Şimdi Ara

Ya şu Aopb midir nedir Bakkal Hesabı Anlatsın Gardaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Noluyo şimdi?
    Herkes eşit mi oldu?
    Diploma notu 60 benim.
    Anlatıversin biri şunu . Okuyamam o kadar yazıyı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Rmznts

60 x 5 x 0.12 = 36 puan gelecek. Diploman düşük olduğu için senin yararına oldu diyebiliriz.

Harbi mi ?
    Mesela geçen sene bi arkadaşımın okul puanı 60 benim 40 puandı.
    Bu sene aradaki puan farkı 6 puan oldu.
    Yani iyimi bu şimdi karşim.

Cem Şancı
  • Dip notum 79 bana.47 civari gelio demi 0,6 carpiosak

Orijinalden alıntı: Zomigg

quote:

60 x 5 x 0.12 = 36 puan gelecek. Diploman düşük olduğu için senin yararına oldu diyebiliriz.

Harbi mi ?

Düşük diploma notundakiler için gayet iyi oldu.

quote:

quote:

Harbi mi ?

Merhaba.Benim AOBP ile okul puanım 45.135'di.Şimdi diploma notuma göre hesaplarsak (71.6) 42.96 oluyor.Doğru değil mi?
    // B460M DS3H + i5 10400f + Gigabyte RTX 3070 OC + 32 GB 2666 MHz + 750W PSU + Samsung 970 EVO Plus 1 TB + Custom Case + GameBooster G908 Mech KB + Razer DA V2 Mini + LG 27GL83A-B + Oculus Rift S VR + Philips Hue + Steam Deck OLED
    // Monster Tulpar T5 v14.1 + Casper Nirvana X400.1065-8V00X-S-F
    // Steam acc.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nedir arkadaş ya.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Harbi mi ?

Lisede okulu takmayıp hayatını yaşadıysan, 60 ortalamanı bol keseden not veren bir okulda olduğun için kolayca yaptıysan, Tebrikler! başına talih kuşu kondu. Keyfini çıkardığın gençliğin de yanına kar kaldı.

Yok eğer zor bir okulda okudugun için, (sıradan bir okulda yüksek puanlar dağıtılırken, sözlülerde 80'ler 100'ler havada uçuşurken) sen öğrencisinden kusursuzluk bekleyen, yazılıda işlem hatası yapınca puan vermeyen, kendi kesesinden gidiyormuşçasına kıt not veren hocalar yüzünden 60 ortalama aldıysan, Geçmiş Oldu.

Eski sistemde, herkes kendi okulunun kriterlerine göre puan alırdı. örneğin A lisesinde sınavlar çok kazık, sözlü notları da kıt diyelim. bu okulda her şeye rağmen arkadaşları düşük alırken 80ortalaması(obp=ortaöğretim başarı puanı) olan adam okul birincisi oluyor, ve aobp'si(ağırlıklı obp) 500 oluyordu. Sınavına eklenen puan 75 üzerinden, 500x0,12= 75puan alıyordu.
    Veya aynı okulda 60ortalaması olan bir öğrencinin Aobp'si 420 falan oluyordu, 75üzerinden, 420x0,12= 50,4puan alıyordu.

Şimdi çıkarılan yasa ile, öyle benim okulum zordu, hocalarımın puanı kıttı diye bir şey kalmadı. Ben sonuca bakarım arkadaş diyorlar. Oks'de Sbs'de yüksen puan almışsın iyi okula gitmişsin, hocaların dandik sınav yapmamış, eşşekler gibi çalışmışsın ama sana kazık gibi sorular sormuşlar, ortalaman yüksek olmamış. Eee? Bana ne bunlardan? diyor sevgili yeni sistem.

Bahsettiğim A lisesinin okul birincisine eklenecek puan 75üzerinden 75olacak iken, 60 üzerinden : 80 x 5x0,12= 48puan olacak.
    Aynı okulda orta düzeydeki 65ortalamalı arkadaşımız ise : 60x 5x0,12= 36
    puan alacak.

Diğer yandan, dandik bir okulda bütün öğrencilerin ortalaması 95üstü olsa, o arkadaşların her biri artık, 60 üzerinden : 95 x 5 x 0,12 = 57puan alacaklar.

• quote:

quote:

quote:

Harbi mi ?

he iyi oldu.ne kadar sığ insanlarsınız lan.benim dip notum 64.iyi bir anadoluda okuyorum puanım 49-50 civarı gelecekken şimdi oldu 38.iyi okullarda dip notu düşük k,mse yok mu sanıyorsunuz lan.

• beyler diploma notu düşük olan için nasıl iyi oluyor ya anlamadım. benim diploma notum 72. ortalama bi anadolu lisesindeydim 2010'daki sistemde 52 geliyordu şimdi 42 gelecek sanırım. ama 52 geldiği zaman 15-75 arasındaydı şimdi 30-60 arasında. benim için kötü oldu. en çok düz lisede kolay sınavlarla 90 üzeri diploma notu yapanlara yaradı. ne güzel iş anasını satayım

Orijinalden alıntı: Rotarian

quote:

quote:

quote:

Harbi mi ?

he iyi oldu.ne kadar sığ insanlarsınız lan.benim dip notum 64.iyi bir anadoluda okuyorum puanım 49-50 civarı gelecekken şimdi oldu 38.iyi okullarda dip notu düşük k,mse yok mu sanıyorsunuz lan.

sacma sapan konusma bende anadoludaydım benimde dip notu 64 ama sunu unutma ! acık öğretim yada baska lise diyim adam 74 diploma notuyla sana 15 puan fark atarken şimdi 6 puan fark atabiliyor !

• quote:

Orijinalden alıntı: VogAumTaR

beyler diploma notu düşük olan için nasıl iyi oluyor ya anlamadım. benim diploma notum 72. ortalama bi anadolu lisesindeydim 2010'daki sistemde 52 geliyordu şimdi 42 gelecek sanırım. ama 52 geldiği zaman 15-75 arasındaydı şimdi 30-60 arasında. benim için kötü oldu. en çok düz lisede kolay sınavlarla 90 üzeri diploma notu yapanlara yaradı. ne güzel iş anasını satayım

90 üzeri kimde var Allah aşkına bi allahın kuluda cıkıp bende var ben alıyorum demedi benim cevremedekiler bile calıstıkları denemelerde 400 aldıkları halde kendi liselerinde zor geçiyorlar bu verilen eğitim ve hocalarlada alakalı o 90 alan cocuklar nadirdir onlarda lysde bişey yapamaz sen diplomana mı güveniyordun ? calıs işte lys ni kim iyiyse o kazanacak beleşten puan alıp gecenler gecemiycek cok iyi oldu

• Bir karmaşa var düzelteyim anadolu ve fen liselerinde aobp her zaman düzdekilere göre fazla gelir,nedeni de okulun ösym deki başarısıdır.Şimdi anadolu ya da fen lisesinden özellikle fen lisesinde eğitimin zor olduğunu var sayarsak bu adamlar 60-70 diploma notlarını tutturmak için çalışıp çabalıyorlar ama düz liselerdeki öğrenciler biraz rahatlar bu konuda.Anadolu lisesinde okul sonuncuus olsan diploma notun 50 gelse bile yerleştirme işlemlerinde iyi bir puan alırdın ama artık bu kalktı Düz lisedeki 70 ortalama yapan adam fen liselerinde 60 ortalama yapan adamdan daha fazla puan alacak diplomaya bakıldığı için ama aradaki bilgi,donanım vs çok fark var o yüzden bence pek kafaya takmaya gerek yok zaten fen anadolu liselerindeki öğrenciler daha iyi netler yapıyorlar sıradan bir düz lise öğrencisine göre.

Orijinalden alıntı: hande_yıldız

Bir karmaşa var düzelteyim anadolu ve fen liselerinde aobp her zaman düzdekilere göre fazla gelir,nedeni de okulun ösym deki başarısıdır.Şimdi anadolu ya da fen lisesinden özellikle fen lisesinde eğitimin zor olduğunu var sayarsak bu adamlar 60-70 diploma notlarını tutturmak için çalışıp çabalıyorlar ama düz liselerdeki öğrenciler biraz rahatlar bu konuda.Anadolu lisesinde okul sonuncuus olsan diploma notun 50 gelse bile yerleştirme işlemlerinde iyi bir puan alırdın ama artık bu kalktı Düz lisedeki 70 ortalama yapan adam fen liselerinde 60 ortalama yapan adamdan daha fazla puan alacak diplomaya bakıldığı için ama aradaki bilgi,donanım vs çok fark var o yüzden bence pek kafaya takmaya gerek yok zaten fen anadolu liselerindeki öğrenciler daha iyi netler yapıyorlar sıradan bir düz lise öğrencisine göre.

sadece düz anadolu diye ayırmamak gerekiyo.ben anadolu lisesi mezunuyum 66,5 ortalamam vardı 75 üzerinden geçen sene 60 puan geldi.okulda sonlardaydım.başka bir arkadaşımda ilçenin orta seviye anadolu lisesinde okuyordu benle aynı ortalaması vardı 51 puan geldi.aynı ilçedeki başka bir anadolu lisesinde okuyan arkadaşımda benle aynı ortalamaya sahip ve 46 puanı geldi.şimdi ki sisteme göre 3ümüzünde okul puanı aynı olcak.zararda olan kim ? tabii ki ben.şimdi kimse çıkıpta tamam işte adalet yerini bulmuş demesin.oks de ben bu arkadaşlarıma 80 90 puan fark atarak girmiştim okuluma.bırakında meyvesini alalım değil mi ? ama malesef işte malesef ki başımızdaki şerefsizler bu hakkımı elimden alıyor ve bazılarınız kendi menfaatlerinizce bu durumua çok sevindiniz... şimdi sevinin siz ama benim hakkım haram zıkkım olsun böyle düşünenlere ! bıktım ben başka bir şey diyemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: eternallyunique

quote:

quote:

Harbi mi ?

Lisede okulu takmayıp hayatını yaşadıysan, 60 ortalamanı bol keseden not veren bir okulda olduğun için kolayca yaptıysan, Tebrikler! başına talih kuşu kondu. Keyfini çıkardığın gençliğin de yanına kar kaldı.

Yok eğer zor bir okulda okudugun için, (sıradan bir okulda yüksek puanlar dağıtılırken, sözlülerde 80'ler 100'ler havada uçuşurken) sen öğrencisinden kusursuzluk bekleyen, yazılıda işlem hatası yapınca puan vermeyen, kendi kesesinden gidiyormuşçasına kıt not veren hocalar yüzünden 60 ortalama aldıysan, Geçmiş Oldu.

Eski sistemde, herkes kendi okulunun kriterlerine göre puan alırdı. örneğin A lisesinde sınavlar çok kazık, sözlü notları da kıt diyelim. bu okulda her şeye rağmen arkadaşları düşük alırken 80ortalaması(obp=ortaöğretim başarı puanı) olan adam okul birincisi oluyor, ve aobp'si(ağırlıklı obp) 500 oluyordu. Sınavına eklenen puan 75 üzerinden, 500x0,12= 75puan alıyordu.
    Veya aynı okulda 60ortalaması olan bir öğrencinin Aobp'si 420 falan oluyordu, 75üzerinden, 420x0,12= 50,4puan alıyordu.

Şimdi çıkarılan yasa ile, öyle benim okulum zordu, hocalarımın puanı kıttı diye bir şey kalmadı. Ben sonuca bakarım arkadaş diyorlar. Oks'de Sbs'de yüksen puan almışsın iyi okula gitmişsin, hocaların dandik sınav yapmamış, eşşekler gibi çalışmışsın ama sana kazık gibi sorular sormuşlar, ortalaman yüksek olmamış. Eee? Bana ne bunlardan? diyor sevgili yeni sistem.

Bahsettiğim A lisesinin okul birincisine eklenecek puan 75üzerinden 75olacak iken, 60 üzerinden : 80 x 5x0,12= 48puan olacak.
    Aynı okulda orta düzeydeki 65ortalamalı arkadaşımız ise : 60x 5x0,12= 36
    puan alacak.

Diğer yandan, dandik bir okulda bütün öğrencilerin ortalaması 95üstü olsa, o arkadaşların her biri artık, 60 üzerinden : 95 x 5 x 0,12 = 57puan alacaklar.

çok iyi açıklamışsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.