Şimdi Ara

YA SİZİN DE BAŞINIZA GELSE? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
0
Favori
3.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o herifin anasını avradını s.kmk var burda şerefsiz ve serbestmi bırakıyorlar lanet olsun böyle adelete idam edileceği yerde adamı serbest bırakıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

o herifin anasını avradını s.kmk var burda şerefsiz ve serbestmi bırakıyorlar lanet olsun böyle adelete idam edileceği yerde adamı serbest bırakıyorlar

Türk Yargı Hukuku ve Adelati, bunu uygun gördü.
    Vardır bildikleri bir şey.
    Ama o kararı veren savcı ve hakiminde bu yaşlarda çocuk veya yakınları vardır değil mi?
    Aynı şey onların başına gelse, yine aynı kararı mı verirler acaba?
    Çok merak ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 11 Ekim 2009; 1:07:40 >

• Up Up
  • kardeş çok çok geçmiş olsun baya bi süredir bu olay geçiyomuş bu forumda fakat daha yeni gördüm.

Bu tür şeyini kesme,asma,dövme türü şeyler haricinde adamın acaba bunları bilinçli veya bilinçsiz olarak mı yaptığını ögrenmek lazım adam birşey yapmadım diyor olabilir, fakat teknoloji o kadar çok geliştiki artık insanların söylediği şeyleri sinirlerine ve düşüncelerine karşın ölçen bir makina yaptılar (yalan makinası).İlk başta çok hata yapan bir aletti ama zaman geçtikte değiştirerek yenilediler ve geliştirdiler.

Bu adamın yaptığı gibi insani olmayan şeyleri, siz siz olun yapmayın.
    Otobüste gördüğünüz tacizcileri uyarın, susupta sizde ilerde onun gibi olmayın.

Tekrar çok çok geçmiş olsun kardeş.
  • Bir yerde sıkıştırın 2-3 arkadaş öldürene kadar dövün ama öldürmeyin biraz acı çeksin.
  • o adam o mahalleden sağ çıkabilirmi adres ver ifşa et şerefisizi....

ayrıca senn kuzennse adamı öldüresiye dövmen lazm bence ben olsam duramam yerimde burdan bile sinirlendm
  • Bu şerefsizin evini bulup gayleri üstüne salmazsam en adiyim...
  • kardeş kusura bakmada sanki biraz hikâye gibi geliyor.
    Sen burda sorununu belirtmiyosunda ;

quote:

Çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.
    Bence bu konu unutulmamalı, her DH üyesi de okumalı.
    Etrafımızda ne türlü insanlar, şerefsizler olduğunu hepimiz bilmeli; çocuklarımızı, kardeşlerimizi, yakınlarımızı bu tür insanlardan uzak tutmanın yollarını aramalıyız.
    Bizim başımız yandı, bari sizlerinki yanmasın, tek dileğim bu...

sanki forumda iyi bir yer almak gibi bi hevesin var görünüyor..
    aslına bakarsan sürekli " up " yazmanda çok idiotça.
  • Adalet sistemimiz çok ilginç çocuğun biri bir ekmek çalar 10 yıl verirler.Böyle adamları tutuksuz yargılarlar.İlginç hayır adalet sisteminde bir sorun olduğunu ve bu sorunun gün geçtikçe artacağını düşünürsek kendi adaletini kendi sağlayan bireysel girişimler görmek durumda kalacağız.Ve işin kötüsü bireysel adalet yapanlar kesinlikle suçlu değiller.
  • Kardeşim geçmiş olsun. Biliyorsunuz ki adalet bu devirde gerektiği gibi işlemiyor ve çok büyük haksızlıklar oluyor ki başınıza en kötülerden bir tanesi gelmiş. Siz onu kendiniz cezalandırsanız sonunuz o şerefsizin bile girmediği hapis olur. Bu olayı en yakın zamanda atlatmaya çalışmak yapacağınız en hayırlı şey olur, bardağa dolu tarafından da bakmak gerek. Rabb o masumu daha büyük beladan korumuş.

Unutmayın ki kin insanı zamanla zehirler. Deriyi sıkıp kini atmak yerine içinde tutmak niye?

Hak Teala'nın adaletine güveniniz tam olsun.
  • her ne kadar kızgın olsanızda kızgınlığınız sizi adaletten ayırmasın.

Hangi delile göre bu adamı suçluyorsunuz. 6 yaşındaki bir çocuğun sözleri ilemi. Madem o kadar pislik yapıldı. mutlaka bir delilini olması lazım.

Aksi takdirde koca adam (her ne kadar yaşam tarzı itibarıyla böylesine pislik yapabilecek türden biri olsada) 6 yaşındaki çocuğun sözüne hayatı kararır.

Hukuk diyorsunuz

Tamam işte hukuk uygulanmış

hukukta şüphe sanığın lehine kullanılır.

Düşünün şimdi

size çok gıcık olan biri çocuğuna veya başkasının çocuğuna sıkı bir şekilde bununla ilgili lafları öğretse ve size suçlama yapsa
    sadece lafa göre sizi tutklayan hakim doğrumu yapmış olur.

Adalet sadece mazlumun değil suçlununda hakkının korumak için vardır. İspat edilmeden de kimse suçlu değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combaba -- 15 Ekim 2009; 15:47:57 >
  • adalete neden güvenmiyorsunuz ki. adalet düzgün işlemiş delil yetersizliği var demiş bu gayet doğal. hiç mi hukuk okumadınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrozenThrone
    kardeş kusura bakmada sanki biraz hikâye gibi geliyor.
    Sen burda sorununu belirtmiyosunda ;
    quote:

Çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.
    Bence bu konu unutulmamalı, her DH üyesi de okumalı.
    Etrafımızda ne türlü insanlar, şerefsizler olduğunu hepimiz bilmeli; çocuklarımızı, kardeşlerimizi, yakınlarımızı bu tür insanlardan uzak tutmanın yollarını aramalıyız.
    Bizim başımız yandı, bari sizlerinki yanmasın, tek dileğim bu...

sanki forumda iyi bir yer almak gibi bi hevesin var görünüyor..
    aslına bakarsan sürekli " up " yazmanda çok idiotça.

Hikaye falan değil arkadaşım yazdıklarım, hikaye olsa üstünden bu kadar zaman geçtiğinde ben bile unutur giderdim.
    Sorununu belirtmiyorsun yazmışsın, zaten konuyu açtığımda yazdım her şeyi...
    Her seferinde tek tek mi yazmam gerekiyor.
    Ayrıca forumda iyi bir yer almak gibi bir hevesim yok.
    Benim zaten bu forumda bir yerim var merak etme, 5 seneden fazla oldu üyeliğim, beni tanıyon tanıyor zaten.
    Ayrıca böyle bir amacım olsa, emin ol bu tür birşeyle yapmazdım onu.
    "Up" yazmamdaki temel amacı zaten üstteki mesajımda belirttim.
    Ben bu konuyu ne kadar çok kişi okursa, bizim başımıza gelenlerin, okuyan kişilerin de başına gelmesini engeller diye düşündüğüm içindi.
    Başka bir nedenim yok yani...

quote:

Orijinalden alıntı: combaba
    her ne kadar kızgın olsanızda kızgınlığınız sizi adaletten ayırmasın.
    Hangi delile göre bu adamı suçluyorsunuz. 6 yaşındaki bir çocuğun sözleri ilemi. Madem o kadar pislik yapıldı. mutlaka bir delilini olması lazım.
    Aksi takdirde koca adam (her ne kadar yaşam tarzı itibarıyla böylesine pislik yapabilecek türden biri olsada) 6 yaşındaki çocuğun sözüne hayatı kararır.
    Hukuk diyorsunuz
    Tamam işte hukuk uygulanmış
    hukukta şüphe sanığın lehine kullanılır.
    Düşünün şimdi
    size çok gıcık olan biri çocuğuna veya başkasının çocuğuna sıkı bir şekilde bununla ilgili lafları öğretse ve size suçlama yapsa
    sadece lafa göre sizi tutklayan hakim doğrumu yapmış olur.
    Adalet sadece mazlumun değil suçlununda hakkının korumak için vardır. İspat edilmeden de kimse suçlu değildir.

Beddua etmek gibi olmasın ama, umarım aynı şey senin başına da gelir...
    O zaman da bunları açık bir dille yazmanı ve söylemeni çok isterim doğrusu...
    Çok ünlü bir söz vardır bilir misin?
    Başkası düştü mü "çürük tahtaya basmasaydı" deriz. Kendimiz düşünce, bastığımız tahtanın çürük olmasından şikayet ederiz. Cenab Şahabettin
    Bakıyorum da birçoğunuz bir anda, bu adamın yanında oldunuz.
    Sanki bizim yaşadıklarımız düzmece, iftira, ve yalan dan ibaret.
    Konuyu fazla anlayamayan arkadaşlara ufak bir hatırlatma yapmak da fayda var.
    Adı geçen şahıs veya ailesiyle 30 senedir komşuyuz, ve aramızda en ufak bir husumet bile yok.
    Diyelim ki var, hangi insan evladı, düşmanını karalamak için böyle bir senaryo uygular, küçücük çocuğunu ortaya atarak?
    Siz yapar mıydınız böyle bir şey?
    Önce bu soruya cevap verin, yazacaklarınızı sonra yazın olur mu....

quote:

Orijinalden alıntı: heman_
    adalete neden güvenmiyorsunuz ki. adalet düzgün işlemiş delil yetersizliği var demiş bu gayet doğal. hiç mi hukuk okumadınız.

Evet, delil yetersizliği veren adalet, bir süre sonra(şerefsiz kaçtıktan sonra) hapis cezası da verdi.
    Ve o çok övündüğünüz adalet sadece kağıt üstünde, bunu da belmeniz gerek.
    Münevver Karabulut cinayeti gibi TVlerde sansasyon yarat(a)madığımız içindir ki, o adalet pek bize fayda sağlamadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 23 Ekim 2009; 2:29:32 >

• Arkadaşım cidden çok fena ve acı bir durum..ne kadar son olmasını dilesekte bunun gibi onlarca vaka ile karşılaşacağız..Eğer cinsellik arzun varsa gidersin sosyaleve abicim verirsin paranı istediğin fanteziyi gerçekleştir.El kadar çocuktan ne istiyorsun.ayıptır ya ayıp...ek olarak söylemek isterim yok ben olsaydım onu yapardım bunu yapardım diye boşuna söylenmeyin.sizde adalete bırakırdınız ve sonra adam yanınınzdan elini kolunu sallayarak geçerdi.(genel olarak.arada istisna çıkıp öldürebilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iloveyouhagi

arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar..

10 Haziran 2007 tarihinde açtığım bu topic ile ilgili bugün bir haber vereyim dedim sizlere...
    Bu sabah(17 Aralık 1007) mahkemenin 4. celsesinde hakim kararı verdi:
    8 yıl ağır hapis cezası, tutuklama emri(2 gün öncesine kadar mahhallede dolaşıyordu şerefsiz, nedense bugün mahkemeye gelmedi) ve "mahdurenin kişilik haklarının saklı kalması"(buda hukuk mahkemesinde zanlı için tazminat davası açma hakkı veriyor bize)

Türk Adaletine sonsuz teşekkürler...
    Suç cezasız kalmıyor, şerefsiz geçde olsa cezasını buldu...

Mutluluğumu sizinle paylaşayım istedim...şerefsiz hapse girsinde başka mahsumların canını yakmasın....

cok sevindim kardes
    8 yili ona haram ederler.. kafayi yer icerde

• g.olsun

allah versin cezasını...
  • Geçmiş olsun, o adamı zor bulursunuz bir daha ben adeletten pek umutlu değilim bu ülkede. Paran varsa adalet senin yoksa hiç bir şey beklemeyeceksin. Umarım yanılırımda o şerefsiz bulunur cezasını çeker. Ben olsaydım demek hoşuma gitmiyor ama o adam mahallede dolaşıyor ve yeri belliyken adaletimi kendim sağlardım hiç kimse bana herkez kendi adaletini sağlarsa ne olacak bu ülkede felan demesin ülkenin hali ortada zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SheHiT

quote:

10 Haziran 2007 tarihinde açtığım bu topic ile ilgili bugün bir haber vereyim dedim sizlere...
    8 yıl ağır hapis cezası, tutuklama emri(2 gün öncesine kadar mahhallede dolaşıyordu şerefsiz, nedense bugün mahkemeye gelmedi) ve "mahdurenin kişilik haklarının saklı kalması"(buda hukuk mahkemesinde zanlı için tazminat davası açma hakkı veriyor bize)

Mutluluğumu sizinle paylaşayım istedim...şerefsiz hapse girsinde başka mahsumların canını yakmasın....

cok sevindim kardes

Tam okumadın galiba lavuğu bulamıyorlar 2 yıldır. Bu karar verildiğinden beri herif piyasada yok. Türk adalet ve hukuk sistemine güvenmiyorum yazıklar olsun.

• Zaman aşımı gibi bir olay olmadan medyaya haber verin haber yapsınlar. Maalesef bu işler böyle yürüyor. Sen olayın peşini bırakırsan unutuluyor.
    İsmi soyadı varsa mutlaka bulunur nasıl bulunmasın. Tabii parası olup iyice saklanmıyorsan.
    Maddi durumu iyi değilse mutlaka çalışıyordur ve kayıtlıdır ismi biryerlerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp
    Arkadaşım cidden çok fena ve acı bir durum..ne kadar son olmasını dilesekte bunun gibi onlarca vaka ile karşılaşacağız..Eğer cinsellik arzun varsa gidersin sosyaleve abicim verirsin paranı istediğin fanteziyi gerçekleştir.El kadar çocuktan ne istiyorsun.ayıptır ya ayıp...ek olarak söylemek isterim yok ben olsaydım onu yapardım bunu yapardım diye boşuna söylenmeyin.sizde adalete bırakırdınız ve sonra adam yanınınzdan elini kolunu sallayarak geçerdi.(genel olarak.arada istisna çıkıp öldürebilir)

Adı üstünde sapıklık zaten...
    Senin, benim gibi düşünmemiş ki yapmış bu şerefsizliği...
    Türkiye'de hatta dünyada böyle onlarca-yüzlerce insan var ortalıkta dolaşan.
    TVde sabah programlarını izlemeyi bırakıp, sadece bu konuyu okusanız bile, bu veya buna benzer bir olayın olma ihtimaline karşı, kardeşinizi, çocuğunuzu veya herhangi bir yakınınızı böylesi şerefsizlerin elinden kurtarabilirsiniz. Çünkü bu tür olaylar sadece TVde, yada başka biryerde olmuyor, mahallenizdeki herhangi biri bile böylesi bir adiliği yapmaya müsaittir. O yüzdendir ki, siz her daim dikkatli olmak zorundasınız, biz olamadık maalesef zamanında...

quote:

Orijinalden alıntı: Aylut
    quote:

Orijinalden alıntı: SheHiT
    quote:

cok sevindim kardes

Tam okumadın galiba lavuğu bulamıyorlar 2 yıldır. Bu karar verildiğinden beri herif piyasada yok. Türk adalet ve hukuk sistemine güvenmiyorum yazıklar olsun.

Evet maalesef bulamıyoruz, bulamıyorlar...
    Ve bazı arkadaşlar, bunca olaydan sonra bana hukuk dersi vermeye kalkışıyor ya, ben en çok buna üzülüyorum...
    Bu olayın gerçekleştiği zaman, mahallede birçok insan, bizim iftira attığımızı, bu olayı uydurduğumuzu söyledi, buna inandı(burada birkaç arkadaşın da düşündüğü gibi). Hatta ilk mahkemede, "tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığında", böyle düşünenlerin sayısı daha da arttı. Mağdur durumda olan bizdik ama, mahkeme böyle bir karar verdiği için, mahallede, iftiracı-yalancı bir aile durumuna düştük. Ancak 17 Aralık 2007 tarihinde, mahkeme 8 yıl hapis cezası verince, şerefsiz ortalardan kayboldu(o gün mahkemeye de gelmemişti). Bu kararı duyan mahalleli, artık bizim yüzümüze bakamaz oldular, yanımızdan geçerlerken bile, başlarını öne eğip geçiyorlar...

quote:

Orijinalden alıntı: Roohans
    Zaman aşımı gibi bir olay olmadan medyaya haber verin haber yapsınlar. Maalesef bu işler böyle yürüyor. Sen olayın peşini bırakırsan unutuluyor.
    İsmi soyadı varsa mutlaka bulunur nasıl bulunmasın. Tabii parası olup iyice saklanmıyorsan.
    Maddi durumu iyi değilse mutlaka çalışıyordur ve kayıtlıdır ismi biryerlerde.

Aslında söylediklerinde çok haklısın ancak bunu yapmak istemiyoruz.
    Çocuk için, bu olayın unutulmasını istiyoruz.
    Eğer bahsettiğin gibi bir olay olursa, TVde falan olay anlatılırsa, bu çocuk için daha yıkıcı ve unutulmaz olur.
    Biz bu olayın gündem yaratmasını değil, aslına gündemden düşmesini istiyoruz.
    Elbette o şerefsizin bulunması, ve hapse girmesi tek dileğimiz.
    Ancak bu ülkede eğer bir "adalet sistemi" varsa, ki cezai hükmü verdiğine göre var. O zaman aynı adalet sisteminden, o zanlınında bulunmasını ve hak ettiği cezayı çekmesini istiyoruz.
    Bunun gerçekleşmesi için medya, TV ve sansayson mu yaratılmalı...O kişiyi bulması gereken biz miyiz? Bu ülkede bir emniyet gücü yok mu?
    Apaçık görülüyor ki, YOK!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 23 Ekim 2009; 12:26:25 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.