Şimdi Ara

Yabancıdan yabancıya araç satışı nasıl olmaktadır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir yabancı bana araç satabilir mi ? Şartlar sınırlar varsa nelerdir..Aynı aracı türkiyede almaktan karlı olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Satamaz sadece yabancılara satılıyor adı üstünde.

Türkseniz veya Çifte vatandaşlığınız varsa olmuyor. İlla ki yabancı olmanız lazım. Türk pasaportunuz olmaması lazım.
  • Yabancıdan yabancıya diyo dikkatinizi çekerim Örnek olarak Ben Bulgaristan vatandaşıyım Sizde Belçika Ben size yada siz bana otomobil satabilirsiniz Geçerli kanunla bu konudada aynı şekilde işliyorsa 6 ay durabilir Türkiyede fakat şöyle bir şey var bildiğim kadarı ile Adam 5 aydır kullanıyor türkiyede size satıyor Siz aracı 1 ay tuttuktan sonra yurt dışına bırakıp 6 ay süre geçmesini beklemelisiniz yada şöyle araç sahibi ile birlikte 6 ay yurt dışında kalmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Yabancıdan yabancıya diyo dikkatinizi çekerim Örnek olarak Ben Bulgaristan vatandaşıyım Sizde Belçika Ben size yada siz bana otomobil satabilirsiniz Geçerli kanunla bu konudada aynı şekilde işliyorsa 6 ay durabilir Türkiyede fakat şöyle bir şey var bildiğim kadarı ile Adam 5 aydır kullanıyor türkiyede size satıyor Siz aracı 1 ay tuttuktan sonra yurt dışına bırakıp 6 ay süre geçmesini beklemelisiniz yada şöyle araç sahibi ile birlikte 6 ay yurt dışında kalmalıdır.

O değişiyor. Araç yabancı plakaysa dediğiniz geçerli.

Ama "MA" plakalıysa öyle bir durum yok. "MA" plaka Türk plaka sadece yine yabancıdan yabancıya satışı var.

Bizim buralarda çok fazla yabancı oturduğu için biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Satamaz sadece yabancılara satılıyor adı üstünde.

Türkseniz veya Çifte vatandaşlığınız varsa olmuyor. İlla ki yabancı olmanız lazım. Türk pasaportunuz olmaması lazım.

Bir rus benim için yabancıysa..ben onun için yabancı değilmiyim ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Yabancıdan yabancıya diyo dikkatinizi çekerim Örnek olarak Ben Bulgaristan vatandaşıyım Sizde Belçika Ben size yada siz bana otomobil satabilirsiniz Geçerli kanunla bu konudada aynı şekilde işliyorsa 6 ay durabilir Türkiyede fakat şöyle bir şey var bildiğim kadarı ile Adam 5 aydır kullanıyor türkiyede size satıyor Siz aracı 1 ay tuttuktan sonra yurt dışına bırakıp 6 ay süre geçmesini beklemelisiniz yada şöyle araç sahibi ile birlikte 6 ay yurt dışında kalmalıdır.

O değişiyor. Araç yabancı plakaysa dediğiniz geçerli.

Ama "MA" plakalıysa öyle bir durum yok. "MA" plaka Türk plaka sadece yine yabancıdan yabancıya satışı var.

Bizim buralarda çok fazla yabancı oturduğu için biliyorum.

Yok ben zaten Yabancı plakayı baz alarak anlattım Ma plakalar için söylemedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

quote:

adamsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Güzel yaklaşım bir deneyin bakalım şansınızı
  • Eğer Türk pasaportunuz varsa kime göre olursa olsun yabancı statüsünde değilsiniz,hatta Türk vatandaşlığından çıkmış bile olsanız belirli bir prosedür var,yabancıdan yabancıya araçları satın alamazsınız.
  • quote:

quote:

Bir Rus benim için yabancıysa..ben onun için yabancı değilmiyim ?
    Hanımının bu durumdan haberi olmalı.dh air mail servisi güvercinleri bu durumu rapor edecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

quote:

Bir Rus benim için yabancıysa..ben onun için yabancı değilmiyim ?
    Hanımının bu durumdan haberi olmalı.dh air mail servisi güvercinleri bu durumu rapor edecek.

Evli değilim...ayrıca bayandan araç almam :D

• quote:

quote:

• quote:

Düz mantığın kralı,adamsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.