Şimdi Ara

Xperia Z2 (D6502/6503) Lolipop 5.0.2 Güncelleme|Orjinal|Root|Bootlader Kilitli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
6.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar konuya hızlıca giriş yapıyorum konu basit yapacağımız işlemler sırasıyla....
    1-Android versiyonu 4.4.2 ye düşüreceğiz
    2-Root ve Recovery yetkisi kazandıracağız.
    3-Ardından rootlu Android 5.0.2 veriyonunu yükleyeceğiz.İşlem Tamam.
    4-D6502 CİHAZLAR İÇİN LOLİPOP GÜNCELLEMESİDAĞITILMADI.ANCAK DENEMEK İSTEYENLER İÇİN AYRICA D6502 EK DOSYASINI FLASHLAYIP,CİHAZIMIZIDA SORUNSUZ OLARAK KULLANABİLECEĞİZ.

-İŞLEMLER STOCK ROMLAR ÜZERİNDEN YÜRÜMEKTEDİR. DOLAYISILA IMEI KAYBI,BOOTLOADER KİLİDİNİN AÇIK OLMASI VS. SORUNLAR YAŞAMAZSINIZ.HATAYLA KARŞILAŞIRSANIZ ORJİNAL ROMU FLASHLAYIP SORUNU RAHATÇA ÇÖZEBİLİRSİNİZ.

-AYRICA D6503 CİHAZA SAHİP OLUP DA ROOT YETKİSİ İSTEMEYNLER VE LOLİPOPU KURMAK İSTEYENLER DOĞRUDAN FLASHTOOL İLE LOLİPOP GÜNCELLEMESİNİ YÜKLEYEREK İŞLEMİ TAMAMLAYABİLİRLER.

Z2 4.4.4 ROOT/ROM YEDEKLEME

İŞLEMLERİN AYRINTILI ÜSTTEKİ KOUDAYER ALMAKTA BEN BURDAN ÜSTEKİ KOUMAYÖNLENDİRME YAPARAK SİZE NE YAPACAĞINIZI ANLATACAĞIM.

1-D6503 CİHAZA SAHİP OLUP ROOT İSTEMEYENLER.
    - XPERIAFIRM adresinden d6503 cihazınızı seçin ve NORDIN COMBINED ülkesindeki yazılımı indirin.NOT:ÇOĞU FORUMDA YER ALAN BALTIC SÜRÜMÜNDE Xreality ve Süper Canlı mod çalışmamaktadır.Busürümde çalışıyor denenmiştir.
    - Flashtool programını açıp Flashtool açın Tools>Bundles>Create seçin. Açılan pecerede telefon modelini seçin ve indirdiğiniz dosyların klasörünü seçin. alttaki bilgileri doldurun,yanlış yasanızda bu bilgiler çok önemli değil. Ardından sol taraftaki tüm dosyaları sağa atın. Saf tafta bulunan ve ismi TA olan dosyasyı tekrar sola atarak CREATE deyin.
    - Flashtool programının firmwares klasörüne orjinal stock 5.0.2 lolipop romumuz flashlamaya hazır olarak kurulacaktır.
    - Flashtool ile wıpe kısmında bulunan tüm seçenekleri seçerek cihazınıza romu flashlayın. Açılış uzun sürer!!

2-D6503/D6502 ROOTLU

-En üstte verdiğim konudan 1 NUMARADAN orjinal romlarının yedeğini alabilirler.
    -Yine o konunun 2 NUMARASINDAN XperiaFirm ile indirip Flashtool ile düzenlediğimiz (firmwares içinde c/kullanıcılar/flashtool) Roma root gömeceğiz. Orda anlatılanlardan ROM bölümüne YENİ indirdiğimiz LOLİPOP romu seçeceğiz ve SUPERSU.ZIP dosyasını aynı şekilde ekleyeceğiz. XZDualRecovery seçmenize gerek yok çünkü çalışmıyor lolipopda.
    - Oradaki talimatlara göre oluşan dosyamızı ( flashble.zip ) hafıza kartına atın. AYRICA D6502 KULLANICILARI D6502 BASEBAND DOSYASINI İNDİRİP ZIP HALİNDE HAFIZA KARTINA ATSIN.

-Yine en üstteki konuda 3 NUMARADA YAPILAN İŞLEMLERİN TAMAMINI YAPIN. RECOVERY EKRANINA GELDİĞİNİZDE EKSTRA OLARAK BASEBAND.ZIP DOSYASINI DA FLASHLAYIN.
    -İşlem tamamdır.Android sürüme geçiliyor ekranı gelir ve işlem sonunda rootlu cihazınız çalışır.D6502 Kullanıcılarının cihazı 6503 olarak gözükecektir.Garantiye gönderme durumunda orjinal romunuzu yüklemede fayda var.

ÖNEMLİ NOT: D6502 KULLANICISI OLUP ROOT İSTEMİYORSANIZ 2 NUMARA KISMINDA SUPERSU PRAOGRAMINI EKLEMEZSELER ROOTSUZ OLACAKTIR.

İŞLEMLERİ YAPILIŞIYLA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ EN ÜSTTE VERDİĞİM KONUDA YER ALMAKTA BURDA ÖZET GEÇTİM.YAPTIM VE UYGULADIM KOPYALA YAPIŞTIR KONUSU DEĞİL HER ZAMANKİ GİBİ....

Z2 4.4.4 ROOT/ROOM YEDEKLEME/RECOVERY
    Z 4.4.4 ROOTLAMA

• "D6502 Kullanıcılarının cihazı 6503 olarak gözükecektir" demişsiniz. D6503 rom'u D6502'ye kurlunca baseband değişikliği yapmak gerekiyordu bunda gerekmiyor mu?
    Değiştirmeden yapınca telefonun arama ve 3G özelliği uygun çalışmaz diye biliyordum? Yanlış mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaghrie -- 28 Mart 2015; 9:53:28 >
  • Adımlarda da belirtildiği gibi baseband flashlama işlemi mevcut aksi takdirde simkart ve imei tanınma. Baseband kurulunca mobil veri,simkartta sıkıntı kalmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D6502 üzerinden kullanıyorum lolipop ve şu ana kadar tek bir sıkıntısını görmedim,çok akıcı ve ram kullanımı gerçekten iyileştirilmiş.

• http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2759934 linkdeki d6502 indian ve vietnam sonu .314 stock romlar silinmiş indirilmiyor elinde varsa paylaşırsan çok iyi olur dostum 3. numaralı adımı geçemiyoruz 4.4.2ye düşüreceğimiz romu indiremiyoruz şuan
  • quote:

Orijinalden alıntı: azakiel

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2759934 linkdeki d6502 indian ve vietnam sonu .314 stock romlar silinmiş indirilmiyor elinde varsa paylaşırsan çok iyi olur dostum 3. numaralı adımı geçemiyoruz 4.4.2ye düşüreceğimiz romu indiremiyoruz şuan

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=54488880&postcount=412 bu inkteki aktif. chorome tarayıcıyla girip türkçe görüntüleyin sayfayı.

• orası açılıyor ama indirirken premium tarzı bişey istiyor su numaraya mesaj at dıyor telefonda tl 0 :D
    edit: sonunda başardım (z2vietnam) bu passı girmeden indirmiyomuş siteden üyelik bile aldım uğraştırdı beni eline sağlık kardeşim çok yararlı konu teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azakiel -- 1 Nisan 2015; 19:50:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam merhaba bende xperia z2 6503 var baltic rom lollipop yüklü.xreality mod çalışmadığını yazmışsınız bende ondan dolayı nordic romu indirdim ftf ye ta ları cıkararak cevirdim flashtooldan flash larken Preparing files for flashing kısmından 3dk sonra

02/044/2015 09:44:36 - ERROR - invalid stored block lengths
    02/044/2015 09:44:36 - INFO - Cannot open bundle. Flash operation canceled

hatası veriyor neden olabilir lütfen acil yardımcı olurmusunuz?
  • matrix31 kullanıcısına yanıt
    FTF dosyan bozuk. tekrar indirmen gerekli. FTF dosyalarını rarlanmış dosyalar gibi düşün. RAR dan çıkartırken aldığımız CRC hatasının aynısı. Veri bozukluğu veya veri kaybı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

FTF dosyan bozuk. tekrar indirmen gerekli. FTF dosyalarını rarlanmış dosyalar gibi düşün. RAR dan çıkartırken aldığımız CRC hatasının aynısı. Veri bozukluğu veya veri kaybı.

öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkürler tekrar indirip ftfye çevirdim şimdide tam yükleme yaparken Processing of fotakernel.sin finished with errors. hatası alıyorum telefon bootloader kilidini 4.4.4teyken kırmıştım baltic roma geçerken şimdi bidaha kırmak gerekiyormu acaba

edit:Bu nordic combined surumunu deneyen varmıdır?Xreality Ve Süper Canlı mod çalışıyormu sırf bunun için baltic lollipop romdan Nordic e Gecmeye calısıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix31 -- 2 Nisan 2015; 14:33:13 >
  • matrix31 kullanıcısına yanıt
    Bir daha kırmana gerek yok. Ama yükleme işlemini istersen birdaha bl kilitleyerek dene. Canlı mod için arkadaşların dediğine göre o sürümde çalışıyor. Ben denemedim. Telefonu rootlu kullanıyorum niabolic in fix ini kurdum sadece ve düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

Bir daha kırmana gerek yok. Ama yükleme işlemini istersen birdaha bl kilitleyerek dene. Canlı mod için arkadaşların dediğine göre o sürümde çalışıyor. Ben denemedim. Telefonu rootlu kullanıyorum niabolic in fix ini kurdum sadece ve düzeldi.

dostum şimdide yine yüklerken yarılardayken Processing of system.sin finished with errors. da kalıyor 2defa denedim aynı hatayı aldım tahminimce inen Nordic combinedde sorun var.mecburen tekrar baltic surumunu flashlayacagım.inş düzelir tel yarıda kaldı bole acılmıyorda bootloadere baktım unlock durumda kilit kırılmış yani

EDIT:şuanda baltic rom yüklendi sorun olmadı baltic 5.0.2 yi rootlama nasıl tam olarak çok karışık geldi bana.rootlayıp baltic roma mod caksak xreality süper canlı mod vs çalışırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix31 -- 2 Nisan 2015; 16:09:15 >

• Kardeş ilk eklediğim konu içerisinde başta linkini verdiğim yani herşey var neyi nasıl yapacağının.Zaten Konuların en başında işlem özetini geçiyorum. Karışık değil yani;
    Link verdiğim konu içerisinde 2 Numarada yazmakta ama ben anlayatım kısaca tekrardan; LİNK VERİLEN konu içinde PRF CREATOR PROGRAMINI INDIR,programı açınca FTF bölümüne istediğin rom ftf dosyaını seç yani Lollipop sürümü de dahil çalışır,ardından supersu kısmına orda linki verilen zip halindeki supersu zip dosyasını seç,sağ taraftaki töm bölmleri işaretle ve create de.Bu işlem bitince flashlanabilir dosyan olacak.

Bu dosyayı telefona flaslayabilmen için ise telefonun kendine recovery kurulmalı,bunu yapabilmek için 4.4.2 sürümü telefona yüklenmeli. Bu sürüme root yetkisi kazandırıp,ardından recovery kurulumu yapacaz(root kurulumu gibi basit) ve link verilen konu içerisinde var. Recovery çalışınca yukardaki işlemden oluşan zip dosyasını hafıza kartına atacaz ve recovery ekranından onu seçip flashlıyacaz. açıldığında andorid 5.0.2 halinde cihaz rootlu olacaktır. Bu kadar basit. D6502 kullanıcıları da ekstra olarak yine hafıza kartına atılan BASEBAND dosyasını aynı şekilde flashlayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.BAKAN -- 3 Nisan 2015; 0:12:53 >

• S.BAKAN kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle detaylıca yazdığın için teşekkür ederim işte ben 4.4.2ye dönmeden direkt baltic 5.0.2yi rootlamak istiyordum oda anladığım kadarıyla olmuyor mecbur şimdi 4.4.2 yi indirip Recovery çakıp rootlu hazır baltic romu indirip Recovery den yuklicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix31 -- 3 Nisan 2015; 17:07:28 >
  • Beyler birşey sormak istiyorum 5.0.2 den flash tool ile 4.4.2 ye donsem wipe yapmadan verilerin silinirmi 4.4.4 den 5.0.2 ye geçince verilerim silinmedi ama tekrar geriye donup recovery yapıp lollipopun robot lu olmasını istiyorum ama hic bir programın verim silinsin istemiyorum bu mümkün mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi has_android -- 5 Nisan 2015; 18:38:06 >
  • D6502 KULLAICILARI LOLLİPOP GÜNCELLEMESİ YAYILANDI.KENDİ SÜRÜMZÜ İNDİRİP KURABİLİRSİNİZ.
  • S.BAKAN kullanıcısına yanıt
    Üstadım kolay gelsin. Sony root konusunda az kıtım. Kusura bakma. Şimdi ben bu yazıyı okudum ama :) Bende şuan z2 var. 4.4.4 yüklü ve rootlu. daha evvel sürüm düşürüp root edip tekrar 4.4.4 etmiştim..

Sanırım senin bu anlattıklarında aynı mantık. Ama 4.4.2 ye düşürmek lazım mı ki tekrar? Zaten 4.4.4 ve rootlu benim telefon. Bunun üzerine bir şey yapamaz mıyım? Yardımcı olabilir misin bana.

Burada verdiğin 5.0 sonyin güncellemesini verdiği 5.0 ile aynı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.BAKAN

D6502 KULLAICILARI LOLLİPOP GÜNCELLEMESİ YAYILANDI.KENDİ SÜRÜMZÜ İNDİRİP KURABİLİRSİNİZ.

hocam recorvery nasıl çalıştırırz :) çalışanı var mı :)
  • Hocam emeğinize sağlık. Ben de bu konuda çalışma yaptım daha önceden.Bu konuda size çok yardımcı olacak.
    SONY-Z2-LOL i pop root ayrıntılı
    http://m.androidrot.tr.gg/SONY-Z2-LOL%26%23304%3BPOP-ROOT-FTF-.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: ysff.yilmaz

Hocam emeğinize sağlık. Ben de bu konuda çalışma yaptım daha önceden.Bu konuda size çok yardımcı olacak.
    SONY-Z2-LOL i pop root ayrıntılı
    http://m.androidrot.tr.gg/SONY-Z2-LOL%26%23304%3BPOP-ROOT-FTF-.htm

Hocam verdiğin linkte bahsedilen flashable dosyası rootlu 5.0.2 lollipop dosyası dimi...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.