Şimdi Ara

★ Xiaomi Redmi Note 4X & Redmi Note 4 Global ★Qualcomm Versiyon★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü (149. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.489
Cevap
98
Favori
474.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Prince of Darkness

quote:

Orijinalden alıntı: Bahri1994

quote:

Orijinalden alıntı: 0quz28

cpu-z programı ile hangi işlemci kullandığını anlarsın genelde tam şarj bitmeden takmanı öneririm %10-15 civarı şarja takarsan batarya ömrünü uzatırsın telefonun 4x'tir merak etme ayrıca cpu-z de gösteriyor diye biliyorum

Şimdi satıcıya sordum global note4 diyor pek fark var mı note4x ile?

http://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8580&idPhone2=8531&sSearch2=&sSearch1=

Galiba hic fark yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 7 güncellemesi sonrası böyle birşey geliyor

ne yapmam gerek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet ilk sahibiyim. Hiç bir şey yüklü değil hocam. Fastboota yanlışlıkla girdim. Sert bir kılıf almıştım oturtana kadar basılı kalmış tuşlar. Hard reset falan nasıl atılıyor bilginiz var mı? Fastboottan üçlü kombinasyona basarak çıkıyoruz değil mi

Orijinalden alıntı: 0quz28

hocam kılıf güzel duruyor güle güle kullanın benim aldığımda iyi çıkmıştı benzer özelliklere sahip kılıflar zaten sağlam ve esnekler

Satıcının Linkini verebilir misiniz rica etsem.

• Arkadaşlar bu 7.0 güncellemesi ile çoklu pencere desteği gelmedi mi yoksa ben mi beceremiyorum.

Orijinalden alıntı: hgurbuz50

AliExpress den aldığım kılıf geldi

bayada hızlı geldi :)

global redmi note 4 e cuk oturuyor

tüm girişler orjinal telefonu kabalaştırmıyor ayrıca köşeler ve kenarlar çok ince değil güven veriyor

camın üstüne 1 milim kadar çıkıyor yani kapatıyor düşme halinde korur diye düşünüyorum ama bende her duruma karşı nano ekran koruyucu da var

satıcı da baya ilgili

isteyenlere tavsiye ederim.

Satıcı linki rica etsem.

• mkyanar M kullanıcısına yanıt
    Miui 9 ile gelecek o.

• 7.0 ile batarya performans sorunu yaşayan var mı ? Daha yüklemedim ama batarya az gidiyorsa performans kötüleştiyse hiç yüklemeyi düşünmüyorum....
    US $2.99 |Cep telefonları ve Telekomünikasyon Ürünleri'ten Takılır Kılıflar'de Letme Silikon Kılıf Için Xiaomi Redmi Not 4X Ultra Ince Altın kapak Telefonu Çanta Kılıf Siyah Lüks Yumuşak Xiaomi Redmi Için Not 4X AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/Letme-Silicone-Case-For-Xiaomi-Redmi-Note-4X-Ultra-Thin-Gold-Cover-Phone-Bag-Case-Black/32812768812.html

bu arada kargo aşırı hızlı 7 günde elime ulaştı ürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0quz28 -- 16 Ağustos 2017; 18:57:21 >

• Kenarları çok mu kalın bana mı öyle geliyor?

• Android 7.0 a güncelledim dahili boş hafıza 19 gb iken 7.0 dan sonra 20 gb a çıktı sanırım 7.0 daha az yer kaplıyor dahili hafızada 1gb yer açıldı şuan batarya performansında bir değişiklik yok gibi inşallah sorunsuz bir güncelleme olmuştur...
  • Miui 8.5 te ilk dikkatimi ceken rom boyutu cok daha azdi 8.2 surumlerine gore. Fastboot ile kurulum yapıyorum her surumde. Miui 9 ve miui 8.2 surumlerinin fastboot romlarinin boyutlari yakindi hep. Bu surumde 500-600 mb bi azalma farkettim fastboot romunda. Degisim nerede merak ettim dogrusu. Miui 9 da cok fazlaydi mesela.

Ram kullanimi daha fazla onu farkettim. Miui 8.2.5.0 da 1,7-1,9 gb arasinda gezerdi genelde bostayken cihaz. Bu surumde 1,2 gb 1,5 gb arasinda genelde. Bazen 1,7 lerde görüyorum dengesiz cozemedim.

Batarya performansı icin bi kac günlük kullanimda anlasilir anca tam sarj yapmadim henuz.

Yalniz tavsiyem sudur ki cihazi root layip sistem uygulamalarini temizleyin ve oyle kullanin.

tek dikkatimi çeken bende boşta iken 1.4 ile 1.6 arası ram kalırdı

şimdi 1.2 ram kalıyor boşta.

fazladan hiç uygulama yok.

kılıf şu

Cafele Orijinal Yumuşak TPU Telefonu Kılıfı Xiaomi Redmi için Not 4/not 4X Ultra-ince Koruyucu Kapak Kılıf Xiaomi Redmi için Not 4X

aliexpress.com
    US $4.99 |Cafele Original Soft TPU Phone Case for Xiaomi Redmi Note 4 / Note 4X Ultra thin Protective Cover Case for Xiaomi Redmi Note 4X-in Fitted Cases from Cellphones & Telecommunications on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/f2UvQnAF

(from AliExpress Android)

• Özellikle kendi tarayıcısına girince 6'ya göre daha sık senkronizasyon işareti çıkıyor. Habire bir senkronizasyon içinde android 7.Anlamadim gitti.

Orijinalden alıntı: alp.adalar

quote:

Orijinalden alıntı: Be-Mine

Arkadaşlar, Xiaomi cihaz alımı öncesinde benim için çok önemli bir mesele var, net bir cevap bulamıyorum, bu konuda da sorayım:

Android 6 (Marshmallow) ile microSD kartları sistem içerisinden özel formatlayıp dahili hafıza olarak kullanma seçeneği gelmişti. Ama Xiaomi kendi cihazlarında bu özelliği kapatmış sanıyorum ki, eğer doğruysa.

Bu seçeneğimizin olmadığını düşünürsek;

1) Uygulamaların kendisini SD karta taşıyabiliyor muyuz? Evet ise, Android içinden mi, yoksa 3. parti yazılımlarla mı (App 2 SD gibi?)

2) 2-3 GB'lık yüksek boyutlu oyunların sd oyun klasörlerini SD karta yükleyebiliyor ya da taşıyabiliyor muyuz? Evet ise, Android içinden mi, yoksa 3. parti yazılımlarla mı (App 2 SD gibi?)

3) Üsttekilerden tamamen farklı olarak; bazı uygulamaların kullanıcı klasörlerini microSD kart içerisinde gösterebiliyor muyuz? Örneğin Titanium Backup'ın yedekleme klasörünü microSD kart içerisinde bir klasör oluşturup onun içine yedekleme yaptırabiliyor muyuz? Ya da video, ses kayıt uygulamalarının (dailyroads voyager vs. gibi) kayıt klasörünü microSD kart içinde seçebiliyor muyuz?

Yeterince açık anlatabilmişimdir derdimi umarım. İlk 2 seçeneğin cevabının olumlu olabileceğini pek zannetmiyorum. Ancak en azından 3. sorumun cevabı "Evet" olur diye ümit ediyorum, eski Android sürümlerinde bunlar mümkün çünkü.

Teorik olarak değil de gerçekten tecrübe etmiş ya da araştırmış arkadaşların cevabını öğrenmek isterim. Ya da Redmi Note 4x cihazında bu dediklerimi deneyebilen olursa çok sevinirim.

Şu olayı netleştirelim arkadaşlar, bir el atın rica ederim.

Hocam ben MiUi kullanmıyorum şuanda deneyemeyeceğim fakat kullanmakta olduğum ResurrectionRemix (Android 7.1.2) romunda dediklerinizin hepsini sistem içerisinden yapabiliyorum ve Micro SD kartı da özel olarak biçimlendirip dahili hafıza olarak kullanıyorum, sistem depolama ayarlarında mevcut. Cihazı alırsanız bu romu kullanmanızı öneririm hem batarya performansı daha iyi hem genel kullanım daha akıcı. Herhangi bir hatası da yok. Ayrıca custom romlar arasında tamamen türkçe olan tek rom.

Harika bir haber benim için!

Emin olmak adına tekrar edeyim:
    * İsterseniz microSD kartı özel biçimlendirip sistem depolamasına ekleyebiliyorsunuz,
    * Ya da ek olarak üstte belirttiğim şekilde diğer 3 seçeneği kullanabiliyorsunuz. (Özellikle SD kartta yedekleme ya da kayıt klasörü tanımlama önemli)

O zaman hızlı bir 32-64GB microSD kart kullanarak daha ucuz olan 16GB'lık Redmi versiyonlarını bile satın alabiliriz rahatça, çekinmeden. Böylece sistemi biraz yavaşlatsak da elimizdeki kartlarla 32GBlık cihazların bile üstünde depolamaya sahip olabiliriz. Ramin 2GB olması beni pek etkilemez nasıl olsa (Redmi 4X 2/16GB için konuşuyorum).

İşin kötü tarafı, ben 5.5" telefon kullanamadığım için daha küçük olan 5" Redmi 4X almak zorundayım. Ancak Redmi 4X , Redmi Note 4X'in yanında sönük kaldığı için dünya genelinde pek tercih edilmiyor. Redmi Note'lar için birçok konu açılmışken ve Custom Romlar hazırlanırken, Redmi 4X'in kendine ait bir altforumu bile yok XDA sitesinde henüz.

Yani büyük ihtimalle Redmi 4X ile bahsettiğiniz ResurrectionRemix gibi custom Romları kullanamayacağım, ya da muhtemel bugları olabileceği için tercih edemeyeceğim. Aslında ben öteden beridir Cyanogenmod hayranıyım ve alacağım cihazların resmi CM destekli olmasını tercih ederdim. Ama şimdi hatasız bir LineageOS gelir mi Redmi 4X'e, emin değilim. Kullanıcı az olduğu için seçenekler pek fazla olmayacaktır, olanların da bugları kısa sürede düzeltilmeyecektir.

O yüzden bu dediklerinizin en azından bir kısmı orijinal MIUI içinden yapılabiliyor olsaydı mükemmel olurdu benim için. En azından ilk etapta, sorunsuz bir Custom Roma geçene dek.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için.

NOT: MIUI içinden de deneyebilen arkadaşlar olursa çok sevinirim bu arada!

• Bir önceki sürümde çift tıkla uyandırma kafasına göre bazen çalışıyor bazen de çalışmıyordu. Güncellemeyle bu sorun çözülmüş sanırım.

• Arkadaşlar telefonda gömülü olarak gelen google uygulamalarını kaldırabiliyor muyuz ? Kaldırmaya çalıştım ama kaldırılmıyor sanırım google müzik google film gibi gerekiz uygulamaları kaldırmak istiyorum nasıl kaldırabilirim....sadece güncellemelerini geri alabiliyorum telefondan kalkmıyor uygulama...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.