Şimdi Ara

Xtreme-G Nvidia/AMD ve J95 Nvida Modlanmış Grafik Sürücüleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normal AMD ve Nvidia sürücülerinden farkı, iddia edilene göre bu sürücüler daha iyi görüntü kalitesi ve performansı için ayarlanmış. Performans deyince akla gelen yüksek fps olabilir ama daha stabilse ayarları normal sürücülere göre daha sorunsuz, gecikmesiz ve pürüzsüz yumuşak oyun keyfi sağlıyor olabilir...Şu an için Nvidia'nın en son sürücüsü olan 425.31 sürümünü modlu haliyle denedim normaline göre mouse daha gecikmesiz ve oyun daha akıcı hissi verdi.

    Not: Bu alttaki linkten indireceğiniz sürücüler, imzalı olmadığından bilgisayarınızı "Sürücü imzası zorlamasını devre dışı bırak" seçeneği ile eğer yeniden başlatmamışsanız kurulmaz


    https://www.reddit.com/r/XtremeG/


    Xtreme-G sürücülerinde yapılan ince ayarlamalar:
    Paletted Textures In Video Memory
    Render Quality Flags
    Target Flush Count
    Texture Clamp Behavior
    Texture LOD Bias
    Use Cached PCI Mappings
    Texture Memory Space
    Downloaded Memory Space
    Texture Precache
    UMA Fast Frame Buffering
    Main 3D rendering
    Triple Buffering



    Konusundan bazı açıklamalar:

    "Xtreme-G sürücüleri ince ayarlı sürücülerdir. GPU'yu overclock yaparken daha iyi stabilite sağlayan, saniyede daha iyi görüntü kalitesi ve daha fazla kare sağlayan çeşitli ince ayarlar uygulanır"
    https://www.reddit.com/r/XtremeG/comments/a71tvf/how_does_tweakforce_drivers_differ_from_the/



    Xtreme-G Nvidia/AMD ve J95 Nvida Modlanmış Grafik Sürücüleri




    J95 Nvidia modlanmış sürücüleri

    J95 Nvidia modlanmış sürücülerinin Pascal Kartlarında daha iyi olduğu iddia ediliyor

    https://premamod.wordpress.com/2017/08/15/j95-nvidia-inf/


    Xtreme-G Nvidia/AMD ve J95 Nvida Modlanmış Grafik Sürücüleri


    Nvidia 430.25 sürücüsü Windows 10 Insider kullanıcılarına sunuldu

    Nvidia Driver 430.25 indir

    https://laptopvideo2go.com/


    Not: Tıpkı Overclock işlerinde olduğu gibi bu işler de meraklısının uğraşacağı işlerdir ve bu modlu sürücüleri yüklemekteki risk ve sorumluluk herkesin kendisine aittir.
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 16 Nisan 2019; 19:29:43 >







  • Merak ettim ve ilgimi çekmedi değil. Güvenilir mi acaba bu sürücüler.?
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    XG driverlar çok uzun süredir varlar evet bazı oyunlarda vs iyi performans verdikleri oldu ama ama HW acceleration kullanmama bazen kaldırılamama bazı oyunlarda atmaya Vulkan desteğinin uçması gibi durumlar gibi bugları da mevcut zaten basic olarak ele alındıığında configler üzerinde elden geçirilmiş ve bazı tabloların startup ekranında indexlenmesini engelleyerek ama çoğunlukla config üzerinden performans kazanmaya çalışan bir tarafı vardır. Fermi zamanı ve öncesi belki mantıklıydı (Crysis vs için (onda da filtreleme üzeinden performans artışı geliyordu bu ayarı düşürüp vs)) ama daha iyi görüntü kalitesi gibi bir iddiası performans azaltmadan malesef ki olamaz hele ki performans artı kalite artışı olma şansı 0 tavsiyem merak ediyorsanız deneyin stuter sorunlarından kurtulmak için başka win taraflarında yöntemler mevcut buraya gerek varmı tartışılır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 14 Nisan 2019; 0:56:40 >




  • Bu modlu sürücü işleri bitmedi mi yav?
    15 yıl önce falan popülerdi ama bir işe yaramadığı ve genelde yığınla hataya ve soruna yol açtığı için bitti gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 14 Nisan 2019; 10:42:43 >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Hiç bulaşmaya gerek yok o halde bilgi için teşekkürler.
  • Win tarafında yöntemlerin hemen hemen hepsini uyguladım sayılır. Aslında durum şöyle gelişti: Nvidia'nın standart sürücülerinde benim ihtiyaç duymadığım özelliklerini kurulumundan ayıklayarak daha sade bir yükleme olsun istedim (örneğin Telemetri,Optimus,NVIEW Desktop Managament Software, vs vs). Hem zaten Windows'ta yeterince arka planda gereksiz çalışan saçmalıklardan biraz daha kurtulurdum derken, aklıma bu modlu sürücüleri de araştırmak geldi ve hala yapıldığını görünce denemek istedim. XG ve j95 sürücülerinden olumlu dönüşleri ve bozulan bir donanım olmadığını farkedince denemek istedim.Resmi 425.31 sürücüsü sistemimde zaten yüklüydü ve bunun XG tarafından modlanmışını denedim önce plasebo olabilir diye düşündüm ama gerçekten de daha gecikmesiz ve başarılı olmuş. Resmi standart sürücüleri zaten yeterince biliyoruz hatta mantık olarak önce resmi sürücüyü yüklemek sonra kıyaslama açısından modlusunu denemek daha doğru. Hem bu modlu sürücülerin arada başarısızlıklarının oluşu her zaman Maxwell, Pascal ve hatta yeni RTX kartlarına fayda sağlayamayacağı anlamına gelmiyor.


    Sonuçta kişinin kendi tercihi hatta modlama ve ince ayar sevenlerin tercihi...memnun olmayan kullanmaz zaten.Aslında bu işlerin devam etmesi güzel. Ayrıca:

    XG'yi paylaşmıştım bu da J95'in sürücüleri (Konuyada eklesem iyi olacak J95'in modlu sürücülerinin Pascal kartlarda daha başarılı olduğu iddiası var )

    J95 modlu sürücülerihttps://premamod.wordpress.com/2017/08/15/j95-nvidia-inf/



    Bu arada Nvidia sürücüsü 430.25 versiyonunu da buldum. En son 430.00 olanını denemiştim...)
    https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/bcs6th/nvidia_driver_43025_for_19h1_wddm_26/
    https://mega.nz/#!dYkGjQzZ!eZxVdiXXKOvQyXHXADKv6yfm3L13UNFhWihS3TCEvLA


    Hatta github.com' da CHEF-KOCH nikli eski bir MICROSOFT ve Nvidia çalışanı olduğu söylenen bir geliştiricinin modlu 430.25 sürücünüde buldum...
    https://github.com/CHEF-KOCH/nVidia-modded-Inf/releases




  • Son birkaç yıldır Microsoft nispeten daha istikrarlı ve kararlı sürümler yayınlıyor. Bundan dolayı eskisi gibi ince ayar vs. ile ilgilenmiyordum ancak ince ayarları ve modlanmış sürücüleri Win 10 2004 sürümünde denemiş biri olarak fazlasıyla memnun kaldım.

    Riskli birçok ince ayar ve müdahale gerektiriyor olsa da Allah'a şükür herhangi bir mavi ekran yahut hata, çakışma vs. yok.Bu kadar seri tepki veren ve sıfır hata ile kullandığım başka bir Windows sürümü olmadı.

    MSI ayarlarını dahi fare tarama hızına kadar inanılmaz rahatlama sağladı. Bir öğretmen olarak şunu öğrendim ki Windows hala ince ayar gerektiren bir sistem.

    @Interstellar'a tekrar tekrar teşekkür ederim. Ellerine, emeklerine sağlık. Bilhassa şu modlanmış sürücüler ve MSI ayarları seri bir Windows için şartmış.
  • Allah Bu Konuyu Açandan, Bu Konuyu Bana Ulaştırandan Ve Bu Sürücüleri Geliştirenlerden Razı Olsun Xtreme-G Nvidia/AMD ve J95 Nvida Modlanmış Grafik Sürücüleri 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.