Şimdi Ara

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.394
Cevap
150
Favori
605.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    Yok Telekom kullanmıyorum Turkcell kullanıyorum aktif edemiyordum iPhone taktıktan sonra volte bölümü gözüktü Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri]
  • sbjk kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam sağ ol.

  • Program ile hallettim sonunda rehber sorunu olan yazsın 3 saat uğraşıyorum 😄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hueaq123 kullanıcısına yanıt
    Bende 12.0.1 deyim 12.0.3'e bile geçmedim :) nasıl 12.0.1e göre ilk aldığım gibi duruyor geçeyim mi sizce 12.0.3'e
  • Türk telekom uygulamasında en sonunda telefonumuzun markası ve modeli(M2007J20CG şeklinde) görünmeye başladı; ancak hala Volte ve Wifi Arama için telefonunuz uyumlu değildir diyor. Umarım o da zamanla uyumlu kabul edilir.

  • Bu cihazı kullanan arkadaşlara sorum olacak. Ekran ayarlarında anti flickering modu var mı? Telefon alma arefesinde önceliğim baş ağrısı yapmayacak bir telefon olması. Cihaz yüksek bir PWM değerine sahip ama Xiaomi kendi telefonlarında bu modu kullanarak ekrandaki dalgalanmayı önlüyor. Acaba alt markalarına bu özelliği getirdi mi diye merak ettim.

  • benimde sorum şu. xaomi telefonlarda vodafonla bazı yerlerde iyi cekmiyormus ozellikle şehir dısı yerlerde. desteklemediği bi bant mı varms neymiş. butelefonda var mı o sorun arkdaşlar.

  • zupper79 Z kullanıcısına yanıt

    o dediginiz yurtdisi global olmayan eski modellerde olurdu böyle birsey yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ckm

    o dediginiz yurtdisi global olmayan eski modellerde olurdu böyle birsey yok

    cok tsk. guzel telefon. gule gule kullanaın.

  • Ben poco x3 ü trendyol dan aldım ancak cihaz 4.5G deyken beni kimse arayamıyor ben aradığımda sorun yok ama 1-2arıyolar sonra yine karşı taraf aradıktan sonra ulaşılamıyor diyor sim kart bilgilerine girdiğim zaman ses hizmeti: sadece acil çağrılar için diyor cihazı iade için gönderdim dün mesaj geldi Cihazda sorun olmadığı için iade işlemi iptal edildi cihaz bana tekrar gelecek araştırdım bundan başka sorun yaşayan bulamadım cihaz çok güzel çok beğendim ama sonuçta arama almıyorsa neye yarar konu hakkında bilgisi olan var mı veya geldiğinde aynı sorun devam ederse ne yapabilirim direk tüketici H. H. Tinemi başvurayım. Cevap verebilecek olan yazsın lütfen. Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yavuz1071

    Ben poco x3 ü trendyol dan aldım ancak cihaz 4.5G deyken beni kimse arayamıyor ben aradığımda sorun yok ama 1-2arıyolar sonra yine karşı taraf aradıktan sonra ulaşılamıyor diyor sim kart bilgilerine girdiğim zaman ses hizmeti: sadece acil çağrılar için diyor cihazı iade için gönderdim dün mesaj geldi Cihazda sorun olmadığı için iade işlemi iptal edildi cihaz bana tekrar gelecek araştırdım bundan başka sorun yaşayan bulamadım cihaz çok güzel çok beğendim ama sonuçta arama almıyorsa neye yarar konu hakkında bilgisi olan var mı veya geldiğinde aynı sorun devam ederse ne yapabilirim direk tüketici H. H. Tinemi başvurayım. Cevap verebilecek olan yazsın lütfen. Teşekkürler

    Son güncellemeyi yapıp telefonu sıfırladınizmi , ilginç bir sorunmus ilk defa böyle bir şikayet oldu , tr cihazlarda son sürüm 12.0.3 . Bu arada farklı bir operatör ile denedinizmi telefonu acaba.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawash35 -- 14 Aralık 2020; 10:40:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • App den gelen bildirimler icin ayri ses atama imkani var mi?
    Skype, whatsapp ,email vs hepsi ayni bildirim sesini veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet güncelledim farklı simkart denedim yine aynı sorun devam ediyordu ben de hiçbirşey anlamadım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 aylık kullanımım sonrasında telefon hakkında birkaç yorumda/değerlendirmede bulunmak istiyorum.


    Öncelikle bu telefona Nokia Lumia 925’ten geçtiğimi söylemek isterim. 4,5” Amoled ekran, metal çerçeve ve polikarbon kasa bir telefondu. Orta sınıf telefonlar için o dönemin amiral gemisiydi. 7 yıl bu telefonu kullandıktan sonra Poco X3 NFC’ye geçtim. Son 4 yılı Windows phone 10 işletim sistemi, öncesinde ise Windows mobile 8 olarak kullandım. Yani Android deneyimim bir telefonda yok.


    Poco X3 NFC’nin yazılımıyla ilgili bir değerlendirmede bulunmayacağım çünkü dediğim gibi daha önce bir telefonda android kullanmadığım için değerlendirme için karşılaştırma donelerine sahip değilim. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki yazılımla ilgili ciddi, çözülemeyen bir sorunum olmadı şimdiye kadar. Var olan ufak tefek sıkıntılarsa güncelleme geldikçe düzeldi. Bir tek mi hava durumu uygulaması konumumu göremiyor hala. Sultaniye olarak bulup duruyor yerimi. Oysa Kuşadası’ndayım ben. Diğer konumla ilgili dahili ve harici yüklediğim uygulamalar kusursuz olarak konumumu buluyor. Belki bu sıkıntım ileride telefonu sıfırlayınca düzelir. Çok da önemsemiyorum çünkü ben yandex’in hava durumunu kullanıyorum zaten.

    (Edit: İzmir’e geri döndüm ve hava durumu uygulaması bu sefer de beni Alaybey’de gösteriyor ama ben Alaybey’de değilim. Yakın sayılır ama Alaybey’de değilim. Uygulamanın konum kabiliyeti bu kadarmış gibi geldi bana. Yandex hava durumu olduğum mahalleye kadar doğru buluyor mesela.)


    Gelelim fizik durumuna.

    Telefonu almadan önce yorumlara ve görsellere/videolara bakınca çok dandik bir telefon kılıfı plastiğinde bir şey bekliyordum; ancak telefonu kutusundan çıkarında o ilk serinlik hissiyle birlikte çok kalite bir his uyandırdı. Beklentimi karşıladı bu açıdan. Ev içerisinde kılıfsız kullandım. Malumunuz covid-19 nedeniyle olabildiğince evdeyim. O ilk kalite hissiyatı zamanla azaldı çünkü arka plastiği çok parmak izi tutuyor. Özellikle benim gibi yağlı bir cilde sahipseniz sürekli telefonu silmek isteyeceksiniz. Bir süre sonra şeffaf kılıfla birlikte kullanmaya başladım bu yüzden evde de.

    Telefonun parçalarının bağlantı yerleri bence çok geniş. Çok kolay pislik kaçıyor. Üstteki yakınlık sensörü ve bildirim led’inin olduğu yer de özellikle kepekli birisiyseniz kolay pislik vb. tutuyor. Telefonun şarj bağlantı girişinin köşeleri ise keskin olmuş bence. Elinizi oraya sürtünce anlıyorsunuz. Hafif bir ovallik ya da törpüleme yapılabilirmiş bence. Ufak detayları es geçmişler tasarlarlarken maalesef. Benim gibi aşırı detaycılar belki rahatsız olabilir. Mesela üstteki ahizenin hemen üstündeki telefon gövdesi bağlantı noktasının 1 milim’den biraz daha az şekilde telefonun genelindekine göre biraz daha aşağıda olmasına(Basık. Sanki telefonu gövdeye oradan geçirip kilitlemişler gibi) takıldım geçen gün. Arkada yer alan etiketi çıkarınca da etiketin altında kalan yüzeyde hafif kılcal çizikler gördüm. Aşırı detaycı olduğumu hatırlatmak isterim :)


    Üzerinde gelen ekran koruyucu ince. Çiziklerde koruyacaktır ama darbelerde ne kadar koruyor bunu ilerleyen zamanda koruyucuyu çıkardığımda anlayacağım. Çünkü telefonla 2. günümde, yeğenim bir tükenmez kalemin sivri ucu ekrana gelecek şekilde telefona denk getirdi(attı ve telefona geldi) ve ekran koruyucuda o yerde hala kalem ucu kadar bir delik mevcut. Ekranı korudu mu emin değilim. Görsel kontrollerimde bir sıkıntı görünmedi. O delik de çok dikkatli bakınca belli oluyor. Dokunmatikte veya görselde bir sıkıntı yok. Daha iyi bir ekran koruyucu çıktığında değiştirirken öğreneceğim tam olarak bir şey oldu mu diye. Zaman geçtikçe çoğu zaman böyle bir şeyin yaşandığını bile unutuyorum artık. Yani o kadar belirsiz bir nokta var ekran koruyucuda. Bu arada ekran koruyucu da çok parmak izi tutuyor ve dış ışığı yansıtıyor. Daha iyisi ve mat bir ürün çıkar umarım.

    Şeffaf kılıf ise sağlam duruyor. Koruyacaktır telefonu ama takıp çıkarırken çok zor oluyor. Çok sıkı yapmışlar. Bu bir açıdan iyiyken çıkarıp takarken yorabiliyor. Bir de kılıfın kendisi epey ağır.


    4,5” telefondan 6,67” telefona geçmek gerçekten bir şok oldu benim için. Kılıf ile kullanımda telefon daha kabalaşıyor ama kılıfsız olarak inceliği açısından iyi bir telefon. Korktuğum kadar kalın değil. Ama çok uzun. Telefonu tek el tutarken en üste basmak için çok zorlanıyorum. İki elle kullanmaya alışacağım mecbur. Telefonu tam 1 aydır kullanıyorum ve sürekli elimde. Elim büyüklüğe alıştı artık. Bazen eski telefonu elime alıp gülüyorum. Eski tip hesap makinesine benziyor.


    Büyüklüğe alışmakla birlikte elinizle nereyi tutup tutmayacağınıza da karar veriyorsunuz. Ezberiniz oluşuyor. Kılıfsız kullanırken elim parmak izi kısmına çok geliyordu. İster istemez bu oluyor. Kılıfla kullanırken bu sıkıntı olmuyor.


    Parmak izi çok başarılı. Anlık ekranı açıyor. Yüz tanıma da başarılı ama kullanmayı tercih etmiyorum. Mi band 2 bilekliğimin kilit ekranı açma özelliğini de kullandım o da başarılı.


    Kameralar da başarılı. Daha iyisi elbet olabilir ama ben bunu dert etmiyorum. DSLR makinem var profesyonel işlerde onu kullanıyorum. Günlük ve acil işler için oldukça yeterli.


    Bu telefonu alırken en büyük çekincem Amoled ekrandan bir ips LCD ekrana geçmekti. 7 yıl bir Amoled ekran kullanmış biri olarak kalite düşüreceğim için üzülmüştüm. Hatta burada paylaşılan bazı görsellerle keyfim iyice kaçmıştı; ancak telefonu alınca anladım ki korkum boşunaymış. Amoled’e göre tek kötü tarafı simsiyah ekranda yüksek arka ışık açıkken siyahlığın kalmaması. Işık sonuna kadar açık yapınca bu kaçınılmaz oluyor. Ancak telefonun ışık ayarını otomatik yapınca farkedilmiyor neredeyse. Işığı ayarlaması çok başarılı. Amoled ekran kullanırken çektiğim foto ve videoları pc’ye geçirince telefonda gördüğüm renkleri alamadığımdan şikayetçiydim. Amoled ekran gerçek rengi veremiyor. Sürekli bir efektli ekran gibiydi. IPS LCD ekran’da asıl renkleri görebiliyorum. Pc’ye geçince çok öyle bir fark olmuyor. Kısacası bana Amoled’i aratmadı.


    Burada ekranla ilgili bazı ufak şikayetler duydum. Bunlardan biri ekran beyazken telefonun altında hafif bir karartının olması. Bu, telefondan değil kullanılan yazılımdan kaynaklanıyor bence. Çok ince bir fade-out geçişi olarak görüyorum orasını. Hafif bir gölge olarak düşünün. Arka ışık çok yüksekken neredeyse hiç farkedilmiyor dikkatli bakılmadıkça ama arka ışık düşük olunca biraz daha çok belli oluyor. Umarım bir ekran problemi değildir :)


    Ekranda çok az da olsa gölgelenme olduğunu söyleyen de oldu. Eğer bahsettiğim altta oluşan gölgeyse tamam, var; ama o diyaloğun devamında ghosting olarak bahsedildiği şekildeyse inanın böyle bir şey olsa ben çoktan iade etmiştim(Grafik Tasarımcıyım). Pimpirikli adamım çok. Bu telefonda böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Ghosting olarak gören arkadaşlar bu 120hz ayarlarının dinamik olmasından kaynaklı bir performans etkisinden dolayı görmüş olabilirler(gözlerin de alışık olmamasından da kaynaklanıyor olabilir).


    Telefon paneli iyi bir panel. Araştırıldığında TCL markasını göreceksiniz arkasında. TCL dünya çapında özellikle panellerle ilgili ünlü bir markadır. Özellikle bu telefonda yer alan panel markası huaxing’i Samsung’tan satın aldıktan sonra adından söz ettirdiler. Samsung dandik olduğu için değil artık LCD ekranlara odaklanmayı istemediği için sattı. TCL'nin de ülkemize tv ve telefonları yeni giriş yapmaya başladı. Eski işlemci ile giriş yaptılar ve pahalılar. Bunun nedenini panellerinin kalitesine güvenmeleri olarak görüyorum. Tianma panellerin beyazı göstermede daha başarılı olduğu biliniyor. Huaxing paneller ise biraz daha sarımtırak gösteriyor ama öyle de çok fark yok. Sarımtraklığı pek farketmeyiz bile dikkatli bakmazsak(HDR moda geçince gelen sarılıktan bahsetmiyorum). Tianma’larda Ghosting sorunu kronikken huaxing panellerde şu zamana kadar kayda geçmiş herhangi bir kronik sorun yok. Mi 10T modellerinde de bildiğim kadarıyla Huaxing marka panel kullanıldığını hatırlatırım.


    Ekranda kaydırma hareketi yaparken yukarıdan aşağıya hiçbir sıkıntı yok. Soldan-sağa, sağdan-sola yaparken özellikle alt menüde öyle kolay olmuyor. Uygulama özelliği gibi geldi. Ya da ekran koruyucusunda elim kolayca kaymadığı için de olabiliyor. Ama çok olmuyor bu. Çoğunlukla ufak bir kaydırma hareketi yetiyor. Boydan boya yapmama gerek kalmıyor. Sola kaydıracaksam ekranın sağından yapmak istediğimde ya da tersinde kaymama olabiliyor. Ortadan ya da kaydırmak istediğim tarafa yakın yapınca rahat oluyor. Bunlar da yazılımla düzelecek şeylerdir. Ya da dediğim gibi ekran koruyucusu pek kaygan değil elimiz takılıyor olabilir.


    Telefonun sesi ise çok iyi. Youtube’ta ses testi videoları ile test edilince keyfi çıkıyor ve anlaşılıyor. Üst ahize sol hoparlör olarak çalışıyor. Üst ahize hem genel hoparlör hem de konuşma esnasında gelen sesi veriyor. Aynı hoparlör yani. Sağ hoparlör ise aşağıdaki hoparlör.

    Kablolu kulaklıkla test ettim çok temiz ve güçlü bir ses veriyor. Maalesef henüz bluetooth kulaklık alıp test edemedim ama bluetooth aygıtlarına bağlantıda bir sorunla karşılaşmadım hiç.

    (Edit2: İzmir’deki evime dönünce eski, tek kulak, sadece telefon görüşmesi yapılan kulaklıkla deneme şansım oldu. Bir sorunla karşılaşmadım. Oldukça etkin bir şekilde kullanabiliyorum. Bluetooth müzik kalitesini ise daha deneyemedim.)


    Telefonun sensörleri de başarılı. Yakınlık sensöründe hiçbir sıkıntı yok(mi note 10 lite’da çok şikayet olmuştu). NFC ile bir alışveriş vb. yapmadım. Ama test bölümünde temassız kartlarımı okuduğu için bir sorun yok diye düşünüyorum.


    Kısacası fizik olarak telefondan oldukça memnunum. Elim de alışmaya başladı telefona. Artık eskisi kadar yadırgamıyorum. İlerleyen zamanda mat ve parmak izi bırakmayan bir ekran koruyucu bulursam alacağım. Kılıflar içinse bekleyeceğim, olmadı aliexpress’ten alacağım. Kılıfları metal, alüminyum, kumaş, karbon vb. malzemeden olanlardan birkaç tane almayı planlıyorum. Bir tane de ringli olanlardan alırım. Çünkü o ring’e parmağı geçirince güvenle tek elle telefonu daha rahat kullanabilirim. Düşeceği olursa parmağıma takılır.


    Telefonun büyük olması bana ek masraflar çıkartacak ama :D Koşu için kol bandım vardı, küçük geldi. Bel aparatım vardı, küçük geldi. VR gözlüğüm var ona da sığmadı. Kot pantolonlarımın cebine de sığmıyor. Yazın bermuda şortlarımın ceplerine sığar ama kışın omuz çantama koyarak kullanacağım mecbur. Mi band 2 bilekliğim gelen çağrıların kimden olduğunu gösteriyor ve istersem aramayı sonlandırabiliyorum. Bluetooth kulaklıkla da istersem cevaplarım. Zırt pırt çantamdan telefonu çıkarmam da gerekmeyecek böylece. Mi band 2 sms ve diğer uygulamalardan bir bildiri geldiğini de gösteriyor ama maalesef içerikleri ve kimden geldiğini göstermiyor. Sanırım Bunun için mi band’ın daha yeni bir versiyonunu almam gerekecek ama acelem yok bu da bana epey yetiyor :) Mi fit uygulamasında yürüyüş takibini açtığımda mi band sürekli kalp atışımı takip ediyor ve aşırı seviyeye çıkarsa beni uyarıyor. Bunu koşu ve bisiklet sürüş için de yapıyor. Sanırım yeni sürümlerde buna daha çok spor modu ekli. Neyse bu sayede sadece gidilen km ve hıza ve yaşa, kiloya göre falan değil de o anki durumunu da hesaba katarak daha doğru bir kalori yakım hesabı yapıyor. Yıllardır köşede duran mi band 2’min böyle avantajları olacağını sanmazdım. Sadece saat ve spor yaparken kalp ritmi ölçmek için kullanıyordum eskiden arada sırada. Bir de uyku takip özelliği var ki düzenli olarak takip etmeden edemiyorum artık. Mi band 2 bu kadar doğru gösteriyorken Mi band 5 ne yapar kim bilir. Ki mi band 5’in kandaki oksijeni ölçme özelliği de varmış ama yasal nedenlerle şimdilik deaktif tutuluyormuş. Güncelleme ile gelir sanırım. Bir de Mi composition scale 2 kullanıyorum. Hepsinden memnunum. Sanırım kendime bir xiaomi ekosistemi kuracağım ilerleyen zamanda.


    Telefonu aldığımdan beri neredeyse her şarjın sürecini takip ettim.

    Kayıtlarım şu şekilde (Telefon sürekli çift tıklama ile açılıp kapanır ayarda ve sürekli elimde kullanımda. Şarjlarda hiç kullanmadım. Sosyal medya, oyun(çok fazla değil asphalt 9 ve words of wonders), video vb. klasik bir kullanımım var ama yoğun. Ekran neredeyse sürekli açık. Şarj olduktan sonra hep Wifi/mobil veri, bluetooth, konum açıldı):


    Telefon 16 Kasım’da geldi. Şarjı ilk tamamen bitene kadar tasarruf modunda ve arka ışığı sonuna kadar açık kullandım. Sonrakilerde ekran ışığı otomatikte.


    16 Kasım:

    21:51’de Telefon kapalıyken Şarja taktım.

    23:06’da %100 olduğunu gördüm ve şarjdan çıkardım(Tam olarak ne zaman %100 oldu bilmiyorum).


    17 Kasım:

    Saat 3:15’te yatarken şarjım %79’daydı.

    Sabah uyandığımda şarjım 10:21’de %77.


    18 Kasım:

    02:24 %39

    10:11 %38

    20:18 %1 Uçak Modu’nda şarja taktım.

    20:41 %48

    20:52 %65

    21:04 %84

    21:27 %100 (şarjdan aldım).

    Buraya kadar telefonu şarjda değilken bluetooth, konum, wifi açık ve hareketli duvar kağıdıyla kullandım hep.

    Bu arada 1 kere daha şarj ettim ama kaydı tutmayı unuttum. Burada telefonu 12.0.3’e güncelledim.


    21 Kasım: Sim kartı ilk kez taktım ve şarja taktım.

    16:05 %4’te şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    16:28 %50

    17:02 %95

    17:10 %100

    17:31’de şarjdan aldım.


    22 Kasım:

    20:04 %10 şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    20:59 %96

    21:07 %100(tam tamına)

    21:19 Şarjdan aldım.


    24 Kasım:

    17:43 %15 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    18:23 %87

    18:44 %100

    18:56 şarjdan aldım.


    26 Kasım:

    13:00 %20 şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    13:55 %100

    13:59 şarjdan aldım.


    27 Kasım:

    19:07 %19 şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    20.05 %100

    20:12 şarjdan aldım.


    29 Kasım:

    11:53 %20 şarja takıldı. Wifi/mobil veri, konum kapatıldı. Aramalar ve bluetooth açık.

    12:34 %90

    12:46 %97

    12:55 şarjdan aldım.


    1 aralık:

    11:38 %17 şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    12:05 %72

    12:37 %100(tam tamına)

    12:40 Şarjdan aldım.


    2 Aralık:

    Eski şarj aletimle daha yavaş şarj edildi(Okuyabildiğim kadarıyla eski orijinal nokia şarj aletimin üzerinde yazanlar: AC-50e, Output DC 5v, 1.3A, Input AC100 240V, 50-60hz, 0,20A).

    20:15 %16 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.


    3 Aralık:

    00:28’de %100’de şarjdan aldım. (Tam ne zaman %100 oldu bilmiyorum)


    4 aralık:

    Eski şarj aletimle daha yavaş şarj edildi.

    20:30 %22 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    21:34 %55

    23:19 %99

    23:36 %100 şarjdan aldım.


    6 Aralık:

    Yeni hızlı orijinal şarj aletiyle şarj edildi.

    12:00 %15 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    13:00 %100 şarjdan aldım.

    Wifi, bluetooth vb. açılmamışken ve telefon kullanılmamışken şarj 13:10’da %99 oldu. Normalde %100’de uzun süre dayanıyordu.

    17:39 %89   %99’a hemen indi ama %90’a inmesi diğerlerine göre daha yavaş sürdü. Bluetooth, wifi vb. açıktı.


    7 Aralık:

    23:51 %16 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.


    8 Aralık:

    00:47 %100

    01:11’de şarjdan aldım.

    6 Aralık’ta olan %99’a hemen inme olayı tekrarlanmadı.


    9 Aralık:

    18:03 %16 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    19:00 %100

    19:18 şarjdan aldım.

    6 Aralık’ta olan %99’a hemen inme olayı tekrarlanmadı.


    11 Aralık:

    15:14 %12 Şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    16:13 %100 Şarjdan aldım. Ne zaman bitti bilmiyorum.

    6 Aralık’ta olan %99’a hemen inme olayı tekrarlanmadı.


    14 Aralık:

    12:05 %10 şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    13:05 %100(Tam tamına)

    13:20 şarjdan aldım.


    Bundan sonra takip etmeyeceğim. Yeni güncelleme gelince 1-2 kez takip edebilirim belki. Fark gözlemlersem forumda paylaşırım.


    Genel olarak şarjdan memnunum. Kullandıkça daha da dayanıklı hale geldiğini gözlemledim diyebilirim. Bu 1 ay boyunca telefonu sanki ilk günmüşçesine merakla ve test ederek kullanmaya devam ettim. Uyuduğum zaman dışında neredeyse ekranı sürekli açıktı. Evden dışarı hiç çıkmadığım için evde sürekli sosyal medya ve youtube kullanıp durdum. Epey reels ve video izledim :D Bluetooth aygıtlarımın üçü de(Composition scale 2, mi band 2 bileklik ve görüşme kulaklığı-nokia bh102) son 1 haftadır sürekli açıktı.


    İlk kullanım dışında tasarruf modunu hiç kullanmadım. Tasarruf modu kullanımıyla bu pil süresi daha da artacaktır. Hele ki ultra tasarruf modundan bahsetmiyorum bile (ama tabi bu modda sadece telefon görüşmesi yapılıyor).


    Ben niye bu kadar manyak gibi kayıt tuttum bilmiyorum. Başta amacım en fazla 2 haftalık bir kayıt tutup değerlendirme yazmaktı ama sürekli zaman bulamayıp bu günlere geldi :D


    Edit: Ekran her zaman 120hz ayarında kullanıldı.

    Edit2: Son 1 haftada sürekli bağlı olan bluetooth kulaklık bluetooth 2.0 kulaklık. Yani pili günümüz kulaklıklarına göre daha çok tüketir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razielepic -- 15 Aralık 2020; 18:24:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: razielepic

    1 aylık kullanımım sonrasında telefon hakkında birkaç yorumda/değerlendirmede bulunmak istiyorum.


    Öncelikle bu telefona Nokia Lumia 925’ten geçtiğimi söylemek isterim. 4,5” Amoled ekran, metal çerçeve ve polikarbon kasa bir telefondu. Orta sınıf telefonlar için o dönemin amiral gemisiydi. 7 yıl bu telefonu kullandıktan sonra Poco X3 NFC’ye geçtim. Son 4 yılı Windows phone 10 işletim sistemi, öncesinde ise Windows mobile 8 olarak kullandım. Yani Android deneyimim bir telefonda yok.


    Poco X3 NFC’nin yazılımıyla ilgili bir değerlendirmede bulunmayacağım çünkü dediğim gibi daha önce bir telefonda android kullanmadığım için değerlendirme için karşılaştırma donelerine sahip değilim. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki yazılımla ilgili ciddi, çözülemeyen bir sorunum olmadı şimdiye kadar. Var olan ufak tefek sıkıntılarsa güncelleme geldikçe düzeldi. Bir tek mi hava durumu uygulaması konumumu göremiyor hala. Sultaniye olarak bulup duruyor yerimi. Oysa Kuşadası’ndayım ben. Diğer konumla ilgili dahili ve harici yüklediğim uygulamalar kusursuz olarak konumumu buluyor. Belki bu sıkıntım ileride telefonu sıfırlayınca düzelir. Çok da önemsemiyorum çünkü ben yandex’in hava durumunu kullanıyorum zaten.

    (Edit: İzmir’e geri döndüm ve hava durumu uygulaması bu sefer de beni Alaybey’de gösteriyor ama ben Alaybey’de değilim. Yakın sayılır ama Alaybey’de değilim. Uygulamanın konum kabiliyeti bu kadarmış gibi geldi bana. Yandex hava durumu olduğum mahalleye kadar doğru buluyor mesela.)


    Gelelim fizik durumuna.

    Telefonu almadan önce yorumlara ve görsellere/videolara bakınca çok dandik bir telefon kılıfı plastiğinde bir şey bekliyordum; ancak telefonu kutusundan çıkarında o ilk serinlik hissiyle birlikte çok kalite bir his uyandırdı. Beklentimi karşıladı bu açıdan. Ev içerisinde kılıfsız kullandım. Malumunuz covid-19 nedeniyle olabildiğince evdeyim. O ilk kalite hissiyatı zamanla azaldı çünkü arka plastiği çok parmak izi tutuyor. Özellikle benim gibi yağlı bir cilde sahipseniz sürekli telefonu silmek isteyeceksiniz. Bir süre sonra şeffaf kılıfla birlikte kullanmaya başladım bu yüzden evde de.

    Telefonun parçalarının bağlantı yerleri bence çok geniş. Çok kolay pislik kaçıyor. Üstteki yakınlık sensörü ve bildirim led’inin olduğu yer de özellikle kepekli birisiyseniz kolay pislik vb. tutuyor. Telefonun şarj bağlantı girişinin köşeleri ise keskin olmuş bence. Elinizi oraya sürtünce anlıyorsunuz. Hafif bir ovallik ya da törpüleme yapılabilirmiş bence. Ufak detayları es geçmişler tasarlarlarken maalesef. Benim gibi aşırı detaycılar belki rahatsız olabilir. Mesela üstteki ahizenin hemen üstündeki telefon gövdesi bağlantı noktasının 1 milim’den biraz daha az şekilde telefonun genelindekine göre biraz daha aşağıda olmasına(Basık. Sanki telefonu gövdeye oradan geçirip kilitlemişler gibi) takıldım geçen gün. Arkada yer alan etiketi çıkarınca da etiketin altında kalan yüzeyde hafif kılcal çizikler gördüm. Aşırı detaycı olduğumu hatırlatmak isterim :)


    Üzerinde gelen ekran koruyucu ince. Çiziklerde koruyacaktır ama darbelerde ne kadar koruyor bunu ilerleyen zamanda koruyucuyu çıkardığımda anlayacağım. Çünkü telefonla 2. günümde, yeğenim bir tükenmez kalemin sivri ucu ekrana gelecek şekilde telefona denk getirdi(attı ve telefona geldi) ve ekran koruyucuda o yerde hala kalem ucu kadar bir delik mevcut. Ekranı korudu mu emin değilim. Görsel kontrollerimde bir sıkıntı görünmedi. O delik de çok dikkatli bakınca belli oluyor. Dokunmatikte veya görselde bir sıkıntı yok. Daha iyi bir ekran koruyucu çıktığında değiştirirken öğreneceğim tam olarak bir şey oldu mu diye. Zaman geçtikçe çoğu zaman böyle bir şeyin yaşandığını bile unutuyorum artık. Yani o kadar belirsiz bir nokta var ekran koruyucuda. Bu arada ekran koruyucu da çok parmak izi tutuyor ve dış ışığı yansıtıyor. Daha iyisi ve mat bir ürün çıkar umarım.

    Şeffaf kılıf ise sağlam duruyor. Koruyacaktır telefonu ama takıp çıkarırken çok zor oluyor. Çok sıkı yapmışlar. Bu bir açıdan iyiyken çıkarıp takarken yorabiliyor. Bir de kılıfın kendisi epey ağır.


    4,5” telefondan 6,67” telefona geçmek gerçekten bir şok oldu benim için. Kılıf ile kullanımda telefon daha kabalaşıyor ama kılıfsız olarak inceliği açısından iyi bir telefon. Korktuğum kadar kalın değil. Ama çok uzun. Telefonu tek el tutarken en üste basmak için çok zorlanıyorum. İki elle kullanmaya alışacağım mecbur. Telefonu tam 1 aydır kullanıyorum ve sürekli elimde. Elim büyüklüğe alıştı artık. Bazen eski telefonu elime alıp gülüyorum. Eski tip hesap makinesine benziyor.


    Büyüklüğe alışmakla birlikte elinizle nereyi tutup tutmayacağınıza da karar veriyorsunuz. Ezberiniz oluşuyor. Kılıfsız kullanırken elim parmak izi kısmına çok geliyordu. İster istemez bu oluyor. Kılıfla kullanırken bu sıkıntı olmuyor.


    Parmak izi çok başarılı. Anlık ekranı açıyor. Yüz tanıma da başarılı ama kullanmayı tercih etmiyorum. Mi band 2 bilekliğimin kilit ekranı açma özelliğini de kullandım o da başarılı.


    Kameralar da başarılı. Daha iyisi elbet olabilir ama ben bunu dert etmiyorum. DSLR makinem var profesyonel işlerde onu kullanıyorum. Günlük ve acil işler için oldukça yeterli.


    Bu telefonu alırken en büyük çekincem Amoled ekrandan bir ips LCD ekrana geçmekti. 7 yıl bir Amoled ekran kullanmış biri olarak kalite düşüreceğim için üzülmüştüm. Hatta burada paylaşılan bazı görsellerle keyfim iyice kaçmıştı; ancak telefonu alınca anladım ki korkum boşunaymış. Amoled’e göre tek kötü tarafı simsiyah ekranda yüksek arka ışık açıkken siyahlığın kalmaması. Işık sonuna kadar açık yapınca bu kaçınılmaz oluyor. Ancak telefonun ışık ayarını otomatik yapınca farkedilmiyor neredeyse. Işığı ayarlaması çok başarılı. Amoled ekran kullanırken çektiğim foto ve videoları pc’ye geçirince telefonda gördüğüm renkleri alamadığımdan şikayetçiydim. Amoled ekran gerçek rengi veremiyor. Sürekli bir efektli ekran gibiydi. IPS LCD ekran’da asıl renkleri görebiliyorum. Pc’ye geçince çok öyle bir fark olmuyor. Kısacası bana Amoled’i aratmadı.


    Burada ekranla ilgili bazı ufak şikayetler duydum. Bunlardan biri ekran beyazken telefonun altında hafif bir karartının olması. Bu, telefondan değil kullanılan yazılımdan kaynaklanıyor bence. Çok ince bir fade-out geçişi olarak görüyorum orasını. Hafif bir gölge olarak düşünün. Arka ışık çok yüksekken neredeyse hiç farkedilmiyor dikkatli bakılmadıkça ama arka ışık düşük olunca biraz daha çok belli oluyor. Umarım bir ekran problemi değildir :)


    Ekranda çok az da olsa gölgelenme olduğunu söyleyen de oldu. Eğer bahsettiğim altta oluşan gölgeyse tamam, var; ama o diyaloğun devamında ghosting olarak bahsedildiği şekildeyse inanın böyle bir şey olsa ben çoktan iade etmiştim(Grafik Tasarımcıyım). Pimpirikli adamım çok. Bu telefonda böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Ghosting olarak gören arkadaşlar bu 120hz ayarlarının dinamik olmasından kaynaklı bir performans etkisinden dolayı görmüş olabilirler(gözlerin de alışık olmamasından da kaynaklanıyor olabilir).


    Telefon paneli iyi bir panel. Araştırıldığında TCL markasını göreceksiniz arkasında. TCL dünya çapında özellikle panellerle ilgili ünlü bir markadır. Özellikle bu telefonda yer alan panel markası huaxing’i Samsung’tan satın aldıktan sonra adından söz ettirdiler. Samsung dandik olduğu için değil artık LCD ekranlara odaklanmayı istemediği için sattı. TCL'nin de ülkemize tv ve telefonları yeni giriş yapmaya başladı. Eski işlemci ile giriş yaptılar ve pahalılar. Bunun nedenini panellerinin kalitesine güvenmeleri olarak görüyorum. Tianma panellerin beyazı göstermede daha başarılı olduğu biliniyor. Huaxing paneller ise biraz daha sarımtırak gösteriyor ama öyle de çok fark yok. Sarımtraklığı pek farketmeyiz bile dikkatli bakmazsak(HDR moda geçince gelen sarılıktan bahsetmiyorum). Tianma’larda Ghosting sorunu kronikken huaxing panellerde şu zamana kadar kayda geçmiş herhangi bir kronik sorun yok. Mi 10T modellerinde de bildiğim kadarıyla Huaxing marka panel kullanıldığını hatırlatırım.


    Ekranda kaydırma hareketi yaparken yukarıdan aşağıya hiçbir sıkıntı yok. Soldan-sağa, sağdan-sola yaparken özellikle alt menüde öyle kolay olmuyor. Uygulama özelliği gibi geldi. Ya da ekran koruyucusunda elim kolayca kaymadığı için de olabiliyor. Ama çok olmuyor bu. Çoğunlukla ufak bir kaydırma hareketi yetiyor. Boydan boya yapmama gerek kalmıyor. Sola kaydıracaksam ekranın sağından yapmak istediğimde ya da tersinde kaymama olabiliyor. Ortadan ya da kaydırmak istediğim tarafa yakın yapınca rahat oluyor. Bunlar da yazılımla düzelecek şeylerdir. Ya da dediğim gibi ekran koruyucusu pek kaygan değil elimiz takılıyor olabilir.


    Telefonun sesi ise çok iyi. Youtube’ta ses testi videoları ile test edilince keyfi çıkıyor ve anlaşılıyor. Üst ahize sol hoparlör olarak çalışıyor. Üst ahize hem genel hoparlör hem de konuşma esnasında gelen sesi veriyor. Aynı hoparlör yani. Sağ hoparlör ise aşağıdaki hoparlör.

    Kablolu kulaklıkla test ettim çok temiz ve güçlü bir ses veriyor. Maalesef henüz bluetooth kulaklık alıp test edemedim ama bluetooth aygıtlarına bağlantıda bir sorunla karşılaşmadım hiç.

    (Edit2: İzmir’deki evime dönünce eski, tek kulak, sadece telefon görüşmesi yapılan kulaklıkla deneme şansım oldu. Bir sorunla karşılaşmadım. Oldukça etkin bir şekilde kullanabiliyorum. Bluetooth müzik kalitesini ise daha deneyemedim.)


    Telefonun sensörleri de başarılı. Yakınlık sensöründe hiçbir sıkıntı yok(mi note 10 lite’da çok şikayet olmuştu). NFC ile bir alışveriş vb. yapmadım. Ama test bölümünde temassız kartlarımı okuduğu için bir sorun yok diye düşünüyorum.


    Kısacası fizik olarak telefondan oldukça memnunum. Elim de alışmaya başladı telefona. Artık eskisi kadar yadırgamıyorum. İlerleyen zamanda mat ve parmak izi bırakmayan bir ekran koruyucu bulursam alacağım. Kılıflar içinse bekleyeceğim, olmadı aliexpress’ten alacağım. Kılıfları metal, alüminyum, kumaş, karbon vb. malzemeden olanlardan birkaç tane almayı planlıyorum. Bir tane de ringli olanlardan alırım. Çünkü o ring’e parmağı geçirince güvenle tek elle telefonu daha rahat kullanabilirim. Düşeceği olursa parmağıma takılır.


    Telefonun büyük olması bana ek masraflar çıkartacak ama :D Koşu için kol bandım vardı, küçük geldi. Bel aparatım vardı, küçük geldi. VR gözlüğüm var ona da sığmadı. Kot pantolonlarımın cebine de sığmıyor. Yazın bermuda şortlarımın ceplerine sığar ama kışın omuz çantama koyarak kullanacağım mecbur. Mi band 2 bilekliğim gelen çağrıların kimden olduğunu gösteriyor ve istersem aramayı sonlandırabiliyorum. Bluetooth kulaklıkla da istersem cevaplarım. Zırt pırt çantamdan telefonu çıkarmam da gerekmeyecek böylece. Mi band 2 sms ve diğer uygulamalardan bir bildiri geldiğini de gösteriyor ama maalesef içerikleri ve kimden geldiğini göstermiyor. Sanırım Bunun için mi band’ın daha yeni bir versiyonunu almam gerekecek ama acelem yok bu da bana epey yetiyor :) Mi fit uygulamasında yürüyüş takibini açtığımda mi band sürekli kalp atışımı takip ediyor ve aşırı seviyeye çıkarsa beni uyarıyor. Bunu koşu ve bisiklet sürüş için de yapıyor. Sanırım yeni sürümlerde buna daha çok spor modu ekli. Neyse bu sayede sadece gidilen km ve hıza ve yaşa, kiloya göre falan değil de o anki durumunu da hesaba katarak daha doğru bir kalori yakım hesabı yapıyor. Yıllardır köşede duran mi band 2’min böyle avantajları olacağını sanmazdım. Sadece saat ve spor yaparken kalp ritmi ölçmek için kullanıyordum eskiden arada sırada. Bir de uyku takip özelliği var ki düzenli olarak takip etmeden edemiyorum artık. Mi band 2 bu kadar doğru gösteriyorken Mi band 5 ne yapar kim bilir. Ki mi band 5’in kandaki oksijeni ölçme özelliği de varmış ama yasal nedenlerle şimdilik deaktif tutuluyormuş. Güncelleme ile gelir sanırım. Bir de Mi composition scale 2 kullanıyorum. Hepsinden memnunum. Sanırım kendime bir xiaomi ekosistemi kuracağım ilerleyen zamanda.


    Telefonu aldığımdan beri neredeyse her şarjın sürecini takip ettim.

    Kayıtlarım şu şekilde (Telefon sürekli çift tıklama ile açılıp kapanır ayarda ve sürekli elimde kullanımda. Şarjlarda hiç kullanmadım. Sosyal medya, oyun(çok fazla değil asphalt 9 ve words of wonders), video vb. klasik bir kullanımım var ama yoğun. Ekran neredeyse sürekli açık. Şarj olduktan sonra hep Wifi/mobil veri, bluetooth, konum açıldı):


    Telefon 16 Kasım’da geldi. Şarjı ilk tamamen bitene kadar tasarruf modunda ve arka ışığı sonuna kadar açık kullandım. Sonrakilerde ekran ışığı otomatikte.


    16 Kasım:

    21:51’de Telefon kapalıyken Şarja taktım.

    23:06’da %100 olduğunu gördüm ve şarjdan çıkardım(Tam olarak ne zaman %100 oldu bilmiyorum).


    17 Kasım:

    Saat 3:15’te yatarken şarjım %79’daydı.

    Sabah uyandığımda şarjım 10:21’de %77.


    18 Kasım:

    02:24 %39

    10:11 %38

    20:18 %1 Uçak Modu’nda şarja taktım.

    20:41 %48

    20:52 %65

    21:04 %84

    21:27 %100 (şarjdan aldım).

    Buraya kadar telefonu şarjda değilken bluetooth, konum, wifi açık ve hareketli duvar kağıdıyla kullandım hep.

    Bu arada 1 kere daha şarj ettim ama kaydı tutmayı unuttum. Burada telefonu 12.0.3’e güncelledim.


    21 Kasım: Sim kartı ilk kez taktım ve şarja taktım.

    16:05 %4’te şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    16:28 %50

    17:02 %95

    17:10 %100

    17:31’de şarjdan aldım.


    22 Kasım:

    20:04 %10 şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    20:59 %96

    21:07 %100(tam tamına)

    21:19 Şarjdan aldım.


    24 Kasım:

    17:43 %15 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    18:23 %87

    18:44 %100

    18:56 şarjdan aldım.


    26 Kasım:

    13:00 %20 şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    13:55 %100

    13:59 şarjdan aldım.


    27 Kasım:

    19:07 %19 şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    20.05 %100

    20:12 şarjdan aldım.


    29 Kasım:

    11:53 %20 şarja takıldı. Wifi/mobil veri, konum kapatıldı. Aramalar ve bluetooth açık.

    12:34 %90

    12:46 %97

    12:55 şarjdan aldım.


    1 aralık:

    11:38 %17 şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    12:05 %72

    12:37 %100(tam tamına)

    12:40 Şarjdan aldım.


    2 Aralık:

    Eski şarj aletimle daha yavaş şarj edildi(Okuyabildiğim kadarıyla eski orijinal nokia şarj aletimin üzerinde yazanlar: AC-50e, Output DC 5v, 1.3A, Input AC100 240V, 50-60hz, 0,20A).

    20:15 %16 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.


    3 Aralık:

    00:28’de %100’de şarjdan aldım. (Tam ne zaman %100 oldu bilmiyorum)


    4 aralık:

    Eski şarj aletimle daha yavaş şarj edildi.

    20:30 %22 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    21:34 %55

    23:19 %99

    23:36 %100 şarjdan aldım.


    6 Aralık:

    Yeni hızlı orijinal şarj aletiyle şarj edildi.

    12:00 %15 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    13:00 %100 şarjdan aldım.

    Wifi, bluetooth vb. açılmamışken ve telefon kullanılmamışken şarj 13:10’da %99 oldu. Normalde %100’de uzun süre dayanıyordu.

    17:39 %89   %99’a hemen indi ama %90’a inmesi diğerlerine göre daha yavaş sürdü. Bluetooth, wifi vb. açıktı.


    7 Aralık:

    23:51 %16 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.


    8 Aralık:

    00:47 %100

    01:11’de şarjdan aldım.

    6 Aralık’ta olan %99’a hemen inme olayı tekrarlanmadı.


    9 Aralık:

    18:03 %16 şarjda. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    19:00 %100

    19:18 şarjdan aldım.

    6 Aralık’ta olan %99’a hemen inme olayı tekrarlanmadı.


    11 Aralık:

    15:14 %12 Şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    16:13 %100 Şarjdan aldım. Ne zaman bitti bilmiyorum.

    6 Aralık’ta olan %99’a hemen inme olayı tekrarlanmadı.


    14 Aralık:

    12:05 %10 şarja taktım. Wifi/mobil veri, bluetooth, konum kapatıldı. Aramalara açık.

    13:05 %100(Tam tamına)

    13:20 şarjdan aldım.


    Bundan sonra takip etmeyeceğim. Yeni güncelleme gelince 1-2 kez takip edebilirim belki. Fark gözlemlersem forumda paylaşırım.


    Genel olarak şarjdan memnunum. Kullandıkça daha da dayanıklı hale geldiğini gözlemledim diyebilirim. Bu 1 ay boyunca telefonu sanki ilk günmüşçesine merakla ve test ederek kullanmaya devam ettim. Uyuduğum zaman dışında neredeyse ekranı sürekli açıktı. Evden dışarı hiç çıkmadığım için evde sürekli sosyal medya ve youtube kullanıp durdum. Epey reels ve video izledim :D Bluetooth aygıtlarımın üçü de(Composition scale 2, mi band 2 bileklik ve görüşme kulaklığı-nokia bh102) son 1 haftadır sürekli açıktı.


    İlk kullanım dışında tasarruf modunu hiç kullanmadım. Tasarruf modu kullanımıyla bu pil süresi daha da artacaktır. Hele ki ultra tasarruf modundan bahsetmiyorum bile (ama tabi bu modda sadece telefon görüşmesi yapılıyor).


    Ben niye bu kadar manyak gibi kayıt tuttum bilmiyorum. Başta amacım en fazla 2 haftalık bir kayıt tutup değerlendirme yazmaktı ama sürekli zaman bulamayıp bu günlere geldi :D


    Edit: Ekran her zaman 120hz ayarında kullanıldı.

    Edit2: Son 1 haftada sürekli bağlı olan bluetooth kulaklık bluetooth 2.0 kulaklık. Yani pili günümüz kulaklıklarına göre daha çok tüketir.

    Ben de bir sene kadar nokia lumia 925 kullanmıştım. Telefon inceliği metali elde tutuş hissi çok iyidi. Uzun süreli poco x3 kullanınca serçe parmağımda ağrı oluyor biraz. Ahşap stand yaptım kendime. Çoğu zaman öyle kullanıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazılım desteği devam etseydi pili yeniletip kullanmaya devam ederdim lumia 925'i. Çok memnundum. Video için çakma gopro gibi kullanmak gibi planlarım var kendisini bakalım nasıl olacak :D ama önümüzdeki yaz su geçirmez kılıfla deniz altı videoları çekmek gibi kesin bir planım da var :D Su kaçarsa riske edebileceğim tek alet şu an :D


    Ahşap standlar kullanılabilir tabi. Bende lumia 925 zamanımdan kalma plastik, genişliği ayarlanabilen stand var onu kullanıyorum. Elde video ve müzik vb. sesli şeyler izlerken oluşan titreşim eli ve parmakları hissisleştirebiliyor zamanla :D Bu yüzden stand kullanımı faydalı olur evde.

  • Erdal47 E kullanıcısına yanıt
    Hocam peki kalınlık? Bende bu kılıfın aynısından sipariş verdim ama kendi kılıfından daha mı kalın yoksa ince bir kılıf mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: excellentwarrior

    Hocam peki kalınlık? Bende bu kılıfın aynısından sipariş verdim ama kendi kılıfından daha mı kalın yoksa ince bir kılıf mı?

    Kalınlık aynı gibi. Biraz daha kalında olabilir. Kendi kılıfı yumuşaktı bu sert


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdal47 E kullanıcısına yanıt
    Siparişi iptal mi etsem hocam. İncedir diye aldım. Karbon değilde diğer deri olan daha mı incedir hocam?
  • ben de 64gb versiyonunu aldım.çok beğendim telefonu.yalnız kamera korumalı kılıf şart, kendi kılıfıyla lensler çabuk çizilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.