Merhaba Arkadaşlar, Sizlere tecrübelerimi aktarmak, biraz da derdimi paylaşmak için bu konuyu açıyorum. Yaş oldu 28 ve şu güne kadar bir sevgilim olmadı. Birkaç kızla konuşup flört aşamasına gelsem de ilerletmek mümkün olmadı. Özellikle Türk kızları ile yaşadığım tecrübeler ve son dönemde toplumun aşırı yozlaşmasından dolayı Türk kızlarıyla muhatap olmayı bile bırakma kararı aldım. Zaten çevremde doğal yollarla tanışacağım bir kız yok ve bunu internet üzerinden gerçekleştirmek Türk kızlarıyla imkansız gibi görünmekte. Çevremi özetlersem şu an çok çok az kızın olduğu teknik bir bölümde okuyorum. İlerideki iş hayatımda ise ofiste çalışacağım ve teknik bir departman olduğu için çevremde genellikle erkek olacak. Hiç arkadaşım yok, yani çevresinde bir kız varsa beni tanıştıracak birini tanımıyorum. Akrabalar vs. yi de buradan çıkarın. Yani çevrem yok diyebilirim. Bu durumda tek seçenek internet kalıyor. İnternette ise yabancı kızların doğal olarak kullandığı Facebook ve Instagram var. Yani orada insan gibi konuşup tanışma imkanım olacağını sanıyorum. Ayrıca yabancı demişken her yabancının Türk erkeklerine bakacağını düşünmeyin. Benim seçim alanım kuzey afrika, suriye, ırak gibi fakir Arap ülkelerindeki bekar kızlar olacak. Şu ana kadar konuşabildiklerim sadece onlar oldu. Ayrıca imkanlardan dolayı şehrimde yaşayan bir yabancı (öğrenci-çalışan vs. fark etmez) olması. Şehrimde çok yabancı var, eğer dışarıda olursa gelmek istediğimde vs. vize problemi ve pek çok masraf çıkıyor. Böyle bir durum yaşadım, buraya mısırlı bir kız gelecekti 2 kere vizesini reddettiler ve şartlardan dolayı ayrıldık. Eğer kabul olsaydı bir engel kalmayacaktı. Bir daha bu tarz birşey yaşamak istemiyorum. Kısacası arama alanımı "Yaşadığım şehirde yaşayan 18-28 yaş arası bekar Araplar" olarak daralttım. Kendimden üst seviyede birini bulma umudum olmadığı için çirkin, fakir, eğitimsiz olsa bile beğenmemezlik etmeyeceğim. Bu arada ben sevgi adamıyım, sevgiyi arıyorum hayatımın bir parçası olacak. Öyle vurkaç taktiği uygulayan erkeklerden olsaydım durum şimdiye kadar farklı olurdu zaten. Gelelim taramaya başladığım noktalara, Bunun için sistematik bir yol izliyorum, öncelikle rastgele bir şekilde aramaya başlarsam çok zaman kaybedeceğimi biliyorum. Bu yüzden baş anahtar kelime olarak yaşadığım şehri belirledim. Bu şehrin Arapça yazılışını da gözardı etmemek gerekir. Madde madde sıralarsam şu alanlar oldu, 1- Yaşadığım şehrin Arapça ismi geçen Facebook gruplarına üye oldum. 2- Yaşadığım şehrin Arapça ismi geçen Facebook sayfalarını takip ettim. 3- Yaşadığım şehrin ismi geçen İngilizce grupları da buna dahil ettim. (Üniversite öğrencileri İngilizce biliyor.) 4- Yaşadığım şehirle alakalı Türkçe kursları (TÖMER) gruplarına girdim. 5- Yaşadığım şehirdeki üniversitelerin gruplarına girdim. 6- Yaşadığım şehirdeki üniversitelerin sayfalarına girdim. Bunun dışında Facebook eklediğim kişilere, üye olduğum yerlere göre bana arkadaş önerisinde bulunmakta, burada yaşadığım şehirde yaşayanları ekleyeceğim. Aynı zamanda "Türkiye'de yaşamak, Türkiye" diye geçen Facebook gruplarında üye listesinden yaşadığım şehirde yaşayanları ayıklayabiliyorum, bu sayede bu da tarama alanına eklenecek. Amacım popüler birini bulmak değil kıytıda köşede kalmış benim gibi yalnız ve konuştuğu kimse olmayan bir kızı bulmak. Bu sayede birbirimize destek olabiliriz. Çok çevresi olan bir kızla çok iyi anlaşamam. Facebook Arapların daha çok kullandığı bir platform, instagramda çok sıkıntı çıktığı ve geri dönüşlerin %2-3 civarında olduğu için öncelikle tercih edeceğim bir yer değil. Facebook ise arkadaş ekleme, mesaj atma gibi işlere zamana bağlı bir kısıt getirmekte. O yüzden bu tarama faaliyetini günlük rutin haline getirmek isabetli olacak. Günlük rutinim ise şöyle olacak, 1- Yer imlerine listesini çıkardığım yaşadığım şehirle alakalı grupların üyelerinden son 2 ayda üye olan profiller arasında seçim yapıp arkadaşlık isteği göndereceğim ya da mesaj atacağım. 2- Karşıma çıkan Facebook sayfalarının gönderilerinden yine benzer profilleri seçip etkileşime gireceğim. 3- Arkadaş önerilerine kısa bir göz gezdireceğim. Facebookun sınırına kadar gelip ertesi gün listede kaldığım yerden devam edeceğim. Son 2 ay dememin sebebi ise 2 aylık bir döngü içerisinde olması ve bu tarama faaliyetinin 2 ayda bir başa dönmesidir. Yani her yeni gelen üye ile şansımı yine denemiş olacağım. Şimdiye kadar bu şekilde bir sonuç aldım mı diyecek olursanız en azından sevgili olmaya aday veya konuştuğum kızlar oldu. Çöpçü balığı gibi dipten topladığım için tanıştığım kızlar da biraz sorunlu olabiliyor. Ama DURMAK YOK YOLA DEVAM < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RitalinDelisi -- 16 Mayıs 2022; 10:8:0 > |