Şimdi Ara

XIAOMI REDMI PRO (Ana konu ve kullanıcılar kulübü) (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.892
Cevap
30
Favori
99.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vollkan1989 V kullanıcısına yanıt
    mobil şebeke nin rengi mi değişmiş yoksa kesilme mi fazla hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quesnay kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum ortamın sinyal kalitesinden kaynaklı o renk bir değişim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linki verilen dosyayı yükledikten sonra hızla eriyen pil dirilmiş gibi görünüyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RVoyager

    Linki verilen dosyayı yükledikten sonra hızla eriyen pil dirilmiş gibi görünüyor..

    Yani pil daha hizli mi bitiyor, son yuklenen rom ile?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celenlee C kullanıcısına yanıt
    Hangi rom dan bahsediyor bilmiyorum ama dirilmiş diyor yani daha iyi demek istemiş. Şu an 7.10.19 eu rom kullanıyorum pil performansı iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vollkan1989 V kullanıcısına yanıt
    Resmi MIUI dağıtımı yine yayınlanıp geri çekildi bu cihazın düzeleceği pek yok bunu artık anlamak lazım. ki zaten iki yıllık destek süresi de cihazın 2018 Ağustos ayında doluyor o zamana kadar Bu cihaz için Oreo çıktı çıktı çıkmazsa zaten bu şekilde kalır ...

    Lenovo K8 serilerine Ağustos 2018 yılına kadar Oreo sürümünü getireceğini açıkladı.

    https://shiftdelete.net/lenovo-android-8-0-oreo-mujdesi

    Lenovo K8 Note un donanımına bakıldığında Mediatek Helio x23 ile geldiği görülüyor.


    Sorun artık Mediatek te değil ... sorun Xiaomi nin Redmi Pro ile birlikte bir çok cihaz çıkarması 2016 yılını bol cihaz ile geçirip bu cihazların sadece Snapdragon ile gelen modellerine destek vermesi.


    Adam akıllı uygun fiyatlı popüler işlemcili ve AMOLED/OLED ekranlı bir cihaz çıkarsa karşıma 1500 e kadar ederi kadar çıkartırım Redmi Pro yu elimden yeni cihaz ile devam ederim ama o fiyat bandında OLED ekran olmaması mecburiyetten Redmi pro kullanmaya yol açtı ...




  • Vollkan1989 V kullanıcısına yanıt
    tam tersi artık Redmi Pro 1300 seviye bandında alınabilecek bir cihaz olmaktan çoktan çıktı ki Stoklarda bulunmuyor hatta aynı yazılım durumunda şuan Mi 5x Redmi Pro yerine tercih edilebilir bir cihaz... çünkü Donanımsal anlamda daha popüler ve güncelleme geleceği garanti bir donanım ile geliyor ki Xiaomi nin Google ın Android One projesinde yer alan cihazı Mi A1 ile aynı ki Mi A1 in Android Oreo nun yanında Androd P ve Android R yi de alacağı düşünüldüğünde mi 5x te MIUI Çin romu ile benzer yazılımı görecektir. çünkü Mi 5x ve Mi A1 tamamen aynı cihaz donanımsal anlamda

    1000 - 1199 TL bandında Redmi Note 4 ve 4x bulmak mümkün ki ekran süresi anlamında cihazlar 10 saat + süre veriyor ayrıca global versiyon yani yazılım sorunu da yok Global MIUI sürümü yüklü şekilde geliyor ve 800 Mhz Frekansta 20 Bant sorunu da yok.

    1349 TL ye Mi 5x satışta ki mi A1 in çin versiyonu ama burada da bir detay var yakın zaman içinde Mi A1 gelir bu sefer o 1349 TL bandına yerleşir Android One cihazı diye mi 5x in fiyatı kısmen düşer belki yakın zamanda cihazlar aynı olduğu için Stock Android dağıtımını mi 5x e portlayanlar olur derleyenler olur hiç belli olmaz cazibe de artar.

    çok yakın zamanda Redmi Note 5 serisi tanıtılacak ve Ocak şubat döneminde piyasada olur fiyatlarda yine 1300 TL civarı olur.

    bu sebepler yüzünden Redmi Pro resmen ölmüş bir cihazdır. sırf cihazı kullanıyoruz diye övmeye gerek yok.

    bu cihazların mantığı uygun fiyatlı olduğu için 2 sene kullan at mantığından öteye gitmemek için tasarlanan cihazlar ki öyle yapılması gerekiyor mantıken de çünkü Xiaomi 2 sene içinde yazılımı kesiyor popüler olmayan cihazlar için ki Redmi Pro zaten sorunlu bir cihaz sadece prestij için Xiaomi nin Oreo vermesi muhtemel ki diğer üreticiler de aynı donanıma sahip cihazlarına Oreo vermiş olacağında farkı olmayacaktır.


    tekrar tekrar diyorum cihazından memnun olmayan şayet var ise ve değişim planlaması varsa

    Redmi Note 4x // Mi A1 // ve yakın zaman içerisinde çıkacak olan Redmi Note 5 e bakabilir




  • aceleciburak A kullanıcısına yanıt
    Övmek değilde cihazından memnun diye düzeltirsek daha doğru olur. Şahsen memnunum memnun olmadığım tarafları olsada memnun olduğum tarafı daha ağır basıyor. Hepsinden önce yoğun ve ağır kullanım altında bırakıyorum bunu senin saydığın modeller yapamaz, yapsada beni kanser eder. Benim için işlem güçü kas kuvveti çok önemli, sp 820 alamıyorsan x25 alacaksın düşüncesindeyim. Cihazda 3 gb ram olmasına rağmen arkada çok uygulama çalıştırmak zorunda kaldığım için uygulamalarda kapanma olabiliyor. Facebook çok fazla ram kullanıyor sırf facebook, messenger ve sayfa yöneticisini çalıştırsam işlemci gücü ve ram performansının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Sp 625, helio x25 dengi değil yoğun kullanımda bariz fark belli oluyor zaten. Senin saydığın modeller sadece pil performansında önde olurlar düşük frekanstaki işlemcileri sayesinde. 1300 TL bandında güçlü bir cihaz almak isteyenler için hala bulunmaz nimet. İşlemci olarak bakarsak orta seviye işlemciyle üst sınıf işlemciyi karıştırmamak lazım. Benim gibi kas kuvvetine önem veren hem uygun fiyat hem güçlü donanım isteyen için tavsiye ediyorum. Tavsiyelerimde zaten yazılımdan pek bahsetmedim. Saydığın modellerden redmi pro performansını asla alamazsın. Ayrıca yazılımsal sıkıntılarıda kalmadı kullandığım süre boyunca bug göremedim. Şikayet ettiğim tüm yazılım sorunları halledilmiş. Sen oled ekranı için almışsın ben güçlü donanımı için aldım. Alacak insanın ne için alacağı önemli mesela ekranı, sesi, işlem performansı muazzam ama yazılım konusu şu an soru işareti 8.0 alır mı almaz mı gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 7.6.10 dan sonra miui 9 olan bu haftaki 7.10.19 a geçiş yaptım. Ekran süresi 5-6saat alabiliyordum bazen şebeke hatası da ortaya çıkıyordu. O zamanlar ekran süresi 3saate kadar düşebiliyordu. Bu paketten sonra tam 9 saat ekran süresi aldım benim telefon için rekor süre diyebilirim. İndirip denemenizde yarar var. Ota özelliği de gelmiş miui9 ile gelen bu sürümde. Ben denemedim ama Twrp ile yüklemeden otomatik olarak update gelmesi gerekiyor.

    Update: Şimdi alınabilir olsa dahi bu telefonu önereceğimi pek sanmıyorum. Neden derseniz sonuçta çıkalı baya bir zaman oldu. 6ay da bile teknolojinin ne kadar değişebildiğini biliyoruz.Bunun dışında Xiaomi neredeyse bütün modellerini sd cpu lu olarak çıkarmaya başladı. MediaTek li model sayısı olarak baya azaldı bu eski telefonları için ekstradan geliştiricilerine zaman kaybettireceklerini pek sanmam. Bu zaman zarfında Telefon model sayılarını artırdılar yeni çıkan telefonlarına optimizasyon için çaba sarfediyorlar. Ha oreo yu verirlerse bu telefon için çok iyi olur o ayrı. Ama daha 7.0 dahi gelmemişken bu eski modeli direk 8 e çıkarmaları olası mı bilemiyorum onu. Son olarak xiaomi telefon alıyoruz twrp ile flash lama vs yapabiliyoruz ama bizim gibi bu işler ile uğraşabilecek, yapabilecek insan sayısı haliyle az. Telefonun brick olma ihtimali mevcut vs. Riskli işler bunlar aslında.

    Şöyle yanlış bir düşünce oluşmasın ama benim telefonla hiçbir sorunum yok 1000tl ile alınabilecek en iyi telefonlardan biri.Oled ekranı film dizi müzik izlemek için almıştım işimi görüyor. Şebeke sorunu bir gidip bir geliyordu. Şuanlık tamamiyle çözülmüş gözükmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 23 Ekim 2017; 10:44:20 >




  • Cihazlarınızı kontrol edin :)
    Alıntıdır.


  • Mıuı 8 den mıuı 9 a geçmeyenler kesinlikle geçsinler. Tüm hatalar giderildiği gibi yeni özelliklerde kazandırıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vollkan1989 V kullanıcısına yanıt
    ben eu 8.1.2 ye dönmüştüm ve şu an hiçbir sorun yok. anlamadım nedenini ve çok memnunum.zırt pırt o durdu bu durdu hatası yok artık.şu an kullanım çok rahat ama arkadaş abd ye gitmişken redmi note 4x global sürüm 4gb 64 gb aldık:) bunu kayınpedere veririm bu haliyle fazla fazla yeter ona:) global sürüm beklemekle uğraşmadan farklı modele geçiş yaparım artık.
  • stentor kullanıcısına yanıt
    Ben eu romun hiçbir sürümünde o durdu bu durdu hatası almadım. Yeni sürümü kullanmakta fayda var, yeni her zaman yenidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stentor kullanıcısına yanıt
    Redmi Note 4x in Global rom da farkını görürsün hiç uğraştırmaz dert yok tasa yok kutudan çıktığı gibi sorunsuz. ha beta sürüm kullanmak istiyorum dersende miunlock ile Bootloader i açarsın miflash ile beta romun full sürümünü indirip yüklersin temiz kurulum ile beta sürüm sahibi olursun ...


    hatta XDA da en son yapılan şu Android One cihazı olan Mi A1 in romunu mi 5x e zaten direk portlamışlardı sorunsuz zaten cihazlar aynı sadece bootloader da isimler değişik onu ayarlamışlar şimdi de mi A1 in saf android yazılımı Redmi Note 4/4x cihazlarına gelmiş. işte popüler donanım bu yüzden şart Mi A1 teknik olarak 2019 yılına kadar güncel kalacak Android one programında olduğu için yani Nougat ile çıktı (7.1.2) zaten Oreo alacak çok kısa zamanda 2018 de Androi P yi ve 2019 da ise R yi de alacağı için mi 5x yada Redmi Note 4/4x in ömrü aşırı uzun olur sadece Android One tarafından gelen sayf sürümü portlasalar bile MIUI bir tarafta kalırsa ...

    (Redmi Pro 2016 Ağustostan beri piyasada mi A1 ise Eylül 2017 de tanıtıldı ve çok kısa bir sürede 1 ay neredeyse yaygın cihazlara bir bir port edildi popüler yaygın donanımın farkı bu XDA da Redmi pro kısmına girin port denemeleri var ama hepsi başarısız çünkü kaynak yok yazılım derlenmiyor )
    http://www.webtekno.com/xda-gelistiricileri-xiaomi-redmi-note-4-e-android-one-li-mi-a1-rom-u-eklediler-h35363.html

    lenovo da K6 Note serisine yaza kadar zaten oreo getireceğini açıkladı Redmi Pro nun donanımına sahip cihazlar güncelleme alırken 2016 nın en güçlü cihazı 2 seneyi doldurdu diye saf dışı kalır ... sorun Redmi Pro nin desteksiz kronik sorunlu çıkmasından kaynaklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 25 Ekim 2017; 0:46:37 >




  • Teşekkürler. İnşallah kasim sonu eline geçecek. Bunu şu an hiçbir sorun olmadığı için yeni sürüm yüklemeden veririm kayınpedere. Zaten fazla fazla yeter. Gerekirse de yeni sürüm bilgisayar da duruyor. Kurmadim sadece. Gene de güzel telefon. Ben sadece pili daha uzun beklerdim. Günü çıkarıyor ama çok kullanınca akşamüstü pili bitiyor 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aceleciburak A kullanıcısına yanıt
    Aslında onu almayı düşündüm ama redmi niye 4x 165$ iken , a1 220$ falandı. O yüzden fazla para vermemek için almadım.abd ye 2 tane Dhl ile gönderdim. 7-8 günde ulaştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fake "stabil" denen romdan sonra, nihayet "Miui 9 - EU 7.10.19" yükledim, "notu" ve"calculator" programı riskinden kurtulduk.



    Pil konusunda da ciddi iyileşme var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende hala fake rom var, brick olmasından korktuğum için geçemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ;


    Ben bu aşamayı geçemedim. Onay yazıları geldiği halde bu hata devam ediyor.
  • arada bir çift sim kopup geri geliyor sim problemi bu olabilir çünkü tam bir arama yapmak üzere olduğumda gerçekleşiyor hata.. 1 saatlere düşen ekran süresi 4 saate yaklaştı önemli olan bu sanırım..
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.