Şimdi Ara

Yağ Değişimi İçin Km Anladık da Yıl Neden 1 yıl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
15.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Çünkü senin araban avrupa yollarında gezmiyor avrupanın kaliteli yakıtlarını kullanmıyor avrupanın oturmuş ve kusursuza yakın trafiğinde kullanılmıyor sürekli dur kalk yapıp arabanın yıpranma durumu olmuyor eğimleri yokuşları vs türkiye gibi dağlık bir coğrafya gibi olmadığından araba yıpranmıyor.

Kısacasıyla avrupayla aramızdaki farktan

Burda 200-300 bin kmde bmwnin suyu çıkar ama orda usulüne göre kullansan 500 bini görürsün
    avrupada trafik bizden daha sıkışık. . avrupada dağ yok mu. alpler nerde. yunanistan, italya, ispanyanın bizden farkı yok. iklim olarakta coğrafya olarakta . trafik daha beter zaten. niye avrupada küçük araba kullanılıyor

• Ben castrol ll kullanıyorum.
    15.000 kmde bir değiştiriyorum.

Şunu söylemek istiyorum yağların ömrü 1 sene olmalı diye bir şey yok. Tabii ki yaptığın km ve kullanma tarzına göre değişir ama bu 1 sene olayı tamamen servis kandırmacası. Yılda 10 bin km yapıyorsun 5 bin yapıyorsun 1 seneden dolayı yetkili servis bakımın geliyor.

Hava kirliliği olarak İtalya, Hırvatistan da çok kirli mesela. İstanbul'a yakın değerlere sahip şehirler var.

Sonuç olarak garantiden çıkmasın diyenler için 1 sene tartışmaya gerek yok.

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Yunanistan italya onun bunun bizden farkı yok mu ? O yüzden mi avrupadan türkiyeye basketbol antrenörü olarak gelen bütün yabancılar en yoğun trafiğin istanbulda olduğunu söylüyor ?

Avrupa ülkeleri arasında trafiği en yoğun olan şehir istanbul malesef ister kabul edin ister etmeyin

Ayrıca alplerde araba kullananların sayısıyla avrupanın geneline araba kullananların sayısını yaymakta iyi kafaymış. Avrupa dediğiniz koca kıtanın nüfusunu alplere oranla bakalım kaç çıkıyormuş. Bide türkiyenin dağlık kesimlerinde yaşayan araba kullananlarla arazisi düz olanlara oranla bakalım ne kadar az bi fark çıkıyor. Türkiyede konya dışında kayda değer düzlüğe sahip bi ilin olmadığınıda söylemek lazım

Kısacası senin araban avrupalı ülkelerdeki gibi kullanım şartlarına sahip değil malesef

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• Yazıp kaçmışsın işte ? Ben onu bunu anlamam. Bildiğin elinde +9 ib koxp açmış 55 rogue archer gibi vurup kaçıyorsun ?

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • quote:

Yazıp kaçmışsın işte ? Ben onu bunu anlamam. Bildiğin elinde +9 ib koxp açmış 55 rogue archer gibi vurup kaçıyorsun ?

Valla bu aralar eski oyunlara sardim. Dun age of 2 indirdim yine ara sira Ogame geliyor aklima. Ancak hic zamanim yok yaza kadar da boyle olucak gibi.

Arada twitch knight bakiyorum ama eski tadi hic yok.

Oyle suruklenip gidiyoruz kapitalist duzenin kolesi olduk iyice.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Avrupa'ya karşı İstanbul'u mu karşılaştırıyorsun? Türkiye İstanbul'dan ibaret değil

Sukredin muhterem muslumanlar, kendinizden kotu durumda olanlarin halini dusunup sukredin, ABD'de yag degisim suresi genelde 6 ay, bunu dusunun, sukredin. Turkiye'de satilan findik motorlu arabalarin cok az miktar yaga ihtiyac duymasina da sukredin; 3500 cc motor olsa servisler bir de oyle operdi, halimiz boyle cok iyi diye sukredin. Bir de yag degistireceginiz zaman, servise aksam kapanma saatine yakin gidin, yagi indirimli alirisniz boylece.
    *2017 Nissan Pathfinder SL 4WD *2006 Toyota Avalon Limited *2015 Honda Civic 1.6 Elegance ECO LPG Otomatik *2008 Opel Astra HB 1.3 CDTI Enjoy Easytronic *2012 Hyundai i30 1.6 CRDI Elite Manuel *2010 Chevrolet Cruze 1.6 LS Otm. *2001 Ford Focus HB 1.6 Ambiente Otm.
  • quote:

Çünkü senin araban avrupa yollarında gezmiyor avrupanın kaliteli yakıtlarını kullanmıyor avrupanın oturmuş ve kusursuza yakın trafiğinde kullanılmıyor sürekli dur kalk yapıp arabanın yıpranma durumu olmuyor eğimleri yokuşları vs türkiye gibi dağlık bir coğrafya gibi olmadığından araba yıpranmıyor.

Kısacasıyla avrupayla aramızdaki farktan

Burda 200-300 bin kmde bmwnin suyu çıkar ama orda usulüne göre kullansan 500 bini görürsün
    Kim diyor oturmuş ve kusursuza yakın trafik?
    Daha bu yıl İngiltere'ye gittim Manchester-Leeds arası berbat trafikti. Millet gıdım gıdım ilerliyor. Aynen Türkiye gibi her arabada 1 kişi var nerdeyse, onlarda g.tünün rahatına düşkün merak etme.
    İskandinav ülkeleri dersen tamam. Orda da nüfus yok zaten.

• buradaki konu avrupa/türkiye meselesi değil. honda renault toyota başka ülkelerdeki servis aralıklarına bakın hepsi 12 ayda bir yağ değişimi gösteriyor.
  • Saygıdeğer arkadaşım. Bir konuda yanlışa düştüğün bir nokta var. Kullandığın yakıt kalitesi, havadaki nem, sıcaklık değişimleri, yolların engebeli ve sıkıntısız olması ve bunun gibi bir sürü durum karşısında aracınızın motorunun zorlanma durumu değişmektedir. Özellikle dizel araçlarda oluşan kurum nedeniyle bu fark daha da açık olacaktır. Yağların değişim periyodlarını aşmamanızı tavsiye ederim. Hatta yakın zamanda da bunun hakkında kısa bir bilgi de yazmıştım buradan yazıya ulaşabilirsin. Kendim de bizzat hyundai elantra 2016 CRDi DCT 136hp araç kullanmaktayım. Yağ bakım aralıgı 15bin km yazmakta servis. Ancak kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sonrasında zaten lifter veya piyano sesi duymaya başlıyorsunuz. Anlayın ki artık bakım yaptır bana araba diyor.
    Sonuç olarak Avrupa da bu saydıklarımın hepsi bize göre daha iyi midir bilemem. Ancak öyle ise firmaların yazmış oldugu yağ spekleri doğru olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 3 yaşından beri bilgisayar oynadığımı düşünürsek 25 yıl boyunca oyun hayatımda gerçekten oynayamadığım, üstesinden gelemediğim ve el kol koordinasyonu olarak en çok yorulan, kısacası oyun dünyasında "yok ben bu oyunu oynayamıyorum bu ne ya" dedirten bi oyuna başlamanı tavsiye edicem

"For Honor"

Diyceksinki ben bu zamana kadar oyun oynamıyomuşum bu zamana kadar zor dediklerim çerez gibi kolaymış. Hakkaten böyle kanser ve el beyin yoran bi oyun yok. Bu oyundan şansını kesin dene. Heleki eski knightçısın teması tam sana göre.

Şimdiden söyleyim kanser olmana sebep olursam suçlusu değilim

• Sonuç ne, AUDi de 15binkm 1yıl veya uzatılmış 30bin km 2yıl diyo neye göre 30binkm..

markalar türkiye için bakım konfügürasyonu ayarlarken istanbulu baz alıyorlar tamamen, seneler önce Vw magazine vardı onda okumuştum.

İstanbulda araba günde git gel 15km yol yapıyor belki ama motor çalışma saati günde 1 saati bulabiliyor.. avrupada da trafik olsa da full kilit trafik diye bir şey birkaç belli bölge harici söz konusu değil. bu yüzden yine 15km yapan aracın günlük çalışma saati yarım saati ancak görüyor..

Civiclerdeki hatta çoğu Cvt şanzımanlı modeldeki 2 yılda bir 40binde bir yağ değişimi de -ağır ülke şartları- (istanbul) sebebiyle yapılıyor.

Avrupada periyodların bu kadar uzun olmasında atık yağ kısıt ve kuralları da var.. aracınız için her önerilen bakım aralık veya özelliği sizin cebinizi veya aracınızın maksimum süre dayanımını düşünerek yapılacak diye bir kaide yok.. üreticileri çok fazla sıkıştıran regülasyonlar söz konusu. bazı kararları kendilerini kurtarmak için alıyorlar maalesef..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.