arkadaşlar size kapsamlı yaptığım test bildireyim win 7 32 bit korsan -yada güncel korsan kullanın perofrmans üst düzey - performansda hiç sıkıntı yok lakin windows 7 64 bit korsanı -güncel korsanı - 2014 ubdateli korsanı ( kısaca her türlüsü) oyunlarda anlık kasılma yratıyor özellikle söylüyorum korsan 64 bitler 1 ay sonra performans dibe iniyor anlık kasılmalar yaratıyor oyunda anlık kasılma hdd dolayı değil işletim sistemden kaydaklı ekran kartının gpusu kullandırmaması özellikle dikkat ettim oyunlarda gpu%99 olmasının yerine sürekli 40% ile %80 arasında gidip geliyor. yapmanız gereken güncel windows 64 biti sitesinden indirmek ve türkçeye çevirmek. saygılar burda yazdıklarım 6 ay kullanım sürecinde edindiğim tecrübedir. HARD DİSK performansı: mankinada yeni nesil tek disk içeren 1 tb bulunmakta.bu dosyalara erişimde 1 tb için dez avantaj fakat çift diskli 1 tb lara göre daha performanslı . saniyede maks 115 mb varan veri transfer hızı var hard disk slotu :kalın 2.5 hdd yer vermiyor.normal 2.5inc disk kullaabilirsiniz. imkanınız varsa bu makinaya 128 gb msata ssd alın.bu makina ssd istiyor. 128 gb sistem - 1tb depo olarak kullanın.