Şimdi Ara

XZENON FAR YASAKMI????????????? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
132
Cevap
0
Favori
26.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yazın bende ceza yedim xenondan dolayı ve sökmezsen sonraki çevirmede aracın bağlanır dedi. fakat ben şu led farlı komple far seti almıştım. farımda mercek var far ayar sistemi var ve böyle olmasına rağmen ceza yazdı. yanlış bi ceza yemiş olabilir miyim?
  • benimde anlamadığım başka bir konu var honda civiclerde fabrikadan orjinal xenonlu farı merceksiz o zaman bu da mı yasak
  • benim araçda 8000K xenon var. far yıkama yok. yükseklik ayarı var.
    fazla değil 4 gün önce muayeneden geçtim.
    far için hafif kusur dahi vermediler.

ama işin garip tarafı, madem uygun değilse muayeneden niye geçiyor onu anlayamadım.
    kanun ceza yazmaya gelince işliyorda, muayenede mi işlemiyor.

yani yasak olmasına bişey demiyorum.
    yasaksa uygun değil desinler muayeneden geçirmesinler.
    eskiden cam filmi, trafikde de yasaktı, muayenede de yasaktı.
    xenonda yasaksa, yasak olsun.
    geçirmesinler muayeneden. ağır kusur deyip bıraksınlar ki; polisin yazdığı ceza anlam kazansın.
    sen aracın trafikde bulunmasına uygun de. yine sen, bu farlar yasak de ceza kes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

quote:

Orijinalden alıntı: Rice-R

quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Merceksiz farlara XENON hala yasak değil arkadaşlar.. Yasa sadece XENON farlı araçlarda, FAR YIKAMA SİSTEMİ'ni zorunlu kılıyor.. Silecekli yada basınçlı su kullanan sistemler yeterli.. 2001 VOLVO S40 aracımda Xenon mevcut, fabrika çıkışı far yıkamada mevcut.. Bu şekilde muayeneden dahi geçtim.. Hiçbir polisde hiçbir ceza yazamaz.. Sislerim standart sis farı tabiki.. Bu arada far ayarı düzgün yapılan hiçbir far göz almaz.. Her işin bir adabı vardır, adabıyla yapanada apaçi gözüyle bakmak mantıksızdır..

Yok öyle bir dünya. Xenon kit var ise reflektör veya mercek bulundurmak zorundasın. Yok ayarmış bilmem neymiş. Geçin bu işleri ayarı felan yok bu zıkkımın. Ben xenon ampullerim olmasına rağmen takmıyorum, göz alıyor diye.

Ne alaka hacıcan Lag2 ve Volvo XC90'larda fabrika çıkış merceksiz 4300K xenon var napcaz onun gibi araçları?

Lagunadaki %100 beyaz değil sarı ile beyaz arası karşıdakinin gözünüde almıyor

• muayneden geçen bişey bence yasak olmamalı bazı araçlar fabrika çıkışlı xenon
  • quote:

Orijinalden alıntı: s3quatro

Herkez kızacak ama puglar dehşetmiş sislerde çok yakışmış keko gibi sarı sis açıp gezmekten iyidir xenon sis açıp gezmek parası olan yaptırır polis size kıl olmuştur 2 hareket yaptıysanız yada aracınız çok güzeldir fesatlıktan kudurmuştur çekmiştir kenara nerden ceza vuracak bulmuştur bişey ordan ceza kesmiştir...aracımda 6 tane airbag olacagına 2 tane xenon olsaydı keşke... çok daha fazla işe yarardı

hocam sen frenleride sök yerine neon ışıklandırma falan takarsın

• Hergün yeni birsey ogreniyoruz iyi.
  • Bu şekilde gözümü alan çakma xenon görünce uzunlarımı yakıyorum. Gayet güzel oluyor, hepinize öneririm. Hatta sislerimide yaksam daha güzel olucak...

Ben rahatsız oluyor isem onlarda rahatsız olmalı...

Muayene hikaye, doğru düzgün muayene sistemi yok... Ben rahatız oluyor isem kendimce bu şekilde tepki veririm.

Saygıyı öğrensin, insanları rahatsız etmesin....

Saygıyı bilmemek, insanları rahatsız etmek bence cahilliktir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Anladığım kadarıyla xenon için en iyisi fabrika çıkışı xenonlu modellere yönelmek. Ancak kafama takılan birşey var 700-800 tl gibi rakamlara philips in çok güzel 6000k bi-xenon kitleri var. Hadi mercek olayını da çözdük diyelim fakat far yıkama olayını bir türlü anlayamadım. Ayarını kontrol et tamam ama benim farımın temizliğinden polise ne onu çözebilmiş değilim.Yıkama özelliğini de sonradan yaptırmak epey zor gibi görünüyor.
  • Arkadaşlar uzun kısa (h4) 8 K zenon , sisler 8 K zenon , stebel ferrari kornası , 3 numara cam filmi olan araç muayeneden geçer mi ?

Not : ARaç benim değil , hemen üstüme atlamayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

(h4) 8 K zenon
    sisler 8 K zenon
    stebel ferrari kornası
    3 numara cam filmi
    olan araç muayeneden geçer mi ?

O araç da geçerse, hiç muayene yapmasınlar...
  • quote:

Arkadaşlar uzun kısa (h4) 8 K zenon , sisler 8 K zenon , stebel ferrari kornası , 3 numara cam filmi olan araç muayeneden geçer mi ?

Cam fiLmi hafif Kusur

xenon zaten bıLındığı uzere Muayaneden gecıyor. nadir sorun cıkartmaları(Ayarsızsa sorun cıkartabıLır ).
    Sisdeki xenon hakkında bıLgım yok.

Kornaya da karısmazLar
  • Havalı korna yasak değil mi?
  • önümü daha iyi göreyim diye XENON farı sonradan taktıranlar, sisleri yakıp gezenler, ambulans gibi aracın önüne ışık taktıranlar, gürültülü egzos taktıranlar hepsi de rahatsız tipler. Hepsi kendini düşünen bencil insanlar.
    Geçen arkamda xenon farıyla birisi geliyordu, önümü göremez oldum, yaya varmış neredeyse birisinin hayatına mal oluyordu arkadaşın magandalığı.
    Yine ambulans ışığı taktıranlara ne demeli, yarın bir gün bunlardan biri sanıp ambulansı sallamaz yol vermezlerse bunun vebalini çekecekmi o magandalar.
    Polisler keşke daha hassas olsa bu konuya. Ben ambulans ışığı taktıranların ve xenon taktırıp insan hayatını riske atanların hapis yatmasından yanayım. Bu kadar şuursuz bir davranış cezalandırılmalıdır.
    Muayeneyi geçmesi bunun zararsız olduğunu göstermez.
    Ne oldu ışık beyaz olunca pahalı arabamı olmuş oluyor, evinde avize yoktur, sarı ampul takılıdır, arabasında bilmem kaç kelvin xenonmuş neymiş.
    Özenilecek çok başka güzel şeyler var dünyada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

quote:

Orijinalden alıntı: Rice-R

quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Merceksiz farlara XENON hala yasak değil arkadaşlar.. Yasa sadece XENON farlı araçlarda, FAR YIKAMA SİSTEMİ'ni zorunlu kılıyor.. Silecekli yada basınçlı su kullanan sistemler yeterli.. 2001 VOLVO S40 aracımda Xenon mevcut, fabrika çıkışı far yıkamada mevcut.. Bu şekilde muayeneden dahi geçtim.. Hiçbir polisde hiçbir ceza yazamaz.. Sislerim standart sis farı tabiki.. Bu arada far ayarı düzgün yapılan hiçbir far göz almaz.. Her işin bir adabı vardır, adabıyla yapanada apaçi gözüyle bakmak mantıksızdır..

Yok öyle bir dünya. Xenon kit var ise reflektör veya mercek bulundurmak zorundasın. Yok ayarmış bilmem neymiş. Geçin bu işleri ayarı felan yok bu zıkkımın. Ben xenon ampullerim olmasına rağmen takmıyorum, göz alıyor diye.

Ne alaka hacıcan Lag2 ve Volvo XC90'larda fabrika çıkış merceksiz 4300K xenon var napcaz onun gibi araçları?

karşıdan gelirse uzunları yakacaz

trafik bunu yayınlayalı aylar oluyor

http://www.haber7.com/haber/20100403/Beyaz-far-takana-62-lira-ceza-kesilecek.php

http://www.ekotrent.com/haber/20100404/Beyaz-far-takana-62-lira-ceza-kesilecek.php

ve kesinlikle doğru bir uygulama zira bende merceksiz xenonlara kesinlikle karşı olanlardanım.tamam illede fabrika çıkışı aman lüks arabalarda olsun bu meret diyen yok ama eğer yaoacaksan bişeyi düzgün yapki karşıdaki insanıda rahatsız etme

MERCEKSİZ HİÇBİR ŞEKİLDE IŞIĞI ODAKLAYAMAZSIN.MERCEKSİZ XENON ÖNÜMDEN DE GELSE ARKADAMDAN DA GELSE HER TÜRLÜ ÇAKARIM UZUNLARIMI ARKAMDAN GELİYOSA ÖZELLİKLE ÖNÜME ALIR ÇAKARIM HELEKİ SİS OLMAYAN HAVADA SİSLERİNİ DE YAKIP 500 METRE ÖTEDEN SANKİ BOEINGLE GELİYOMUŞ GİBİ YAKANLARI O MESAFEDEN AYARLIYORUMKİ ÖNÜME ALDIĞIMDA AYNI ŞEKİLDE GÖZÜNE SOKUYİM FARLARI DİYE.LÜTFEN ARKADAŞLAR BASBAS BAĞIRIYORUZ YILLARDIR HERKES SÖYLÜYOR İNSAN GİBİ ALLAHINAŞKINIZA KULLANMAYAIN ŞU XENONLARI MERCEKSİZ VE HAYBEDEN YAKMAYIN ŞU SİSLERİNİZİ

• Dün gece, saat 22:00 civarı, yenimahallede ivedik caddesi üzerinde beyaz renkli doğan, farlara xenon yaptırmış, yetmemiş sislerede yaptırmış, tümünü yakmış, araca karşıdan bakamıyorsunuz bile, insanın gözünu oyuyor. O arkadaşa içimden neler neler geçiyor... Umarım ettiğini bulur!

Ayıp yahu, insan utanır...
    Bu düpedüz ahlaksızlıktır...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Arkadaşlar uzun kısa (h4) 8 K zenon , sisler 8 K zenon , stebel ferrari kornası , 3 numara cam filmi olan araç muayeneden geçer mi ?

BEnim aracımdakilerin aynısı.

Bu araç geçer mi muayeneden arkadaşlar ?

Sanırmı sislerde ki zenonlar ve ferrari kornası geçmiyor.

3 numara cam filmide mi hafif kusurlu geçiyor ?

Bilen biri detaylıca anlatırsa sevinirim.
  • inşallah geçmez :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

inşallah geçmez :)

GEçmezse tanıdık var.50 tl fazla veririz yine geçirtiririz rahat ol sen.

Uzun kısa h4 + sis 8 k zenon..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agerte -- 6 Ocak 2011; 15:24:08 >
  • sen yukarıda yazılanları okuyup rahat olabiliyorsan ben zaten rahat olurum. endişe etme :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.