Şimdi Ara

XZENON FAR YASAKMI????????????? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
132
Cevap
0
Favori
26.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate
    Ne alaka hacıcan Lag2 ve Volvo XC90'larda fabrika çıkış merceksiz 4300K xenon var napcaz onun gibi araçları?

O araçlarda özel D2R xenon ampulü bulunur. Ve farın optiği bu ampule göre dizayn edilmiştir. Yani göz alması mümkün değildir. Çakma xenonlarla karıştırmayın...
  • Arkadaşlar xenon muayeneden geçiyor mu? yani kısalar beyaz uzunlar sarı sorun yaşarmıyım 8000k
  • ilk kez duyuyorum yasak faln deil muaneden bile geçiyorsa.
  • Xenon far yasak değil, ÇAKMA XENON yasak!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Xenon far yasak değil, ÇAKMA XENON yasak!!!

bu çakma xenon dediğiniz ne oluyor beyaz ampül mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak®

Beyaz ampul çakma diye bir şey yoktur. Orjinal xenon ampulü D(D1S, D2S, D2R...) ile başlar. Çakmalar ise H(H1,H3,H4,H7,H11...) başlar. Xenon ampulü halojen sokete uydurmak için halojen ampul tabanı uydurulmuş ampullerdir. Hiç bir orjinal parça üreticisinin böyle bir üretimi yoktur...
  • .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 8 Ocak 2011; 20:00:56 >
  • quote:

quote:

Beyaz ampul çakma diye bir şey yoktur. Orjinal xenon ampulü D(D1S, D2S, D2R...) ile başlar. Çakmalar ise H(H1,H3,H4,H7,H11...) başlar. Xenon ampulü halojen sokete uydurmak için halojen ampul tabanı uydurulmuş ampullerdir. Hiç bir orjinal parça üreticisinin böyle bir üretimi yoktur...

öyleyse bunların hepsi çakma:http://www.hepsiburada.com/liste/far-ampulu-xenon-tip/department.aspx?CategoryId=20024642

ee bunların orjinalleri nerden satın alınır? bu çakmaların kaç kat fiyat olarak?

edit: heralde bu orjinalhttp://urun.gittigidiyor.com/Bosch-Bixenon-D2S-D1S-Mercek-Xenon-Modifiyesine_W0QQidZZ34666021

bi de şey sorucam, mesala takıldı bu xenonlar, patlama gazı bitme falan filan ne olayları var bunun? ömrü ne kadar yani ortalama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abisi1 -- 9 Ocak 2011; 4:38:09 >

• Verdiğiniz linktekiler xenon değil beyaz halojen.

Orj. kitleri bulmak biraz zordur. Fabrika çıkışı araçların üzerinde gelir. Fakat yedek parça olarak bulabilirsiniz. Hella, Bosch(AL), Koito, Denso, Valeo ballast markaları orjinaldir. Ampulde ise Philips, Osram, GE, Koito, Panasonic gibi markalar orjinaldir.

Orj. kitleri sıfır olarak 800-1000TL arasında bulabilirsiniz. Ama en mantıklısı 250-300TL'ye çıkma olarak almaktır.
  • xenon nasıl okunur? zenon diye mi? ksenon diye mi? xenon bir elementtir ve ksenon diye okunur.. yani doğrusu ksenondur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judge34

xenon nasıl okunur? zenon diye mi? ksenon diye mi? xenon bir elementtir ve ksenon diye okunur.. yani doğrusu ksenondur..

hocam citroen bir arabadır... sizce nasıl okunur
  • quote:

quote:

yani bu yan sanayi mi ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-philips-xenon-kit-h7-4300k-35752117/detay?

• Evet bu da yan sanayi(çakma) bir üründür. Philips'in böyle bir üretimi yoktur. Bunlar bir kenarında "Philips Patent" yazan ürünlerdir.
  • Beyler şimdi ben arabayı 2. el olarak aldım ve farlarda beyaz ampul var xenon gibi parlamıyor hatta sarı ışığın performansından bile az gibi polis sırf beyaz diye ceza yazabilirmi benim için beyaz olmasıda önemli değil aslında sarı yapabilirim ceza yazıosa aydınlatırsanız sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: s3quatro

Herkez kızacak ama puglar dehşetmiş sislerde çok yakışmış keko gibi sarı sis açıp gezmekten iyidir xenon sis açıp gezmek parası olan yaptırır polis size kıl olmuştur 2 hareket yaptıysanız yada aracınız çok güzeldir fesatlıktan kudurmuştur çekmiştir kenara nerden ceza vuracak bulmuştur bişey ordan ceza kesmiştir...aracımda 6 tane airbag olacagına 2 tane xenon olsaydı keşke... çok daha fazla işe yarardı

Cidden aynı ülkede mi yaşıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cduman -- 11 Ocak 2011; 20:41:39 >
  • yasak xenona özel bir durum değilki... senin farların ayarsız,biri sağa,biri sola,önündeki aracı rahatsız edecek şekilde uzunlar yanıyormuşcasına ışık veriyorsa polis cezayı xenon oldugu için değil aracın trafik şartlarına uymadığı için ceza kesebilir..kaldıki xenon fardan dolayı ceza kesiyorsa aracı bağlatması gerek.. 62 tl ceza kesicek ee sonra ? aynı aracı trafiğe salıcak.. saçmalık.. kesiosa ceza tam uygulansın bağlasın arabayı !!!

bende çok düşündüm aracıma taktırmayı..palio kullanıoum 2000 model..far camları bilindiği üzere düz değil... suanda ossram nightbreaker takılı ama far camları sarılaştıgından görüş mesafesini düşürüo.. farları deiştirsem bana mailiyeti 150 tl civarında olucak.. temizletsem ne kadar faydası olucak 3 ay sonra aynı sararma olucak ve 50 tlye malolucak.. nese bunları karşılaştırdıgımda xenon mantıklı gelirken 4300k düşünüoum..yani benim amacım görsellikten cok tamamen önümü görme anlamında ama işte bu önündekini ve karşıdakinin gözünü alma muhabbeti yüzünden girişimde bulunmadım.. yolda 4300k (renginden öle tahmin edioum) xenonları gördüğüm zaman benim gözümü almadıgını farkedioum.. fakat özellikle yeni nesil araçlardaki far cam yapısı(tamamen düz desen olmayan.) merceksiz xenon takıldıgı wakit inanılmaz derecede vahşet yaratıyor.. adamın farları kendi önünü değil yanından geçtiğimiz dükkanlar sokagın karsındaki apartmanın 2 katını falan aydınlatıyor.. bende hemen saga cekip duruoum.. gecip gittikten sonra hareket edioum.. baslarda sölenioum sövüodum uzunları sis ne varsa arkasına gecip yakıodum ama bişi farkettirmedigini anladıktan sonra artık saga gecip sakinleşioum..

bu bahsetmiş oldugunuz hondalarda kullanılan özel xenonları bizler temin edebiliomuyuz ? far yapısı özel derken e kadar özel olabilir mercek olmadıktan sonra ?

ayrıca mercek olsa bile o far ayarını en üst seviyede kullananlarada bol bol sövülüo aynı sey holojen farları en ust sewie kullanan içinde gecerli...

• quote:

Orijinalden alıntı: dewr

...hondalarda kullanılan özel xenonları bizler temin edebiliomuyuz ?...ne kadar özel olabilir mercek olmadıktan sonra ?

O reflektörleri temin etseniz bile aracınıza takamazsınız. En iyisi xenon merceği alıp montajını yapmak.

Nasıl halojen far uygun ampul takıldığında göz almıyorsa; D2R ampullü merceksiz orj. xenonlar da reflektörleri o ampule göre dizayn edildiğinden göz almıyor. Yani ışık sadece gitmesi gereken yere gidiyor. Dağı taşı aydınlatmıyor.
  • Subaru forester araçlarda orjinal merceksiz xenon var nasıl oluyor bu iş anlamadım...Demekki merceksiz xenon yasak değil...
  • quote:

quote:

quote:

yani bu yan sanayi mi ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-philips-xenon-kit-h7-4300k-35752117/detay?

Buna arkadaş yan sanayii demiş de tekrar benzer bir ürünü sormak istiyorum almayı düşündüğümden dolayı

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-h4-uzun-kisa-6000k-xenon-kit-011273/ProductDetails.aspx?productId=otm011273&categoryId=271585

700 TL 'lik bu ürün de mi çakma yani arkadaşlar? Yan sanaayileri 700 TL ise orjinali ne kadardır ve nereden temin edilebilir?

• D ile başlayan(D1S,D2R...) sistemler dışında orjinal xenon yoktur. H ile başlayanların hepsi(H1,H4,H7...) çakmadır. 700 veya 7.000TL olması bir şeyi değiştirmez...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.