Şimdi Ara

Y2K Problemi [2000'e girerken]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler , My Name is Earl'ün 1. sezonunu izliyodum , Y2K aklıma geldi (Hatta Simpsons'ın bi bölümündede vardı Y2K) , hep merak etmişimdir ama bulamamıştım .

Ekşi ve wiki.'den baktığım kadarıyla :

99'dan sonra 100'e geçmesi gereken makinalar 00'a geçiyor ve makinalar sapıtıyor ?

Olay bu mu ? Zamanında Türkiye'de Enerji Bakanlığı falan baya korkmuş , mühendis dikmiş trafolara Sonra dükkanlara ilanlar asılmış y2k problemi çözülür falan diye , banka'larda hırsızlık falan yaşanmış ?

2000 yılında Dünya'da ve Türkiye'de neler yaşandı biri anlatabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaNgOsEr -- 25 Aralık 2009; 1:50:49 >

• Wikipadia bu konuda çok detaylı ve açıklayıcı bilgilerle dolu. Türkçe wiki tabii bu konuda herzamanki gibi yetersiz kalmış.
    Olay seninde dediğin gibi 1999 dan 2000 yılına gelirken özellikle son iki haneyi kullanan sistemlerde 97,98,99 gibi üçüncü haneye geçemeyeceği geçenlerin de 19100 gibi hatalı bir tarih göstereceği filan öngörülerek tanımlanmış bir hata.
    Wikide ayrıca bu terimin nereden geldiği Y = year 2K eski yunancadan 1000 anlamında bir ölçü biriminin kısaltması 2k 2000 anlamına gediğini anlatıyor.

O yıllarda bankalar şirketler hazırlık yaptığını bazı ülkelerin baya bütçe ayırdığı ve yazılım çözümleri güncellendiğini anlatıyor. Dünyada önemli kayda değer bir sonucu yaşanmadığı belirtiliyor.

Şimdi de Unix tabanlı 32bitlik sistemlerde aynı sorunun 2038 yılında yaşanacağı varsayılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

Wikipadia bu konuda çok detaylı ve açıklayıcı bilgilerle dolu. Türkçe wiki tabii bu konuda herzamanki gibi yetersiz kalmış.
    Olay seninde dediğin gibi 1999 dan 2000 yılına gelirken özellikle son iki haneyi kullanan sistemlerde 97,98,99 gibi üçüncü haneye geçemeyeceği geçenlerin de 19100 gibi hatalı bir tarih göstereceği filan öngörülerek tanımlanmış bir hata.
    Wikide ayrıca bu terimin nereden geldiği Y = year 2K eski yunancadan 1000 anlamında bir ölçü biriminin kısaltması 2k 2000 anlamına gediğini anlatıyor.

O yıllarda bankalar şirketler hazırlık yaptığını bazı ülkelerin baya bütçe ayırdığı ve yazılım çözümleri güncellendiğini anlatıyor. Dünyada önemli kayda değer bir sonucu yaşanmadığı belirtiliyor.

Şimdi de Unix tabanlı 32bitlik sistemlerde aynı sorunun 2038 yılında yaşanacağı varsayılıyor.

Evet ama o zamana kadar tüm sistemleri 64 bit'e geçişinin tamamlanacağı öngörülüyor

Peki o zamanları hatırlayan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirler mi ?

[ Türkçe Wiki. cidden yetersiz ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaNgOsEr -- 25 Aralık 2009; 2:16:40 >

• Ben yeminli mali müşavirin yanında staj yapıyordum.
    Bazı basılı matbuat hani vardı hazır basılı formlarda tarih bölümünün sadece son iki hanesini doldurulan olar baya bir ziyan olmuş çöpe gitmişti.
    Eta logo gibi muhasebe programlarının teknik servisleri kasım ayı içinde gelip bazı güncellermeler yaptıklarını hatırlıyorum. Böyle bir söylenti vardı bilgisayarlar uçacak filan diye . Başka da birşey hatırlamıyorum
  • @ Akhunturk

İyiymiş baya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    e-tab 5 aktivasyon sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.