Şimdi Ara

XP de açılışta tarama iptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar XP de açılışta,bilgisayarı uygun kapatmadığımızda çıkan taramayı nasıl iptal ederiz.

• ntfs file uzerine xp'yi kurarak. ben de cikmiyor o dedigin, ustelik bir iki kez kasti faul yaptigim halde :-) acaba kotu mu yakalanmadi ki ne?
  • ya bu ntfs ye ısınamadım.Belki çok iyi bilmediğimdendir.daha başka bi şekilde olmalı.
  • korkacak bişey yokmuş geçen 2. harddiski ntfs'ye çevirdim fat32'yi de görüyor
    sadece xp olan sürücüyü çevir bişey farketmeyeceksin tabi me veya 98 kurarsan o sürücü görünmüyor
  • ya ntfs en iyisidir
    gecin ntfs ye.
    sadece ufak bi bolumu fat kalabılır (dos veya 98 icin)
  • xp en yüksek performans ve güvenliği nfts ile gösteriyor benim her iki diskimde nfts
  • nt işletim sistemlerinde ntfs hem önerilen hemde en uygun hızlı güvenilir çalışan partion sistemidir. dediğin problemi fat32 yada 16 da daha cok yaşarsın çünkü winxp 62kb yazma kapasiteli ve buna uygun çalışıyor 32 lerde haliyle çok hata ile karşılaşırsın. en güzeli ntfs ye çevir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NT tabanlı işletim sistemlerinde fat dosya sistemi kullanmak son model MERCEDES kullanıp da LPG taktırmak gibi bir şey. NTler en iyi performansı ve GÜVENLİĞİ NTFS dosya sisteminde verir. ayrıca fat kullanırken normal olarak kapattığınızda dahi (nadirende olsa) diskleri tarama ihtiyacında bulunabilir. ayrıca NTFS'e çevirmek için windows'u yeniden kurmanıza da gerek yok. komut istemine çıkıp
    "convert c: /fs:ntfs /v"
    yazmanız yeterlidir. windows yeniden başlayacak ve otomatik olarak çevirme işlemini tamamlayacaktır. işlem süresi partition'daki bilgilerin boyutuna göre uzayacaktır. işlem tamamlandıktan sonra başka kullanıcıların erişmesini istemediğiniz dosya ve klasörlere izin ayarları ve kullanıcılara disk üzerinde kota vermek gibi yeni ve en basit kullanıcının bile ihtiyacı olan ufak eklentiler geldiğini göreceksiniz. (profesyoneller için başka eklentiler de var)

ufak bir not. win95.cih virüsü ntfs partitionları göçertemiyor. bizzat denedim.

dezavantajları:

tekrar fat dosya sistemine dönmek için partition'ı formatlamanız gerekeceğini unutmayın.
    dos,win95,98,me gibi işletim sistemlerinden bu partition'a erişemeyeksiniz. başlangıç disketiyle açıp format c: yazip d sürücüsünü (c ntfs d fat ise d yi c olarak görür) yani yedeklerinizi silme hatasına düşmeyin.
    en önemlisi yanlışlıkla formatlamak veya partitonu silmek gibi bir olay başınıza gelir; bilgileri recover etmeniz gerekirse her bilgisayarcıya güvenmeyin işnin ehli olanlara verin. maalesef bizim meslekte yeterince SAZAN var. fat gibi sanıp kurtarmayı denerse hiç bir bilgiye erişemez ve bilgilerinizi kaybetme riskiniz doğar.

• Arkadaş patladı:)
  • Galiba hızımı alamamışım... ;)
  • Arkadaşlar ben ntfs ye geçtikten sonra neredeyse her 3 açılıştan 2 sinde chkdsk otomatik olarak başlıyor.Sonra 1 dosyada hata bulup düzeltiyor(hep aynı dosya)daha sonra bilgisayar tekrar başlatılırken bekleyin yazısını görüyorum ve alet kilitleniyor(Hdd ışığı sürekli yanıyor).Bende resetlemek zorunda kalıyorum.Nasıl iptal ederiz otomatik taramayı?
  • bence harddiskte fiziksel veya hdd'in fiziksel sandığı bir hata var ondan kurtuluş yolu olarak bilgilerinin yedeğini alıp ilgili partition'a format atıp yeniden kurmayı dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.