Şimdi Ara

Yabancı bir kız arkadaşım var ama bir sorunum da var yardım beyler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
3.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ailen den sanae ya evlen olsun bitsin senin onuninancina saygin var ise gerisi fasa fiso dostum👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlenme cariye olarak al.
  • pozitron84 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şöyle söliyim size haram olan herşey günahdır dimi ? Bu konuda bence hemfikiriz dediğin gibi haramsa o şey günah olmasıda lazım. Ancak Müslüman bir erkeğin müslüman olmayan ancak burada ufak bir not düşeyim atesti vb. değil ehli kitap dan gelmiş olan müslüman olmayan bir kadın ile evlenmesi caizdir diyor Kuran'ı kerimde. Caizin kelime anlamını bildiğini düşünüyorum. Son olarakda yukardaki arkadaşlardan birinin yaptığı yorumdan devam ediyim caiz olmasının sebebide bir gün evlenmiş olduğun kişiyi müslüman yapabilme şansın olduğu için. Son olarak senin yine uydurmadığın konuya gelelim. Kız arkadaşım Allah'ın bir olduğuna HZ.Isa nın sadece PEYGAMBER olduğuna inanıyor. Sen bu dünyadaki tüm hristiyanların Aynı görüşe sahip olduğunu falan mı düşünüyorsun ? çok merak ediyorum.

hocam cidden kendi bilgilerinizi bu konu ile ilgili kendinize saklayın yada açıklamak istediğiniz başka birşey varsa lütfen konu dışına konunuzu açıp aydınlatmak istediğiniz kişileri aydınlatın gerçekten bu konu ile ilgili daha fazla tartışmak istemiyorum sizinle çünkü düşünce yapımız çok farklı sırf saygımdan dolayı cevap veriyorum yazdığınız saçma sapan şeylere.

"...Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden yine hür ve iffetli kadınları, mehirlerini verip nikahlayınız, onlar size helaldir. "(2) Maide Suresi 5.Ayet

Hala gelip bana haramdır falan gibi şeylerle geliceksen hocam hiç cevap yazma bana cidden. Yazıcağın şeyleri peşinen kabul ediyorum okay.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lance Vance

quote:

Orijinalden alıntı: pozitron84

Ya kardeşim bırakın bu işleri.bilmediğin işin ustalığına soyunma.ecnebi ancak din değiştirip müslüman olursa evlenilebilir.dahası emirlere itaatsizlik etmektir.neye inandigin beni bağlamaz senin sorunun ama ben sana ıslamda olanı söylüyorum. Oramdan buramdan uydurmuyorum.bilirsen eğer su an sende bende büyük vebal alıyoruz.ama ben doğruyu söylediğimi biliyorum. Içim rahat

Kaynak göstersene delikanlı ?
    Müslüman bir erkek hak dine (İslamiyet-Hristiyanlik-Musevilik) inanan herhangi bir kadın ile evlenebilir.
    Sen yanlis bilgi veriyorsun.

Yazdık ya la yukarıda bakara süresinden.ondan iyi kaynak mi bulacan. Kaynakmış .okuma sonra kaynak iste.once ne yazmışım bi oku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bende size kaynak verdim detaylı bir şekilde ama sesiniz kesildi cidden millete yanlış bilgiler vermeyin ilk önce okuduğunuzu iyi anlayın.Şimdi size göre dövmesi olan birisininz gusul abdestide kabul olmaz kesin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Kızı seviyorsan bırakma aileni ikna edersin bir şekilde fakat kızı gerçekten seviyorsan bırakmamalısın bu devirde güvenebileceğin bir kişi bulmak çok zor buldun mu bırakma sonradan pişman olup ailenle kavga edersin ilerleyen yaşlarda.Hayat senin hayatın tercihlerini doğru yönde kullanmalısın. =)

İlk defa KEN i bir konuda artılanmış olarak görüyorum gelenektir diyip bastım eksini
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcunbayrak

Hocam şimdi şöyle söliyim size haram olan herşey günahdır dimi ? Bu konuda bence hemfikiriz dediğin gibi haramsa o şey günah olmasıda lazım. Ancak Müslüman bir erkeğin müslüman olmayan ancak burada ufak bir not düşeyim atesti vb. değil ehli kitap dan gelmiş olan müslüman olmayan bir kadın ile evlenmesi caizdir diyor Kuran'ı kerimde. Caizin kelime anlamını bildiğini düşünüyorum. Son olarakda yukardaki arkadaşlardan birinin yaptığı yorumdan devam ediyim caiz olmasının sebebide bir gün evlenmiş olduğun kişiyi müslüman yapabilme şansın olduğu için. Son olarak senin yine uydurmadığın konuya gelelim. Kız arkadaşım Allah'ın bir olduğuna HZ.Isa nın sadece PEYGAMBER olduğuna inanıyor. Sen bu dünyadaki tüm hristiyanların Aynı görüşe sahip olduğunu falan mı düşünüyorsun ? çok merak ediyorum.

hocam cidden kendi bilgilerinizi bu konu ile ilgili kendinize saklayın yada açıklamak istediğiniz başka birşey varsa lütfen konu dışına konunuzu açıp aydınlatmak istediğiniz kişileri aydınlatın gerçekten bu konu ile ilgili daha fazla tartışmak istemiyorum sizinle çünkü düşünce yapımız çok farklı sırf saygımdan dolayı cevap veriyorum yazdığınız saçma sapan şeylere.

"...Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden yine hür ve iffetli kadınları, mehirlerini verip nikahlayınız, onlar size helaldir. "(2) Maide Suresi 5.Ayet

Hala gelip bana haramdır falan gibi şeylerle geliceksen hocam hiç cevap yazma bana cidden. Yazıcağın şeyleri peşinen kabul ediyorum okay.

İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221

Müsrik ne demektir kardeşim.dinsiz imansiz demektir.Sen eğer üçleme yapiyorsan zaten dinsizin önde gidenisin demektir.hangi hristiyan dini hükümleri yerine getiriyor.bahsedilen kitap ehli ilk indirilen incile göre ve şeri kanunlara göre yasayanlardir.adamlar din adamlarına bile baba diyor Allah in haşa vekilleri diye.bunlar mi kafir yada musrik değil.

• İnsan olduktan sonra dininin bir önemi yok bana göre ama bizim insanımıza bunu anlatmak çok güç.
    Hocam hayırlı akşamlar size. Kendi kendinizi şah met ediyorsunuz. Dinsiz putperest ? Hocam Kitap ehli 4 kutsal kitaptan birinin dinini yaşayan insanların genellemesi. Son olarak kendin diyorsun hocam Dinsiz imansız. Hristiyanlıkta yahudilikte şuan için yanlış olsa bile bir dindir. Sadece Hak din İslamdır. İslamdan önce hepsi kendi çağlarında hak dindi. Bu sebepten dolayıda ehli kitap denmektedir neyse hocam size bunları ben anlatmıyım gidin gerçekten bu konuları öğrenmek istiyorsanız iyice araştırın. Ateist vs vs. böyle birisiyle evlenmiyorum ben hatta ortada şuan evlilik bile yokta neyse :)

Hocam hangi hristiyan dini vecibelerini yerine getiriyordan çok Biz müslümanlar hangi dini görevlerimizi 4x4 lük yapıyoruz. Buna kendimide katıyorum. Olayı başka yerlere çekmenin bir manası yok. Sadece doğru bildiniz şey yanlıştır. Siz Bekara 221'deki olayı anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz ancak düzgünce okuyup analiz edin ne demek istediğini anlıycaksınız. Eğer ısrarla öyle diyorsanız Maide 5.Ayet ile benim paylaştığım sure ile sizinki arasındaki bir çakışma vardır kesinlikle böyle birşey yok tabi. Sadece dediniğine istinaden bunu sölüyorum. Sizin attığınız surede herhangi gibi bir dine mensup olmayan ve putlara tapan ehli kitap olmayan biriyle evlenmenin günah ve haram olduğunu söylemektedir. Size yazıcağım son yorumdur bu. Bundan sonra şahsımıada hakaret etseniz cevap vermiycem.

İnsanların değişmeyen fikirlerini değiştirmek atomu parçalamaktan daha zor diye boşuna dememiş Albert Einstein. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28

Bir ecnebi kız ne kadar güzel olursa olsun müslüman bir cariye ondan çok daha üstündür yahut bir müslüman köle çok güzel bir ecnebi erkeginden kat be kat üstündür.

Bu nasıl bir düşünce tarzıdır Allah aşkına ya...

Senin aklın ermez kardeşim.bi halt bildiğin yok bilenede şey germe

işte bunlarda müslüman diye geçiniyor, laflara bak...
  • Br00klyn28 kullanıcısına yanıt
    Malesef böyle sorduğum soru dışında herkes dini adam kesildi :D ben yardımcı olun dedim arkadaş bana ısrarla farklı şeyler söylemekte devam ediyor

• quote:

Malesef böyle sorduğum soru dışında herkes dini adam kesildi :D ben yardımcı olun dedim arkadaş bana ısrarla farklı şeyler söylemekte devam ediyor

Valla çok harika bir milletiz, elemanla polemik yaşamıyım diye alıntı bile yapmadım gelip saydırıyor ordan.Aziz Nesin'in bir lafı vardır ama onu da dile getirmiyim başkaları üstüne alınıp polemik yaratmasın.Siz bildiğinizi yapın hocam
  • quote:

Hocam hayırlı akşamlar size. Kendi kendinizi şah met ediyorsunuz. Dinsiz putperest ? Hocam Kitap ehli 4 kutsal kitaptan birinin dinini yaşayan insanların genellemesi. Son olarak kendin diyorsun hocam Dinsiz imansız. Hristiyanlıkta yahudilikte şuan için yanlış olsa bile bir dindir. Sadece Hak din İslamdır. İslamdan önce hepsi kendi çağlarında hak dindi. Bu sebepten dolayıda ehli kitap denmektedir neyse hocam size bunları ben anlatmıyım gidin gerçekten bu konuları öğrenmek istiyorsanız iyice araştırın. Ateist vs vs. böyle birisiyle evlenmiyorum ben hatta ortada şuan evlilik bile yokta neyse :)

Hocam hangi hristiyan dini vecibelerini yerine getiriyordan çok Biz müslümanlar hangi dini görevlerimizi 4x4 lük yapıyoruz. Buna kendimide katıyorum. Olayı başka yerlere çekmenin bir manası yok. Sadece doğru bildiniz şey yanlıştır. Siz Bekara 221'deki olayı anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz ancak düzgünce okuyup analiz edin ne demek istediğini anlıycaksınız. Eğer ısrarla öyle diyorsanız Maide 5.Ayet ile benim paylaştığım sure ile sizinki arasındaki bir çakışma vardır kesinlikle böyle birşey yok tabi. Sadece dediniğine istinaden bunu sölüyorum. Sizin attığınız surede herhangi gibi bir dine mensup olmayan ve putlara tapan ehli kitap olmayan biriyle evlenmenin günah ve haram olduğunu söylemektedir. Size yazıcağım son yorumdur bu. Bundan sonra şahsımıada hakaret etseniz cevap vermiycem.

İnsanların değişmeyen fikirlerini değiştirmek atomu parçalamaktan daha zor diye boşuna dememiş Albert Einstein. :)

Saysam bitmez .namaz abdest oruç genel yasayista uyulması gereken kurallar.şimdi ben size ne desem siz o öyle değil diyeceksiniz.o kız şöyle desem sanki ruhunu görmüş gibi hayır diyeceksiniz.o yüzden sizin dininiz size benim ki bana derim. Benim anlattıklarım çok açık kendimi aptal yerine koydurmuyorum .ama illa siz anlatilanlarda kendi kendimi yalancı cikardigimdan bahsediyorsunuz .oysa ki anlattıklarım çok açık.nesini anlamadiniz bilemedim.şimdi hayatta olan hiçbir hristiyan yahut yahudi yahut budist herneyse ıman etmiş sayılmaz.dolayısı ıle kafir sayılır. Siz saniyormusinuz ki oruç sadece bize has yahut namaz sadece bizde var.haftada bir kere kiliseye giden onda da dilimin varmadigi şekilde ibadet eden hiristiyanlar. Yahut kendi dinlerinden kendi peygamberlerindemn başka herseyi bir gören yahudiler.yahutta hala inege tapan hindular.veya budistler. Bunlardan hangisi sizce mümin yahut imanlı.ısrarla Allah tektir diyen müslümanlar ve kitabımız Kuran.ve buna rağmen hala bunları görmezden gelen diğer dinler.artık onlara din diyemeyiz ancak sapkınlık diyebiliriz.Hâlâ koca evreni ineklerin yarattığını düşünen bir din var yahut bir peygamberin Allah oğlu haşa olduğunu savunan bir din.Yada taşa tapan 3 milyarlık bir insan topluluğu. Yada kendi dinleri dışında bütün dinlere düşman olan yahudiler. Bunlardan hangisi kafir değil soylesene.

• quote:

Hocam bir soru sordunuz cevap verdik.Zaten doğruyu soylemeyeceksin su devirde.sen bizden çok biliyorsun hesapta.o halde niçin sordun.beklediğinin aksine cevaplar aldın hoşnut olmadin şimdi bildigim şeyde nerdeyse beni yaniltacan

• quote:

quote:

quote:

Bir ecnebi kız ne kadar güzel olursa olsun müslüman bir cariye ondan çok daha üstündür yahut bir müslüman köle çok güzel bir ecnebi erkeginden kat be kat üstündür.

Bu nasıl bir düşünce tarzıdır Allah aşkına ya...

Senin aklın ermez kardeşim.bi halt bildiğin yok bilenede şey germe

işte bunlarda müslüman diye geçiniyor, laflara bak...

Bu kadar benim muslumanligim.yahu sizin aranızda adam haşa peygamber olsa sabri tükenir.bu benim değil seni ve beni yaratanin sözü.Muhakkak Rabbimiz doğruyu soyleyendir.

Hocam ben sana Kız arkadaşım hristiyan onunla evlenmem günah mı sevap mı değilmi diye sormadın :) bir daha oku istersen sadece ailemle ilgili bana yardımcı olun ne yapabilirim diye sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Repentless

Ailene bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle.

Valla mottoyu tam konusunda kullanmışsın tebrik ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam ben sana Kız arkadaşım hristiyan onunla evlenmem günah mı sevap mı değilmi diye sormadın :) bir daha oku istersen sadece ailemle ilgili bana yardımcı olun ne yapabilirim diye sordum.

Tamam bende sana ailen haklı babında yazdım birazda nedeni hakkında bilgi vermek istedim.yanlış yaptım buna eminim.ailen tutucuysa bu işi unut.onları ezip gecmen gerek.yani sadece ailene karşı sorumlu değilsin.herşeyin üzerinde olana karşı da sorumlusun.Ben olsam yerinde ailemi fazla onemsemezdim.ne de olsa ev kuracak olan onlar değil.daha ileri düzeyde korkuların yoksa ailen seni ancak uyarır sonrada ortalık süt liman olur merak etme

• quote:

quote:

Valla çok harika bir milletiz, elemanla polemik yaşamıyım diye alıntı bile yapmadım gelip saydırıyor ordan.Aziz Nesin'in bir lafı vardır ama onu da dile getirmiyim başkaları üstüne alınıp polemik yaratmasın.Siz bildiğinizi yapın hocam

Aziz nesin denilen şahsın pek çok lafı var.Bunlardan biri de halkımızın yüzde 60 i aptal .din konusuna hiç girmiyorum konuşacak olsak dünya kadar laf olur.Hâlâ bu adamın deyimleriyle örnek verecek olsaydın bizlere sana ve bana aptal diyen bir adamın deyişiyle bana yazsaydin o zaman haklıymış derdim.

• Hocam kız hangi ülkeden ve mezhebi ne ? Yazdıklarınıza göre Katolik olmasa gerek.Aile konusunda da ailenizi rahat ettirmek için kızın Müslüman olduğunu söyleyin olsun bitsin,kız da olayı idare ediversin.Bakarsınız belki gerçekten olur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.