Şimdi Ara

yabancı birisiyle evliyim yurt dışından araba getirebilirmiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • alman vatandaşı bir türk ile evliyim.takdir edersinizki almanyada araçlar çok uygun ve oradan alman plakalı bir araçla ülkeye giriş yapmak istiyorum.ne kadar süre ülkede kullanabilirim. 1 kaç seneler olacak ise avantajlı görünüyor benim için. prosedür hakkında bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Steam ID: aeyi
    Origin ID: andaceyi
    PSN ID: andaceyi
  • sen degil hocam esin getirebilir, sadece 6 ay kullanabilir, alti ay sonra yurtdisina cikarmasi gerek.

Orijinalden alıntı: captain3737

alman vatandaşı bir türk ile evliyim.takdir edersinizki almanyada araçlar çok uygun ve oradan alman plakalı bir araçla ülkeye giriş yapmak istiyorum.ne kadar süre ülkede kullanabilirim. 1 kaç seneler olacak ise avantajlı görünüyor benim için. prosedür hakkında bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirim.

almanyadan ruhsat sahibi eşiniz olmak kaydıyla aracın yaşı vs herhangi bir şarta tabi olmaksızın araç getirip "MİSAFİR ARAÇ" yani MA plaka takıp burada kullanabilirsiniz.

Araştırmalarımı seninle paylaşayım.

Yurt içinden MA plakalı araç alabilirsin veya Almanyadan getirdiğin aracı MA plakaya çevirebilirsin. Eşin ya sigortalı olacak ya da öğrenci, bu ön şarttır.

MA plaka alman için aracın modeli ve motor hacmine göre bir teminat yatırman gerekebiliyor. Bunun dışında çeşitli belgeleri tamamlaman gerekiyor, daha önce bu işi yapanlar 1000 euro gibi bir bedeli (ıvır zıvır işler için) olduğunu söyledi, nereden biliyorum daha önce araç getirenlere sordum.

Ben bunları yapamam diyorsan senin yerine yapan firmalar var, danışmanlık hizmeti veriyorlar araştırabilirsin.

2 yıl gibi bir süre araç Türkiyede kalabiliyor, 2 yıl sonra karneyi uzatmak için 600 Tl idi (değişmiş olabilir) vermen gerekiyor. Tabi aracın sigortası, bandrolü, muayenesi burada olacak v.s.

Ama aracı millileştiremiyorsun diyebiliyorum, er ya da geç araç yurt dışına çıkmak veya başka bir yabancıya satılmak zorunda.

----

Gözlemlerimi anlatayım.
    Eğer yurtdışı bağlantınız varsa aracı yurt dışından getirin, çünkü Türkiyedeki ma plakalı araçlar için çok uçuk fiyatlar isteniyor. Hesap ettiğiniz zaman zaten aracın Türkiye değerinin %75-80 hatta bazı ilanları hesap ederseniz aynı fiyata gelebileceğini bile görürsünüz. Ve bu makas araç modeli ve yaşı yükseldikçe daralıyor.

Almanyadan şöyle güzel 1000 euro civarı kaliteli 97-98 model bir araba alınıp Türkiye'de gayet güzel binilir.
    Selamlarımla.

• İLGİNİZ İÇİN HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM.
  • Eşimin dayısı aynı sizin gibi almanya dan birisi ile evli. Ancak kadın bir türlü türkiye ye gelmek istemiyor. Yılın bir kaç ayı zorla geliyor hemen gidiyor. Neymiş kendine bir ev alınırsa türkiye den o zaman gelirmiş.

Neyse araba konusunu bilmiyorum

43k km corolla 1,6 xli 1995 (on numara benzinli motor)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞINDAN TV GETİRMEK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 passat alacaksın. Belkide ikisinin toplamı buradakinden ucuz olacak.
    koyacaksın bulgaristana, 6 ay birine 6 ay birine. Vatandaş olduğu içinde giriş çıkış sıkıntısı olmaz.
    (forumdan bir arkadaşın fikriydi)

@newtonmeter
    abi sen hangi konuya girdin çıktın yav. esraerol'a döndü bi an için
  • turing teminat bedeli çıkıyor.Bunuda bankaya ödüyormuyuz yine ortalama 12-13 bin gibi paralar almadan evvel yatırıp satın aldıktan sonra tekrar çekiyormuyuz bu parayı bilginiz var ise paylasırsanız sevınırım

Orijinalden alıntı: newtonmeter

Eşimin dayısı aynı sizin gibi almanya dan birisi ile evli. Ancak kadın bir türlü türkiye ye gelmek istemiyor. Yılın bir kaç ayı zorla geliyor hemen gidiyor. Neymiş kendine bir ev alınırsa türkiye den o zaman gelirmiş.

Neyse araba konusunu bilmiyorum

güldürdün kardeş benim de kuzenin hanımı bizim evi sevmediydi almanya daha rahat ve ferahmış.

Jason Statham
    İnsanlar farklı düşünür, farklı konuşur ve farklı dövüşür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.