Şimdi Ara

Yabancı dil bölümü meslek sorunsalı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölüme girmekle hata mı ettim bilmiyorum fakat şuan biraz pişmanlık duymuyorum değil. Sınav sıralamam dil-1 16898. Bu puanla turizm rehperlikleri oluyor bazı ing dil ve edebiyat üniversiteleri oluyor ve almanca öğretmenliği fransızca felan. Şimdi sorun şu ing dili edb gitsem ne olacağım sorunu? Almanca,fransızca öğretmenliği okusam atanmıyor sorunu.Turizm rehperliğine gitme ailen olmaz veya başka bölümden mezun olsanda olur sorunu. Onu okusam sorun bunu okusam sorun. Şu yabancı dil'e kolay'a kaçanlar seçip gider derler fakat kendi bölümlerinde ki gibi 1 milyon tane meslek yok. 2-3 meslek var ve olanlarda bunlar. E ne yapacağız biz? Ne olacağım ben arkadaşım. . Var mı yabancı dilden mezun olup okuduğu bir bölüm tecrübelerini paylaşıp yol gösterebilir mi? Ne yapmam lazım? Bu sene hiç çalışmadım kitap açmadım bu kadar yapabildim. Seneye bıraksam ve cidden çalışsam çok daha iyi yerlere gelirim fakat güvenemiyorum kendime. Hayatım boyunca hiç ders çalışmadım. Ne yapmam lazım yol gösterebilecek var mı?

• konu uçar ama takip. Bana göre ingilizce öğretmenliği dışında gerisi boş. Fakst okuyan bilen birinin fikrini almak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord of thr rings'i orjinalinden okucan istee

• Çevirmen ol keyfine bak arkadaşım en mantıklısı. Tanıdığım birisi yapıyor ondan biliyorum. Ama biraz çevren olmalı.
  • bende de aynı sorun var takip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Rollins -- 7 Temmuz 2015; 22:46:35 >
  • Marmara'da İng. öğretmenliği okuyorum keşke turizme ya da tercümanlığa gitseydim diyorum. Öğretmenlik istemiyorsan yazma sakın.
  • OzgunSelim kullanıcısına yanıt
    Turizm hepsi oluyor fakat tavsiye etmiyorlar işte. Ailen olmucak diyorlar zaten başka bölümden mezun olsanda olursun diyorlar. Puanım yetse tercümanlığı denerdim ama yetmiyor ingilizceye. Sadece almanca fransızcaya yetiyor galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİL BÖLÜMÜ YARDIM
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bollizard kullanıcısına yanıt
    Çevirmenliğe bu sıralamayla girebilir miyim? Garanti onunda bir şeyi vardır onuda tavsiye eden olmaz her şeye bir şey diyorlar
  • Yakın bir tanıdığım yapıyor çevirmenlik işini şirketleri toplantılarında falan ama. Örnek veriyorum 1 haftalığına seni götürüyorlar yabancı bir ülkeye gidiyorsun. Eğer gerçekten iyi yaparsan tek bir işte 1-1.5 aylık geçinmene yetecek parayı çıkartırsın. Bunun yanında kitap çevirmenliği yapabilirsin. Ama dizi ve film çevirmenliğinden uzak dur 2-3 gün sürüyor çevirmesi ve 5-10 lira gibi komik bir rakam veriyorlar.

Edit: Sıralamasını bilmem kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bollizard -- 7 Temmuz 2015; 23:31:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaruKM705

Turizm hepsi oluyor fakat tavsiye etmiyorlar işte. Ailen olmucak diyorlar zaten başka bölümden mezun olsanda olursun diyorlar. Puanım yetse tercümanlığı denerdim ama yetmiyor ingilizceye. Sadece almanca fransızcaya yetiyor galiba

Ben olsam turizme giderim ama istiyor musun sen turizm ona karar ver. Gitmek için gitme.
  • Takip. Ingilizce öğretmenliği yazacağım büyük bir ihtimalle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızca tercümanlık okuyorum. Haliyle meslek sıkıntısının farkındayım. Ama dil alanında okuyorsan kendini geliştirmeye bakıcaksın. Ben okuduğumla öğrendiğimle kalırım diyorsan bölümün vs hiç farketmez aç kalırsın.

Bence tercümanlık bölümleri daha mantıklı dil alanında. Formasyonu alırsın kurslarda vs öğretmen olursun. Turizm bakanlığına başvurarak gokart çıkartıp rehber de olursun.

• İngiliz Dili ve Edebiyatı 2.sınıfım sormak istediği soru varsa sor dostum
  • OzgunSelim kullanıcısına yanıt
    Dürüst olmam gerekirse ben öğretmenlik istemiyorum. Hayatımın okullarda geçmesini istemiyorum. Öğretmenlik bana göre değil böyle hissediyorum fakat bu bölümde tercih yok . Bi tercümanlık kalıyor geriye. Onuda tutturamadım. Turizm bana uyar fakat çok olumsuz şeyler diyorlar. Kafası karışıyor insanın. Kendime güvensem çalışacağıma dair seneye bırakıp tercümanlık denerim ama güvenemiyorum. Hayatım boyunca hiç bi sınava çalışmadım sbs ygs lys kitap açmadım. Okul sınavlarına dahi. Bu senede çalışmayan insan seneye de çalışmaz gibisinden bir şey dedi dershane hocam. Zaten kendime güvenim yok. Bu yazdıklarım arasında kaldım artık başka çarem kalmadı onlara da herkes bir şey diyor. En sonunda polis olacaz
  • Kaptany0sun kullanıcısına yanıt
    Dershane hocamın söylediği tek bölüm. Fakat biraz araştırma yaptıktan sonra gözüm korktu. + olarak mezun olduktan sonra hiç bir şey bilmediğini farkediyorsun genel kültürün çok artıyor diyorlar fakat hem zor hemde belirli bir mesleğin yok. Ne olacağını düşünüyormuşsun. Formasyon alırsan ingilizce öğretmenliği var sanırsam tek. Başka bir şeyler yapılabilir mi o bölümden bir bilginiz var mı?
  • ben bizzat mezunuyum sorabilirsin istediğini özelden
  • CyberSurfer kullanıcısına yanıt
    Üniversiteden mi ? Hangi bölümden ?
  • turizm rehperliklerinden sonrasını okumadım
  • Mentollü Kurşun kullanıcısına yanıt
    Kafam çok karışık yardım istedim . Dalga geçer gibi post atıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaruKM705

Dershane hocamın söylediği tek bölüm. Fakat biraz araştırma yaptıktan sonra gözüm korktu. + olarak mezun olduktan sonra hiç bir şey bilmediğini farkediyorsun genel kültürün çok artıyor diyorlar fakat hem zor hemde belirli bir mesleğin yok. Ne olacağını düşünüyormuşsun. Formasyon alırsan ingilizce öğretmenliği var sanırsam tek. Başka bir şeyler yapılabilir mi o bölümden bir bilginiz var mı?

Çeviri büroları (mütercim, tercüman...)
    Medya (gazeteci,radyo ve TV yayıncılığı...)
    Turizm (rehberlik, otel yöneticiliği, seyahat
    acentası...)
    Telekominikasyon (müşteri hizmetleri
    temsilciliği, danışmanlık, destek hizmetleri...)
    Bakanlıklar (danışmanlık, temsilcilik, gözlemci
    kadroları..)
    Yayıncılık (editörlük, yazarlık, şairlik, oyun
    yazarlığı...)
    TSK (çevirmenlik, danışmanlık...)
    Güvenlik Hizmetleri (polis memuru,
    çevirmenlik...)
    Akademisyenlik (okutmanlık,araştırma
    görevliliği, çevirmenlik...)
    Çeşitli şirket ve Holdingler (temsilcilik, dış
    ilişkiler yöneticilikleri, danışmanlık...)
    Dershaneler (öğretmenlik, danışmanlık…)
    Ulaşım ve Havacılık (host-hosteslik, yöneticilik,
    havaalanı yetkilisi…)

buyur hocam meslek derdin olmasın hele bide bölümden çıktığında native bir birey gibi olmayı başarabilirsen

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.