Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 8 [ANA KONU] (288. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
163 Misafir (1 Mobil) - 162 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.364
Cevap
116
Favori
572.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MIUI 12'ye sahip olacak 3. grup telefonlar arasında note 8. 2 gün sonra kullanmaya başlayacağım. Belli ki daha önceki güncellemelerde de göz ardı edilmiş 2. planda tutulmuş note 8. Belki geçerli bir sebepleri vardır yoksa bu kadar tutulan, rağbet olan bir modelin bu kadar geri plana atılacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odc -- 12 Mayıs 2020; 4:8:28 >
  • İnternet den 18w hızlı şarj aleti aldım şaka gibi gelebilir size ama normal kutusundan çıkan şarj cihazı ile arasında ortalama olarak sadece dolum süresi olarak 15 dk var. Bilginiz olsun istedim para vermeyin boşa benim gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • n0mad34 N kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam, baya fark ettiriyor. Kullandığınız hızlı şarj adaptörü düzgün şarj edememiş anlaşılan. Ben Samsung'un QC 3.0 destekli hızlı şarj adaptörünü kullanıyorum, çok fark ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: californication82

Arkadaslar telefonu alalı 1 ay oldu. Konuşurken arada ekranı acip yüzüm ekrana dokunduğu için mikrofonu kapatıyor. Bir uygulama yada başka ekrandayken mesaj yada bildirim geldiginde ona tıkladığında o mesaj yada WhatsApp neyse açmıyor. Samsung dan sonra bu gibi şeyler baya canımı sıktı. Var mı bu sorunları yaşayanlar ve çözüm yolarini bilen?
    Telefonla konuşurken mikrofon kapanıyor, el feneri açılıyor bir sürü yere giriyor.

Sensörde bir problem var, konuşurken kesinlikle yüzümüze ve kulağımıza temas ettirmememiz gerekiyor.

Çözüm bulabilen oldu mu ?
  • Smaug kullanıcısına yanıt
    Hızlı şarj olayının batarya ömrüne olumsuz etkisi oldu mu ? Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz ?
    Link tech diye bir adaptör aldım 18w QC 3.0 Destekliyor onunla gelen kablo ile kullanıyorum acaba kablo mu almam gerekiyor? Çünkü normal sarjı dan pek farkı yok

• Geçen gün buraya telefon 1900 civarlarında iken kararsız kalıp yazmıştım. Sonrası malum durumdan dolayı 2200'e fırladı fiyatlar. Dün sabah amazon'da fiyat 2100' düşünce aldım. Ekran ile alakalı bir sorun olabilirmiş galiba. Açıkçası hangi panel geldiğine nasıl bakıyorsunuz bilmiyorum. Gelince araştıracağım. Umarım sorunu olan değildir. Panel değişimi garanti kapsamına giriyor mu bilmiyorum. Yukarıda kamera ile alakalı bir sorun gördüm, gcam önerilmiş. Normalde eski telefonunda bir ton 3. parti yazılım vardı. Ama şimdi telefon yeni olunca bu tarz 3. parti yazılımlarda kaçınmaya çalışacağım fakat yine de merak ediyorum. Çok gerekli mi bu yazılımlar?
  • kokosal2013 kullanıcısına yanıt
    Panel olarak tianma marka modelde ghost screen sorunu çıkabiliyor. Diger panel markası huaxing o daha iyi deniyor. Ghost screen sorunu garenti kapsaminda diye biliyorum. Gcam xiaomi cihazlarin bence olmazsa olmazı, normal kameraya gore performansi cok iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buchholz rölesi kullanıcısına yanıt
    Valla 3 aydı kullanıyorum, bataryaya etkisi olmadı. Hatta Galaxy C7 ile 2 sene kullandım, şimdi telefon babamda, çok memnun bataryadan hâlâ.

İlk QC biraz zarar veriyordu ama 2.0 ile önüne geçtiler. Bizde 3.0 var.

• Buchholz rölesi kullanıcısına yanıt
    Ghost touch olabilir cihazınızda. Ekran koruyucu varsa kaldırın, güzelce ekranı silin, cihazı yeniden başlatın. Çözüm olmazsa ekranda sorun vardır.

Note 8'de ilk defa sizden duyuyorum ghost touchı, ekran koruyucusu yüzünden olabilir.

Sensörde sorun yok. Sensör çok sağda ve biraz hassas olduğu için sorun çıkarıyor. Kulağınla iyi kapatırsan sorun yapmıyor. Biraz deneyerek bulmak gerekiyor düzgün tutuşu.

• n0mad34 N kullanıcısına yanıt
    LinkTech kaliteli bir marka değil. Ayrıca kablo da hızlı şarjı desteklemesi lazım. Düzgün ve en uygun şekilde hızlı şarj etmek istiyorsanız Spigen'in hızlı şarj cihazını ve UGreen'in hızlı şarj kablosunu alın. Diğer türlü dandik adaptör, kabloyla randıman alamazsınız.

Tianma panelde ghost screen sorunu oluyor. Maalesef çoğunlukla da Tianma panel mevcut cihazlarda. Paneli öğrenmek için: Ayarlar - Telefon hakkında - Tüm özellikler - Çekirdek sürümü kısmına art arda basın. Donanım testi açılacak. En üstteki Software version kısmına girin. Orada TP Version kısmı olacak. Tianma veya Huaxing yazar. Tianma ise ghost screen olur, Huaxing ise olmaz.

Gel gelelim sorunun çözümü de cihazın kendi içinde. Eğer cihazın içindeki okuma modunu (diğer adıyla mavi ışık filtresi) sürekli açık kullanırsanız sorun olmuyor. Okuma modu kapalı olduğunda sorun oluyor. Ekran sararıyor biraz diye böyle kullanmak istemeyen çok ama alışınca hiçbir fark olmuyor. En düşük yoğunlukta bile açsanız sorunu gideriyor.

Garanti dahilinde ücretsiz ekran değişimi yapılıyor ayrıca. Ama yeni takılan panel de Tianma çıkabilir, ki yüksek ihtimalle çıkar.

Kamera sorunu yok. Sadece Xiaomi'nin kamera yazılımından çok GCam'in kamera yazılımı daha iyi. Ultra geniş açı ve makro kamera GCam'de çalışmıyor ama ana kamerada çok fark atıyor ve portre çekebiliyorsunuz. Üstelik gece modu (night sight) harika çekimler yapıyor geceleri. Ondan tavsiye edıyorum. Kurmasan da olur ama kurarsan çok daha iyi olur.

• Cevaplar için teşekkürler. Gcam'i kurduğumuzda bir yandan standart kamerayı da kullanabiliyoruz değil mi?
    Evet. Engel olmaz hiçbir şekilde.

Kullandığım GCam sürümü. Bugün 5 yeni GCam denedim ama hâlâ en iyisi bu bence:
    https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog958/

Xml dosyası:

Xml dosyası kurulum:
    Dosya yöneticisine gir. Dahili depolamada GoogleCamera isimli klasör oluştur. Onun da içine girip ConfigsCamera7.2 isimli bir klasör daha oluştur. Xml dosyasını bu ikinci klasörün içine at. GCam'i aç. Deklanşör butonunun yanındaki boşluğa çift dokun. Çıkan pencerede attığın xml dosyası görünecek. Restore butonuna bas, tamamdır.

• Bizim telefon buhar oldu gitti.
    15 gündür hâlâ ortada yok.Kuryeye hiç bir şekilde ulaşılamıyor.Turkcell'i arıyorum biz kuryeye verdik yoğunluk diyorlar.Şikayetçiyim diyorum biz bir şey yapamayız diyor.
    Tam 15 gündür İstanbul dan 100 km mesafede ki Kocaeli merkeze telefonu getirmediler.

Sabır,sabır diyorum her gün ama böyle çaresiz bekledikçe de bütün isteği, hevesi gidiyor insanın.
    Az önce son kez aradım Turkcell i cuma ya kadar gelmezse siparişi iptal edeceğim diye zar zor kayıt oluşturdum.Geri döneceğiz dediler.
    Cihaz gelse sorunlu çıksa ne bileyim ghost screen olsa vs vs bu kadar üzülmem en azından elime aldım,gördüm derim.
    Böyle bekledikçe daha kötü

• mert_özcan kullanıcısına yanıt
    Telefon fiyatları yükseldi, sabredin aynı fiyata telefon bulamazsınız.
  • bien kullanıcısına yanıt
    Bir dert de bu vergi ve zamlar çıktı başımıza
    En son lanet olsun diyerek 200 yerine 300-350 lira ödeyip ya adam akıllı bir şey alacağım yada elimdeki 4 yıllık cihaz paramparça olana kadar kullanacağım.
    Ülkede her şey lüks oldu artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Smaug

Evet. Engel olmaz hiçbir şekilde.

Kullandığım GCam sürümü. Bugün 5 yeni GCam denedim ama hâlâ en iyisi bu bence:
    https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog958/

Xml dosyası:
    https://dosya.co/hoqobrg8xtw2/RN8.xml.html

Xml dosyası kurulum:
    Dosya yöneticisine gir. Dahili depolamada GoogleCamera isimli klasör oluştur. Onun da içine girip ConfigsCamera7.2 isimli bir klasör daha oluştur. Xml dosyasını bu ikinci klasörün içine at. GCam'i aç. Deklanşör butonunun yanındaki boşluğa çift dokun. Çıkan pencerede attığın xml dosyası görünecek. Restore butonuna bas, tamamdır.
    Bu attığınızı kurdum, neresi beğendiniz bunun 😁 daha önceki gcam daha iyiydi bende. 120mb idi.

• Tiglat Pileser kullanıcısına yanıt
    Diğerlerinde galeriye geçişte hata oluyor, geçmiyor. Ayrıca diğerlerine göre özellikle ön kamerada daha net çekiyor bu, açık ara farkla hem de. Üstelik nesneleri portre gibi çekmek için Lens Blur özelliği de var. Night Sight'ta Astrophotography ve light drawing özelliğini açıp kapama butonu var. Portreleri de daha iyi çekiyor. Kontrast ve renk konusunda da diğerlerinden daha başarılı.

Dün 5 yeni GCam sürümü denedim, bir tanesinin çektiği fotoğraflarların hepsi simsiyah çıkıyordu. Hepsinde de galeriye geçmeme sorunu vardı. Yine buna döndüm.

Telefonu aldığımdan beri belki 15 farklı gcam denedim hiçbiri MGC_7.2.014_Parrot043-v3'ün yerini tutmadı, en stabili en uyumlusu bence de bu..
  • 
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.