Şimdi Ara

ya deli olacam

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2004 model clio cam açma kumandası sık sık arıza yapıyor sanayide arkadaşa götürüyorum arızalandığında zımparalıyor 1 ay sonra yine aynısı düğme çok zor işliyor yada sadece açıyor yada kapatıyor geçen gün 50 km yolu cam açık konumda gelmek zorunda kaldım , sanayideki arkadaşın deiğine göre röle takılarak bu sorun hallediliyormuş sistemi bilen varmı nasıl bişey bu yada nasıl yapılıyor ?? yeni düğmelerin tanesi 45 ytl almaya değermi 3 tane alsak 135 ytl

• ben 2000 yılından 2005 e kadar 2 tane clio kullandım dedigin gibi bir sorunla karşılaşmadım şans işi
  • abi piyango sana vurmus ben 3 tane clio deistirdim hic birinde bu sorun olmadi
  • bence o dugmenin kontaklarını temizleyen ark yeteri kadar ii temizlerse olay duzelecek bende megane var sanırım aynı dugme bende de aynı problem oldu haliyle 2000 model cunku kendim temizledim sorun duzeldi
  • ARKADAŞLAR SORUNUM ÇÖZÜLDÜ ARKADAŞIMLA BİŞEY GELİŞTİRDİK VE CAM AÇMA DÜĞMELERİNİ RÖLELERE BAĞLADIK HEMDE CAM ARTIK ÇOK DAHA HIZLI AÇILIYOR İSTEYEN ARKADAŞLARA DEVRE ŞEMASINI VEREBİLİRİM BURDAN
  • merak ettım sadece koyarsan sevınırız.hadi hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

ARKADAŞLAR SORUNUM ÇÖZÜLDÜ ARKADAŞIMLA BİŞEY GELİŞTİRDİK VE CAM AÇMA DÜĞMELERİNİ RÖLELERE BAĞLADIK HEMDE CAM ARTIK ÇOK DAHA HIZLI AÇILIYOR İSTEYEN ARKADAŞLARA DEVRE ŞEMASINI VEREBİLİRİM BURDAN

Bu sistem cam motorunu zorlayıp bozulmasına yol açabilir mi?
    Camlar daha hızlı açılmaya başladığına göre cam motoru kapasitesinin üstünde güç harcıyor olmalı
  • Zarari olmaz. Cam motoruna giden elektrik cam acma-kapama anahtari yerine role uzeinden veriliyor. Boylece cam acma kapama anahtarindan cok az bir akim geciyor ve kontaklarin arktan zarar gormesi engelleniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

Zarari olmaz. Cam motoruna giden elektrik cam acma-kapama anahtari yerine role uzeinden veriliyor. Boylece cam acma kapama anahtarindan cok az bir akim geciyor ve kontaklarin arktan zarar gormesi engelleniyor.

O zaman bu sistemin nasıl yapıldığını ayrıntılı olarak öğrenip yaptırmak gerekir.
    mendel50
    Devre şemasını verirsen bizde deneyelim
  • evet şemaya bir baksak??
  • http://img63.imageshack.us/img63/390/adszjs44.jpg

İŞTE ŞEMASI

devre tarafımdan tasarlanmıştır eşi benzeri yoktur ehe uhe , şu anda aracımda kullanmaktayım 2004 clio dci vede cam açma kapama hızı süper derecede hızlı , , bişey olursada sadece röle bozulacak (3 ytl oda ) düğmelere bişey olmayacak bundan sonra oh be

Not : röleler 30 amperlik motor blokaj rölesi diyotlar ise 1N4001 olmalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 19 Mayıs 2007; 3:18:27 >

• Küçük bir uyarı!!!
    Eskiden renolarda cam açma motorundan cama tahrik bir spiral vasıtasıyla veriliyordu.Hala sistem aynı mıdır bilemem ama camın hızlı açılması ve cam tamamen açıldıktan veya kapandıktan sonra yanlışlıkla düğmeye basılmaya devam edilmesi spirale zarar verir.Kısa zamanda sıyırırsınız.İşin can alıcı noktası ise spiral tek olarak satılmıyor.Motor ve hatta kızaklarıya birlikte sistem olarak satılıyor45 milyonluk düğmeyi korumak için 200 milyonluk sistemi sıyırmayın sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headpopper -- 17 Mayıs 2007; 0:25:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: headpopper

Küçük bir uyarı!!!
    Eskiden renolarda cam açma motorundan cama tahrik bir spiral vasıtasıyla veriliyordu.Hala sistem aynı mıdır bilemem ama camın hızlı açılması ve cam tamamen açıldıktan veya kapandıktan sonra yanlışlıkla düğmeye basılmaya devam edilmesi spirale zarar verir.Kısa zamanda sıyırırsınız.İşin can alıcı noktası ise spiral tek olarak satılmıyor.Motor ve hatta kızaklarıya birlikte sistem olarak satılıyor45 milyonluk düğmeyi korumak için 200 milyonluk sistemi sıyırmayın sakın

röleye gelen gerilimi zaten spiral çıkışından aldığımıza göre sorun yok hatta bazen 3 4 kere cam ile oynayan bir kişi 3 - 4 kere açıp kapadığında o dediğin koruma spirali devreyi 1-2 dakikalığına kesiyor hatta oynayan kişi bozulduğunu zannediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 18 Mayıs 2007; 1:04:48 >

• Bahsettiğim spiral elktronik değil mekanik bir parçadır.Kapının içinde cam kaldırma kızakları bunun üzerinde hareket eder
  • nasıl yani ? peki röle olmadan önce cam açma kumandalarınımı yakıyordu yani ? ben yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum hiç bir sorunla karşılaşmadım o zaman direnç koyalım yavaş açılsın nasıl mantık ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 18 Mayıs 2007; 18:24:32 >
  • Cam açma düğmelerine ve elektroniğine takılmışsınız.MEKANİK AKSAM diyorum size.Gücün cama iletildiği mekanizma.Kızakların üzerinde hareket ettiği dişliler olarak düşünebilirsiniz bunu.Spiral kelimesi yanılttı galiba(ki servisteki elemanlar spiral diyordu bu parçaya)Neyse camlarınız artık daha hızlı kapanıyor.Gürültülü müzikli falan bir ortamda yola bakarken cam kapandığı halde elinizi düğme üzerinde basılı tutmaya devam ederseniz anlarsınız ne demek istediğimi(Şaka yapıyorum inş.böyle birşey olmaz)
    Birde elinize kolunuza bilhassa da çocuklara dikkat edin lütfen camı kapatırken.
  • , bende hafta sonu cama giden elektriliği ( akımı ) düşürmek için plan kurmaya başladım :) muhtemelen bobin sargılarıyla 400 - 500 spinlik bir devreyle cam açma hızını yavaşlatacağım , senin bahsettiğin sakıncalarıda ortadan kaldırmış olurum böylece gerçi camın yavaş olması hasta eder adamı ama katlanacaz mecbur , bilgin için tşekkürler
  • rica ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: headpopper

Cam açma düğmelerine ve elektroniğine takılmışsınız.MEKANİK AKSAM diyorum size.Gücün cama iletildiği mekanizma.Kızakların üzerinde hareket ettiği dişliler olarak düşünebilirsiniz bunu.Spiral kelimesi yanılttı galiba(ki servisteki elemanlar spiral diyordu bu parçaya)Neyse camlarınız artık daha hızlı kapanıyor.Gürültülü müzikli falan bir ortamda yola bakarken cam kapandığı halde elinizi düğme üzerinde basılı tutmaya devam ederseniz anlarsınız ne demek istediğimi(Şaka yapıyorum inş.böyle birşey olmaz)
    Birde elinize kolunuza bilhassa da çocuklara dikkat edin lütfen camı kapatırken.

O zaman bulaşmamak lazım can yavaş açılsa da olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.