Şimdi Ara

Xperia X10 Android 2.3.7 Miui 1.11.4 Rom - Muhteşem...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
15.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, daha önce yunus adlı arkadaşın paylaştığı romları keyifle kullandık, sağolsun emeklerini ve cevaplarını bizden asla esirgemedi... ben ise hala birşeylerin eksik olduğunu, hala xperia'nın potansiyelinin tam olarak kullanılamadığını düşünerek custom romlar arasında telefonu defalarca göçertmek pahasına da olsa deneme yaptım. Ve aşağıda sizinle bugüne kadar gördüğüm en stabil, en sorunsuz ve (bundan kesinlikle kişisel bir çıkarım yok, zaten olamaz da) en HIZLI romu paylaştım. Kullandığınızda siz de bugüne kadar kullandıklarınızın hız - görsellik ve tutarlılık açısından çok gerilerde kaldığını göreceksiniz.

neyse, son bir not olarak, ben bu romu direk copy paste olarak burada paylaşıyorum, ne teknik olarak (rom yükleyebilme dışında) bir bilgim bulunmaktadır, ne de romun yapımında birazcık da olsa katkım bulunmaktadır. Paylaşmamın tek nedeni, buralarda en hızlı romu arayan birsürü insan olduğunu bilmek, ve bu güzel paylaşımı ve emeği olabildiğince fazla insana aktarmaktır.

İhtiyacımız olan Xrecovery yüklenmiş xperia x10i, data kablosu ve 10 dakika zaman :)

Burada belirtilen dosyayı bilgisayarımıza indirip, xperiamızın hafıza kartına atıyoruz. (zip dosyasını direkt atın, unzip yapmanıza gerek yok)http://www.mediafire.com/?yoyxkzku15p2498

Telefonumuzu kapatıp azıcık bekledikten sonra açıyoruz, SONY ERICSSON yazısını gördüğümüz anda sağ alttaki geri tuşuna aralıksız basıyoruz (bas çek bas çek)

Xrecovery ekranı karşımıza geliyor, telefonun sağında bulunan ses tuşlarıyla aşağı yukarı inip çıkabiliyoruz, orta tuşuyla da seçim yapabiliyoruz.

İlk gelen ekranda

Factory Reseti seçip YESİ tıklıyoruz
    Sonra Wipe Cache Partition , YES
    Sonra ADVANCED bölümüne girip orada WIPE DALVIK CACHE, YES
    en son da WIPE BATTERY STATS, YES

bunları yaptıktan sonra INSTALL CUSTOM ZIP deyip, sonra da choose from SD CARD diyip telefonun icine attığınız yukarıdaki adresten indirdiğiniz dosyayı seçip onay veriyorsunuz. Yaklaşık 2 dk kadar işlem yaptıktan sonra Installation Finished uyarısı alıyorsunuz.

Bu aşamada telefonun kapağını ve pilini çıkartıp azıcık bekliyoruz.

şimdi rom tamam, ancak bunu çalıştıracağımız sistem dosyalarını FLASHlamamız gerekiyor. onu da yunus ustamızın anlatımından kopyalıyorum.

öncelikle iki şeye dikkat etmeniz gerekiyor, 1- bilgisayarınızda admin hesabı açık olmalı (özellikle windows 7 kullananlar, çünkü çok hızlı bir onay vermeniz gerekecek ve eğer admin değilseniz işlemi yapmak istediğinizden emin misin uyarısının gelmesi işlemin tamamlanmasını engellemekte), 2- bilgisayarınızın sesinin açık olması gerekmekte( az sonra söyleyeceğim yerde, USB bağlama sesini duyduğunuz anda bir tuşa basmanız gerekecek, ve O anı kaçırmamanız gerekecek)

İlk adım, bu dosyayı indirip masaüstüne unrar yapın.http://www.uploadic.com/12y4qs71g16y

daha sonra klasörün içindeki x10Flash programını açın, eğer windows 7 kullanıyorsanız sağ tıklayıp özelliklere gelip uyumluluk modundan xp sp 3ü seçmeniz gerekiyor.

gelen pencerede işletim sisteminizi ve sürümünü seçen sayılardan uygun olanı giriyorsunuz,

telefonunuzun pili çıkmış biçimde bilgisayara bağlıyorsunuz. sağ alttaki geri tuşuna basılı tutarken pili takıyorsunuz. O sırada kulağınız seste olsun, usb bağlama sesini duyduğunuz AN (evet AN) o siyah pencerede enter tuşuna basıyorsunuz, ve eğer zamanlamayı doğru yaptıysanız ekranda yazılar akmaya başlıyor. Geri tuşunu yazıların akmaya başladığını görünce bırakabilirsiniz.

2-3 dakika boyunca yazılar akacak akacak akacak, ve en sonunda Flashing Finished yazısı gelecek. Onu görünce kablo bağlantısını kesip, telefonun pilini çıkartıp tekrar takıp telefonu açabilirsiniz.

Bu rom, daha ziyade iphone tarzı bir kullanıma sahip, nedir mesela uygulamaların olduğu bir ekran bulunmuyor, onun yerine ana ekranda tüm uygulamalarınız bulunuyor ve bu telefonu kesinlikle yavaşlatmıyor, aksine hızlanmasına fazlasıyla yardımcı oluyor.

ek olarak muhteşem bir tema desteği var, ayarları kurcaladıkça romu çok çok daha seveceksiniz gibi geliyor.

aşağıya başka bir siteden aldığım ekran görüntülerini koyuyorum... keyifli kullanmalar :)

Sondan bir önceki not: bu romu yükledikten sonra SETCPU programını yükleyerek telefonu 1.2 GHZ hızına çıkartıp performansına performans katabilirsiniz ;) tabii azıcık fazla batarya yemesi karşılığında ... SETCPU için kullanım ve açıklamaları zamanım olduğunda yapacağım. Ama her telefonda bulunması gereken bir program olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.

Son not: Türkçe dili için bu dosyayı indirip, az önce romu nasıl yüklediysek (xrecovery ile başlatıp install custom zip diyip bu dosyayı seçerek) aynı şekilde yükleyip kullanmaya başlıyorsunuz.http://www.mediafire.com/?u317uupcznt6752

Xperia X10 Android 2.3.7 Miui 1.11.4 Rom - Muhteşem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 15 Aralık 2011; 19:28:48 >

• eline saglik dostum guzel olmus . tr yamayi direkt olarak romun icindeki kok klasorlere atip - dosylari degistirip zipi kaydedebilirsiniz. system - app klsorunun icindeki gereksiz programlari silip dahili hafzadan kazanabilirsiniz yada ayni yere istediginiz prgramlari atip otomatk yukleme yapabilirsniz. attginiz uygulama soyle olsun yunuss.apk arada ve basta bosluk yok. system icinde yine bi klssor vardi unuttum icinde bootanimation.zipdosyasi vardi yeni boot animasyon atip degstreblrsnz yine ayni yerde font klasoru de var.
  • Miui romlarının en büyük sıkıntısı tam olarak Türkçe olmaması ve reset sorunuydu. Tabi bu 5 ay önceki romlar için geçerli eğer bu sıkıntılar aşıldıysa harika olmuştur. Askere gelmeden önce nerdeyse bütün miui romlarını deniyordum. Eğer bu romda sıkıntı yoksa döndüğümde ilk işim bunu denemek olur.
  • türkçe paketi verdim, ayrıca bu başlığı açmadan önce bir süredir kullanıyorum reset sorunu hiç olmadı. umarım da olmaz...

zira dokunmatiğin hassasiyeti, tepkileri ile tamam işte ya bu xperia dedim!
  • miui de reset yok. onceden rom stabil degildi reset oluyordu ama artk cok stabil CM bitti bence. miui kernel olarak cok basit ve hizli performns olarak en iyisi bence.

bu arada arc launcheri kurmanz iyi olur miui launcher biraz kotu alismk zor oluyor. set cpu yerine no frills tavsiye ederim.
  • ben x10 u satmadan önce prime miui kullanıyordum gayet hızlı stabildi reset sorunu bir kere olmuştu heralde başka bir sıkıtısını görmedim gayet güzel bence x10u olanların mutlaka denemesi lazım
  • telefoncu olmama ragmen bu rom meselelerınde cok ciddi eksiklerim var :) Elimde bir adet x10i ve bir adet data kablosu ve degıl 10 dk 10larca dk vaktim var ama bu rom işinden hiç çakmıyorum nolur biri yardım etsin ben bu 1.6 xperia yı fırlatıcam bi yere :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ek olarak gelen özellikler nelerdir peki
  • dostum tam yarım saat bu konuyu hazırlamak için uğraştım, yardımım dokunsun diye anlatılanları uygularsan rom yüklemenin temel adımları zaten burada, mantığı tamamen kavramak için az da olsa uğraşmak gerekiyor... ama burdaki anlatım adım adım seni miuiye götürecektir ;)

• @ultratürk, en başta gelen özellik muhteşem hız... telefon hiç kullanmadığın kadar HIZLANIYOR

ek olarak işlemci hızıyla oynayabiliyorsun(rootlu telefonlarda yapabilirsin) ancak, bu çekirdek altyapı işlemciyi normalden daha da hızlı çalıştırmaya imkan tanıyor, normalde 1ghz olan işlemcin 1.2 ghzde çalışıyor, ki bu da yüzde yirmi hız artışı demek (laptop vs alırken 1.6 gh yerine 1.8 almak istediğinde ne kadar fark ödemek zorunda kaldığını düşünürsen muhteşem birşey olduğunu göreceksin)

gereksiz programlardan arındırılmış durumda, ek olarak inanılmaz pratik kısayollar var

tema desteği İNANILMAZ, muhteşem temalar var ve öyle sadece renk değişimi değil aksine şekil değişimi bile yapılabiliyor. uğraşmam diyorsan hazır temalardan kullanırsın..

menüler tamamen baştan tasarlanmış, daha kullanıcı dostu ve şık

daha ne anlatayım... bi yüklersin, sonra da zaten bidaha silmezsin gibi geliyor :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 17 Aralık 2011; 2:26:48 >

• akşama bi deneyim bakayım. emeğine sağlık...
  • Hocam emeğinize sağlık, yararlı bir konu. Fakat x10flash programının download linkinde sorun var sanırım; indirmeye çalışıyor, bir süre sonra indirme işlemi durduruluyor. Başka bir siteye upload etme imkanınız varsa çok yararlı olur.
  • Selam arkadaşlar,

Bu telefonu almayi düşünüyorum fakat telefonda istediğim önemli belkide tek özellik PDF veya ofis dosyalarini görüntülemenin yaninda mail gönderirken bu dosyalari telefondan maillere ekleyebilmek.. Dolaysiyla bu dosyalari maiilerden veya internet sitelerinden telefona kaydedebiliyor olmak

Bu telefonda böyle bir özellik var mi, yoksa hangi telefonla ilgilenmeliyim.

Yardimci olusaniz memnun olurum.

Şimdiden teşekürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fmc82 -- 18 Aralık 2011; 22:13:36 >
  • bende x10 yok fakat neo almayi düsünüyorum ama bakiyorum ki buna da desteklerin ardi arkasi kesilmiyor.. Exmor R sensör özelligi beni cok cekiyor yeni Xperia serisine birde video kayit kalitesi 1080P olamaz mi ya :))

bu romdan birkac resim koyma sansimiz varmi :)
  • Nasıl imrendim anlatamam. Bunun neo için olanı olsa keşke
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco917

Hocam emeğinize sağlık, yararlı bir konu. Fakat x10flash programının download linkinde sorun var sanırım; indirmeye çalışıyor, bir süre sonra indirme işlemi durduruluyor. Başka bir siteye upload etme imkanınız varsa çok yararlı olur.

kaç gündür indirmeye çalılşıyorum ama bir türlü inmedi. boyut zaten 15 mb birşey ama 3-5 kb ile indiriyor, bu sefer 20-30 dk sonra kopuyor maalesef.

bencede bi çözüm bulunursa iyi olacak yoksa inmeyecek bu dosya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

quote:

Hocam emeğinize sağlık, yararlı bir konu. Fakat x10flash programının download linkinde sorun var sanırım; indirmeye çalışıyor, bir süre sonra indirme işlemi durduruluyor. Başka bir siteye upload etme imkanınız varsa çok yararlı olur.

kaç gündür indirmeye çalılşıyorum ama bir türlü inmedi. boyut zaten 15 mb birşey ama 3-5 kb ile indiriyor, bu sefer 20-30 dk sonra kopuyor maalesef.

Ben indirdim o dosyayı. Şimdi multiupload'a yüklüyorum bittiğinde indirme adresini vereceğim buraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: fmc82

Selam arkadaşlar,

Bu telefonu almayi düşünüyorum fakat telefonda istediğim önemli belkide tek özellik PDF veya ofis dosyalarini görüntülemenin yaninda mail gönderirken bu dosyalari telefondan maillere ekleyebilmek.. Dolaysiyla bu dosyalari maiilerden veya internet sitelerinden telefona kaydedebiliyor olmak

Bu telefonda böyle bir özellik var mi, yoksa hangi telefonla ilgilenmeliyim.

Yardimci olusaniz memnun olurum.

Şimdiden teşekürler

Hocam istediğiniz özellik bu telefonda mevcut. Fakat bu telefonun en önemli sorunu hoparlöründen az ses çıkması. Siz salondasınızdır, telefon odada kalmıştır akşama kadar çalsa duymanız çok çok zor. Aynı şey gürültülü ortamlar için de geçerli; gürültülü ortamdaysanız cebinizdeyken zor duyarsınız. Bunu dert etmiyorsanız 4 inçlik ekranıyla çok kullanışlı bir telefon.

• quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK.rew

quote:

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

quote:

Ben indirdim o dosyayı. Şimdi multiupload'a yüklüyorum bittiğinde indirme adresini vereceğim buraya.

Teşekkürler üstad. Çok makbule geçecek.

• Buyrun arkadaşlar x10flash programı için alternatif. Lazım olursa yine haber verirsiniz yüklerim yeniden

http://www.multiupload.com/OWYNQALF2I
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.