Şimdi Ara

Yahudiler neden sevilmez? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
4
Favori
19.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hristiyan_Turk

quote:

Zannediyorum Hrıstiyanlığın Protestan yorumunu benimsiyorsunuz? Zira Katolik kardeşlerinizin böyle düşündüğünü sanmıyorum.

Papa sizin için ne ifade ediyor?

Hristiyan 3 ana mezhebinde Tanrı'nın ve Rab İsa Mesih'in kimliği aynıdır. iman aşamasında hiçbir uyuşmazlık tartışma yaşanmaz.
    Katolik kardeşlerde bunu savunur. o hadiseleri , Kara Leke - Utanç Tablosu - Kutsal Kitap'ı ilgilendirmiyor şeklinde yorumlarlar. Bu konuda her mezhep aynı fikirdedir. Daha doğrusu eğer Kutsal Kitap'a iman edip Hristiyan olmuşlarsa Kutsal Kitap ile aynı fikirde olmak zorundalar.

Hristiyan öğretisini daha "Tanrı'dan gelme" bulmuşumdur. Belki ilgilendiğim uzakdoğu felsefesine benzediğinden (Diğer yanağı çevir gibi), belki de sevgilim Hristiyan olduğundan objektif bakamıyorum.

Bu onlarla müslümanlarla tartıştığım gibi tartışmamam anlamına gelmiyor tabi ki.

Daha yeni bana İsa'yı hippiye benzettiğini söylemiştin. Aynı şeyi bu arkadaşada ifade etmeni umuyorum.

Bu arada sevgilin senin gibi azılı bir ateisti Hrıstiyan yapmasın dostum?

Zamanında ateist olan sevgilim beni neredeyse ateist yapıyordu.

Kadınların gücünü hafife almayasın.

Ya aslında aynı şeyin laciverdi

Yine de, Talmud'dan sonra insan hakları gibi konularda büyük ilerleme kaydetmişler

Nerede o öfkeli, intikamcı Yehova, nerede hippi İsa

Bak ben İslam halifelerinin zamanında yaptığı cihadı kabul ediyorum ve tasdikliyorum.

Aynı şey kesinlikle değil fakat bu Hrıstiyanların yaptığı savaşlardada dini bir motivasyon kesinlikle var, hatta bizimkilerden acımasızlar bizimkiler yine kadına çocuğa yaşlıya zarar vermemiş savaşmayanlara zarar vermemişler. Bunlar ise çoluk çocuk dinlememiş bak yukarıda pek merhametli Tanrının kutsal kitabından alıntı yapmış.

Fakat yinede papaların bu çalışmalarını kabul etmiyorlar sadece İncildeki merhamet ayetlerini paylaşıyorlar. Eh, bende birsürü Kurandan merhamet ayeti paylaşabilirim.

Yani bir Hernan Cortes olmasa Amerika kıtasında bu kadar Hrıstiyan olurmuydu sorusunu sormadan edemiyorum.

Abbasi dönemindeki Zenci İsyanı mevzusunu bilir misin?

İnsanların ne yaptığını tartışacaksak (benim argümanım bunlar üzerine kurulu olmaz) dünyada hiçbir sağlam düşünce kalmaz. Ben fikre bakarım.

İncilde bu konuda da eleştirilecek çok şey var, sırf merhamet ayetlerinden ibaret bir kitap değil.

Elbette tasdik etmiyorum, iinsanlar diri diri yakılmamalıydı.

Fakat Hrıstiyanların yaptıkları eğer sahip oldukları fikirden kaynaklı ise?

O zaman savaşıyorum işte bana ters gelenle, yine kitaplarını gösterip.

Atalarımız zamanında Allah adına savaştı şimdi sen ne adına savaşacaksın Hrıstiyanlarla?

En azından millete karışmamaları adına savaşırım. Sizinle ve yahudilerle de o yüzden savaşırım

Hristiyanların çoğu bunu aşmış gibi gerçi.

Birçok şeyi aştılar evet, reformistler onların seslerini soluğunu kestiler onları sadece kiliseye hapsettiler. Yoksa hala cennetten arsa satıyorlardı. Nerde eski taç giydiren kudretli Papalar.

Bu arada bizimle savaş bir işe yaramaz. Ölsekte galibiz kalsakta. Yahudilere ise yaklaşamassın bile, devir onların devri, yaşasın kapitalizm.

Size de reformistler lazım. Ama dininiz fazla siyasi. Bir şey başarabileceklerini sanmıyorum.

Avrupada kralın biri çıkıp "Papa'yı tanımıyorum, ben kendi ülkemin kilisesinin başıyım" diyebiliyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

İncil'de en çok eleştirilen ayet şudur:

" “Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmaya geldim. ‘İnsanın düşmanı kendi ev halkı olacak.’ Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Çarmıhını yüklenip ardımdan gelmeyen bana layık değildir. Canını kurtaran onu yitirecek. Canını benim uğruma yitiren ise onu kurtaracaktır." ( incil - matta 10:34..)

Bu ayetlerde geçen " kılıç " ifadesi yanlış anlaşılarak bildiğimiz demir ve çelikten yapılmış kesici delici alet olarak algılanmaktadır. Aslında ayetleri bütün halinde okuduğumuzda İsa'nın gerçekte ne demek istediği anlaşılmakta. Yardımcı ayet olarak şunu okuyabiliriz:

" “Dünya sizden nefret ederse, sizden önce benden nefret etmiş olduğunu bilin.. Size söylediğim sözü hatırlayın: ‘Köle efendisinden üstün değildir.’ Bana zulmettilerse, size de zulmedecekler. Benim sözüme uydularsa, sizinkine de uyacaklar. Bütün bunları size benim adımdan ötürü yapacaklar. Çünkü beni göndereni tanımıyorlar." ( incil - yuhanna 15:18..)

Matta' da geçen ayetlerde İsa Mesih şunu anlatır. eğer içinizden biri Benim " O " olduğuma iman ederse hem ailesinden hemde dostlarından tepkiler alır. kiminiz evlatlıktan reddedilecek kiminiz dövülecek kiminiz ise sürülecek. içinizden biri sırf annesi,babası, eşi, dostu vs sırf bana iman etmemenizi istiyor ve sizde onları dinliyorsanız siz bana layık değilsiniz.. Ayet:

" Ama bütün bu olaylardan önce sizi yakalayıp zulmedecekler. Sizi havralara teslim edecek, zindanlara atacaklar. Benim adımdan ötürü kralların, valilerin önüne çıkarılacaksınız." ( incil - luka 21:12 )

" Sizi havra dışı edecekler. Evet, öyle bir saat geliyor ki, sizi öldüren herkes Tanrı'ya hizmet ettiğini sanacak. Bunları, Baba'yı ve beni tanımadıkları için yapacaklar." ( incil - yuhanna 16:2..)

işte matta'da geçen o kılıç , gelecekteki bu olayları anlatır

İşte buna literatürde "çelişki" diyoruz.

Ben esasen Katolikleri ve Papalığı muharref incilin gerçek Hristiyanları olarak görüyorum. Eski ve yeni ahitin ruhunu tam anlamıyla yansıtıyorlar.

Yurtdışında protestanların yoğunlukta olduğu bir ülkede bulundum. Gerçek Hristiyanlık o değil. Dinlerini ılımlılaştırmışlar. Aynı şeyi bizdede görmek mümkün, ılıman Müslümanlar.

Sizin ne dediğinizden çok ayetlerin ne anlattığı önemlidir. İncil'in tamamında İsa " size hakaret edenlere lanet etmeyin, dua edin " öğretişi sunar. dolayısıyla ılımlaştırma değildir bu, gerçektir. İsa şöyle der:

" Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak " ( incil - yuhanna 8:32 )

Bu ayetlerden başka İncil'den şiddet içerikli ayetler getiremezler eleştirmenler. ellerinde sadece bu ayetler vardır , onlarında ne anlattığı incil'in diğer bölüm ve ayetlerinde açıklanmakta. Peki bu ılımlaştırma nerden gelir?

Yahudiler neden sevilmez?

• quote:

Anlıyorum hocam siz buyrun dininizi barışçıl yollarla yaymaya devam edin bunda bir sakınca yok. Luther zaten Papa tarafından neden aforoz edildiydi? Papa'nın zalimliğine ve saçmalıklarına tahammül edemediği için. Sizin Protestan olduğunuzu düşünüyorum.

Sevgili Polat din olayını yukarda açıkladık. bir dine değil, Tanrı'nın bizzat kendisiyle ilişki içerisindeyiz. dinler bunu reddeder. mesela kuranda sürekli biri birine " de ki " ile seslenir. oysa İncil'e baktığımızda İsa'nın sürekli olarak şu cesur ifadeleri kullandığını okuruz " ama BEN size diyorum ki... Size DOĞRUSUNU söyleyeyim.. KULAĞI OLAN İŞİTSİN.. vs "
    İsa Mesih'in İncil'deki kimliğini bilirsiniz. Tanrı, kendi sözünün Meryem aracılığıyla ete kemiğe bürünerek insan benzeyişinde doğmasını sağlamıştır.Teslis'in 2.halkasında " Oğul " ünvanıyla bulunur. Tüm teslis ise;
    1- Görünmez Öz
    2- Görünen Söz
    3- Yardımcı Ruh'tan oluşur. Tek Tanrının 3 özelliği;

a- Tanrısal Öz
    b- Yaratan Söz
    c- Sağladığı ve aracılığıyla Sırrı açıklayan Ruh

Protestan ülkede bulunduğunuzu söylediniz. Onlar evangelist özellik taşırlar. Hiç mi sohbet etmediniz?

• bu konuda ayrı tartışılmalı. Tamam Yaratıcı Tek'tir de bu teklikte neler bulunur? Tevrat der ki " insanı kendi benzeyişimizde yaratılım "
    Bu durumda her insanın yaratılışında Tanrı'dan bir parça var. İnsanı incelediğimizde Ruhunun, bedeninin / konuşma özelliğinin ve duygularının olduğunu biliriz. Tanrı'da öyledir. O'nun Özü'nün , Sözü'nün ve Merhametinin olduğu.
    Bunları dinler açıklar mı? hayır. dinler Yaratıcıyı sadece 1 olarak verirler. dinler O'nu öyle uzakta anlatır ki, ulaşılması imkansızdır. Hristiyanlığa baktığımızda ise Tanrı'nın, Oğlu İsa Mesih aracılığıyla insanlara ulaştığını görürüz. Tanrı, yarattığı insanlara Sözü aracılığıyla ulaşmış ve çift doğanın insan tabiatını günaha kefaret etmek üzere kurban atayarak kurtuluşu sağlamıştır.Haleluya

Bu inanç dinleri eler. dinler bu inancın yüceliği karşısında genelde saldırmayı asmayı kesmeyi sürmeyi seçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hristiyan_Turk -- 5 Şubat 2016; 22:03:46 >

• quote:

Sohbet ettik tabiki ve birkaç kez pazar ayinlerine katıldım. Özellikle çalınan flütten çok etkilendim yok böyle birşey. Bi ara hiç susmayacak sandım.
    Peder ise önce selamlıyor sonra dua ediyor topluca ilahi söylüyorlar. Fakat birinde gittiğim ayine almadılar böyle şaraplı ekmekli, neden diye sorduğumda vaftiz olmam gerektiğini söylediler.
    Dolayısıyla demem o ki bu süreçte bolca muhabbet etmişliğim var, protestan kilisesi cemaatiyle.

Edit: Benim muhattap olduğum Hristiyanlar kendilerini kalvinist olarak tanımlıyordu. Sizin düşünceniz nasıl bilemem tabiki. Hz Muhammede yani sizin ve hepimizin Yaratıcısının son elçisine çok akıllı ve devrimci diyorlardı hayran olduklarını söylüyorlardı. Ee iman et ozaman dediğimde ise, yok biz almayalım gibisinden laf ediyorlardı. Tabi bunlar tatlı söylemler içlerini bilmiyor değildim. Ahh bu batılılar ahh..çok fırıldak bunlar. Atalarımın Hrıstiyanları sürekli tepelediğini bu yüzden onların torunu olan benim gibi birisinin bir ayine teşrif etmesini çok olumlu karşıladılar, bunuda açıkça ifade ettier. Benim iyi kalpli olduğumu ve mutlaka doğru yolu bulacağımı söylüyordu Peder benim adıma dua edecekti etkisi oldumu bilemiyorum. Bende sizin için aynı güzel dileklerimi sunuyorum dedim ve bidaha gitmedim. Zaten 2 hafta sonrada memlekete döndüm.

anladım.. protestan kiliselerde misafirlerin bırakın vaftizine, imanlı olup olmamasına dahi bakılmaz. diyoruz ya, onlar müjdeci topluluklardır. imansız insanların gelmelerinden çok hoşnut olurlar. gelenlere Tanrı'nın günahlı insanı özgür kılmak üzere yaptıklarından bahsederler vs.. birçok imanın başlangıcına vesile olurlar.

islam peygamberi hakkında düşüncelerini dile getiren insanlar tabiki olacak. sonuçta tarihte muhammed isminde biri yaşadı ve tüccardı. belkide ticari yönlerine hayran olmuşlardır. ama onun son peygamber olduğunu bir Hristiyan kabul etmez. nedeni ise tarih yada kültürel sebepler değil, incilde geçen birkaç ayettir:

" Kutsal Yasa ve peygamberlerin devri Yahya'nın zamanına dek sürdü.." ( Luka 16:16 )

Bu ayet son peygamberi Yahya olarak verir. Yahya'dan sonra gelen kişilerin peygamberlik iddialarını da " sahte " olarak adlandırır:

" Birçok sahte peygamber türeyecek ve bunlar birçok kişiyi saptıracak." ( incil - matta 24:11 )

" Eğer o zaman biri size, ‘İşte Mesih burada’, ya da ‘İşte şurada’ derse, inanmayın. Çünkü sahte mesihler, sahte peygamberler türeyecek; bunlar büyük belirtiler ve harikalar yapacaklar. Öyle ki, ellerinden gelse, seçilmiş olanları bile saptıracaklar. İşte size önceden söylüyorum." ( incil - matta 24:23..)

işte Hristiyanlar bu ve benzeri ayetler ile peygamberler devrinin Yahya ile sona erdiğini bilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hristiyan_Turk -- 5 Şubat 2016; 23:21:37 >

• islerini dogru duzgun yaptiklari icin.
  • İnançsal bir durumdan çok kıskananlar sevmiyor bence.

• Benim okuduklarıma göre yahudiler kendilerini üstün ırk olarak görüyorlar kendilerinden olmayanları ise Böcek olarak görüyorlar ve tabikide Köle olarak görüyorlar.

• Hristiyan_Turk kullanıcısına yanıt
    Yazdığın sözde ayetlerde tam ve kesin olaran Yahyanın son olduğu belirtilmiyor ancak buna karşın Kur'anda Hz.Muhammedin son peygamber olduğu kesin bir dille belirtilmekte.. İncil değiştirilmiş, bir çok ayet saptırılmış..Siz nasıl oluyorda bugüne kadar hafızlar sayesinde değişmeden gelen ve eşi olmayan Kur'an'ın dinine değilde,, insanların kafasına göre değiştirdiği ve birçok türevini çıkardığı ve hükmü olmayan dinlere inanabiliyorsunuz ?
    "Kaç Musevi vardır Tevrat'ı ezbere bilen..? Kaç Hristiyan vardır İncil'i ezbere bilen..? Bütün kutsal kitaplar denize atılsa, en geç bir gün sonra Müslüman hafızlar sebebiyle Kur'an-ı Kerim'in aynısı yeniden kitaba aktarılabilir.. Peki diğer dinler için de böyle mi..? "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 6 Şubat 2016; 15:52:29 >
  • quote:

Pederle son görüşmemde İsa'nın hepimiz için kendini kurban ettiğini söyledi, eğer iman edersem Tanrı benide krallığına alacakmış, iman etmez isem merhametten yararlanamayacakmışım. Yani İsa hepimizin günahlarını ödememiş oluyor. Tarif ettiğiniz Tanrı anlayışı şayet doğruysa benide yakmaz Tanrınız dedim. Haksızmıyım ama? İsa sonuçta hepimiz için kurban edildi deniyor. Ayrıca bir tanrı neden oğlunu kurban eder açıkcası bilemiyorum. Neyse ben Müslüman olmak ile çok mutluyum. Hristiyan ve Yahudilerin Tanrısı, Hz Muhammedede vahyini indirmiştir. Iyi forumlar Hristiyan kardeşim.

Pederiniz doğru söylemiş:

" İnsanlarca hor görüldü,
    Yapayalnız bırakıldı.
    Acılar adamıydı, hastalığı yakından tanıdı.
    İnsanların yüz çevirdiği biri gibi hor görüldü,
    Ona değer vermedik.
    Aslında hastalıklarımızı o üstlendi,
    Acılarımızı o yüklendi.
    Bizse Tanrı tarafından cezalandırıldığını,
    Vurulup ezildiğini sandık.
    Oysa, bizim isyanlarımız yüzünden onun bedeni deşildi,
    Bizim suçlarımız yüzünden o eziyet çekti.
    Esenliğimiz için gerekli olan ceza
    Ona verildi.
    Bizler onun yaralarıyla şifa bulduk." ( Eski Ahit - Yeşaya 53:3..)

=================

" Yeryüzünün dört bucağı anımsayıp RAB'be dönecek,
    Ulusların bütün soyları O'nun önünde yere kapanacak." ( Zebur - Mezmurlar 22:27 )

" Köpekler kuşatıyor beni,
    Kötüler sürüsü çevremi sarıyor,
    Ellerimi, ayaklarımı deliyorlar." ( Zebur - Mezmurlar 22:16 )

" Gelecek kuşaklar O'na kulluk edecek,
    Rab yeni kuşaklara anlatılacak. O'nun kurtarışını,
    “Rab yaptı bunları” diyerek,
    Henüz doğmamış bir halka duyuracaklar." ( Zebur - Mezmurlar 22:30..)

Bildiğim kadarıyla kuran 7:157 İsa'nın çarmıh üzerinde ölmediğini söyler. Oysa Kutsal Kitap çarmıh üzerinde akıtılan kan ile günahların affolduğunu anlatır. Buna " iyi haber " veya " Müjde " denir.. Demek ki kuranın isası değil, Kutsal Kitap'ın anlattığı Kurtarıcı , Günah kaldıran Kuzusu , İsa Mesih'i herkesi aklar kardeşim. eğer siz O'nun " O " olduğuna iman ederseniz, Tanrı nezlinde affa uğrarsınız. pederin dediği gibi.

" Yahya ertesi gün İsa'nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: “İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu! Kendisi için, ‘Benden sonra biri geliyor, O benden üstündür. Çünkü O benden önce vardı’ dediğim kişi işte budur." ( İncil - Yuhanna 1:29..)

" İşte bu nedenle size, ‘Günahlarınızın içinde öleceksiniz’ dedim. Benim O olduğuma iman etmezseniz, günahlarınızın içinde öleceksiniz.” ( İncil - Yuhanna 8:24 )
    ======

Tanrı neden oğlunu verdi?

======

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hristiyan_Turk -- 6 Şubat 2016; 20:35:39 >

peki rum musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

peki rum musun?

Adamın nicki HristiyanTürk

• quote:

quote:

quote:

peki rum musun?

Adamın nicki HristiyanTürk

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Yazdığın sözde ayetlerde tam ve kesin olaran Yahyanın son olduğu belirtilmiyor ancak buna karşın Kur'anda Hz.Muhammedin son peygamber olduğu kesin bir dille belirtilmekte.. İncil değiştirilmiş, bir çok ayet saptırılmış..Siz nasıl oluyorda bugüne kadar hafızlar sayesinde değişmeden gelen ve eşi olmayan Kur'an'ın dinine değilde,, insanların kafasına göre değiştirdiği ve birçok türevini çıkardığı ve hükmü olmayan dinlere inanabiliyorsunuz ?
    "Kaç Musevi vardır Tevrat'ı ezbere bilen..? Kaç Hristiyan vardır İncil'i ezbere bilen..? Bütün kutsal kitaplar denize atılsa, en geç bir gün sonra Müslüman hafızlar sebebiyle Kur'an-ı Kerim'in aynısı yeniden kitaba aktarılabilir.. Peki diğer dinler için de böyle mi..? "

Merhaba.. Yahya'nın devri, tarih itibariyle Ms 30'dur. ayette söylenen " Peygamberlerin Devri " de Musa ile başlayıp Yahya ile son bulduğudur.
    Dediğimiz gibi tarihte muhammed isminde biri yaşamıştır. Ms 570 civarları. fakat peygamberlik iddiasını Kutsal Kitap hiçbir şekilde önceden bildirmez.Bunla ilgili bazı ayetler kullanılsa da yine de muhammedin ne faraklit nede ahmet olarak Kutsal Kitap'ta görmemekteyiz. aslına bakarsanız kuranın şura 52'si de bizimle aynı fikirdedir. şöyle der: " kuran gelmeden önce sen kitap nedir iman nedir bilmezdin " Oysa Tevrat Zebur İncil onun zamanında da vardı. fakat iman etmek yerine sanırım putlara tapmayı tercih etmiş..
    Bilmiyorum siz peygamberinizin gerçekten de Tanrı'nın gönderdiğine mi inanıyorsunuz yoksa son din son peygamber sloganına mı tabisiniz..

Kutsal Kitabın defalarca teste sokulduğunu, her metnin titizlikle incelendiği birçok araştırmalar yapıldı.
    Hatta araştırmalar sırasında şüpheci bir prof'un sadece incil'in elçilerin işleri bölümünü araştırarak yeniden Rabbe döndüğünü okuyoruz. Bu konuda arşiv oldukça zengindir. hem iç hemde dış merkezler Kutsal Kitabın tüm anlatılarına %100 sağlam ve güvenilir onayını vermişlerdir.
    Peki siz hayatınızda elinize hiç İncil aldınız mı? yorum yaptığınız Kitabı hiç okudunuz mu? yoksa son din son peygamber konvoyuna mı dahil oldunuz?
    Değerli arkadaşlar dinler, insanların kendi çabalarıyla ( sevaplar , iyi işler ) Tanrıya ulaşmasını sağlar.Bu bağlamda dünyada binlerce din bulunur ve ilginçtir, hepside kendilerini son ve doğru din olarak tanıtır.ama birbirleriyle karşılaştırın, hepsi benden önceki sonraki kitaplar bozuldu savunması yaparlar.

Hristiyanlık ise Tanrı'nın İsa Mesih aracılığıyla insanlara ulaştığını anlatır.
    Hristiyanlık budur.. insan ne yaparsa yapsın, ademden aldığı bozuk doğa yüzünden Tanrının kutsallığına asla ulaşamaz. Kutsallığı Tanrı sağlar. buna LÜTUF denir. eğer bir kimsenin imanında aynen İncil'de anlatıldığı şekilde İsa Mesih yoksa o kişiler sonsuz ateş gölü istemiyle yargıya tabi olurlar.

" Oğul'a iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Ama Oğul'un sözünü dinlemeyen yaşamı görmeyecektir. Tanrı'nın gazabı böylesinin üzerinde kalır." ( incil - yuhanna 3:36 )

Kutsal Kitap okumak veya ücretsiz şekilde temin etmek için tıklayın..http://www.bursakilisesi.com/incil/

Esenlikler..

• quote:

peki rum musun?

Türküm sevgili Meticulous. buyrun eleştirinizi yöneltin konuşalım. Esenlikle..
    genellikle türkiyedeki hristiyanlar rumlar,ermeniler,süryanilerden falan oluşur.türk olmanıza rağmen nasıl hristiyansınız onu tam anlayamadım.gagavuz türkü müsünüz?
  • quote:

genellikle türkiyedeki hristiyanlar rumlar,ermeniler,süryanilerden falan oluşur.türk olmanıza rağmen nasıl hristiyansınız onu tam anlayamadım.gagavuz türkü müsünüz?

Yo hayır Hristiyanlık belirli ülke veya ırkların inancı değil , Tüm dünya uluslarının Kurtarıcısıdır.

" Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin;.." ( incil - matta 28:19 )

müslümanlar genelde araplardan oluşur. ama arap olmayan uluslardan da müslüman olanlar vardır.

Bir insanın Hristiyan olabilmesi için ilk etapta Tanrı'ya karşı dürüst olması gerekir. Bilmiyorum İncil okudunuz mu? bu Kitap, okuyucularına " günahkar " olduklarını hatırlatır ve ekler: " Seni Kurtarabilirim "
    Günahları bilirsiniz, utanç vericidir. kimse kendi günahıyla yüzleşmek istemez. Bazılarını sır olarak taşımak zorunda kalır. bu çaba belki hayat boyunca onu kayırabilir ancak Tanrı bu sırrı tabiki de biliyordur. yargı günü geldiğinde sır açığa çıkar ve olanlar olur:

" Sonra büyük, beyaz bir taht ve tahtta oturanı gördüm. Yerle gök önünden kaçtılar, yok olup gittiler. Tahtın önünde duran küçük büyük, ölüleri gördüm. Sonra kitaplar açıldı. Yaşam kitabı denen başka bir kitap daha açıldı. Ölüler kitaplarda yazılanlara bakılarak yaptıklarına göre yargılandı. Deniz kendisinde olan ölüleri, ölüm ve ölüler diyarı da kendilerinde olan ölüleri teslim ettiler. Her biri yaptıklarına göre yargılandı. Ölüm ve ölüler diyarı ateş gölüne atıldı. İşte bu ateş gölü ikinci ölümdür. Adı yaşam kitabına yazılmamış olanlar ateş gölüne atıldı." ( İncil - Vahiy 20:11..)

• quote:

Hocam sizin inanç özgürlüğünüze sonsuz saygımı sunarım. Fakat bende aynı şeyi sizin için ifade etmek isterim, Allah katında tek din İslam'dır. Sizin kitabınıza insan eli değdi kutsallığı kalmadı. Orjinal metinleri takdir edersiniz ki bizde Allah katından kabul ediyoruz.

Değerli kardeşim, bakın yukarda bir kardeşiniz şöyle yazmış " kuran hafızlar tarafından korundu "

Dünyadaki hiçbir Kutsal Kitap ( Tevrat - Zebur - İncil ) insan eli deymeden OLUŞMAMIŞTIR. Tanrı melek cebrail aracılığıyla sözlerini Peygamberlere göndermiş, onlarda yazı metinleri hazırlayarak Kutsal Kitap'ın oluşmasını sağlamışlardır.

" Öncelikle şunu bilin ki, Kutsal Yazılar'daki hiçbir peygamberlik sözü kimsenin özel yorumu değildir. Çünkü hiçbir peygamberlik sözü insan isteğinden kaynaklanmadı. Kutsal Ruh tarafından yöneltilen insanlar Tanrı'nın sözlerini ilettiler." ( İncil - 2.Petrus 1:20 )

" Yerin ve göğün ortadan kalkması, Kutsal Yasa'nın ufacık bir noktasının yok olmasından daha kolaydır." ( İncil - Luka 16:17 )

" “Kutsal Yasa'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim. Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa'dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak. " ( İncil - Matta 5:17..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hristiyan_Turk -- 6 Şubat 2016; 20:17:56 >

• quote:

quote:

Yo hayır Hristiyanlık belirli ülke veya ırkların inancı değil , Tüm dünya uluslarının Kurtarıcısıdır.

" Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin;.." ( incil - matta 28:19 )

müslümanlar genelde araplardan oluşur. ama arap olmayan uluslardan da müslüman olanlar vardır.

Bir insanın Hristiyan olabilmesi için ilk etapta Tanrı'ya karşı dürüst olması gerekir. Bilmiyorum İncil okudunuz mu? bu Kitap, okuyucularına " günahkar " olduklarını hatırlatır ve ekler: " Seni Kurtarabilirim "
    Günahları bilirsiniz, utanç vericidir. kimse kendi günahıyla yüzleşmek istemez. Bazılarını sır olarak taşımak zorunda kalır. bu çaba belki hayat boyunca onu kayırabilir ancak Tanrı bu sırrı tabiki de biliyordur. yargı günü geldiğinde sır açığa çıkar ve olanlar olur:

" Sonra büyük, beyaz bir taht ve tahtta oturanı gördüm. Yerle gök önünden kaçtılar, yok olup gittiler. Tahtın önünde duran küçük büyük, ölüleri gördüm. Sonra kitaplar açıldı. Yaşam kitabı denen başka bir kitap daha açıldı. Ölüler kitaplarda yazılanlara bakılarak yaptıklarına göre yargılandı. Deniz kendisinde olan ölüleri, ölüm ve ölüler diyarı da kendilerinde olan ölüleri teslim ettiler. Her biri yaptıklarına göre yargılandı. Ölüm ve ölüler diyarı ateş gölüne atıldı. İşte bu ateş gölü ikinci ölümdür. Adı yaşam kitabına yazılmamış olanlar ateş gölüne atıldı." ( İncil - Vahiy 20:11..)

incil okumadım.benim bi sorum var ama konuyla alakası yok.

arkadaşımla bakırköyde dolaşırken rum mezarlığının önünden geçerken meraktan içeri girdik.o sırada da içeride vefat etmiş birisinin cenazesı vardı.cenaze de kiliseye benzeyen ama kiliseden küçük bir yerde yapılıyordu mezarlığın içinde.o kulübemsi yapının içinden sigara içmeye çıkan adama sorduk "içeri girebilir miyiz?" diye.o adam da "tabi" dedi.içeriye girdiğimizde papaz mı desem bilmiyorum ama islamiyette imamın muadili gibi olan birisi duman çıkaran bi şey sallıyordu eliyle.o salladığı şey ne?ordaki yaşlı bi kadın dumandan rahatsız oldu dakikalarca öksürdü dışarı çıktı falan.acaba içinde ne yakılıyor?

• quote:

quote:

quote:

incil okumadım.benim bi sorum var ama konuyla alakası yok.

arkadaşımla bakırköyde dolaşırken rum mezarlığının önünden geçerken meraktan içeri girdik.o sırada da içeride vefat etmiş birisinin cenazesı vardı.cenaze de kiliseye benzeyen ama kiliseden küçük bir yerde yapılıyordu mezarlığın içinde.o kulübemsi yapının içinden sigara içmeye çıkan adama sorduk "içeri girebilir miyiz?" diye.o adam da "tabi" dedi.içeriye girdiğimizde papaz mı desem bilmiyorum ama islamiyette imamın muadili gibi olan birisi duman çıkaran bi şey sallıyordu eliyle.o salladığı şey ne?ordaki yaşlı bi kadın dumandan rahatsız oldu dakikalarca öksürdü dışarı çıktı falan.acaba içinde ne yakılıyor?

Elçisel Kiliselere tabi olanların gelenekleridir o. tütsüdür kabaca.. yardımcı linkhttp://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=337929

Mezmur 140:2
    Duam önünde yükselen buhur gibi,
    El açışım akşam sunusu gibi kabul görsün!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hristiyan_Turk -- 6 Şubat 2016; 21:11:56 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.