Şimdi Ara

Yabancılar mavi karne ile , herhangi bayi den sıfır vergisiz araba alabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar, birkaç buna benzer konu açmıştım, ben ailemle birlikte ortak 2.el araba almak istiyorum yurt dışından, türkiyede MA plaka ile kullanacağım.

Türkiye'de vergisiz sıfır araba fiyatları alınabilir gözüküyor, 2. El bilmediğim araba yerine sıfır temiz araba almam istitoruz , acaba herhangi bayi den vergisiz sıfır araba satışı yapıyorlar mı ? Yabancılara ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

• Eskiden alınabiliyordu, şuan mavi karneli araç sahibi olmak için aracın sizin adınıza yabancı bir ülkeye ait plaka ve ruhsatla sınırdan giriş yapması gerekiyor yani artık mümkün değil. Ama emin olun araç alıp getirmek kolay birazcık ingilizceniz olsun yeterli, bu imkanınızda yoksa biraz daha fazla para verirseniz aracı şirketler sizin adınıza aracı alıp getirip tüm işlemlerinizi hallettikten sonra size aracı teslim ederler.

• quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

Eskiden alınabiliyordu, şuan mavi karneli araç sahibi olmak için aracın sizin adınıza yabancı bir ülkeye ait plaka ve ruhsatla sınırdan giriş yapması gerekiyor yani artık mümkün değil. Ama emin olun araç alıp getirmek kolay birazcık ingilizceniz olsun yeterli, bu imkanınızda yoksa biraz daha fazla para verirseniz aracı şirketler sizin adınıza aracı alıp getirip tüm işlemlerinizi hallettikten sonra size aracı teslim ederler.

Hocam çok teşekkur ederım, yani türkiyeden bayiden vergisiz sıfır alamıyorum, yurt dısından sıfır alıp getırebılırım öyle değil mi ?

Turkıyeden alabılseydık kredıyle alacaktık, yurt dısından kredıyle alma ımkanı okmdeğl mi ?

9ekim dıye bır sıte var dedıgınız işi yapıyor. Arabayı secıyorsun donanıkı vb. Sıparış verıyorlar ama sanırım taksit yapmıyorlar.

Veya ben herhangi bir bayiden istesem bana araç getırıp, taksitle satarlar mı? Sıfır alırsak arabanın yarısını nakıt yarısını taksıyle ödeyebılırız, 2. El ile uğraşmak ıstemıyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 13 Kasım 2015; 8:51:50 >

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    yurt dışından istediğin yaş ve durumda araç getirebilirsin, mağlesef kredi; taksit gibi bir durum mümkün olmuyor. Bu firmalarla çalışacaksanızda önce alacağınız aracın fiyatına kendiniz mobile.de adresinden bakın sonra bu firmalardan öyle fiyat alın. (dikkat edin bu sitede araçları bir normal fiyatı vardır bir de ilana girdiğinizde fiyatın altında %19 daha ucuz bir fiyat yazar bu vergisiz fiyat demektir siz aracı bu fiyattan alacaksınız)
  • quote:

yurt dışından istediğin yaş ve durumda araç getirebilirsin, mağlesef kredi; taksit gibi bir durum mümkün olmuyor. Bu firmalarla çalışacaksanızda önce alacağınız aracın fiyatına kendiniz mobile.de adresinden bakın sonra bu firmalardan öyle fiyat alın. (dikkat edin bu sitede araçları bir normal fiyatı vardır bir de ilana girdiğinizde fiyatın altında %19 daha ucuz bir fiyat yazar bu vergisiz fiyat demektir siz aracı bu fiyattan alacaksınız)

Hocam ben mobilden giriyorum. Bir türlü bmw.de ve mercedes.de sitesınde vergısız fıyatı bulamıyorum yardımcı olabılırmısınız ?

Turkıyede bu firma aracılığıyla alırsam bana taksıt imkanı sunarlar mı ? Taksıtsız sıfır istedıgım aracı alamıyorum cunku. 2. El ile de uğraşmak istemıyoruz almışken temiz olsun ıstıyoruz .

taksit işini unutun derim böyle bir şeye ancak tefeci para verir. almayada vergi %19'dur gördüğünüz fiyattan %19 düşerek fiyatı bulabilirsiniz yalnız siz zaten almanyada bayiye gidip bana vergisiz araba verin diyemezsiniz ab içinde oturumunuz olmadığından bayiler size araç vermez siz 0 aracı ancak galerilerden alabilirsiniz

edit: ek olarak ordan arac aldım geldim nası olsa yabancıyım diye burda türk plakayı direk takma olayıda yok. ''Teminat'' denen bir durum var turing adlı kuruma teminat göstermeniz gerekiyor bunun içinde ya malı mülkü olan; bankaların hatırlı müşterisi olmanız ya da o bedeli bankaya yatırmanız ve aracı kullandığınız sürece kullanamamanız gerekiyor. Bu bedelde öyle küçük bir rakam değil, 2.0 lt üstü bir araçta aracın tğrkiyedeki bedelinin %70'ine tekabül ediyor; bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_58 -- 13 Kasım 2015; 12:03:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arabaci_58 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkur ederım. Temınat olayını bılıyorum , en buyuk sıkıntı o zaten. Araba parasını halledebılırsek, akrabanın evını temınat olarak bankaya göstermeyi dusunuyorum sonuçta arabayla kaçmayacagınim ıcın akrabam ıcınde problem olmaz öyle değil mi ?

Taksıt olayı yuzunden turkıyeden araba bakacagım ya 2. El temız araba bulurum kalanını kredı cekıl öderız yada galerılerle konusup fıkır alırım

• Hocam mavi kartin var anladigim kadariyla benimde var ve bende bu konuyu arastirmistim araci disardan veya icerden alabiliyosunuz ancak bunun tuning bedelleri var araba kadar para bankaya teminat yatirman gerekiyo ve TCden alacagin mavi plaka araclar yurt disindakilere gore daha pahali benim yaptigin kaba hesaba gore
    Arac 25.000€ olsun
    25.000€ da teminati olsun
    1.500€ da masrafi olsun
    Toplam 51.500€ para cikti
    O kadar ugrasicagima gider 40.000€ ya alirim 2.el TR plaka satarkende sikinti yasamam keyfime bakarim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Hocam çok teşekkur ederım. Temınat olayını bılıyorum , en buyuk sıkıntı o zaten. Araba parasını halledebılırsek, akrabanın evını temınat olarak bankaya göstermeyi dusunuyorum sonuçta arabayla kaçmayacagınim ıcın akrabam ıcınde problem olmaz öyle değil mi ?

Taksıt olayı yuzunden turkıyeden araba bakacagım ya 2. El temız araba bulurum kalanını kredı cekıl öderız yada galerılerle konusup fıkır alırım

Akrabanın evini teminat göstermek gibi bir durum yok, bankanıza yerinizi gösterip bunun karşılığında bankadan teminat mektubu isteyeceksiniz, bankanız bunu vermeyebilirde aranızdaki ilişkiye bağlı. Bankadan para yatırmadan teminat mektubu alamadıktan sonrada getirmenin hiç bir mantığı kalmıyor daha bile pahalıya mal oluyor.

Hocam mercedes fikriniz ne oldu janta kadar düşünmüşdünüz üzüldüm eger bi sroun oldu ise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandeTerim

Hocam mavi kartin var anladigim kadariyla benimde var ve bende bu konuyu arastirmistim araci disardan veya icerden alabiliyosunuz ancak bunun tuning bedelleri var araba kadar para bankaya teminat yatirman gerekiyo ve TCden alacagin mavi plaka araclar yurt disindakilere gore daha pahali benim yaptigin kaba hesaba gore
    Arac 25.000€ olsun
    25.000€ da teminati olsun
    1.500€ da masrafi olsun
    Toplam 51.500€ para cikti
    O kadar ugrasicagima gider 40.000€ ya alirim 2.el TR plaka satarkende sikinti yasamam keyfime bakarim :)

Hocam çok haklısınız, bu temınat saçmalığı yüzünden tüm hayallerim suya düşmek üzere çok saçma birşey . Para vermeden akrabanın evını temınat gostermenın bır yolu varsa ancak öyle temınatı halledebılırım.

• quote:

quote:

Akrabanın evini teminat göstermek gibi bir durum yok, bankanıza yerinizi gösterip bunun karşılığında bankadan teminat mektubu isteyeceksiniz, bankanız bunu vermeyebilirde aranızdaki ilişkiye bağlı. Bankadan para yatırmadan teminat mektubu alamadıktan sonrada getirmenin hiç bir mantığı kalmıyor daha bile pahalıya mal oluyor.

Hocam bu temınat saçmalığı yüzünden moralım o kadar bozuldu ki akrabamın evını temınat gösterıl gösteremeyeceğimi bankaya sorup ondan sonra araba alma işine kalkışacağız.

Ne saçma kanun anlam veremıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 27alperen27

Hocam mercedes fikriniz ne oldu janta kadar düşünmüşdünüz üzüldüm eger bi sroun oldu ise.

Mrb. Bir sorun olmadı hocam. Ailemle konustum dedik eğer alabılıyorsak vergisiz, almışken bira daha koyup sıfır alalım hem yeni nesil olmuş olur hemde içimiz rahat olur dıye ama bu temınat belgesı yuzunden fena moralım bozuldu.

• Banka teminatı verir neden vermesin. Örneğin sizin 100-150 bin teminat mektubu için akrabanız 250-300 binlik evini ipotek altına sokacak ise banka için hava hoş. Alt tarafı bir yazı verecek siz işinizi halledeceksiniz. Mektubu hazırlarken sizden 3-4 bin TL alırlar zaten 2 yıl için.

Aracı yurt dışından alacaksınız çünkü kanunda getirilecek Aracın izin hak sahibinin üzerine Kayıtlı tescilli olması diye bir ibare var. Ha yurt dışındaki 19 vat ödemeden alma konusunu ben de merak ediyorum. Tr deki geçici plaka ile tescil işi Almanya da çok Yaygın. Yapılabilir gibi düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Banka teminatı verir neden vermesin. Örneğin sizin 100-150 bin teminat mektubu için akrabanız 250-300 binlik evini ipotek altına sokacak ise banka için hava hoş. Alt tarafı bir yazı verecek siz işinizi halledeceksiniz. Mektubu hazırlarken sizden 3-4 bin TL alırlar zaten 2 yıl için.

Aracı yurt dışından alacaksınız çünkü kanunda getirilecek Aracın izin hak sahibinin üzerine Kayıtlı tescilli olması diye bir ibare var. Ha yurt dışındaki 19 vat ödemeden alma konusunu ben de merak ediyorum. Tr deki geçici plaka ile tescil işi Almanya da çok Yaygın. Yapılabilir gibi düşünüyorum.

Teşekkur ederım. Temınatı ne ıcın ıstıyor turıng ? Amaçları ne hocam ? Akrabamın evı yaklaşık 300.000 tl edıyor kendı evlerı. Evlerını temınat gosterirler diye duşunuyorum sonuçta ben ne yapacagım ki evi elleınden alsınlar ? Ne yaparsam eve el koyarlar hocam ? Ne ıcın temınat ıstıyorlar benden ?

Galerıler bana yurt dısından araç getırler mı ? Geırırlerse taksıt yapabılıyorlar mı ?

• quote:

quote:

Banka teminatı verir neden vermesin. Örneğin sizin 100-150 bin teminat mektubu için akrabanız 250-300 binlik evini ipotek altına sokacak ise banka için hava hoş. Alt tarafı bir yazı verecek siz işinizi halledeceksiniz. Mektubu hazırlarken sizden 3-4 bin TL alırlar zaten 2 yıl için.

Teşekkur ederım. Temınatı ne ıcın ıstıyor turıng ? Amaçları ne hocam ? Akrabamın evı yaklaşık 300.000 tl edıyor kendı evlerı. Evlerını temınat gosterirler diye duşunuyorum sonuçta ben ne yapacagım ki evi elleınden alsınlar ? Ne yaparsam eve el koyarlar hocam ? Ne ıcın temınat ıstıyorlar benden ?

Galerıler bana yurt dısından araç getırler mı ? Geırırlerse taksıt yapabılıyorlar mı ?

Arabayı tr ye getirdikten sonra ortadan kaybolmayasın diye. Ya da aracı getirip burada kullanma Hakkı olmayanlara kiralarsan , kullandırırsan , aslında sadece bu haktan yararlanıp aracı aslında tr de biri için aldıysan ve yakalanırsan hem yatırdığın teminatın %25 ini ceza olarak tahsil ederler hem de aracı mahrece gönderirler.

Aslında turist Araçları eskiden 6 ay kalıyordu şimdi 24 aya Çıkarıldı biliyorsunuzdur. Ve o turist Araçlara hiç teminat alınmıyor. Böyle Saçma bir muhabbet. Son 1 yıl içinde 185 gün yurt dışında kaldıysanız arabayı Alıp direk turist gibi Kapıdan gir. Ne teminat ne bişey hiç uğraşma. O aracı da burada 1. Derece ailenle beraber tepe tepe kullan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Arabayı tr ye getirdikten sonra ortadan kaybolmayasın diye. Ya da aracı getirip burada kullanma Hakkı olmayanlara kiralarsan , kullandırırsan , aslında sadece bu haktan yararlanıp aracı aslında tr de biri için aldıysan ve yakalanırsan hem yatırdığın teminatın %25 ini ceza olarak tahsil ederler hem de aracı mahrece gönderirler.

Aslında turist Araçları eskiden 6 ay kalıyordu şimdi 24 aya Çıkarıldı biliyorsunuzdur. Ve o turist Araçlara hiç teminat alınmıyor. Böyle Saçma bir muhabbet. Son 1 yıl içinde 185 gün yurt dışında kaldıysanız arabayı Alıp direk turist gibi Kapıdan gir. Ne teminat ne bişey hiç uğraşma. O aracı da burada 1. Derece ailenle beraber tepe tepe kullan.

Çok teşekkur ederım, akrabamı ikna edebılırım bence, sonuçta arabayı kıralamayacagım kaçmayacagım bırıyorlar onun dışında bir korku yok, eve el koymazlar göstermelık bır temınat verecekler. Ben yınede önceden banka ıle konusup net söz alıp öyle araba aramaya başlarım.

Hocam 2 sene kaldı dıyelım, pekı 2 sene sonra ne yapacagım ? Onun bır çaresı yok sanırım ? 2 sene tr de , 2 sene yurt dışında mı kalacagım ?

teminat konusunu bankayla detaylıca görüşün, sizin üzerinize olmayan bir ev üzerinden ''sizin adınıza'' ve ''sınırsız süreli'' teminat mektubu verip veremeyeceklerini sorun. Bu iki nokta çok önemli, mektupta özellikle sınırsız süreli ibaresi bulunmalı ve mektup araç sahibinin adına düzenlenmiş olmalı.
  • quote:

teminat konusunu bankayla detaylıca görüşün, sizin üzerinize olmayan bir ev üzerinden ''sizin adınıza'' ve ''sınırsız süreli'' teminat mektubu verip veremeyeceklerini sorun. Bu iki nokta çok önemli, mektupta özellikle sınırsız süreli ibaresi bulunmalı ve mektup araç sahibinin adına düzenlenmiş olmalı.

Çok sağolun hocam, dedıklerınızı bankaya detaylıca ailemle birlikte gidip soracagım. Hocam birde yurt dısından gelen arabalar 6 aydan 2 yıla çıkarılmış. 2 yıl bıtınce kaç ay dışarıda kalması gerekıyor ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.