Şimdi Ara

Yabancı Dilde Eğitim Gereklimidir!MÜNAZARA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yardımcı olursanız çok iyi olacak münazarada ikinci turdayız.

Konu:Yabancı dilde eğitim gerekli midir?Biz gereklidir diye savunacağız.Değerli fikirlerinizi bekliyorum dostlarım teşekkürler.

• kendi ülkende isen ilk önce kendi dilini adam gibi öğrenmeyi bileceksin diyecekler karşı taraf kesin ama doğrudur bu yaklaşım
  • Gereklidir.İngilizce artık evrensel bir dildir.Çoğu işe girerken artık İngilizce'yi bırak yanında başka bir yabancı dil bile istiyorlar.Örneğin benim babam emekli deniz astsubayı.Emekli olduktan sonra özel şirkette başkaptanlık yaptı.M€'luk teknelerin kaptanlığını yaptı,2500 TL gibi bir maaş aldı.Şu an o iş de değil.Önüne çok büyük fırsatlar geldi,kendisi çok çok iyi bir denizci ve tanınıyordu da.4000-5000$'lık işler,teklifler geldi.Fakat bu işlere giremedi çünkü yeterli seviyede yabancı dili yoktu.Bunun pişmanlığını yaşadı.Kendisi hep söyledi keşke diye.
  • Böyle saçma münazaramı olur tabiki gerekli. 2+2=4 gibi bi şey bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

kendi ülkende isen ilk önce kendi dilini adam gibi öğrenmeyi bileceksin diyecekler karşı taraf kesin ama doğrudur bu yaklaşım

Ortaokul ve lisede 12 yılda öğrenememişse Türkçe'yi 4 yıl fayda etmez. Sürekli Türkçe geliştirmeye çalışırsan olduğun yerde sayarsan tam zamanıdır üniversite yabancı dil eğitimi için. Türkçe öğrenip mezun olan kime göre mezun oluyo? Koskoca dünyada ekonomisinin ne kadar düzgün olduğu tartışılabilir bir ülkeye göre mezun oluyorsun. İngilizce eğitimde hem terimlerin evrensel adını öğreniyosun, hem de Türkiye'ye göre değil dünyaya göre mezun olmuş oluyosun

• Dünya küreselleşiyor artık ulusal ekonomiden çok global ekonomiye doğru bir gidiş var. Global ekonomide etkin olabilmek için etkin insan gücüne ihtiyaç vardır. Donanımı gayet iyi seviyede olan bir iş gücünün bu ekonomide etkili olabilmesi için de yabancı dil şarttır. Yabancı dilin en kolay öğrenildiği yaşlar küçük yaşladır ( Ben eğer 11 yaşında iken öğrenmeseydim daha da öğrenemezdim sanırım ). Bundan dolayı etkin bir yabancı dil eğitimi şarttır.

Kısaca özetledim bunu dallanıp budaklandırabilirsiniz.
  • Dünya gücü değilsen şarttır.Çünkü dünyanın büyük bir çoğunluğu ingilizce biliyor.En azından cahilliğin azalır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karşı taraf ingilizce gereksizdir'i savunacak yani.

Ne güldüm be.
  • yine bu konu iyiymiş

çok saçma konular oluyor bazen
    kendi fikirlerine zıt olan fikri savunmak çok zor oluyor

yoğurt(süt te olabilir hatırlamıyorum) beyazdır
    " " siyahtır
    diye münazara yapılmış
    yoğurt siyahtır fikrini savunanlar kazanmış
    yani böyle birşey münazaraa

geçen sene bizim okulda münazarada çok büyük bir başarı gösterdi düz lise olmasına rağmen
    sona bayağ yaklaşmışken
    bir valinin adının olduğu lise diye torpil geçilmişti
    bizimkiler gerçekten çok iyiydiler genelde hep puan farkı ile alıyolardı münazarayı

başarılar dilerim
  • Eğitimin resmi dilde olması gerekir ama seçmeli olarak farklı dillerin öğrenilmesine de olanak tanınmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber�

Karşı taraf ingilizce gereksizdir'i savunacak yani.

Ne güldüm be.

Gülmeden önce okumayı öğrenmelisin. Karşı taraf İngilizce gereksizdir değil, İngilizce eğitim olmamalıdırı savunacak.

• yabancı dil eğitimi gereklidir fakat yabancı dille eğitim sadece sömürgelerde olur küreselleşme ayakları yapmayın
  • Beyler hepinize çok minnettarım mutlaka bunları kullanıcam yorumların devamını bekliyorum.
  •  Yabancı Dilde Eğitim Gereklimidir!MÜNAZARA
  • yukari
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

Yabancı Dilde Eğitim Gereklimidir!MÜNAZARA

• arkadaşlar dil gerçekten çok önemli. ben 40 yaşındayım ve almanyaya gidebilmek içinde a1 sınavına girmem gerekiyordu ve beni bi yabancı dil kursu 2 ayda hazırladılar. özel bilgi kaynak dil merkezi kursun adı. hatta burdan mehtap kaynak'a tekrar teşekkür etmek istiyorum. başarım mehtap hoca ve almanca hocam songül hoca sayesinde oldu. çok özverili ve başarılı bir kurum arkadaşlar. tavsiye ediyorum şiddetle. meşrutiyet caddesinde yeri. meşrutiyet cadddesi 29/1-2 kızılay..
    dil her yerde gerekli lazımhatta sadece ingilizce değil. 2 dil şart.
  • yabancı dil eğitimi için bazı siteler var. bu siteleri tavsiye ederim. eğitim setleri için ben bi kaç site yazabilirim fakat sizde internet üzerinden bulabilirsiniz bu tarz siteleri.
  • Hatırladığım kadarıyla en son Kazakistan 'da Rusça, Hindistan' da İngilizce, Cezayir'de Fransızca eğitim veriliyordu. Ne kadar da müthiş ve gelişmiş ülkeler değil mi ?

Ana dil dışında yapılan eğitim milli bilinci kaybettirir ve ülkeyi sömürge haline getirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 4 Şubat 2017; 14:5:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: One True King

Hatırladığım kadarıyla en son Kazakistan 'da Rusça, Hindistan' da İngilizce, Cezayir'de Fransızca eğitim veriliyordu. Ne kadar da müthiş ve gelişmiş ülkeler değil mi ?

Ana dil dışında yapılan eğitim milli bilinci kaybettirir ve ülkeyi sömürge haline getirir.

Cezayir fransa'nın sömürgesi zaten onu yazman gereksiz olmuş.Kazakistan'da rusça eğitim veriliyorsa bu muhtemelen ruslarla olan ilişkiler sebebiyledir.Kazakistan dediğin sovyetler dağıldıktan sonra kurulan küçük devletlerden biri , sovyetler diyorum farkındaysan , arapça mı öğretilecekti ?

Arkadaş yabancı dilde eğitim gerekli midir ? demiş.Benim buradan anladığım bizim ülkemizdeki gibi türkçe derslerin yanında ingilizce gibi ayrı bi dersin öğretilmesi.Senin verdiğin örneklere bakarak anladığım , bu üç ülkede tüm dersler yani eğitim bu diller üzerinden veriliyor.Buna bakarak milli bilincin kaybolması kısmı doğru olabilir ama ülkeyi sömürüye açık hale getireceğini sanmıyorum.

Eğitimini ana dilinde yapıp ingilizce-fransızca-almanca-arapça-rusça gibi dilleri ek olarak öğrenmenin faydası olur.Tabi öğretebilirsen , bizdeki ingilizce öğretimi gibi olursa hiç öğretmemek daha iyi , yerine başka bir ders konulsa daha faydalı olur.Ülkenin %80-90 ı intermediate seviyesine bile yaklaşamadan liseyi bitirmiş oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.