Şimdi Ara

Yahudiler Gerçekten de Üstün Irk(mı)dır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
9.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir onceki mesajimdan bahsettigim konular hakkinda iki link veriyorum buna benzer daha cok yerler var ama suan nerde olduklarini hatirlayamiyorum ilerleen gunlerde isteyen olursa tekrar bakarim,

http://incil.info/kitap/Yaratilis/6

1 Yeryüzünde insanlar çoğalmaya başladı, kızlar doğdu.

2 İlahi varlıklar insan kızlarının güzelliğini görünce beğendikleriyle evlendiler.

3 RAB, "Ruhum insanda sonsuza dek kalmayacak, çünkü o ölümlüdür" dedi, "İnsanın ömrü yüz yirmi yıl olacak."

4 İlahi varlıkların insan kızlarıyla evlenip çocuk sahibi oldukları günlerde ve daha sonra yeryüzünde Nefiller vardı. Bunlar eski çağ kahramanları, ünlü kişilerdi.

5 RAB baktı, yeryüzünde insanın yaptığı kötülük çok, aklı fikri hep kötülükte.

6 İnsanı yarattığına pişman oldu. Yüreği sızladı.

http://incil.info/kitap/Yaratilis/19

30 Lut Soar'da kalmaktan korkuyordu. Bu yüzden iki kızıyla kentten ayrılarak dağa yerleşti, onlarla birlikte bir mağarada yaşamaya başladı.

31 Büyük kızı küçüğüne, "Babamız yaşlı" dedi, "Dünya geleneklerine uygun biçimde burada bizimle yatabilecek bir erkek yok.

32 Gel, babamıza şarap içirelim, soyumuzu yaşatmak için onunla yatalım."

33 O gece babalarına şarap içirdiler. Büyük kız gidip babasıyla yattı. Ancak Lut yatıp kalktığının farkında değildi.

34 Ertesi gün büyük kız küçüğüne, "Dün gece babamla yattım" dedi, "Bu gece de ona şarap içirelim. Soyumuzu yaşatmak için sen de onunla yat."

35 O gece de babalarına şarap içirdiler ve küçük kız babasıyla yattı. Ama Lut yatıp kalktığının farkında değildi.

36 Böylece Lut'un iki kızı da öz babalarından hamile kaldılar.

Arkadaslar yukarida ki iki linkte hristiyanlarin sitesinden alinmistir, inanmayan olursa internetten veya kitapcilardan kiliselerden tevrata baksinlar,

bu linklere bakin okuyun ve yahudilerin nasil bir irk oldugunu gorun,

bence suan birakin yahudilerin ustun irk oldugunu onlar yeryuzundeki en rezil irktirlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_eylül -- 9 Kasım 2007; 0:52:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Wala ben Kuranda ne yazıyor bilmem de, bu yahudilerde var birşey. Bütün büyük bilimadamları hep yahudilerden çıkıyor.

yahudiler hepimizin bildiği gibi birlerine inanılmaz şekilde kenetlenmiş bir toplum. birbirlerine her koşulda destek oluyor, konu kendileri olduklarında hemen tek yumruk olabiliyorlar. Başka toplumlarda bir birleriyle bu kadar barışık olabilse, bir birlerine her anlamda destek verebilse onlarda bu kadar bilim adamını, ekonomisti, politikacıyı çıkarır ve dünyada söz sahibi olur.

New York'da 3 ay kadar yaşamıştım. Dünya ekonomisinin kalbi sayılan bir şehirde adamlar her yerdeydi, geleneksel kıyafetleri kültürleriyle. Bir birlerine karşı her yerde iltimas gösteriyorlardı, bir birlerini tanımasalar dahi. Metro da, park da, iş yerlerinde bunu hayatın her alanında gözlemlemek mümkün dü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 9 Kasım 2007; 1:15:43 >

• Yahudilerin üstün ırk olup olmadığını bilemem!Büyük bilim adamları onlardan mı çıkmış onu da bilemem.Yahudiler birbirlerine sıkı sıkıya bağlılar mı onu da bilemem.Bildiğim tek şey ben bir insanım.Ve ben kendime bakarım...Yaşam kalitemi nasıl artırabilirm derdine düşerim.Yahudiliğin mazisi kaç yıllık?İnsanlığın mazisi kaç yıllık!Onların kendini üstün görmesi acı bir durum...Yahudi olmayanların buna inanması daha da bir acı...Buna inanmayıpta!onları dile getirenlerin durumu içler acısı!Ne yazık insanlığın böyle komikliklerle uğraşmasını, acz içinde olmakla eşdeğer görüyorum,acz içinde olmayan kafaya takmaz yoluna bakar.Acz içinde olanlarsa böyle bir durum olabileceği vehameti içinde gerçek görevini ifa etmekten imtina eder :) Belki de görevi Yahudilerin büyüklüğünü anlatmaktır.

Sürç-ü lisan ettiysek affola...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 9 Kasım 2007; 1:31:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EagleWING

İnsanlar, doğrdukları anda eşitti bana göre. Düşünceleri ile yargılarım, ırkları ile değil.

Bu konuda ise diyeceğim şudur ki, Tanrı'nın pek çok konuda görünüşe bakılırsa kafası oldukça karışık...Tanrı'ya güven olmaz, bir dediği diğerini asla tutmuyor çünkü.

insan herhangi bir konuda yorum yapmaya karar verdiğinde,bir değil bir kaç kez düşünmeli,

1-yapacağım yorum tam olarak konuyla alakalımı?

yani laf olsun diye,yada sırf yer doldurmak için yorum yapılmamalı...

2-yapacağım yorum,benim gibi düşünmeyenleri üzermi?

öyle sırf kendi görüşümüz değil,karşıt görüşlülerde vardır,malum forum ortamındayız,saygı esas olmalı...

3-yapacağım yorum aslında benim seviyemi ortaya koyacaktır...

''gönder'' butonuna bastıktan sonra iş bitmiyor yorumumuzu,malumaliniz yazdıklarımız bizim imzamız gibi nişanemiz gibidir,
    diğer insanlar bizi bu yorumlara bakarak değerlendirir,

kimilerimize katılmasalarda saygı duyulurken,kimilerimizede belki küfür ediliyor...

4-haddi aşmamak gerek,

haddimizi bilip ona göre ahkam kesmeliyiz,hele hele saçmalamamalıyız...

• Yahudiler lanetlenmişdir derler. Nedenini tam hatırlamıyorum. Yahudi olunmaz yahudi doğulur mesela.
  • quote:

Orjinalden alıntı: korkola

Herkes eşittir ! Yahudi de Alman da Perulu da Mozambikli de !!!!

Söylediğin şekliyle bir eşitlik mümkün değil. Çünkü sınıflandırma yapmışsın. Sen bile ayırmışsın. Eşitlik sadece insanlar arasındadır ve teorik olarak vardır. Yani insan olmakla herkes eşittir. Ama daha sonra karakteri, ilmi vs şeyler O'na eklenir ve bu hali ile herkes kendine bir değer edinir. Tıpkı altının değerini ayarının belirlemesi gibi. Sonuçta altın, altın olmakla aynı ama işlenmesi ile değeri değişiyor. İşte insanında karakteri eğitimi onun ayarıdır ve ona göre değeri değişir.

Değer de yine görecelidir. Sen kültürlü terbiyeli adama değer verirsin, bir serseride kendi gibi serseri olana değer verir. Bir şarkıcı en iyi en sevdiği şarkıcıya. Herkesin gönlünde bir entelekya diyeyim artık vardır ve ona en yakın olan onca en değerlidir. En üstündür.

• quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Yahudiler lanetlenmişdir derler. Nedenini tam hatırlamıyorum. Yahudi olunmaz yahudi doğulur mesela.

Lanetli oldukları için şu an lanet bir dünyayı yönetiyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: proxTed

Herkes eşittir.Yahudiler ne kadar üstündür onu da bilemem ama;
    İlla birisi üstün ise tarihte 16 devlet kurmuş Türk milleti onlardan daha üstündür.

yada 15 devleti yıkılmış
  • açıkça diğer ''INSANlardan üstün kıldım'' deniyor

o dönemde yahudilerden başka herkez putamı tapıyordu?

musanın peşinden gittiler diye üstün oldular? ya diğer insanlar hepsi putamı tapıyorlardı? o dönemde türkler de vardı ve tektanrılı göktanrı inançları vardı..
  • Görüyorum ki; bir çok ilmin öncülüğünü savunan, yıllarca tefsir ilmine emek vermiş insanlardan daha iyi Kur'an'ı tefsir etmekteler. Şu işin sırrını öğretin de biz de zahmetsizce çalışmadan bişeyler öğrenip anlayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 9 Kasım 2007; 13:20:41 >
  • Yahudiler Hz. Musa'dan önce firavunun köleleri konumundaydı ve diğer insanlara göre alt tabakaydı. Daha sonra Hz. Musa'yı o kavme (yahudilere) gönderdi. Onlara peygamberlik vasfıyla firavun eziyetinden kurtardı ve yahudiler de Hz. Musa'ya söz verdiler. Tek olan Allah'a ortak koşmayacaklarına dair... Bu durumda yahudiler üstündü. Daha sonra Hz. Musa'nın yanlarından ayrılışıyla birlikte verdikleri sözü unutup Allah'a şirk koşunca üstünlükleri yerine lanetlenişleri yer aldı. Ayrıca daha eskiye gidersek yahudiler Hz. Yakup'un soyundna gelmektedirler. İsrail Hz. Yakup'un eski adıdır. Bu yüzden diğer isimleri israiloğullarıdır. Bu konumda da üstünlüklerinden bahsedilmiş olabilir. Tabi ne kadar peygamber soyundan gelinse de tevhidden vazgeçildiği takdirde soyun hiç bir ehemmiyyeti kalmaz, üstünlük yok olur ve aşağıların aşağısı mertebesine iner.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Marcher

Yahudiler Hz. Musa'dan önce firavunun köleleri konumundaydı ve diğer insanlara göre alt tabakaydı. Daha sonra Hz. Musa'yı o kavme (yahudilere) gönderdi. Onlara peygamberlik vasfıyla firavun eziyetinden kurtardı ve yahudiler de Hz. Musa'ya söz verdiler. Tek olan Allah'a ortak koşmayacaklarına dair... Bu durumda yahudiler üstündü. Daha sonra Hz. Musa'nın yanlarından ayrılışıyla birlikte verdikleri sözü unutup Allah'a şirk koşunca üstünlükleri yerine lanetlenişleri yer aldı. Ayrıca daha eskiye gidersek yahudiler Hz. Yakup'un soyundna gelmektedirler. İsrail Hz. Yakup'un eski adıdır. Bu yüzden diğer isimleri israiloğullarıdır. Bu konumda da üstünlüklerinden bahsedilmiş olabilir. Tabi ne kadar peygamber soyundan gelinse de tevhidden vazgeçildiği takdirde soyun hiç bir ehemmiyyeti kalmaz, üstünlük yok olur ve aşağıların aşağısı mertebesine iner.

Şeytan abidliği ile zamanında meleklerden bile üstünken , kibirlenerek şimdiki konumuna düşmüştür. Şetanın lanetlenmesi ile Yahudilerin lanetlenmesi birbirine çok benzer. İkiside kibirlenmiştir. Ve ikiside bozgunculukta ileri gitmiştir. Yeryüzünde yahudi bulunupta sorun olmayan yer yoktur. İlgilenen tarihlerini inceleyebilir. Ama tabii bu gibi bir durumda yahudilerin hakimiyetindeki kaynaklar durumu vahim bir hale getiriyor.

• quote:

etusch

Şeytan abidliği ile zamanında meleklerden bile üstünken , kibirlenerek şimdiki konumuna düşmüştür. Şetanın lanetlenmesi ile Yahudilerin lanetlenmesi birbirine çok benzer. İkiside kibirlenmiştir. Ve ikiside bozgunculukta ileri gitmiştir. Yeryüzünde yahudi bulunupta sorun olmayan yer yoktur. İlgilenen tarihlerini inceleyebilir. Ama tabii bu gibi bir durumda yahudilerin hakimiyetindeki kaynaklar durumu vahim bir hale getiriyor.

cok guzel bir ornek vermissin.

quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Yahudiler lanetlenmişdir derler. Nedenini tam hatırlamıyorum. Yahudi olunmaz yahudi doğulur mesela.

Haplo dostum biraz ust cevaplara bakarsan tevrattan bazi yerleri yazdim, bunlari savunan bir insan sence lanetlenir mi lanetlenmez mi.

• İnsanlar, belki de yapıları itibariyle dünyada olan bitenlere tek bir açıdan bakmaktan sıyrılamazlar. Zor bir eylemdir bu açıyı genişletmek. Bu, hepimiz için geçerli olan ve aşılması gereken büyük bir meseledir.

Vahiy; üstünlükten, lanetlenmekten, ölümden, adaletten, savaştan, umut ve umutsuzluktan, hüzünden, hüsrandan, yalandan, ikiyüzlülükten, cesaretten, kibirden, şehvetten ve daha sayamadığım, belki de birçoğuyla hayatımız boyunca karşılaşamayacağımız onlarca olgudan bahseder. Bunların hepsi evrende aynı anda varolan fakat herkese aynı derecede görünmeyen olgulardır. Bu nedenle görüş açımız dışında kalanları genellikle anlamsız/saçma/kabul edilemez şeklinde nitelendirmek gibi bir meylimiz var. İnsanlar ve toplumlar arasındaki ilişkilerde bunun yansımalarını olanca ağırlığıyla yaşıyoruz.

Yahudilerle ilgili ayetleri alt alta koyarsanız hem kendilerine bir üstünlük verildiğini (üstünlüğün tarifi de yine vahiyde yer almakta) hem de yaptıkları çirkin eylemlerden bahsedildiğini görürsünüz. Bu çirkin eylemlerden vazgeçmeleri için sık sık uyarılırlar. Yahudi oldukları için değil, inkârlarından ve yapıp durmakta oldukları çirkin şeylerden (özellikle de fitne çıkarma, kendi insanlarına bile zulmetme,...) ötürü laneti hakettiklerinden ama bunun tüm yahudileri kapsamadığından bahsedilir. Kur'an hiç bir zaman toptancı, genelleyici bir bakış sunmaz bize. Bu Kur'an'ın genel bir metodudur.

Evrenin kendi görüş alanımızdan ibaret olmadığını kavrayamadığımız sürece, tek tek ya da topluluk olarak ele aldığımızda insanoğlunun dönem dönem ve hatta an be an değişken olabileceğini anlayamadığımız sürece vahyi bir kafa karışıklığının ürünü olarak tanımlamak son derece doğaldır.

• quote:

Orjinalden alıntı: etusch

quote:

Orjinalden alıntı: C.C.C.P.

Bakara 47:
    ''Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi alemlere üstün kıldığımı hatırlayın.''

Kuran'da Geçen Bu ayet YAHUDİ IRKININ ŞİMDİLERDE SAVUNMUŞ OLDUĞU ''ÜSTÜN IRK'' SAÇMALIĞINI BELİRTİYOR.
    Hani Herkes eşitti?
    Hani Müslümanın Müslümana üstünlüğü ibadetindeydi?
    Mantıklı bir cevap verebilecek misiniz müslüman olan arkadaşlar?
    Arkadaşımın evinde bulduğum bir mealden alıntı yaptım.Kafamı çok kurcaladı.
    Sizlere danışıyorum...

Buna cevap vermek çok kolay. Ama düşünme ilkelerine göre değil şahsi inanç ve nefrete göre edersen böyle olabiliyor. Sorunda cevapta var zaten.

Bir insan diğerinden görünüş mal, yada soyca üstün olabilir. Fakat Allah bunlara değil salih ve bilgiyle yapılan amele önem verir.Zaten salih amelde bilgi şartıda vardır. Allah bir topluluğa ilim vererek onları diğer topluluklardan üstün yapabilir. O topluluk bilgiyi ve ona saygıyı yitirdiği anda o üstünlüğünüde yitirebilir.

Bak değerli forumdaşım Kur'anı tek ayetinden anlamaya çalışmak dünyayı ufak bir taşa bakarak açıklamaya çalışmak gibidir. Lütfen eğer ilgileniyorsan kapsamlı araştır. Çiftçi kardeşim benim

Kimseye nefretim yok bu 1.İkincisi Unutma ki senin peygamberin de bir çobandı.
    3.sü de ön yargıyla biryerlere varamazsın sayın çöplük kedisi.
    Uzun zamandır bilmediklerimi-merak ettiklerimi çevremdekilere soruyorum.
    Birtakım önemli bilgiler bilebilirsin, zeki olabilirsin, yaptığın açıklama da güzel olabilir ki beğendim ve bunu söylüyorum; fakat uslubunu düzelt.

• Yazımı tekrar okudum ve bişey göremedim. Eğer o en sondaki çiftçi lafına takıldıysan açıklayayım. Ben de şahsen köyde doğup belli bi yaşa kadar orada yaşamış biriyim. Bu durumda çiftçileri küçümseyecek değilim. Çobanları da küçümsemem. Çöpçüleri de. Yani kişiliğe göre küçümserim yoksa şu işi yapıyor diye küçümsemem.

Sana çiftçi dememin sebebi ise şudur. Senin avatarında orak çekiç var. Bu da bana koministlerin simgesini değil ilk olarak herzaman çiftçiliği hatırlatır. Ben de bu açıdan bir espri yapayım demiştim. Anlamamanı doğal karşılıyorum. Benim durmumu nereden bilebilirdin ki. Ben avatarındaki aletler normal kullanım alanı ile ilgili belki çağrışım yapar diye öyle yazmıştım.
  • ''ey israiloğulları! size ihsan ettiğim nimeti ve vaktiyle sizi alemlere üstün kıldığımı hatırlayın'' diyor bendekinde..

vaktiyle diyor yani geçmiş zamanlar
  • her inen kitapda odönemin inananları üstün kılınmıştır ama degerini bilemedikleri için yerlerine üstün başka topluluklar getirilmişdir... bkz.kuran-ı kerime ögreniniz lütfen
  • Siyonizm zaten bu amaçla ortaya çıkmıştır.Yahudiler üstün ırk diğer insanlar ise onların köleleridir bu hastalıklı düşünceye göre...
    Kısacası Amerika+İsrail=Siyonizm
  • soruma cevap verirmisiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.