Şimdi Ara

XX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masionette9 -- 13 Ağustos 2014; 4:01:45 >

• Özet yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orianna

Özet yok mu?

İlacımı yazdıramıyorum.
  • Gercekse ne insanlar var diyip sukrederim. Yardim konusuna gelince gir google a sorununu yaz vidrolar izle. Kitap oku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım o ilaçlar gününü iyiymişsin gibi geçirir ama 1-2 ay sonra zararlarını görmeye başlarsın
    aldığın zaman etki etmemeye başlar hem de çok sık içmeye başlarsın ve sonu belli zaten..

senin tüm sorunun içinde belli, kendini ikna etmen lazım ilk önce 'neden sinirleniyorum, neden böyleyim?'
    aslında biliyosundur bunları, düşünüyosundur ama uygulama işi sıkıntı oluyodur :)

yapacağın en iyi şey seni sinire, strese sokan kişilerden ve işlerden uzak durman olacaktır
    eğer illa ilaç ilaç ilaç diyosan, hiç tavsiye etmem ama sen bilirsin arkadaşım. geçmiş olsun

• Birşeyi gerektiğinden fazla kullanırsan seni olmadığın bir yaratığa dönüştürür. Yaratık diyorum çünkü bu işi ciddiye almalısın, çok kullandığında seni bu kadar iyi hissettiriyorsa bilki birşeyler ters gidiyor, ailen böyle bir karşılık verdiyse zararı daha fazla.

Alkol mutluluk veriyor olabilir, ama sürekli onu içerek bu şekilde mutlu hissetmeyi denersen bir süre sonra gerçek mutluluğu unutursun.

Çözümün arkadaşlık çevreni değiştirmen ve hobi edinmen. Spor olabilir, müzik olabilir, bilmesende git. Hayat kısa bundan kurtulmak için çok zaman harcaman gerekmiyor, hayata dön bir an önce.
  • Dostum toplumdan ne gibi çekincelerin var da içinde gergin oluyorsun herkes işinde gücünde senden ne eksik ne fazlaları olan insanlar.Bu gibi durumda karşındaki insana zekası senden düşükmüş gibi bakman lazım madem ezildiğini hissediyorsun pskolojik olarak rahatlaman lazım onun içinde dediğim gibi karşındakini ezik gör.Buna telefondaki call center temsilcileri ile başlayabilirsin ara sohbet et mesela yeri gelince kız böyle böyle özgüven kazan. Sorununu doğru anladıysam bu dediklerimi yaparsan tüm dertlerin ortadan kalkar.

• dostum bende sertralin içerikli bir antidepresan kullanıyorum.aile hekimi bu ilaçları yazamaz kendi psikiyatristin dışında başka bir psikiyatriste git ilacım bitti de yazar bir ihtimal ancak pazar günü nasıl yaparsın bilmiyorum.bence ilacı azaltarak kullan.

• Toplum içine çıkmak sorun yaratıyorsa çıkma. Yana döne ilaç aramaktan iyidir
  • İLAÇLA ÖMÜR MÜ GEÇER, İLAÇ ARAYIP DURUYORSUN
    Adam gibi tedaviye cevap ver, ilaça sığınıp durma sinirsel bir hastalık ve tedavisi sende, kolun bacagın olmasaydı derdi olmazdı ama bunun derdi var
    O yüzden git şimdi kendini düzelt anneni babanı sevindir
  • Senin kesinlikle bi hobiye ihtiyacın var.Spor olsun,yemek yapmak,dağcılık olsun bul birşeyler.Bana sorarsan çantanı çadırını al dağcılık yap.Kafa dinlersin,stresatarsın

• Ritalin kullanılır mı saçmalama deli ediyo adamı.
  • Bende ritalin kullaniyodum yarardan cok zarar kullaanma bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Masionette9

Merhaba arkadaşlar. Düzeli olarak psikoloğa gidiyoruz, ailem ile birlikte. Bir problemim dışında çok sağlıklı bir ruh halim olduğunu söyleyebilirim.

Toplum içinde endişe ve gerginlik yaşıyorum. Zibilyon tane antidepresan üstümde denendi. Tomar tomar zarar gördük. Çareyi hep alkolde buldum. Ve son 2 sene içinde ölümlerden döndüm, uç hareketler yaptım, yurtlardan atıldım. Hergün ağır içkiler içmek zorunda olmak mide ağrısı bağ arısı depresyon karaciğerim herşey zarar gördü. detaylı anlatmadan giriyorum konuya

Alkol sosyal ortamlardaki sorunları çözüyordu. Her gün sabah okula gitmeden alkol içmek zorundaydım. (Nekadar zor bir bilseniz) Alkol tolerans ve bağımlığı meydana geldi ve okula alkollü giden sosyal ama başı dönen gönyede duramayan bir alkolik kişilik oluştu. 2. Yurdumdanda alkol sebebiyle atıldıktan sonra eve geri döndüm ve psikolog ayarladık.

Doktorum ailem ve benle konuştuktan sonra sosyal anksiyete teşhisi koydu, antidepresanla çözüm %0'dı. bir süre sora DEHB üzerinde odaklanıldı. DEHB. "Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu." Sorun teşkil etmeyen birşey ki doktor bulunca şaşırdım. Benlede ekstra geçmişimi inceledikten sonra "Ritalin" adlı ilacı verdi. Sorun bu hastalıkla bağlantılı olabilme ihtimali yüksek dedi. Bu kırmızı reçeteli bir ilaç. Dersten önce içerdim ne olacak ki dedim. 20 mg yuttum bir fayda etmedi, rafta kaldı. Bir gün 40 denemek istedim ve denedikten sonra esas gerçek kişiliğime kavuştum, güvenli, motivasyonlu aktif bir birey haline geldim. Etkisi bitince Akşamları verdiği huzursuzluk ve bitkinlik ve sinirlilik hali dışında kesinlikle tüm kaygılarımı bitiren ilaç buydu.

Ancak bana reçete edilen 60 mg ise ben 120 mg ile tüm günü geçirebiliyordum. ayrıca etkisi geçtikten sonra sinirlilik yaptığım için ailem bu ilacı elimden aldı ve sana üniversite yok dedi. Şuanda tüm eğitim hayatım bitti. Oysa bu ilaçla bu seneyi bitirebileceğime yemin etmiştim. Çok eminim. Kesinlikle kafa falan yapmıyor, adam gibi bir insan yapıyordu beni. 60 yerine 120 mg almak zorundaydım, 20 etki etmiyordu. Ayrıca ilacı asıl almalarının nedeni ise ilacın etkisi geçince oluşan sinirli yapımmış.

Evde 1 kuruş parada bırakmadılar. Reçete ettirsemmi diye düşünüyorum ama polikliniğe gidip abi ritalin günlük 120 desem kovar. Normal psikoloğum ise ailem yüzünden reçete edemiyor. Bu ilacın (öföri) mutluluk etkisi yaptığı için satışı sayılı. Herkeze vermiyorlar. Şuanda hayatım bitti.

VE SİZDEN YARDIM İSTİYORUM HAYATIMI KURTARIN
    yoksa aç kalıp ölmeyi bekliyeceğim (beklemesem zaman kaybı hayatım) ne olur yardım edin.

Bu ilacı nereden nasıl bulucam belki bir şansım daha olabilir........

EDİT : ( ARKADAŞLAR HAYATIM HAKKINDA TAVSİYE İSTEMEDİM BU İLACI NASIL YAZDIRABILIRIZ SIZCE, KIMLIK VAR TEK YANIMDA...)

Ritalin çok ağır yan etkileri olan bi ilaç.kalıcı yan etkileri bile olabilir.Ritalinin yavaş salınımlı versiyonu var concerta diye.ritalin hızlı salınımlı yüksek dozda kalpten gitme ihtimalin var çok ciddiyim.çok çok yazdırmak istiyorsan bu ilacın aynısı sadece yavaş salınımlı olan concerta var.bi psikiyatriste yazdırabilirsin.
    ek tavsiye:bu tür ilaçlara umut bağlamayın sizi yarı yolda bırakabilir bunu herkes için söylüyorum basit şeyler değil bunlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.