASİLİ ARKHİPOV rus deniz subayıdır , rus denizaltısındaki komutanının nükleer silahları ateşlemesini engelleyerek dünyayı nükleer kıştan kurtarmıştır.

    ama ne kendisi ne de şimdiki insanlar onun nasıl bir felaketi önlediğini anlamış değil

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ak Sakalsız Dede -- 31 Mayıs 2013; 19:13:29 >
  • Mustafa Kemal ATATÜRK

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinalyus

     Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar

    Rachel Aliene Corrie(10 Nisan, 1979 -16 Mart, 2003) ISM (International Solidarity Movement-Uluslararası Dayanışma Örgütü)

    Son sınıfta okulunun tayiniyle Refah-Olympia kardeş şehir projesi kapsamında Gazze'ye gittiğinde İkinci İntifada sürmekteydi.Gazze'deyken İsrail Ordusu'nun Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına şiddet dışı eylemlerle engel olmaya çalışan ISM aktivistleriyle tanıştı. Gazze'ye geleli henüz iki ay olmamıştı ki, 16 Mart 2003 tarihinde iki İsrail buldozerine karşı 8 ISM aktivistinin 3 saatlik direnişi sonrasında öldürüldü.

    Öldürüldüğü esnada dostu eczacı Samir Nasrallah'ın ailesinin evini yıkmaya çalışan İsrail buldozerinin karşısına duruyordu.Buldozer tarafından iki kez çiğnenmesi sonucu kafatası kırıldı,kaburgaları parçalandı ve akciğerleri delindi.Corrie'nin ölümünden sorumlu olan buldozer operatörü konusunda ihtilaf vardır.Görgü tanıkları,buldozerin operatörünün bir İsrail askeri olduğunu ve kasıtlı bir şekilde Corrie'yi ezdiğini iddia ediyorlardı.İsrail hükümeti ise olayın bir kaza olduğunu ve operatörün Corrie'yi görmediğini iddia ediyordu.


    +1





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaser Arafat
  • evlet destekli mafya capulcuları kahraman ollmuş lol
  • eline sağlık bro ilgiyle okuyorum,devamını bekliyorum
  •  Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinalyus


    İbrahimov Mübariz Ağakerim oğlu

    Değişik paylaşımlar yapıyorsun,tankın önünde yatan kadınla bu adam bir mi sence?
  •  Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar
    Thich Quang Duc
    Takvimler 11 Haziran 1963'ü gösterdiğinde Thick Quang Duc, Güney Vietnam hükümetinin din adamlarına yaptığı baskı ve eziyetleri protesto etmek için Saigon'un işlek bir caddesinde kendisini yakmıştır. Görgü tanıklarının ifadesine göre Duc, iki öğrencisiyle birlikte yolun ortasında durup arabadan usulca inerek yere oturmuş ve talebelerinden üzerine benzin döküp kendisini yakmalarını istemiştir. Yandığı an hiç kıpırdamamış, ses çıkarmamıştır.

    Adam hiç kıpırdamıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrizBİM


    quote:

    Orijinalden alıntı: -BlitzCrank-


    quote:

    Orijinalden alıntı: FrizBİM


    quote:

    Orijinalden alıntı: hypsibremetes

    Alparslan Türkeş
    Abdullah Çatlı
    Hüseyin Nihal Atsız
    .
    .
    .
    diye gider.



    Gülünecek pek bişey değil hocam yazdıkları kitaplarla düşünceleriyle milliyetçilikleriyle milyonlari arkasından sürükleyen insan kahramandir.

    yazdıkları bir dusunce sisteminin kahramanlarıdır.ben buraya gelıp chavez che deniz yazıyor muyum?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: OldWolF3

    quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinalyus


    İbrahimov Mübariz Ağakerim oğlu

    Değişik paylaşımlar yapıyorsun,tankın önünde yatan kadınla bu adam bir mi sence?

    İlgimi çektiği için paylaştım.Tank man dünyaya mal olmuş bir kahraman, mübariz ise türki halklara.Bu konuda hak veriyorum size
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare667

    Mesajınızı şikayet ettim.Yukarıda yazılanların gerçekliğinden şüpheniz varsa ermeni kaynakları ya da ellerinin bağlı olduğu videosunu izleyebilirsin.Biraz araştır, öğren.
  • Gorbaçov.
    Komünist olduğu için değil; gerçekten sistemin adamı olduğu için ve sistemin koyduğu kurallara sistemin iyiliği için dahi olsa bile karşı çıkmayan bir kişi; saygı duyulacak seviyede benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Discount Specialist -- 1 Haziran 2013; 20:19:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖmürcekAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: hypsibremetes

    Alparslan Türkeş
    Abdullah Çatlı
    Hüseyin Nihal Atsız
    .
    .
    .
    diye gider.

    Abdullah Çatlı'mı kahraman?
    Yok artık!

    Doğaçlama bir şey getirdi aklıma yazdım bi kere silmek istemedim. Türkçe yazsam esprisi kalmazdı.

    Vegeta; what does the scanner says about them Turkish nationalists IQ level?

    The intelligency on the Turkish nationalists are mostly over 9000 MINUS.

    -Hah i thought so.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heîsenberg

    Yaser Arafat

     Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar

    Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) lideri ve Filistin Ulusal Yönetimi'nin ilk başkanı. Arafat, Filistin'in özerkliği için durmaksızın İsraillilere karşı mücadele etti.

    Hayatının son dönemlerinde Arafat, FKÖ ile İsrail arasında onyıllardır süren anlaşmazlığı sona erdirmek için İsrail hükümeti ile bir dizi müzakereye girişti. Bunların arasında 1991 Madrid Konferansı, 1993 Oslo İlkeler Anlaşması ve 2000 Camp David Zirvesi bulunur. İslamcılar ve FKÖ'nün bazı sol kanat mensupları yozlaştığını ve İsrail hükümetine çok fazla taviz verdiğini söyleyerek kınamış ve muhalif olmuşlardı. 1994 yılında Arafat, Oslo'da yapılan müzakerelerden ötürü İzak Rabin ve Şimon Peres ile birlikte Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü. Bu esnada Hamas ve diğer militan örgütlerin gücü eline geçirerek el Fetih ve Arafat'ın talep ettiği otoriteyi sarstı.
    2004 yılının sonlarında Ramallah'da bulunan binalarda iki yılı aşkın bir süredir İsrail Ordusu tarafından zorla tutulmaktayken Arafat hastalandı ve komaya girdi. Gerçek ölüm sebebi tam olarak bilinmese de doktorlar idiyopatik trombositopenik purpura ve sirozdan söz etti ama otopsi yapılmadı. Arafat 11 Kasım 2004'te 75 yaşında öldü.




  • Ünlü nazi deneylerinin cani doktoru ne kadar kabul edilmese de modern tıbbın babası Josef Mengele
    https://store.donanimhaber.com/44/4f/8c/444f8cdb3d17ec56ec5722d26ba1bacc.jpg
     Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eşruhuum

     Yakın Tarihe Damgasını Vurmuş Kahramanlar


    Ali Gaffar Okkan, (d. 1952, Hendek, Sakarya - ö. 24 Ocak 2001, Diyarbakır) Diyarbakır Emniyet Müdürü iken halen fâili meçhul olan bir suikast sonucu öldürülmüş polis müdürü.

    Kars Emniyet Müdürü iken, Diyarbakır gibi yıllarca PKK ve Hizbullah terörünün ve aşırı göçün ağır sonuçlarını yaşayan bir ile emniyet müdürü olarak atandı. Hüseyin Velioğlu'nun İstanbul Beykoz'daki villasına yapılan baskında büyük rolü vardı. Gaffar Okkan, Hizbullah'ın çökertilmesinde çok önemli bir rol oynadı. Kadın polisler Diyarbakır'da ilk kez onun emriyle sokağa çıktılar, trafiği yönettiler. Gaffar Okkan; İki küçük otomobil aldı ve mavi-beyaza boyattı, İkişer kadın polis görevlendirdi. Bir otomobil kaybolan çocukları toplayıp ailelerine teslim ediyor, diğeri de yürümekte zorlanan yaşlılara yardım ediyordu. Havaalanındaki kadın polisler yaşlı yolcuların bilet işlemlerini yaptı, uçağa kadar götürdü. Havaalanına tekerlekli sandalye aldırdı. Okkan'ın ilklerinden biri de şehrin kritik noktalarına kurdurduğu kameralardı. Gece yarılarına kadar makam odasındaki dev ekranda sokakları gözlerdi.

    quote:

    18 kasım 1997'de emniyet müdürleri kararnamesi ile kars emniyet müdürü iken ali gaffar okkan, diyarbakır emniyet müdürü olarak atandı. şüphesiz bu kararname ile birlikte çok şey değişecekti. 1998 yılının ilk günlerinde bu bazalt gözlü şehirde göreve başlayan gaffar müdür ilk birkaç gün şehri tebdil-i kıyafet gezdi. çaycıya gitti ''çay içeceğim ama param yok'' dedi, çaycı ise ''lafı mı olur?'' dedi kaba türkçesi, ince yüreğiyle. gece yarısı ciğerci salih usta'ya gitti ''açım ama param yok'' dedi, salih usta ''para mı?'' dedi gülerek ve ''yabancı olduğun belli, kalacak yerin var mı?'' diye sordu. bu soruyu duyar duymaz gaffar baba'nın gözleri dolmuştu. diyarbakır emniyet müdürü olduğunu söyleyince salih usta ''ben de valiyim'' dedi, güldüler... sonraki günlerde gaffar okkan, makam arabasıyla ciğerci salih usta'nın yanında geçerken durması ve arabadan inip ''işler nasıl ustam?'' diye sorması ise salih usta'nın gözlerini yaşarmıştı. ''yıllarca hakarete eden, küfreden, ciğer yiyip de parasını vermeyen, istediğimde de döven polislerin tam tersine bana sarılmıştı bu polis, hem de sıradan bir polis değil 5500 polisin şefiydi. bir diyarbakırlı için bunlar ne demektir, anlayamazsınız.'' diyerek duygularını ifade ediyordu, salih usta.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.