Şimdi Ara

Yabancılara göre Türkçe nasıl bir dil?(Sert mi,gırtlaktan mı vs?) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
8
Favori
5.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Marjinalyus

Almanca sandığın kadar kaba bir değil aslında. Bavyeralılar sadece sert konuşur.

Fransızca dünyadaki en erotik dildir.

Italyanca fonetik bir dildir ve müzik gibi ritimlere sahiptir. Konuşmasi zevklidir.

İspanyolca çok akışkan ve kulağa hoş gelen bir dildir. Estoy aqui ya da siempre me quedera şarkilari buna en guzel ornek.

Rusça bize çok hızlı gelmekle birlikte verilmek istenen mesaja gore seste inişler çikişlar yapilir, ses kalinlastirilip zaman zaman da inceltilir.

Ingilizce konusmanin en rahat dil oldugu olarak on plana cikiyor. Kelime haznesi cok genis, bu yuzden temiz ve duru bir dil kullanabiliyorsunuz.

Turkce konusunda bir fikrim yok. Ancak Istanbul agiziyla diger bolgelerdeki agizlar arasinda bayagi fark var.

ingilizce dünyanın en basit dilidir hiçbir şekilde gelişemeyen ve kelime haznesini artıramayan kurallarını çiğnersen eğer hiç bişey anlaşılmayan kelime yığınıdır.
  • Kimse arkadaşın sorduğu sorunun cevabını vermemiş yalnız
  • her cümlenin sonuna "laaa" koyduğumuzu sanıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe çok iyi bir dildir. Gırtlağı kullanan dilleri anlamıyorum, düz konuşmak varken niye zorluyorlar. Türkçe bu açıdan çok iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçeyi yabancılara sormak lazım.
    Ben de fransızcayı beğnyrm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence güzel bi dilimiz var
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

yabancılardan en sık duyduğumuz türkçe kelime 'meraba turkiiye'

imzana ne zaman günün önemini koyacaksın eskiden öyle yapıyordun :D imzanı takip ediyordum
  • Rusçayla Fransızcaya benzetiyorlar genelde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Simitçi

quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

yabancılardan en sık duyduğumuz türkçe kelime 'meraba turkiiye'

imzana ne zaman günün önemini koyacaksın eskiden öyle yapıyordun :D imzanı takip ediyordum

Fazla zamanım olmadığı için artık ilgilenemiyorum, bıraktım o yüzden.
  • Ne düşündüklerini bilmiyorum ama şunu söyliyebilirim kızları türkçeyi cidden çok çekici buluyor
  • Fransızcanın gırtlaktan olmayan hali dediğini hatırlıyorum bir yabancının
  • Özbekçe, Türkmence falan dinleyin, kararı siz verin. O diller bize yabancı geliyor, anlamaya çalışmadan fonetiğini dinleyin sadece. Karar verirsiniz ordan yola çıkarak. Bizim dilde Arapça/Farsça çok olduğundan orta doğu dillerini andırıyor biraz, onların dışında çok karakteristik bir dil.

Anlamaya çalışmadan dinleyin, herhalde dilimizin nasıl kulağa geldiğini en iyi böyle yorumlayabiliriz.

Edit: Amme hizmeti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbek deliği pamukçuğu -- 3 Ocak 2014; 18:28:32 >
  • japon arkadaşa soracağım editlerim
  • Merak ettim bende.
  • Fransızca bir tek banamı kaba ve çirkin bir dil gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Istanbul da turkce konuşan kalmadı ki

Vula oglimmmmm diye başlıyor gerisi kürtçe

• barbar
  • türkçe kadar saçma bir dil yok

bazen kelimeleri 5 kere tekrarlayınca ne kadar saçma diyorum içimden.

en iyi dil almancadır.

hele hitler reyize fena yakışıyor.
  • Türkçeye yakın dilleri dinleyin anlarsınız. Azerice ve Türkmence en yakın diller daha sonra 2. seviye yakın diller Kırgızca, moğolca, kazakça. 3. seviye de Fince, Estonca diye gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaryscreen -- 3 Ocak 2014; 18:45:40 >
  • fransızcayla almancaya benzetiyorlar çok hızlı konuşuyorsanız almanca yavaş ve anlaşılır konuşursanız fransızcaya benzetiyorlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.