Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (524. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.494
Cevap
101
Favori
481.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Giriş

Biraz araştırma yaptım daha kompakt modellere yöneleceğim sanırım, büyük lensli kamera işine girmeyeceğim. 100VI serisi tekrar piyasaya düşmüş, Ricoh 4 geliyor, böyle kompakt bir makine alacağım.

Sabit lensli bir makina almadan önce iyice düşünün hocam, Günümüzde telefonlar bile bir çok aşıda fotoğraf çekebildiği için yeterli gelebiliyor çok kısıtlanabilirsiniz.

Almayı düşündüğünüz makinaların lenslerine bakın kaç mm değerinde sonra telefon ile o mm değerini bulup sık sık sadece o değerde çekimler yapın bakın size göremi diyexXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

Bende Ricoh GR3x modelini beğeniyorum aslında ama hem bataryaları küçük hemde kendimi sanki kısıtlı hissederim gibi geliyor, Birde Ricoh modellerde 3 farklı mm değerinde çekim yapabiliyorsunuz sensör içi kırpma ile modele göre değişiyor oda.

Bunlar ne kadar lensli bir kamera kadar iyi olmasalar da telefondan iyiler ve hani ilk kamera olacağı için bazı eksiklikleri de anlamam gibi. Ricoh minik bir şey, at cebine götür. Kendimi biliyorum, büyük bir cihazı yanımda taşımak istemeyeceğim, böyle tek lensle yarın bir gün şunu bunu alsam derdine düşeceğim. En iyisi böyle bir cihaz.

Hocam GR3x mesela benlik değil, ben normal göz mesafesinden çekim yapmak istiyorum. Sony ise 24-200mm xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

• Büyük makina taşımak bir yerden sonra evet can sıkıcı olabiliyor ama bu tarz makinalar at cebe çık oldukları için iyi tabi X100VI ve benzerleri pek bu kategoride değillerxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

Sony değişken lensli ama onunda sensörü 1 inç daha küçük ama daha esnek bir kullanım sunar yeni başlayan biri için en uygun model bu olur bence diğerlerine göre, Neyi sevip sevmediğinizi öğrenmiş olursunuz xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

Birde Flickr sitesine gidip arama kısmına bu isimleri girip aratın çekilen fotoğraflara bakın inceleyin öneririmxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

• Teşekkürler, şu siteye bakayım.

Fuji biraz büyük galiba diğerlerine kıyasla, Sony 1 inç lens, Ricoh sabit. Hepsi aynı fiyatta.

Ricoh yurtdışında bin dolar civarı sanırım ama burada pahalı, Sony hem eski hem de 1 inç ama fiyatı yurtdışı ile aynı Fuji ise açıkçası en çok beni etkileyen kamera oldu, yani komple ekosistemi, duruşu bakışı estetik. Bayadır stokta yoktu, Sony ile Ricoh arasında kaldım ama şimdi stoklara gelmiş kararsızım. Biraz daha inceleme izleyeceğim. xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

Rx100 ü kullanmak biraz zor sony olduğu için. Düğmeleri küçük menüsü karman çorman. Fuji bunlardan ayrı bir seviyede ama bulması daha zordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Fuji'yi bir aydır takip ediyorum, stoklara gelmiş. Ricoh hakkında bilginiz var mı?

Hocam siz youtube üzerinden inceleme ve Flickr üzerinden fotoğrafları araştırın kesinlikle ona göre karar verin.

Fuji alırsanız ya boynunuza takıp gezeceksiniz yada ona göre küçük bir çanta alacaksınız, Yani sürekli yanımda olsun derseniz başka bir yol yok küçük bir makina değil.

Fuji ve Ricoh aynı sensör boyutlarında ama farklı yapı ve karakterde modeller bu yüzden inceleme ve fotoğraflara bakmanız önemli, Renk profilleri kullanım tarzları benzer değil hiç birisinin, Ayrıca Ricoh 4 fazla pahalı bence Ricoh III daha iyi bir seçim olur.

Sony yeni başlayan biri için daha uygun sürekli yanımda olsun değişken açılı olsun neyi sevip sevmediğimi öğreneyim derseniz.

Ricohu hiç bilmiyorum. Ama eski kasasında zamanla içine toz kaçıyormuş diye duydum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

x-m5 i satıp, x-s20 ye geçince elimde bunlar kaldı.

sıfır 15-45 isteyen varsa ona da yardımcı olurumxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 11 Ekim 2025; 22:25:59 >

Arasında kaldığınız iki makine de çok güzel.

Hem Ricoh GR hemde Fujifilm X100 serisi çok keyiflidir.

Fakat Türkiye'de Ricoh teknik servisi çok sıkıntılıydı. Daha önceki serilerini kullanan arkadaşlarım yurt dışına göndermişlerdi tamir vb işlemler için. Şuan böyle bir şey yapmak ne yazık ki imkansız :(

Fujifilm'in teknik servisi burada olduğu için hiç yoktan muhatap birisi var.

Geçen ay iş ile alakalı bir yurt dışı konusu oldu ve yanıma sadece X100VI aldım. İnanılmaz insan kendini özgür hissediyor.

Fakat aç gözlü bir köpek olduğum için keşke 2 lens ile X-t5'imi alsaydım yanıma diye üzüldüm :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 17 Ekim 2025; 12:18:34 >

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt

X-T5 yazıp durmayın hocam kanımıza giriyorsunuz xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

Fiyat olarak zaten Ricoh'un yurt dışı ile buradaki fiyatı arasında dağlar kadar fark var, hepsinin fiyatı aynı burada. Hala satın almadım, erteliyorum ama tercihim Fuji olacak.

• Benim anlamadığım bir şey var B&H üzerinden fiyatlara bakınca xt5 2000 dolar A6700 1600 dolar lakin A6700 burada daha pahalı gerçekten Sony rezalet bir fiyat politikası izliyor Türkiye de isimden dolayı sanırım.

Türkiye daha ucuzdur :) Burada ABD fiyat politikası var ama ABD'den daha ucuz :)

X-T5 + 12mm Sigma F1.4 + 75mm Viltrox F1.2 Karışık

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 28 Kasım 2025; 14:54:8 >

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f

• Selam arkadaşlar, kullanan arkadaşlardan görüş almak istiyorum.

Elimde XC 50-230mm lens var, yerine XF 55-200mm lens almayı düşünüyorum.

Daha kullanılır boyutta ve uygun fiatı nedeniyle 50-230mm almıştım.

Bakıyorum 55-200mm lens de çok yakın (+7mm ve +205gr farklı) değerlerde.

Optik değerler açısından daha uygun seviyeye yükselirim düşüncesiyle yapacağım değişiklik sizce uygunmu? Yoksa gereksizmi?

Gövdelerin kendine özel sıkıntıları varmı? 55-200mm için zoom sürüklenmesi (Aşağı veya yukarı hareketlerde zoom bileziğinin kendiliğinden uzaması veya kısalması) gibi bir sıkıntı geldi kulağıma doğrumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 26 Aralık 2025; 13:37:44 >
  • baygünay kullanıcısına yanıt

Selamlar, iki lensi de kullanıyorum hatta ilana çıkardım fazlalıktan. 50 230 u 2 yıldır kullanıyorum dağda bayırda şehirde her yerde kullandım. Bütün fuji lensler arasında fiyatına göre kullanım alanı en geniş ve mantıklı lens bence budur. 55 200 ile farklarına gelirsek;

Öncelikle keskinlik az çok aynı. 150 200 mm de ağır lens daha iyi. 50 230 baya keskin bir lenstir zaten. Yalnız 55 200 ün bariz bir şekilde renk ve kontrast farkı üstünlüğü var 23 1.4 ile çektiğim fotoğraflara benziyor.

Odaklama hızında 55 mm daha hızlı ve gece çok rahat odaklıyor. 230 mm o konuda berbattır.

Malzeme kalitesi ve hissiyat 55 200 de çok çok daha iyi. Bariz bir şekilde daha ağır ve (benim xt3 te) makineye rahat oturuyor. Yine de zoom yapınca ikisi aynı boya geliyor. Aşağı eğdiğim zaman herhangi bir sıkıntı olmadı ikisinde de (int. zoom creep diye geçer bu sorun)

55 200 ün en önemli üstünlüğü diyafram farkında dolayı gece çekimine ve video çekmeye çok uygun olması. (70 mm den daha iyi bu konuda )200 mm de f4 de çekmek makineyi çok rahatlatıyor.

Kısaca 55 200 ün mantıklı olduğunu düşünüyorum. (70 300 ün saçma sapan fiyatlarının da etkisiyle tabi ki) İmkanınız yoksa 50 230 işinizi görmeye devam edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egzozdumanı -- 27 Aralık 2025; 1:53:45 >

• Egzozdumanı E kullanıcısına yanıt

Teşekkürler... 70-300mm'de kafamı fena kurcalıyor. 55-200mm ile ayni ağırlıkta fakat 15mm daha uzun. Optik değerleri ve bazı başka özelliklerinde memnuniyet açıklamaları çok.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.