Arkadaşlar başlaıkta da belirtmiş olduğum gibi ben bu olayı bir türlü çözemedim.Win7 64 bit işletim sistemini kurduktan sonra ne yaparsam yapayım bir türlü program sistem yedeğini almıyor. Bu programı kullanmak bukadar zor olmasa gerek ama ben artık yedek almayı geçtim bu nasıl yapılır bunu merak ediyorum.Yedeği aldıktan sonra yemin ediyorum geri silecem. Ne uğursuz programmış.Kafayı yedirtti bana 2 gündür
Bilen,duyan bu programı senelerdir kullanan tecrübeli arkadaşlar.Bu programla yedekleme nasıl yapılıyor.
Ayrıca internette böyle bir açıklama buldum.Bunun üzerinden yorum yaparsak eğer ben nerde hata yapıyorum.
=================================================
Initial access by booting from CD-ROM and subsequent access by pressing the F9 key: Steps: After entering BIOS Setup, go to Advanced BIOS Feature and set to boot from CD-ROM. Save the settings and exit the BIOS Setup. Insert the provided driver CD into your CD-ROM drive. Upon system restart, the message which says "Boot from CD/DVD:" will appear in the bottom left corner of the screen. Press any key to enter Xpress Recovery2. After the steps above are completed, subsequent access to Xpress Recovery2 can be made by simply pressing the key during system power-on.
*NOTE:
1. For the first time of use Xpress Recovery2, user have to assign BIOS Boot up option to "Boot from CD-ROM", and put Driver CD into assigned optical drive. After reboot the system, when user's screen appears "Press any key to startup Xpress Recovery2", then press any key to run the Xpress Recovery2 program. 2. If user had experienced and installed Xpress Recovery2 application in PC before, user can run the Xpress Recovery2 application by press "F9" during boot up sequence. 3. If you have already entered Xpress Recovery2 by booting from the CD-ROM, you can enter Xpress Recovery2 by pressing the key in the future. 4. System storage capacity and the reading/writing speed of the hard disk will affect the data backup speed. 5. It is recommended that Xpress Recovery2 be immediately installed once you complete installations of OS and all required drivers as well as software.
The Main Screen of Xpress Recovery2
1. RESTORE: Restore the backed-up data to your hard disk. (This button will not appear if there is no backup file.)
2. BACKUP: Back up data from hard disk. 3. 4. REMOVE: Remove previously-created backup files to release disk space. (This button will not appear if there is no backup file.) 5. 6. REBOOT: Exit the main screen and restart the system.
Limitations:
1. Not compatible to Xpress Recovery. 2. For the use of Xpress Recovery2, a primary partition must be reserved. 3. Xpress Recovery2 will store the backup image file at the end of the hard disk,so user must reserve enough unallocated hard drive partition space in advance. (A minimum 4GB is recommended but the actual space is dependent on the size of the data to be backed up) 4. Capable of backing up hard disks installed with Windows operating systems including DOS and Windows Vista/XP/2K/NT/98/Me. 5. USB hard disks are currently not supported. 6. Does not support RAID/AHCI (class code 0104/0106) hard disks. 7. Capable of backing up and restoring only the first physical hard disk. Hard disks detection sequence is as follows: 1. PATA IDE primary channel 2. PATA IDE secondary channel 3. SATA IDE channel 1 4. SATA IDE channel 2 5. SATA IDE channel 3 6. SATA IDE channel 4
Precautions:
1. It is normal that data backup takes longer time than data restoration. 2. Xpress Recovery2 is compliant with the GPL regulations. 3. On a few motherboards based on Nvidia chipsets, BIOS update is required for Xpress Recovery2 to correctly identify RAID and SATA IDE mode. Please contact your motherboard manufacturer. 4. Xpress Recovery2 supports only PATA hard disks and not SATA hard disks on the following motherboards: GA-K8U GA-K8U-9 GA-K8NXP-SLI GA-K8N Ultra-SLI GA-K8N Pro-SLI GA-K8NXP-9 GA-K8N Ultra-9 GA-K8NF-9 (PCB Ver. 1.0) GA-K8NE (PCB Ver. 1.0) GA-K8NMF-9 GA-8N-SLI Royal GA-8N-SLI Pro GA-8N-SLI
It is highly recommended to always use the most recent driver version available. Do not forget to check with our site as often as possible in order to stay updated on the latest drivers, software and games.
Try to set a system restore point before installing a device driver. This will help if you installed a wrong driver. Problems can arise when your hardware device is too old or not supported any longer. =================================================
eğer biostan hdd sistemin ahci mode olarak seçiliyse çalışmaz çünkü ahci desteklemiyor belki bunda olabilir
ayrıca sistem yedeğini alman için yedeğin ihtiyaç duyacağı kadar ham boşluk harddisknde olmalı yani harddiskin 250 gb. farzedelim eğer 250 gb olarak formatlıysa çalışmaz 200 gb formatlı 50 gb'ta raw'da denilen ham olarak formatlanmamış yer bırakman gerekiyor recovery dosyaları oraya yedekliyor o ham alanı formatlamadığın sürece de yedekler silinmez
quote:
Orijinalden alıntı: dento35
ayrıca sistem yedeğini alman için yedeğin ihtiyaç duyacağı kadar ham boşluk harddisknde olmalı yani harddiskin 250 gb. farzedelim eğer 250 gb olarak formatlıysa çalışmaz 200 gb formatlı 50 gb'ta raw'da denilen ham olarak formatlanmamış yer bırakman gerekiyor recovery dosyaları oraya yedekliyor o ham alanı formatlamadığın sürece de yedekler silinmez
Dento35 Konuya cevap verdiğini daha yeni farkettim dostum. Bu ahci olayını bende merak ediyordum aslında ama sorunun bundan dolayı olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Eve geçince bunu deneyeceğim.Peki benim sistem Ahci olarak ayarlıysa eğer bunu değiştirmem durumunda (nasıl değiştirilir onuda bilmiyorum ya neyse...) diğer Hdd leri olumsuz yönde etkilemez değil mi? 2TB film ve müzik arşivimi bir recovery alacağız diye telef edip, sonrasında komple recoveryim alınacak hale gelmeyiz umarım.
eğer modu ahciden native ide'ye alırsan sistemin açılmaz aslında hiçbir verin kaybolmuyor sorun sadece hdd'nin tarama modu ile alakalı ilk işletim sistemi kurulurken ahci seçiliyse öyle ayarlanıyor ancak ingilizcen varsa bu sorunu düzeltmek için yapılması gerekenler registry içinde birkaç parametreyi 0 olarak değiştirip restart ediyorsun sonra bios'tan native ide'yi seçiyorsun sistemin sorunsuz açılıyor ayrıca 2 tb müzik film falan bunun recovery'sini alamazsın xpress recovery işletim sisteminin kurulduğu hdd'nin yedeğini almak içindir
quote:
eğer modu ahciden native ide'ye alırsan sistemin açılmaz aslında hiçbir verin kaybolmuyor sorun sadece hdd'nin tarama modu ile alakalı ilk işletim sistemi kurulurken ahci seçiliyse öyle ayarlanıyor ancak ingilizcen varsa bu sorunu düzeltmek için yapılması gerekenler registry içinde birkaç parametreyi 0 olarak değiştirip restart ediyorsun sonra bios'tan native ide'yi seçiyorsun sistemin sorunsuz açılıyor ayrıca 2 tb müzik film falan bunun recovery'sini alamazsın xpress recovery işletim sisteminin kurulduğu hdd'nin yedeğini almak içindir
Dento35 Şimdi seni yanlış anlamadıysam eğer windows kurulmadan önce biosa girip bu ahciyi native ide'ye almam gerekiyor sanırım. bu değişiklik yapıldıktan sonra ise windows açılmayacağı için tekrardan bir format atmam gerekiyor.Benim için en kolay yolda bu sanırım. 2tb arşivimin yedeğini almak için değilde sistemdeki bu değişiklik diğer hddlerde anca format ile düzeltilebilecek bir sonuca neden olurmu diye sormuştum. Yoksa bir recovery için ekstradan 2 TB lık hdd almanın hiç bir mantığı yok benim için Buarada konuyla ilgilendiğin için Teşekkür ederim dostum.
basit olarak öyle ilk başta ne seçiliyse windows ona göre parametreler ayarlıyor aslında ahciden ideye dönmek o kadar zor değil ayrıca bu değişiklik en ufak senin dosyalarını etkilemiyor format atmana da gerek yok ama bilgisayar bilgin azsa hiç uğraşma ama yok ben yapıcam dersen sana geekli her adımı anlatırım
Selam arkadaşlar.. Genelde Gigabyte'nin dağıttığı Xpress Recovery2 yazılımı, hiç bir şekilde HDD modu gözetmez! İster AHCI, ister IDE modu olsun, her ikisinide de yedekleme ve geri yükleme yapar.
Ancak bu programın çalışabilmesi için sistemde en az 15 GB'lık bir RAW bölümü olması gerekiyor. Bunu dizüstü bilgisayarlardan tanıyorsunuzdur(Recowery bölümü).
Bana göre gereksiz bir şey. Şöyle ki, Acronics programları bu işi çok daha derinden yapıyor. Hâttâ yedeği geri yüklerken, bölüm boyutunu dahi küçülterek, D: bölümüne aktarabilme şansı veriyor. Açıkçası sağlam ve vazgeçilmez bir yazılım(Acronics 2012 sürümünden bahsediyorum).
Şahsen HDD'lerimde RAW bölümü kullanmadığım için, ben Acronics programını kullanıyorum.
Fakat Xpress Recovery v1.0 yazılımı RAW bölümü olsa da, olmasa da HDD'nin yedeğini alabiliyor. Ancak bunda sadece HDD IDE modunda iken çalışıyor. @BIOS ayarlarına girip HDD modu AHCI ise bunu IDE yaparak programla yedek işlemini başlatabiliyorsunuz.
İsteyen olursa Xpress Recovery v1.0 yazılımını verebilirim. 3,36 MB boyutunda bir ISO dosyası zaten. Bunu mini CD'ye yazdırarak yedek alabilir, geri yükleyebilir ve aldığınız yedeği bu yazılımla silebilirsiniz. Zannederim ki açıklayıcı bir yorum oldu.. Herkese kolay gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
Selam arkadaşlar.. Genelde Gigabyte'nin dağıttığı Xpress Recovery2 yazılımı, hiç bir şekilde HDD modu gözetmez! İster AHCI, ister IDE modu olsun, her ikisinide de yedekleme ve geri yükleme yapar.
Ancak bu programın çalışabilmesi için sistemde en az 15 GB'lık bir RAW bölümü olması gerekiyor. Bunu dizüstü bilgisayarlardan tanıyorsunuzdur(Recowery bölümü).
Bana göre gereksiz bir şey. Şöyle ki, Acronics programları bu işi çok daha derinden yapıyor. Hâttâ yedeği geri yüklerken, bölüm boyutunu dahi küçülterek, D: bölümüne aktarabilme şansı veriyor. Açıkçası sağlam ve vazgeçilmez bir yazılım(Acronics 2012 sürümünden bahsediyorum).
Şahsen HDD'lerimde RAW bölümü kullanmadığım için, ben Acronics programını kullanıyorum.
Fakat Xpress Recovery v1.0 yazılımı RAW bölümü olsa da, olmasa da HDD'nin yedeğini alabiliyor. Ancak bunda sadece HDD IDE modunda iken çalışıyor. @BIOS ayarlarına girip HDD modu AHCI ise bunu IDE yaparak programla yedek işlemini başlatabiliyorsunuz.
İsteyen olursa Xpress Recovery v1.0 yazılımını verebilirim. 3,36 MB boyutunda bir ISO dosyası zaten. Bunu mini CD'ye yazdırarak yedek alabilir, geri yükleyebilir ve aldığınız yedeği bu yazılımla silebilirsiniz. Zannederim ki açıklayıcı bir yorum oldu.. Herkese kolay gelsin..
Limitations:
1. Not compatible to Xpress Recovery. 2. For the use of Xpress Recovery2, a primary partition must be reserved. 3. Xpress Recovery2 will store the backup image file at the end of the hard disk,so user must reserve enough unallocated hard drive partition space in advance. (A minimum 4GB is recommended but the actual space is dependent on the size of the data to be backed up) 4. Capable of backing up hard disks installed with Windows operating systems including DOS and Windows Vista/XP/2K/NT/98/Me. 5. USB hard disks are currently not supported. 6. Does not support RAID/AHCI (class code 0104/0106) hard disks. 7. Capable of backing up and restoring only the first physical hard disk. Hard disks detection sequence is as follows: 1. PATA IDE primary channel 2. PATA IDE secondary channel 3. SATA IDE channel 1 4. SATA IDE channel 2 5. SATA IDE channel 3 6. SATA IDE channel 4 6'ncı satıra dikkatinizi çekerim :))
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
Limitations:
1. Not compatible to Xpress Recovery. 2. For the use of Xpress Recovery2, a primary partition must be reserved. 3. Xpress Recovery2 will store the backup image file at the end of the hard disk,so user must reserve enough unallocated hard drive partition space in advance. (A minimum 4GB is recommended but the actual space is dependent on the size of the data to be backed up) 4. Capable of backing up hard disks installed with Windows operating systems including DOS and Windows Vista/XP/2K/NT/98/Me. 5. USB hard disks are currently not supported. 6. Does not support RAID/AHCI (class code 0104/0106) hard disks. 7. Capable of backing up and restoring only the first physical hard disk. Hard disks detection sequence is as follows: 1. PATA IDE primary channel 2. PATA IDE secondary channel 3. SATA IDE channel 1 4. SATA IDE channel 2 5. SATA IDE channel 3 6. SATA IDE channel 4 6'ncı satıra dikkatinizi çekerim :))
Selam Demek ki bilmiyormuşum..
Denedim, yedekledim ve geri yükleme yaptım ki bu yorumu yazdım kardeş. Denemeden herkesin dediğine kulak asmam!
Sizin dediğiniz 6'ıncı satırdaki yazıda ne yazıyor, bunu siz anladınız mı acaba? nlamadınızsa size şöyle açıklayayım. HDD'ler AHCI modunda RAID yapılmışsa, bunu desteklemez anlamında açıklama yapmışlar. Benim anladığım da bu ama dediğim gibidir ve denenmiştir. Deneyin sonra konuşalım.. Kolay gelsin..
eger denediniz olduysa sorun yok biz de ogrenmis olduk
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme