|
Arkadaşlar aracım 18 yıllık Peugeot 1.4 HDİ 5-6 yıldır bende, Tam 3,5 yıl önce Triger değişti. Triger değişirken herhangi bir keçe değişmediği için sürekli kayış tarafından yağ sızıntısı oluyordu. Ama artık bu yağ sızıntısı fazlalaştı. O yüzden çaresine bakmam gerekiyor. Normalde Triger değişiminde keçeleri değişseymişiz şu anda sıkıntı olmazmış. Ama ben bilmiyordum ustada söylemedi hiç. şimdi mecburen Krank keçesi, Ekzantrik keçesi değişecek ve bunlar için bildiğiniz gibi triger kayışı sökülecek, boşa çıkacak. 3,5 yılda 20-25 bin km anca yapmışımdır. Yani Orjinal aldığım triger kayışını değiştirmeye kıyamıyorum çünkü yenisi set halinde 7,500 tl. Dayco marka çıkıyor içinden, direk dayco alsam 3,500 tl. Aynı kalite mi oluyor onuda bilmiyorum. Hiç almayıp aynı kayışı taksam daha mı güvenli olur onuda bilemiyorum. Birde karterden de yağ kaçağı olduğu için oda sökülüp contası yenilenecek. Diyorum ki araç 18 yıllık yağ pompası yorgun olabilir mi? onuda değiştirsem mi hatta yağ süzgeciyle birlikte.. Bu sefer yine orjinal 5,500 tl içinden pierburg çıkıyor. Pierburg kutusunda alırsam 3,500 tl. Hayda sürekli ikilemde kalmak, sürekli acaba şu mu bu mu derken ne yapacağımı bilemedim, fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler şimdiden. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt