Şimdi Ara

Xperia Z 4.4.4 KitKat Root !Basit-Bootloader Kilitli!Garantili!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
5
Favori
15.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar daha önce 4.3 ve 4.4.2 sürümleri için root yöntemini çok basit olacak şekilde yazmıştım.Ama Bildiğiniz üzere Xperia Z ye güncelleme geldi ve sürüm 4.4.4'e yükseldi.Daha önce bahsettiğim yöntemler veya bildiğiniz programları denemeyin boşuna root yapmaz.Yani programı kurayım Towelroot tıklayım olsun bitsin veya bilgisayara bağlayım Easyroot ile tıklayım halletsin işlemi yetersiz kalmakta.

Aşağıda size hiç bilgisi olmayan birinin bile rahat bir şekilde yapabileceği tarzda anlatım ve kolaylıkta root yapma işlemini anlatacağım.
    Denemediğim HİÇBİR yöntemi anlatmadığı ve kopyala yapıştır şeklinde bu yazıyı yazmadığımı bilin.Kopyala yapıştır yapacak olanlar da emeğe saygı etsin.
    Belirttiğim bu yöntemi yabancı dildeki sitelerden derledim ve size sundum.Kolay gelsin.

ROOT VE GARANTİ!
    Bu yöntem sadece root yetkisi tanır.bu sayede bazı sistem programlarını devre dışı bırakabilir,kaldırabilir,bazı programlar yardımıyla uygulamaların internete erişimini kaldırabilirsiniz.
    Yapacağınız bu yöbtemdeki root ile GARANTİNİZ kalkmaz!!!Rootu kaldırmak istediğinizde Sony PC Campanion ile telefona tekrardan yazılım kurarsanız temiz ve rootsuz,garantisi mevcut olarak devam edersiniz

BOOTLOADER KİLİTLİ
    Anlattığımız yöntem Bootloader kilidi kırmamakta ve dolayısıyla garantiyi etkilememekte.

GÜVENLİK-ÇOK ÖNEMLİ-
    Root yaptıktan sonra mutlaka Superuser veya SuperSu programını kurun ve root erişimine sahip olmak isteyen programları takip edin!Aksi taktirde bazı programlar tüm erişimizie sahip olacaktır ve sonu gelmeyen birçok probleme davetiye çıkaracaksınız.Güvenmediğiniz programların root erişim isteklerine bu programlarla engel koyabilirsiniz.Tavsiye olarak ücretli sürümnü alıp yetki verilen programın nelere girdiğini yaptığını da takip edin.

NEDEN ROOT!
    Kafasına göre nete bağlanan programlarının internete erişimini kapatabilirsiniz-Tavsiye Avast kullanın-
    Arkaplanda çalışan uygulamları otomatik kapatabilirsiniz-Tavsiye Greenfiy-
    Kullanmadığınız sistem uygulamalarını devre dışı bırakabilir veya kaldırabilirsiniz-Dikkat edin bazı uygulamalar gereklidir-
    Sistem yazı tipini değiştirebilirsiniz-Dikkat edin Türkçe karakter sorunu olan yazı tipleri telefonun başlamasını engeler ve format atmaya kadar gidersiniz.

Bu işlemi sadece 10.5.1.A.0.283. sürümlü sadece XPERIA Z için kullanın.

Bunları belirttiğimize göre şimdi root yapalım.

Aşağıdakileri üzerine tıklayarak indirin...

- FlashTool Xperia Drivers Pack v1.5-20140318 14B
    - Flashtool
    - Telefonunuza towelroot.com sitesinden towelroot uygulamasını tr.apk yı indirip kurun,antivürüs ve güvenlik uyarılarına izin verin.

- Xperiaz_10.5.A.0.230_kernel_only.ftf - 7.38 MB

- XperiaZ_10.5.1.A.0.283_kernel_only.ftf - 7.51 MB

SIRADAN UYGULAYIN...

1.Flashtool uygulamasını kurun...C dizinine kurulacaktır.
    2.FlashTool Xperia Driversı kurun.
    3.Xperiaz_10.5.A.0.230_kernel_only.ftf ve XperiaZ_10.5.1.A.0.283_kernel_only.ftf dosyalarını C dizininde yer alan Flashtool içindeki firmware kalasörüne atın.
    4.Flashtool programını çalıştırın.
    5.Sol köşede yer alan YILDIRIM simgesine tıklayın.Yeni pencere açılacak FLASHMODE seçeneği seçili kalsın.Açılan yeni pencerede eklediğiniz dosyaları göreceksiniz. .283 ve .230 ile biten sürümler.
    6.Telefonun ayarlarından USB hata ayıklamasını ve Bilinmeyen kaynaklardan yüklemeyi aktif hale getirip telefonu kapatın.
    7. .230 ile biten sürümü seç, başka hiçbir seçeneğe TIKLAMADAN!!! sağ alttaki Flash'a tıklayın.Size yapmanı gereki gösteren pencere açılacak.
    8.Telfonun SES KISMA tuşuna basarken USB kabloyu telefona takın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.3-4 saniyede biter, daha fazla sürmez!finish,plug gibi kelimeleri görürsünüz zaten.
    9.USB kabloyu çıkarın telefonu açın,Wifi çalışmayacaktır.Çalışmıyorsa doğru yoldasınız.Towelroot programını açık butona basıp telefonu rootlayın.Thank you yazarsa bu işlem de tamamdır.ARTIK telefon rootlu!
    10.Telefonu kapatın.Flastool programından .283 ile biten dosyayı seçin ve Flash deyin.Tekrar yukarda 7 ve 8 numaralı işlemleri yapın.
    TAMAMDIR.Artık 10.5.1.A.0.283 4.4.4 sürümünüz güncel ve rootludur.Unutmadan telefonu açar açmaz SuperSu veya SuperUser MUTLAKA yükleyin.
    İşlemleri tamamlayınca towelroot programını telefondan kaldırın.
    İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZ DİLEĞİYLE....

Z2 4.4.4 ROOT/ROOM YEDEKLEME/RECOVERY
    Z 4.4.4 ROOTLAMA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.BAKAN -- 28 Mart 2015; 3:43:56 >

• ellerine sağlık çok işime yaradı harika bir anlatım olmuş
  • sağolasın deniyeceğim bi kaç güne inş işe yarar .
  • Bilgisayarla uğraşmadan z4root gibi bir program çıkmışmıdır acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Bilgisayarla uğraşmadan z4root gibi bir program çıkmışmıdır acaba?

benim konuyu yazdığımdönemde yoktu şu an bakmadım ama beklemeye gerek yok sıfır riske sahip bir yöntem,veri kaybınız bile olmuyor.
  • S.BAKAN kullanıcısına yanıt
    Maalesef 4.4.4 kullanıcısıyım.Towelroot olmadı başka seçeneklere yöneleceğim demekki:)

• quote:

Maalesef 4.4.4 kullanıcısıyım.Towelroot olmadı başka seçeneklere yöneleceğim demekki:)

zaten başta dedim onlar şu an devre dışı kaldı diye bu yönetmi kullanabilirsiniz hiçbir sıkıntısı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim bende telefonumu 15 gündür root lamaya çalışıyorum ama yapamadım, telefonum xperia c3 dual banada bu konuda yardımcı olabilir misin androit sürümü 4.4.2
  • quote:

evet, towelroot.apk var
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

quote:

evet, towelroot.apk var

towelroot sitesinde hala en son güncelleme temmuz 2014 öncesi için var yani şu anki 4.4.4 sürümünü tek başına güncelleyemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saslan293

kardeşim bende telefonumu 15 gündür root lamaya çalışıyorum ama yapamadım, telefonum xperia c3 dual banada bu konuda yardımcı olabilir misin androit sürümü 4.4.2

genelde z üzerinde çalışmalar yapıyorum çünkü telefonum bu ve uygulamalı olarak gerçekleştirebiliyorum
    http://forum.donanimhaber.com/m_93687947/f_//tm.htm#98748627 bu konuda 4.4.2 için rootlama var bir deneyin olması gerek.veya easyroot uygulamasını deneyin.uygulamadığım hiçbir şeyi önermek istemiyorum zarar görmeyin

• S.BAKAN kullanıcısına yanıt
    Ben z1 i rootladım, su yükledim, sorun yok

• teşekkür ederim
  • Merhabalar bu işlemi yaptıktan sonra uygulamaları hafıza kartına taşıyabilecekmiyim.

biliyorsunuz 4.4.4 sürümden sonra hiç bir uygulama hafıza kartına taşınmıyor.

@S.BAKAN @
  • denemedim hiç deneyebilirsiniz ihtiyaç duymadığım için muhtemelen olabilir
  • towelroot sitesinde $8.69 gibi bir ücret istiyor free sini bulamadım orada tıkandım. Yok mu free'si
  •  Xperia Z 4.4.4 KitKat Root !Basit-Bootloader Kilitli!Garantili!

hatasını alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: WutangClan

hatasını alıyorum

driver kurulumunda sıkıntı var driverı tekrar kurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: WutangClan

towelroot sitesinde $8.69 gibi bir ücret istiyor free sini bulamadım orada tıkandım. Yok mu free'si

easyroot programını kullanabilirsiniz
  • Burada işaretleme yapmamız gerekiyor mu peki?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.