Şimdi Ara

Yağ çubuğu ve Yağ Miktarı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir sahibi olduğum ve 2 yıldır çok nadiren kullanılan benzinli 2004 model Fiesta aracım var. Yarın araçla uzun yola çıkacağım için sağını solunu kontrol ettim, sileceklerini değiştirdim. Motor arıza ışığı yandığı için yağ çubuguna baktığım ve yağın minimumdan biraz fazla olduğunu farkettim. 10 yıllık aracın yağ yakması çok doğal karşılanabilir. Bildiğim kadarıyla minimum ile maksimum çizgisi aracı 800 ml'e denk geliyor.

1- 10/40 motor yağı koyulmuş son bakımda. Bakım kartında Castrol logosu var fakat hangi marka konulduğunu bilmiyorum. Sizce hangi marka yağı ne miktar eklemeliyim?
    2- Daha önce hiç yağ koymadım. Yağı motor kapağındaki yerinden direk ekliyormuyuz yoksa açmamız gereken hava kapakları vs var mıdır?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Litrelik yag alin isterseniz yarisini koyun bi ondan sonra tekrar olcersiniz (biraz gezdikten sonra) geri kalanini da eklersiniz.

Yine 10/40 olan kaliteli yag ekleyin castrol olur mobil olur. Tam sentetik yag ekleyin eger icindeki de oyle ise.

Modele gore degisir mi bilmem ama direk yag konulan kapagi acip ekliyoruz sonra kapagi guzelce kapatiyoruz. Icine toz kacirmayin, kapagi geri takmadan kapak agzini temizleyin onlar iceri kacabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: urunguu

Litrelik yag alin isterseniz yarisini koyun bi ondan sonra tekrar olcersiniz (biraz gezdikten sonra) geri kalanini da eklersiniz.

Yine 10/40 olan kaliteli yag ekleyin castrol olur mobil olur. Tam sentetik yag ekleyin eger icindeki de oyle ise.

Modele gore degisir mi bilmem ama direk yag konulan kapagi acip ekliyoruz sonra kapagi guzelce kapatiyoruz. Icine toz kacirmayin, kapagi geri takmadan kapak agzini temizleyin onlar iceri kacabilir.

Bakımda konulan yağın yarı veya tam sentetik olduğu konusunda bir bilgim yok malesef. Yağın sıcak veya soğuk motora konması fark eder mi ?
  • Bence motor sogukken ekleyin. 2-3 saat yoldan gelmis arabaya hemen eklemeyin. Biraz sogusun ondan sonra. Ya da yola cikmadan ekleyin en iyisi.
  • Ben olsam risk almaz, komple yağı ve yağ filtresini değiştirirdim. 10-15 dk.lık iş olsa olsa 100 lira anca tutar.
    Uzun yolda bir problem çıkarsa çok daha masraflı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Ben olsam risk almaz, komple yağı ve yağ filtresini değiştirirdim. 10-15 dk.lık iş olsa olsa 100 lira anca tutar.

bence de.

en ucuz yağı da alsanız motorda 2 yıl beklemiş yağdan daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Ben olsam risk almaz, komple yağı ve yağ filtresini değiştirirdim. 10-15 dk.lık iş olsa olsa 100 lira anca tutar.

Tamamen katılıyorum, çok çok 100 lira tutar veya tutmaz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağ Değişimi Ve 10/60 Yağ
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • motor arıza ışığı yanıyorsa uzun yol acıkmadan aracınızı servisinize kontrol ettirmenizde fayda var. yağ için castrol yada mobil. ikiside iyidir, ikisini de kullandım.
  • Madem castrol vardı castrol ekleyin hocam. 10w 40 yağların hepsi yarı sentetiktir diye biliyorum. Motor soğukken ekleyin. Zira motor sıcak olursa yağ kartere tam süzülmemiş olabilir. Bu da sizin fazla yağ koymanıza sebep olur. Sonradan bi de fazla yağı almak için uğraşırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.