Mondial rs 150 scooter için yağ önerirmisiniz arkadaşlar motoru yapılalı daha 300 km oldu biraz zorlanabilecek gideceğim yol itibarı ile bu kıstaslara göre bir yağ önerebilirmisiniz..Ayrıca double up atmanın zararı dokunur mu teşekkürler..
Castrol un scooter için yağları var tavsiye ederim. Katkı kullanmanı tavsiye etmem zaten o yağlar için kaç bin dolarlık ar-ge yapılıyor. Ben makineyi elden geçirmiştim piston segman vs değiştirdim. Teflon katkı koymuştum tamirden sonraki ilk yağa 60.000 km boyunca tekrarlanması gerekmiyormuş üzerinde yazımakta. Ayrıca 20 yıllardır makineyi koruyanın da STP olduğunu söylemem gerek. 20 30 ml kadarı faydalıdır. Motorun paçalarına yapışır en azından. Fazlası kesinlikle zararlı. Yağı greğinden fazla katılaştırıp biyel kolu gibi yatakların yağlanma vasfını aksatır.
Castrol,repsol,motul hepsi iyidir ama Castrol öneririm. Birde Motorex diye bir marka duymuştum sadece motorlar için yağ üretiyormuş onuda incelemek lazım.
Motosiklet parçacılarına ve hipermarketlere bak. Benzincide traktör yağı VS bulunur.
ben motosikletimde bundan kullanıyorum. oldukça performanslı alman malı gayet kaliteli bir yağ. 4 litrelik bidonlardan aldım 4 dolum gidiyor ve oldukça hesaplı. fazla para vermene gerek yok. seninkinin yağ karteli 0,80 lt olabilir kullanma kılavuzuna bakıp yeterli yağı koyabilirsin.
ben motosikletimde bundan kullanıyorum. oldukça performanslı alman malı gayet kaliteli bir yağ. 4 litrelik bidonlardan aldım 4 dolum gidiyor ve oldukça hesaplı. fazla para vermene gerek yok. seninkinin yağ karteli 0,80 lt olabilir kullanma kılavuzuna bakıp yeterli yağı koyabilirsin.
yağın otomobili yoktur arkadaşım dikkat ettiysen tüm motorlar diyor. bu yağ 4 zamanlı motorlar için üretilmiş bir yağdır, bu yağ ölçülerini kullanan bütün 4 zamanlı araçlarda kullanılır. sadece ben değil başka arkadaşlarımda bu yağı motosikletinde kullanıyor ve gayet memnunuz. param fazla ben castrol scooter serisini alırım dersen onu bilemem.
quote:
Orijinalden alıntı: hachiko
Mondial rs 150 scooter için yağ önerirmisiniz arkadaşlar motoru yapılalı daha 300 km oldu biraz zorlanabilecek gideceğim yol itibarı ile bu kıstaslara göre bir yağ önerebilirmisiniz..Ayrıca double up atmanın zararı dokunur mu teşekkürler..
küçük cc motosikletlerde double up kullanmanızı tavsiye etmem. yağlama kanalları küçük olduğundan tıkanmalara yol açabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: cool111
yağın otomobili yoktur arkadaşım dikkat ettiysen tüm motorlar diyor. bu yağ 4 zamanlı motorlar için üretilmiş bir yağdır, bu yağ ölçülerini kullanan bütün 4 zamanlı araçlarda kullanılır. sadece ben değil başka arkadaşlarımda bu yağı motosikletinde kullanıyor ve gayet memnunuz. param fazla ben castrol scooter serisini alırım dersen onu bilemem.
Hayır vardır..Otomobillerde kullanılan yağlar ile 4 zamanlı motosikletler için üretilen yağların termal kararlılıkları biribirinden farklıdır.Zira su soğutmalı bir otomobil motorundaki ısınma ile aşağı-yukarı onda biri hacmindeki hava soğutmalı motosiklet motorundaki ısınma aynı değildir.
Diğer taraftan, teflon içeren yağ katkıları ve castrol magnatec tarzı katkılı otomobil yağları, motosikletlerde extra zararlıdır..Madeni veya sentetik olsun,kılavuzunuzdaki öneriler doğrultusunda 4T motosiklet yağı kullanmanızı tavsiye ederim.
@ C.McRae Kardeş senin zaralı dedğin şeyi biz yıllardır yapıyoruz ama siz gene de hocanın dediğini yapın, yaptığını değil
Bununla beraber motosiklette sanzıman, makine ve kavrama aynı yağı kullanır.Gerçi arkadaşınki scooter.
öncelikle ben bu önerdiğim motor yağını 1 yılı aşkındır motosikletimde bizzat kullanıyorum hiçbir problem yaratmadı aksine daha olumlu sonuç verdi. castrol magnetec yağı honda servislerinde motosikletlerdede kullanılıyor hatta zararlımıdır diye direkt olarak müşteri hizmetlerine yazdım hondanın müşteri hizmetlerinden son derece bilgi sahibi mühendis tarafından bilgilendirildim. bana söylediği servislerinde su dahi konulsa onların garantisinde olduğu, magnetec yağın motosikletlerde kesinlikle problem yaratmayacağı, zaten scooter motosikletlerin super sport motosikletler seviyesinde devirlere ulaşamayacağı oldu. ben sözümün arkasındayım inanmayanlar kullanıp görebilir, bu motor yağıda alman teknolojisiyle üretiliyor, almanların işini ne kadar ciddi yaptığını kaliteden ödün vermeyeceğini herkez bilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme