Şimdi Ara

Yabancı bir kız arkadaşım var ama bir sorunum da var yardım beyler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
2
Favori
3.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlışım yoksa dinde bunun bir sakıncası yok.Soy erkekten devam edeceği için müslüman bir kadının gayrimüslim bir erkekle evlenmesi pek tasvip edilmez altını çiziyorum tasvip edilmez kesin yasaklama yoktur.Zaten gayrimüslimde olsa iyi bi kızsa evlen gitsin ne olcak müslüman olup onun bunun dedikodusunu yapan gıybet yapanlardan bin kat daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailene kiz istersek musluman olurmus de :)
  • orcunbayrak kullanıcısına yanıt
    Seviyorsan dini bahane etme. Türkiye nüfusunun da %99'u müslüman sözde. İnancını bilemem ama bu tarz şeyler artık sorun edilmemeli. Sen istedikten sonra ailen de kabul eder, senin hayatın sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcunbayrak

Beyler yurtdışında yaşayan bir kız arkadaşım var yaklaşık 2-3 aydır beraberiz. Bende uzun süre yurt dışında yaşadım kısa bir süre önce türkiyeye kesin dönüş yaptım.Aramız çok iyi ancak konu evlilik olunca benim ailem bu duruma biraz soğuk dini sebeplerden dolayı şahsen ben sevdiğim için çokta problem yok. Sizce ne yapmalıyım .

Saçma sapan yorum yapıcaklar evinizin etrafına çocuk parkı vardır orada gidip oynayın

Kardesim ayni olay birbirimize kuzen dediğimiz bir akrabiminda basindan gecti. Almanyadan kesin donus yaptilar bir kizla cikiyordu oyle 2-3 aylik degil 1 yillik felan. Oglan Turkiyede 2-3 ay kaldiktan sonra ailesini tekrardan ikna esip Almanya ya geri donduler. Dönünce 3 ay kizin evinde yatti kalkti felan ciddi dusunuyolardi ama iliskileri bitti.
    Eger gercekten istiyorsan Annene babana soyle kardesim. Kizi din konusunda ikna edebilirsen muhakkak ailende izin verecektir.

• Müsliman erkek, gayrimüslim bir bayanla evlenebilir ama tersi caiz değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Kızı seviyorsan bırakma aileni ikna edersin bir şekilde fakat kızı gerçekten seviyorsan bırakmamalısın bu devirde güvenebileceğin bir kişi bulmak çok zor buldun mu bırakma sonradan pişman olup ailenle kavga edersin ilerleyen yaşlarda.Hayat senin hayatın tercihlerini doğru yönde kullanmalısın. =)

"Kızı seviyorsan bırakma aileni ikna edersin bir şekilde fakat kızı gerçekten seviyorsan bırakmamalısın"

ÜSTAD YINE DÖKTÜRMÜŞ

• quote:

Orijinalden alıntı: Hüsnü008

quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

quote:

Orijinalden alıntı: pozitron84

Kardeşim dinen yasak.bir ecnebi kız ne kadar güzel olursa olsun müslüman bir cariye ondan çok daha üstündür yahut bir müslüman köle çok güzel bir ecnebi erkeginden kat be kat üstündür. Bunları ben uydurmadim.

Biz de sen uydurdun demiyoruz zaten Arapın biri uydurmuş.

of of of of offff ss alıyorum koptum şu anda deist biri olarak seni +1ledim dostum

deist hüsnü mü olur abi nicki okuyan deist arkadaşım şuan yatsının farzını kılıyo

• neyse içime sinmedi değiştireyim hayırlısı kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIRPAN -- 12 Ekim 2015; 23:32:15 >
  • Sevgi evrenseldir. Bir dine, ırka mensup bir duygu değil. Takam kafana. Sonra pişman olursun. Gönlün ne istiyorsa onu yap.
  • Oncelikle acele etme 2 - 3 ay oldu diyorsun daha cok erken bu sorunlarinin cevabini alman. Senin durumunu cok iyi anlıyorum cunku ben bir yabanci ile evliyim. ailenin böyle bir tepki vermesi normal. yabanci biri ile evlilik zor istir. daha 2 3 ay olduğu için hevestir geçer gibisinden kendilerini avuyutolardir is uzarsa ve ailen anlayisli ise zaten anlayacaklardır. senin mutlu olduğunu gördüklerinde kabulleneceklerdir. din önemli bir konu değil. her insan istediği dine inanabilir. ben muslumanin esim Hristiyan zaten çokta dindar biri değil 4 senedir evliyiz ve 3 aylik cocugumuz var. aramizda bugüne kadar din ile ilgili bir kere bile muhabbet geçmemiştir. çocuğumuzun dini adina da bir tartisma olmadi. buyuyunce kendisi seçer dedik kapattık konuyu. eger seviyorsan gerçekten inaniyorsan zamanla hersey oturur yerine. turkiyeye gelir gider ailenle tanisir zaten iyi bir kiz ise onu seveceklerdir. bastan on yargili olmalari normaldir aldiris etme. insan iyi ise nereli olduğu önemli değildir. bunu anlayacaklardır. benim cok sukur hic böyle sorunum olmadi ailem bir kere bile bana yabancidir zordur olmaz veya herhangi bir sekilde olumsuz bir sey soylemedir. sen seviyorsan inaniyorsan biz kabul ederiz dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

quote:

Kardeşim dinen yasak.bir ecnebi kız ne kadar güzel olursa olsun müslüman bir cariye ondan çok daha üstündür yahut bir müslüman köle çok güzel bir ecnebi erkeginden kat be kat üstündür. Bunları ben uydurmadim.

Biz de sen uydurdun demiyoruz zaten Arapın biri uydurmuş.

insanların değerlerine saygısızlık edecek kadar cahilsin + block
  • Benim de ailem böyleydi ama kabullendiler.Babam her ne kadar arada bir din içerikli ince şakalar yapsa da o kadar da umurlarında olduğunu artık düşünmüyorum.

Artık dediğim 3. yılımız bittiğinden dolayı
  • ailene bu ayeti hatırlat abi "...Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden yine hür ve iffetli kadınları, mehirlerini verip nikahlayınız, onlar size helaldir. "
  • Üstad Egemen Bağış Hazretlerinin bir sözü vardır bu konuyu okuyunca aklıma o geldi nedense
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orcunbayrak

Kardeşim dinen yasak değil bu konuda bilgin ne ise yanlış internette bir çok hocanın bu konu ile ilgili bir sürü açıklaması var sadece hoş bir durum olmadığını söylüyorlar hatta o kadar müslüman kız bittide hristiyan birisinemi kaldın diye de söylüyorlar her neyse arkadaşın bahsettiği gibi kız gerçekten karakterli ve sadık birisi öyle bir insanı benim bulmam bu dünyada milyar dolarlar sahibi olabilmem kadar imkansız birşey abartma deme gerçekten abartmıyorum

Şaka mi bu. Kuranda yazılan birşeyin üzerine hangi zibidi hoca laf söyleyebilir. Sen o hocaların artık öyle hoca var mi yoksa senin uydurman mi bilmiyorum ama dediklerine uyma sakın.büyük bir hata olur.

Müslüman bir erkek bir hıristiyanla ya da yahudiyle evlenebilir.
    Bugün size iyi ve temiz şeyler helâl kılındı. Ve kendilerine kitap verilenlerin yemeği, size helâl, sizin yemeğiniz de onlara helâldir. Ve mü’minlerden iffetli hür kadınlar ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın namuslu bir biçimde mehirlerini verdiğiniz taktirde, sizlere helâldir. Ve kim îmânı inkâr ederse artık onun ameli boşa gitmiştir. Ve o âhirette hüsrana uğrayanlardandır.
    Maide 5

• Ne desem bilemedim caiz midir diye soranlara, beğeniyorsan devam et.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. 3D Waffle

nasıl sığ bir adamsınlan isterse krem peynire tapsın sanane?

Olamaz uçan makarnaya yahut peynire tapamaz müslüman doğruyu tavsiye eder ve söyler .sen sigsin asıl. Insanları uyarmak niçin siglik olsun

Ben de anlamıyorum. Nasıl banane olabilir ki? bir insanın evleneceği kişinin neye inandığı önemsiz bir şey olabilir mi? Müslüman için bir insanın Müslüman olup olmaması mevzusu gayet önemldir.
  • K E N kullanıcısına yanıt
    Aaa ken gelmiş. Uzun zamandır sana eksi vermiyordum. Konuya gelecek olursak bence bırakmamalısın bu dönemde dini inancı yüzünden ayrılmak çok saçma geliyor bana.
  • İyiki ateiatim bòyle dertlerim olmuyor

• iyide kız hristiyansa evlenebilirsin ki bir problem yok bunla müslüman bir erkek ehl-i kitaptan bir kadınla evlenebilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.