Şimdi Ara

*** XPERIA Z - SIK SORULAN SORULAR ve TEKNİK REHBER ***ANA KONU (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.642
Cevap
61
Favori
418.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheSeyTan1907

    evet bir çok arkadaş bu problemi yaşadığını belirtmişti.. 24 saat içinde kendine geliyormuş

    sistemsel bir şey sanıp kapatıp açtım olmadı, kabarcık mı yaptı dedim hoparlör tarafına vurdum yine olmadı. su geçirmeyen telefonda böyle şeyler hiç yaşanmamalı aslında. adı üstünde su geçirmez telefon.
  • müsade edin de o kadar olsun..havanın geçtiği her yerde suyun geçmesi çok doğal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    10.1.1.A.1.253 Bootloader kilidi açmadan root!

    350 ya da 434 rootlu rom'u 10.1.1.A.1.253 sürümüne root koruyarak yükseltme işlemi:

    LÜTFEN HER ADIMI ÇOK DİKKATLİCE OKUYUN İŞLEM ÇOK BASİTTİR ANCAK DETAYLARA DİKKAT EDİLMELİDİR!

    İşlemler kendimce denenmiştir onaylanmıştır. Daha önce telefonu rootladığınızdan dolayı belli bir bilgiye sahip olduğunuzu varsaymakla beraber açık açık anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olurum.

    Bu işlem yeni çıkan yazılım maalesef doğrudan rootlanamadığından (Sony açığı kapatmış bootloader kilidini açmadan rootlayamıyoruz artık bu yüzden artık anltacağım yöntemle yapıyoruz) eski rom üzerinden yeni roma yükselme paketi şeklinde hazırlanmıştır.

    Tüm ayarlarınız korunacaktır, ancak yine de yedeklerinizi almayı ihmal etmeyin birşeyin ters gitmesi durumunda ben sorumlu değilim!

    *** Gerekenler: ***
    1- .350 ya da .434 sürüm yazılım. (Bootloader kilidi açılmamış)

    2- Düzgün rootlanmış olduğunuzu kontrol edin. > önce /system klasörüne bir resim atmayı deneyerek test edin becerebiliyorsanız sorun yoktur atamıyorsanız ya da atsanızda telefon reboot ediyorsa root işlemini tekrar düzgün yapınız.)

    3- Flashtool yazılımı (mutlaka buradakini kullanın bu Xperia Z içindir:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2162907) Flashtool'u kurduktan sonra kurlum klasörüne gidip drivers içindeki flashtool-drivers'i kurun Xperia Z ve flashmode sürücülerini işaretleyin kurun)

    4- Düzgün çalışan son sürüm bir recovery özellikle sorun çıkmaması için şurdaki recovery'i yüklemenizi tavsiye ederim:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2261606
    * Bu recovery hem CWM hem de TWRP recoverylerini aynı anda kullanmanızı sağlar ve son versiyonları yüklemiş olursunuz. Bunu yapmazsanız nasılsa bende recovery var derseniz sorun oluşabilir. Bazı kişilerde oluştu çünkü.
    * İlk önce rootunuzda CACHE adlı klasöre girip içinde dosyalar görüp göremediğinize bakın. Eğer hiçbir dosya göremiyorsanız CACHE partisyonunuzu bozmuşsunuz demektir FTF ile stock rom yükleyip düzeltmeniz lazımdır.
    * Dual recovery'i yüklerken indirdiğiniz lockeddualrecovery2.0-RELEASE.installer.zip dosyasını PC'nizde bir yere açın.
    * Burası çok önemli: Telefonunuzda hangi Superuser programını kullandığınıza bakın eğer ismi superuser ise superuser.bat ı çalıştırarak kurun. Yok eğer SuperSU ise supersu.bat ı çalıştırın kurun. Yanlış seçmeyin bootloop'a girer telefon dikkat edin! Bi çuval inciri berbat etmeyin basit bir dikkatsizlikle :)
    * DOĞRU Dosyayı çalıştırdıktan sonra işlemler olacak telefonunuz otomatik olarak CWM recovery'e girecek ilk sefer için. Reboot to system deyin (ses kısma açma tuşları yukarı aşağı güç tuşu seçim yapar) çıkan soruya sakın yes seçmeyin NO seçeceksiniz. Yes derseniz recovery silinir telefon açılırken.
    * Telefonun normal açıldığına emin olun. Şimdi denemek için telefonu kapatıp bir de TWRP recovery'e girin (açılırken yeşil ışık yanınca hemen ses kısmaya basınki TWRP seçmiş olun.)

    5- Telefona takılmış bir sd-card! Evet bir sd-cardınız olsun lütfen! Yoksa yapamazsınız.

    *** Bu yükseltmenin size getirdikleri.***
    - Düzgün rootlanmış sorunsuz son sürüm yazılım.
    - Son sürüm çifte kavrulmuş duble recovery seçeneği :D
    - Ayarlarınız kaybolmayacak şekilde ayarlanmış yükseltme işlemi.
    - Cache bile silmeyeceksiniz!

    *** 10.1.1.A.1.253'a ya yükseltme işlemi: ***

    1- Yukarıda gerekenler bölümününü tamamen uyguladığınıza emin olun!

    2- Şu dosyayı indirin: (743MB)http://www.fun-industries.nl/xda/?dlid=TlVUc19YcGVyaWFfWl8xMC4xLjEuQS4xLjI1Mw==

    3- İçini PC'de açın.

    4- 'flashable.253.zip' dosyasını dış sdcarda kopyalayın (iş hafızaya değil dikkat! SDcard1'e kopyalacaksınız SDcard0'a değil!.

    5- 'Xperia_Z_10.1.1.A.1.253_C6603-stripped.ftf' dosyasını daha önce kurduğunuz Flashtool/firmwares klasörüne kopyalayın.

    6- SD cardınız (iç telefon hafızanız yani sdcard0'daki) içindeki resim video oyun datası vs gibi tüm dosyalarınızın bir yedeğini alın her ihtimale karşı!

    7- 'Xperia_Z_10.1.1.A.1.253_C6603-stripped.ftf' dosyanızı Flashtool yardımıyla telefonunuza flashlayın sakın bu flashlama sonrası telefonu açmayın hemen recovery'e gireceğiz çünkü. (Bu işlem yeni yazılımla ile gelen kernel baseband gibi önemli dosyaları flashlar)

    8- Telefonun güç düğmesini basın telefon açılırken bi kaç saniye de telefon titreyecek ve yeşil renk led yandığında ses kısma tuşuna bi kaç kez basın ışığın rengi mora dönecek ve TWRP recovery'e gireceksiniz.

    9- Recovery'ye girince Install seçeneğini seçin sdcardınıza kopyaladığınız 'flashable.253.zip'i bulun ve flashlayın.

    10- Flashlama bir süre alacak çünkü tüm romun system klasörünü şimdi flashlıyoruz aslında. İşlem bitince reboot system diyin sakın Wipe Cache filan demeyin!

    İşleminiz bitti. İlk başta açılış biraz uzun sürecek paniklemeyin. Sonra android dosyalaları güncelliyor diyen bir sayaç çıkacak.
    Telefon açılınca biraz bekleyin NFC yazılımı güncelleniyor diyecek o da bitince işlem tamamlanmış olacak.

    Sornasında ilk yapılacaklar:

    Şimdi bizim klasik WiFi yamamızı yapabilir ve yeni gelen saçma sapan birkaç yazılımı uygulamalardan kaldırabilirsiniz. :P
    Eğer varsa önceden kalan XZR adlı TWRP recovery kuran yazılımı da kaldırın sorun çıkmasın.
    Root işleminin düzgün çalıştığını system klasörüne bir resim dosyası atarak deneyebilirsiniz. Sorunsuz tüm root işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

    Notlar:

    - Eğer dayanamayıp Sürüm yükseltip 253 sürüme geçtiyseniz root yapamazsınız. Flashtool ile eski yazılıma (434) dönmeniz ve root işlemini yapmanız gerekir.
    - Dual recovery'de istediğiniz recovery'i seçmek için telefon açılırken yeşil yanınca Ses açma: CWM, Ses kısma: TWRP recovery'e girer aklınızda olsun.
    - Eski yazılım için olan modlar yeni yazılımda çalışmayabilir emin olmadan yüklerseniz rom çalışmaz hale gelebilir dikkatli olun! Yeni yazılımda çalıştığını mutlaka öğrenin.

    Şimdilik bu kadar yeni yazılımın keyfini sürmeniz dileğiyle.

    Faydalanılan kaynak konu:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2282415

    NOT:Bu yazıyı lütfen alıntılamayın konu ana sayfaya kopyalanacaktır!
    EMEĞE SAYGI: İZİN ALMADAN VE KAYNAK GÖSTERMEDEN KOPYALANAMAZ!


    Videolu anlatim mevcut mu ya da ilk olmak ister misin? :)

    Walla uzun uzun tekrar tekrar okudum, dosyalari indirdim ama hala cesaret edemedim.
    * Dual recovery'i yüklerken indirdiğiniz lockeddualrecovery2.0-RELEASE.installer.zip dosyasını PC'nizde bir yere açın. Bunu acip ne yapacagiz cünkü asagida bununla ilgili bir sey yazmiyor. Save mi edecegiz pc ye?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuCh

    Arkadaşlar ben 253 sürümüne 2 gün önce güncelledim haliyle root gitti. Şimdi tekrar 434e dönmek ve anlatımı uygulayarak rootlu bir şekilde 253 yapmak istiyorum fakat 434e nasıl döneceğimi bilmiyorum. Android açısından biraz bilgisizimde yardımcı olaiblir misiniz?

    Türk sürüm rom için FTF dosyası var forumda arkadaşlarla hazırladık onu indir.
    Flashtool ile flashlıyacaksın. Bugün verdiğim rehberde flashtool linki de var nasıl flashlanacağını da anlattım orada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdriver

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ciginix

    Yeni güncelleme ile cihaz daha az ısınıyor, hissedilir şekilde düşüş var. Hafif tatlı bir ısı oluşuyor ki Antalya'nın sıcağında oldukça doğal (: Güncelleme öncesi alıp başını gidiyordu ısı.

    Bir tek ben de böyle değildir sanırım?

    Isı azalması bende de oldu.Sadece ılıklık oluyor.Eskiden uzun süreli oynandığında rahatsız edebiliyordu...Şimdi çok iyi olmuş.

    Real Racing 3 denedim yok arkadaş ısınıyor ben pek bi azalma hissetmedim bu tip oyunlarda cidden çözülmesi pek mümkün değil her alet ısınıyor telefonun arkasına soğutucu takmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dominikk
    Videolu anlatim mevcut mu ya da ilk olmak ister misin? :)

    Walla uzun uzun tekrar tekrar okudum, dosyalari indirdim ama hala cesaret edemedim.
    * Dual recovery'i yüklerken indirdiğiniz lockeddualrecovery2.0-RELEASE.installer.zip dosyasını PC'nizde bir yere açın. Bunu acip ne yapacagiz cünkü asagida bununla ilgili bir sey yazmiyor. Save mi edecegiz pc ye?

    Hemen altında açınca ne yapacağın yazıyor yapmayın bu da mı gol değil.

    Tek tek satır satır anlattım gençler daha fazlasını benden beklemeyin siz yapacaksınız artık daha fazlasını valla ayıp oluyor ama.

    Gençlerrr biraz da siz çözün deneyin biz faydalanalım artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 18 Mayıs 2013; 22:18:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    quote:

    Orijinalden alıntı: SuCh

    Arkadaşlar ben 253 sürümüne 2 gün önce güncelledim haliyle root gitti. Şimdi tekrar 434e dönmek ve anlatımı uygulayarak rootlu bir şekilde 253 yapmak istiyorum fakat 434e nasıl döneceğimi bilmiyorum. Android açısından biraz bilgisizimde yardımcı olaiblir misiniz?

    Türk sürüm rom için FTF dosyası var forumda arkadaşlarla hazırladık onu indir.
    Flashtool ile flashlıyacaksın. Bugün verdiğim rehberde flashtool linki de var nasıl flashlanacağını da anlattım orada.

    Tamamdır hocam çok teşekkür ederim gerek açıklamalarınız için gerek yardımlarınız için :)
    Şimdi başlaayıp bir deneyeyim :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdriver

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ciginix

    Yeni güncelleme ile cihaz daha az ısınıyor, hissedilir şekilde düşüş var. Hafif tatlı bir ısı oluşuyor ki Antalya'nın sıcağında oldukça doğal (: Güncelleme öncesi alıp başını gidiyordu ısı.

    Bir tek ben de böyle değildir sanırım?

    Isı azalması bende de oldu.Sadece ılıklık oluyor.Eskiden uzun süreli oynandığında rahatsız edebiliyordu...Şimdi çok iyi olmuş.

    Real Racing 3 denedim yok arkadaş ısınıyor ben pek bi azalma hissetmedim bu tip oyunlarda cidden çözülmesi pek mümkün değil her alet ısınıyor telefonun arkasına soğutucu takmak lazım.

    Oyunlarda falan mutlaka ısınıyordur ama benimde farkettiğim nokta webte falan gezinirken sanki daha önce biraz daha fazla ısınıyor gibiydi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfunay

    quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdriver

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ciginix

    Yeni güncelleme ile cihaz daha az ısınıyor, hissedilir şekilde düşüş var. Hafif tatlı bir ısı oluşuyor ki Antalya'nın sıcağında oldukça doğal (: Güncelleme öncesi alıp başını gidiyordu ısı.

    Bir tek ben de böyle değildir sanırım?

    Isı azalması bende de oldu.Sadece ılıklık oluyor.Eskiden uzun süreli oynandığında rahatsız edebiliyordu...Şimdi çok iyi olmuş.

    Real Racing 3 denedim yok arkadaş ısınıyor ben pek bi azalma hissetmedim bu tip oyunlarda cidden çözülmesi pek mümkün değil her alet ısınıyor telefonun arkasına soğutucu takmak lazım.

    Oyunlarda falan mutlaka ısınıyordur ama benimde farkettiğim nokta webte falan gezinirken sanki daha önce biraz daha fazla ısınıyor gibiydi.


    Bu konuda haklı olabilirsin yine de normal işler için iyileştirme yapılmış olabilir onu biraz daha kullanınca anlarım sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    quote:

    Orijinalden alıntı: dominikk
    Videolu anlatim mevcut mu ya da ilk olmak ister misin? :)

    Walla uzun uzun tekrar tekrar okudum, dosyalari indirdim ama hala cesaret edemedim.
    * Dual recovery'i yüklerken indirdiğiniz lockeddualrecovery2.0-RELEASE.installer.zip dosyasını PC'nizde bir yere açın. Bunu acip ne yapacagiz cünkü asagida bununla ilgili bir sey yazmiyor. Save mi edecegiz pc ye?

    Hemen altında açınca ne yapacağın yazıyor yapmayın bu da mı gol değil.

    Tek tek satır satır anlattım gençler daha fazlasını benden beklemeyin siz yapacaksınız artık daha fazlasını valla ayıp oluyor ama.

    Gençlerrr biraz da siz çözün deneyin biz faydalanalım artık.



    Ben update dosyasini indirmisim once ve onu acip icinde superuser.bat i goremeyince yazdim bu mesaji, sagol hocam düzeltme icin. Pek genc sayilmam bu arada ama gencler yaparsa faydalaniriz tabii ;)




  • @aresmar

    Kizmassan bir sey daha sorucam
    Flashtool u indirdim, actim drivers a girdim dosya yok dedi

    Ne yapmam lazim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

    1440 liraya aranıza katılıyorum. Güzel başlık emeklere helal olsun

    nereden aldınız acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    quote:

    Orijinalden alıntı: tayfunay

    quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdriver

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ciginix

    Yeni güncelleme ile cihaz daha az ısınıyor, hissedilir şekilde düşüş var. Hafif tatlı bir ısı oluşuyor ki Antalya'nın sıcağında oldukça doğal (: Güncelleme öncesi alıp başını gidiyordu ısı.

    Bir tek ben de böyle değildir sanırım?

    Isı azalması bende de oldu.Sadece ılıklık oluyor.Eskiden uzun süreli oynandığında rahatsız edebiliyordu...Şimdi çok iyi olmuş.

    Real Racing 3 denedim yok arkadaş ısınıyor ben pek bi azalma hissetmedim bu tip oyunlarda cidden çözülmesi pek mümkün değil her alet ısınıyor telefonun arkasına soğutucu takmak lazım.

    Oyunlarda falan mutlaka ısınıyordur ama benimde farkettiğim nokta webte falan gezinirken sanki daha önce biraz daha fazla ısınıyor gibiydi.


    Bu konuda haklı olabilirsin yine de normal işler için iyileştirme yapılmış olabilir onu biraz daha kullanınca anlarım sanırım.

    Bende ısınma azaldı gibi bir his oluyor nedense Belki piskolojik de olabilir ama eskiye oranla fark var.Isınma oluyor ama,eskiye oranla daha az ve geç ısınıyor gibi.Ben böyle hissediyorum belkide




  • arkadaşlar,abilerim yardım ederseniz çok memnun olurum: sıfır xperia z kutusunu açmadan hangi panelli olduğunu anlamanın bir yolu var mı? iki sharp panelli xperia z yi iade ettim.artık tiksindim sharp panelden.sony center deki arkadaş seri numaralarından anlarsın dedi ama...arkadaşlar lütfen,ne olur yardım edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evokul

    arkadaşlar,abilerim yardım ederseniz çok memnun olurum: sıfır xperia z kutusunu açmadan hangi panelli olduğunu anlamanın bir yolu var mı? iki sharp panelli xperia z yi iade ettim.artık tiksindim sharp panelden.sony center deki arkadaş seri numaralarından anlarsın dedi ama...arkadaşlar lütfen,ne olur yardım edin.

    Tamamen şansı işi kardeş kutu açılmadan zor yani belli bir seri numara yok benim bildiğim. Ne oldu da sharp panel istemiyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapnZAFO

    önemli bir problem olabilir!
    arkadaşlar telefonu test amacıyla suya soktum ve çıkardığımda hoparlörden gelen sesi kısıldı. kulağıma götürünce çıkan sesi anca duyuyorum. bunu yaşan oldu mu hiç?

    Bu telefonu suya sokunca alt sağ taraftaki hoparlör su alıyor sonra sıkı üfleyip kuruyunca ses tekrar eski haline geliyor,ben böyle duruma mahal vermemek için telefonun altına hoparlörü kapatacak şekilde bant yapıştırıp hazır tutuyorum suya sokum artistliği olursa bandı hoparlörün üzerine yapıştırıyorum böylece hiç su almıyor herkese tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    10.1.1.A.1.253 Bootloader kilidi açmadan root!

    350 ya da 434 rootlu rom'u 10.1.1.A.1.253 sürümüne root koruyarak yükseltme işlemi:

    LÜTFEN HER ADIMI ÇOK DİKKATLİCE OKUYUN İŞLEM ÇOK BASİTTİR ANCAK DETAYLARA DİKKAT EDİLMELİDİR!

    İşlemler kendimce denenmiştir onaylanmıştır. Daha önce telefonu rootladığınızdan dolayı belli bir bilgiye sahip olduğunuzu varsaymakla beraber açık açık anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olurum.

    Bu işlem yeni çıkan yazılım maalesef doğrudan rootlanamadığından (Sony açığı kapatmış bootloader kilidini açmadan rootlayamıyoruz artık bu yüzden artık anltacağım yöntemle yapıyoruz) eski rom üzerinden yeni roma yükselme paketi şeklinde hazırlanmıştır.

    Tüm ayarlarınız korunacaktır, ancak yine de yedeklerinizi almayı ihmal etmeyin birşeyin ters gitmesi durumunda ben sorumlu değilim!

    *** Gerekenler: ***
    1- .350 ya da .434 sürüm yazılım. (Bootloader kilidi açılmamış)

    2- Düzgün rootlanmış olduğunuzu kontrol edin. > önce /system klasörüne bir resim atmayı deneyerek test edin becerebiliyorsanız sorun yoktur atamıyorsanız ya da atsanızda telefon reboot ediyorsa root işlemini tekrar düzgün yapınız.)

    3- Flashtool yazılımı (mutlaka buradakini kullanın bu Xperia Z içindir:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2162907) Flashtool'u kurduktan sonra kurlum klasörüne gidip drivers içindeki flashtool-drivers'i kurun Xperia Z ve flashmode sürücülerini işaretleyin kurun)

    4- Düzgün çalışan son sürüm bir recovery özellikle sorun çıkmaması için şurdaki recovery'i yüklemenizi tavsiye ederim:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2261606
    * Bu recovery hem CWM hem de TWRP recoverylerini aynı anda kullanmanızı sağlar ve son versiyonları yüklemiş olursunuz. Bunu yapmazsanız nasılsa bende recovery var derseniz sorun oluşabilir. Bazı kişilerde oluştu çünkü.
    * İlk önce rootunuzda CACHE adlı klasöre girip içinde dosyalar görüp göremediğinize bakın. Eğer hiçbir dosya göremiyorsanız CACHE partisyonunuzu bozmuşsunuz demektir FTF ile stock rom yükleyip düzeltmeniz lazımdır.
    * Dual recovery'i yüklerken indirdiğiniz lockeddualrecovery2.0-RELEASE.installer.zip dosyasını PC'nizde bir yere açın.
    * Burası çok önemli: Telefonunuzda hangi Superuser programını kullandığınıza bakın eğer ismi superuser ise superuser.bat ı çalıştırarak kurun. Yok eğer SuperSU ise supersu.bat ı çalıştırın kurun. Yanlış seçmeyin bootloop'a girer telefon dikkat edin! Bi çuval inciri berbat etmeyin basit bir dikkatsizlikle :)
    * DOĞRU Dosyayı çalıştırdıktan sonra işlemler olacak telefonunuz otomatik olarak CWM recovery'e girecek ilk sefer için. Reboot to system deyin (ses kısma açma tuşları yukarı aşağı güç tuşu seçim yapar) çıkan soruya sakın yes seçmeyin NO seçeceksiniz. Yes derseniz recovery silinir telefon açılırken.
    * Telefonun normal açıldığına emin olun. Şimdi denemek için telefonu kapatıp bir de TWRP recovery'e girin (açılırken yeşil ışık yanınca hemen ses kısmaya basınki TWRP seçmiş olun.)

    5- Telefona takılmış bir sd-card! Evet bir sd-cardınız olsun lütfen! Yoksa yapamazsınız.

    *** Bu yükseltmenin size getirdikleri.***
    - Düzgün rootlanmış sorunsuz son sürüm yazılım.
    - Son sürüm çifte kavrulmuş duble recovery seçeneği :D
    - Ayarlarınız kaybolmayacak şekilde ayarlanmış yükseltme işlemi.
    - Cache bile silmeyeceksiniz!

    *** 10.1.1.A.1.253'a ya yükseltme işlemi: ***

    1- Yukarıda gerekenler bölümününü tamamen uyguladığınıza emin olun!

    2- Şu dosyayı indirin: (743MB)http://www.fun-industries.nl/xda/?dlid=TlVUc19YcGVyaWFfWl8xMC4xLjEuQS4xLjI1Mw==

    3- İçini PC'de açın.

    4- 'flashable.253.zip' dosyasını dış sdcarda kopyalayın (iş hafızaya değil dikkat! SDcard1'e kopyalacaksınız SDcard0'a değil!.

    5- 'Xperia_Z_10.1.1.A.1.253_C6603-stripped.ftf' dosyasını daha önce kurduğunuz Flashtool/firmwares klasörüne kopyalayın.

    6- SD cardınız (iç telefon hafızanız yani sdcard0'daki) içindeki resim video oyun datası vs gibi tüm dosyalarınızın bir yedeğini alın her ihtimale karşı!

    7- 'Xperia_Z_10.1.1.A.1.253_C6603-stripped.ftf' dosyanızı Flashtool yardımıyla telefonunuza flashlayın sakın bu flashlama sonrası telefonu açmayın hemen recovery'e gireceğiz çünkü. (Bu işlem yeni yazılımla ile gelen kernel baseband gibi önemli dosyaları flashlar)

    8- Telefonun güç düğmesini basın telefon açılırken bi kaç saniye de telefon titreyecek ve yeşil renk led yandığında ses kısma tuşuna bi kaç kez basın ışığın rengi mora dönecek ve TWRP recovery'e gireceksiniz.

    9- Recovery'ye girince Install seçeneğini seçin sdcardınıza kopyaladığınız 'flashable.253.zip'i bulun ve flashlayın.

    10- Flashlama bir süre alacak çünkü tüm romun system klasörünü şimdi flashlıyoruz aslında. İşlem bitince reboot system diyin sakın Wipe Cache filan demeyin!

    İşleminiz bitti. İlk başta açılış biraz uzun sürecek paniklemeyin. Sonra android dosyalaları güncelliyor diyen bir sayaç çıkacak.
    Telefon açılınca biraz bekleyin NFC yazılımı güncelleniyor diyecek o da bitince işlem tamamlanmış olacak.

    Sornasında ilk yapılacaklar:

    Şimdi bizim klasik WiFi yamamızı yapabilir ve yeni gelen saçma sapan birkaç yazılımı uygulamalardan kaldırabilirsiniz. :P
    Eğer varsa önceden kalan XZR adlı TWRP recovery kuran yazılımı da kaldırın sorun çıkmasın.
    Root işleminin düzgün çalıştığını system klasörüne bir resim dosyası atarak deneyebilirsiniz. Sorunsuz tüm root işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

    Notlar:

    - Eğer dayanamayıp Sürüm yükseltip 253 sürüme geçtiyseniz root yapamazsınız. Flashtool ile eski yazılıma (434) dönmeniz ve root işlemini yapmanız gerekir.
    - Dual recovery'de istediğiniz recovery'i seçmek için telefon açılırken yeşil yanınca Ses açma: CWM, Ses kısma: TWRP recovery'e girer aklınızda olsun.
    - Eski yazılım için olan modlar yeni yazılımda çalışmayabilir emin olmadan yüklerseniz rom çalışmaz hale gelebilir dikkatli olun! Yeni yazılımda çalıştığını mutlaka öğrenin.

    Şimdilik bu kadar yeni yazılımın keyfini sürmeniz dileğiyle.

    Faydalanılan kaynak konu:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2282415

    NOT:Bu yazıyı lütfen alıntılamayın konu ana sayfaya kopyalanacaktır!
    EMEĞE SAYGI: İZİN ALMADAN VE KAYNAK GÖSTERMEDEN KOPYALANAMAZ!


    anlatım için teşekkürler dediklerinizi harfiyen yaptım bir sorum olacak root gerektiren uygulamaların hepsini flaslayamıyoruz galiba mesala PureXAudio v15 flaslamak istiyorum bu sürümde çalışırmı acaba.?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: se_runtome


    quote:

    Orijinalden alıntı: evokul

    arkadaşlar,abilerim yardım ederseniz çok memnun olurum: sıfır xperia z kutusunu açmadan hangi panelli olduğunu anlamanın bir yolu var mı? iki sharp panelli xperia z yi iade ettim.artık tiksindim sharp panelden.sony center deki arkadaş seri numaralarından anlarsın dedi ama...arkadaşlar lütfen,ne olur yardım edin.

    Tamamen şansı işi kardeş kutu açılmadan zor yani belli bir seri numara yok benim bildiğim. Ne oldu da sharp panel istemiyorsun?


    öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. 4 ten fazla ölü piksel vardı abi.bu yüzden sharp istemiyorum. bir de dün media markt da karşılaştırma şansım oldu.jds ekranın kontrastı daha fazla.fazla kontrast gerçek renk ve görüntüden uzaklaşsa da ben daha çok seviyorum.




  • olabildiğince konuyu takip etmeye çalışıyorum ilgilenen arkadaşlara teşekkürler özellikle de aresmar kardeş bizim sana maaş bağlamamız lazım :D her neyse daha önce bi kişinin sorduğunu gördüm ama kimse iplememiş. yahu bu albümün içinde nası klasör oluşturuyoruz. ben file commander dan yaptım orda klasör gözüküyo ama albüme girince yine fotolar hep bi arada duruyo bunu halledemiyo muyuz? tabi ki rootsuz bi şekilde :D
  • Evet çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.