Şimdi Ara

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] (116. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.464
Cevap
134
Favori
616.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lcd kaynaklı. Aşağıdaki bahsedilen sorunu söylüyorsunuz değil mi?

Çentikli, delikli kamera etrafında da gölge oluyor mesela. Kimisi efekt olarak görüyor bunları, bence bütünlüğü bozuyor ekranda ama herkesin görüşü farklı.

Not: Bu arada videodaki telefon farklı biliyorum ama daha pahalı bir telefonda da aynı sorun var, o yüzden attım. Kullanılan panel ile ilgili yani olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 5 Ocak 2021; 12:49:27 >

• Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

Aynen bunu kastediyorum.

Dün aldım bu telefonu, fiyatına göre çok iyi. Yalnız M51 indirime girip bununla hemen hemen aynı fiyat olsa, onu alırdım zira amoled + büyük pil kombinasyonu aynı telefon ağırlığında çok daha uzun pil süresi veriyor.

En gıcık olduğum şey, youtube uygulamasındaki kelimenin tam anlamıyla rezalet HDR tonlaması oldu. Siyah seviyesini sanki karanlık odada ekrana bakıyormuşcasına yükseltiyor dolayısıyla iyi aydınlatılmış bir ortamda bile rezalet bir siyah görülüyor. HDR falan zaten telefonda umrumda değil ama sıkıntı bunun kapatılamaması. Zira HDR olmayan videolarda böyle bir sorun yok. O yüzden Netflix uygulaması bu telefonda HDR desteklemiyor diye üzülen varsa üzülmesin Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 5 Ocak 2021; 15:16:46 >
  • _Maxximum_ _ kullanıcısına yanıt

Şurada ekran ayarlarına girip renk modunu değiştirerek manuel bir çözüm bulmuş kullanıcı:

Kalıcı bir çözüm değil ama iş görüyor, kalıcı çözüm için yazılım güncellemesini beklemek gerekiyor ama şu ana kadar bir çözüm olmamış güncellemeler anladığım kadarıyla.

Youtube Vanced kullanıyorsanız da bir ayar var hdr ile ama bir çözüm olur mu denemeniz gerek.

• Aranıza dün katıldım daha yeniyim.
    2 sorummvar

1. Konuşurken ahizeden ses hoparlördeymiş gibi dışarı çıkıyor.
    2. Bir müzik veyahut herhangi bir vide sesli bişey açtığım da telefonun arkasından cızırtı titreme oluyor herkesde mi öyle ?

Diğer kullandığım cihaz felaketti ondan sonra poco X3 e geçmek çağ atlamış gibi oldum keşke şu 2 sorunum olmasa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefona bazı aksesuarlar almıştım ve bunlar için Pttkargo sağolsun anca bir şeyler yazabiliyorum şimdi.

Tepe not: Harici bir kameraya ulaşamadığım için telefon üzerindeyken ürün çekimi yapamadım. Bir tek ekran koruyucu için selfie çekimi ayna karşısında gerçekleştirebildim.

Öncelikle aldıklarımı görsellerle söyleyeyim sonra detaya gireceğim.

Aşağıdaki fotoğrafta sol üstteki Ugreen marka type c(erkek) micro USB(dişi) adaptörü. Altında Newface marka mat seramik ekran koruyucu ve sağındaki de deri görünümlü olarak satılan Zore marka kılıf. En sağda ise vücuda sarılan çapraz bir omuz askılı çanta. Bir de bunlara ek olarak ucuzundan yedek bir ekran koruyucu aldım. O sonradan geldiği için bu fotoğrafta yok.

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri]

Kılıf + newface ekran koruyucudan başlayayım.

Aldığım yer: https://www.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/poco-x3-nfc-kilif-karbon-deri-niss-silikon-kilif-arka-kapak-slim-kilif-mat-seramik-ekran-koruyucu_pdp_632382336?urvid=194810582

Ekran koruyucu görselleri:

Ekran koruyucu yorumum:

Öncelikle kutu üzerinde yazanla kutu içeriğinde çıkan görsellerde de görüldüğü üzere farklıydı. Birinde 9D birinde 21D yazıyordu ve üzerlerindeki şekiller farklıydı.

Telefonun üzerinde gelen koruyucu incecik bir kağıt gibiydi bu ona kıyasla epey bir kalın diyebilirim. Bu kalınlığı kamera deliğine bakıldığında görebiliriz. Ekranımı koruyacağından eminim. Dokunmatikte bir sıkıntısı yok.

Bu ekran koruyucusuyla ilgili tek sıkıntım siyah çerçeveli olması. Neden siyah çerçeveli yapmakta ısrar ediyorlar anlamıyorum. ya da neden böyle kalın bir siyah çerçeve kullanılıyor? Daha ince yapabilirler. Bu yüzden kamera deliğini tam ortalar ve düzgün yerleştirirseniz o siyah çerçeve ekranın altını biraz kapatıyor. O siyah çerçeveler dokunmatiği etkilemiyor elbette. Sadece alt taraf değil sol ve sağdan da biraz ekranı örtüyor.

Ben bu yüzden ön kamerayı tam ortalamak yerine üst sınırın kıyısına tam gelecek şekilde hizaladım bu sayede altta oluşan bu kaybı olabildiğince minimuma indirdim. Ancak bu sefer sol-sağ ortalayamamışım. Ön kameranın soluna tam dayalı şekilde hizalandı. Genel hizalamada da hata yapmışım. Üst tarafı sağa doğru kaydırmışken alt tarafı da sola kaydırmışım :D Telefonun ekranı çerçevesi dahil simyah olunca hizalamak için bir kılavuz çizgim yoktu. Taktığımda Düzgün yerleştirdim sanmıştım ama kullanırken farkettim bunları. Bu kötü hizalamam sonucu üst tarafta pek sorun olmasa da alt tarafta sağdan dikkate değer bir kısmı çerçeve kapattı. Alttaki kısa yolları düşünün 6 adet kısa yol var bende. En sağdaki uygulama simgesinin hemen sağında çerçeve bitiyor :D Alıp uygulayacak arkadaşlar dikkat etsin bunlara. Yaptığım ölçüme göre tam hizalı yerleştirseniz de köşelerde az da olsa siyah çerçeve kapaması olacak. Ama dediğim gibi siyah çerçeveye basıldığında dokunmatiği etkilemiyor. Basabiliyorsunuz, kaydırabiliyorsunuz.

Yine olsa yine alır mıyım?

Mat ekran özelliğine bayıldım. Ben siyahı hep mat olarak sevmişimdir ve bence telefonu daha kaliteli gösteriyor. Yine bir ekran koruyucu almam gerekirse yine bir "mat" ekran koruyucu alacağımdan eminim. Bir süre bunu kullanmaya devam edeceğim belki ileride çerçevesiz veya daha ince çerçeveli ya da aşağı doğru daha büyük bir koruyucu üretirlerse almaktan çekinmem. Şimdi almam gerekirse başka marka bir mat ekran koruyucu alır denerim. Ama yine mat olur. Aldığım bu kılıfla da güzel bir uyum sağlıyor.

Parmak izi vb. sorunu yaşayan beni epey mutlu etti. Parmaktaki hissiyatı ve kayganlığı da güzel. Dış ışığın yansıması yüzünden video vb. izlerken ekranda göremediğim şeyler oluyordu. Işık örtüyordu görüntüyü. Bunda böyle bir sıkıntı yok. Ayrıca telefonun ekranında açı kalitesiz falan deniliyordu. Ki ben de böyle düşünüyordum biraz yandan bakınca görüntülerin performansı azalıyordu. O da dandik ekran koruyucu yüzündenmiş. Mat ekran koruyucu ile çok farketti(parlak ekran koruyucularda da olur mu bilemem).

Benim mat ekran koruyucu alırken en çekindiğim şeylerden biri de ekran ışığını ne kadar azaltabileceğiydi.

Aynı ortamda aynı ayarda ayna karşısında neredeyse zifiri oda karanlığında hem eski koruyucuyla hem de yeniyle bir deneme selfie fotoğrafı çektim.

Soldaki(ya da ilk yüklediğim diyeyim) eski. Sağdaki yeni olan.

Hafif bir filtre etkisi var; ancak kullanım esnasında ışığı daha çok açma isteğim de olmadı. Bu 2 fotoğrafta ışık sonuna kadar açılmıştı. Işık parlamaları filtre ile azaltıldığında renkler daha duru geliyor gözüme.

Kısacası; ekran koruyucudan memnunum. Keşke daha doğru yerleştirebilseydim ve keşke siyah çerçevesiz olsaydı(veya yarı yarıya daha ince bir siyahı olsaydı). Doğru takıldığında çerçevenin ekranı kapatma olayı da milimlerle söz edilebilir. Yanlarda 1-2 milim kadar ama altta daha fazla olur. Kalınlık da koruyacak izlenimi veriyor.

Kılıf yorumum:

Kılıf zaten yaygın olarak bilinen bir model. Kılıfın ayrıca fotoğrafını çekmedim çünkü boyut(neredeyse), ağırlık ve sertlik olarak telefonla gelen şeffaf kılıftan farkı yok. Doku olarak çok farklı doğal olarak ve daha kalite hissettiriyor. Bir de eldeki hissiyatı telefonu daha küçükmüş gibi hissettiriyor şeffaf olanına kıyafla. Arka kamera koruması ise korktuğum gibi sert değilmiş. Çok sert olursa kamerayı çizer diye korkmuştum ama yeterince yumuşak.

Genel olarak bu satıcıdan aldığım kılıf ve ekran koruyucunun telefonu koruyacağından şüphem yok. Şeffaf kılıf ve üzerindeki ekran koruyucudan sonra telefon level atladı resmen :) Kılıfın köşeleri ekran koruyucuya denk gelmiyor. Bu sayede ekran koruyucuyu köşelerden kaldırma gibi bir ihtimali yok. Aynı satıcının diğer kılıf ve ekran koruyucular için de alternatifli satışları vardı en son. İlgilenenlere öneririm.

Ugreen USB 3.1 Type-C to Micro USB Dönüştürücü Adaptör Siyah:

Stok bitmiş olduğu için link vermiyorum. Gittigidiyor üzerinden maxitekno-bilisim satıcısından aldım. (32,90 TL)

Ortadaki ufaklık aldığım ürün. Soldaki normal bir usb bellek ve sağdaki ise iki ucu erkek micro usb ve normal usb. Normal usb kısmına micro sd hafıza kartı takılıyor. Bu sağdaki ürünü kullanabilmek için bu adaptörü satın aldım. Micro usb kısmını Ugreen'deki dişi girişe takıp telefonumda da rahatça kullanabileceğim. Ayrıca Ugreen şarjda da kullanılabiliyor. Yani yarın öbür gün şarj aleti ararsam bir yerlerde illa Type-c aramayacağım. Micro usb şarj aletleri yaygın olduğu için kullanabileceğim bunu. Ugreen ise marka olarak güvenebileceğim bir marka. Şarj için ne olduğu belli olmayan markalardan uzak durun.

Kısacası bu 2 ürün'ün bana faydaları şarj aleti ararken esneklik kazandırması ve ek hafıza ihtiyacı duyduğumda ihtiyacımı giderebilmesi olacak. Ufacık ikisi de. Taşırken hiçbir şekilde fazlalık yapmaz. Şarj aletimiz de kocaman hatırlatırım :D

Ek olarak Ugreen'in Type-c(erkek) to normal usb bellek(dişi) adaptörü de var. Aynı fiyata ama daha büyük doğal olarak.

Çapraz omuz çantası:

Aldığım yer: https://www.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/cok-fonksiyonlu-fermuarli-trend-tek-omuz-capraz-heybe-askili-kaliteli-bez-canta_pdp_597988879?urvid=188392110

Telefonumuz malumunuz dev gibi. Pantolon ceplerine tam sığmıyor. Taşımak için elimdeki postacı stili omuz çantamı kullanmaya başlamıştım. Daha güvenliydi ama yine de çanta yürürken sallandığı için bir yerlere vurma riski de vardı. Yanımdan araba geçerken çarpacaktı az kalsın mesela. Çanta ne kadar korunaklı olursa olsun bu bir risk. Yine arada kullanacağm elbette ama artık sık olarak bu yeni çantayı kullanacağım.

Çantanın önünde 3 bölüm var. Biri üstteki çıtçıtlı yeri. Buraya telefonumuz çok rahat sığıyor. Telefon koymalık yer olarak düşünebiliriz. Öndeki diğer 2 bölüm ise fermuarlı bölümler. Bir de yanında bir fermuarlı bölüm var ve en büyük bölüm orası.

Telefon, kredi kartı, anahtar(En altta kullanmak daha iyi. Telefona denk gelebilir diğer yerlerde), para (ve şu sıralar dezenfektan, maske) vb. aktif kullanılan şeyler ön bölümlerde kullanılırken daha ender kullanılan şeylerse yandaki büyük bölüme konulabilir. Vücuda sarılan bir yapısı olduğu için yürürken sallanmaz. Bu yapısı sayesinde kışın ceket üstüne değil iç kısmına da takılabilir. Ayrıca spor(hafif koşu ve yürüyüş) esnasında da kullanılabilir.

Malzeme kalitesi yeterli ama daha iyisi(deri olanı) ve kötüsü de vardır. Fiyat fiyat değişiyor. Daha ucuzu da var pahalısı da. Bence pahalısına gerek yok. Nasılsa bunlar aktif kullanıla kullanıla yıpranacak zamanla ne kadar kaliteli olursa olsunlar.

Yedek aldığım ucuz ekran koruyucu:

Aldığım yer: https://www.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/poco-x3-nfc-kirilmaz-cam-temperli-ekran-koruyucu-2-alana-1-hediye_pdp_629139462

Çerçevesiz ve kamera deliksiz düz ekran koruyucu. Temperli cam. Alttaki etiketi etiketle kapatmışlar. Çıkarınca redmi note 9s/pro modelleri için diyor. Ekran ölçüleri uyduğu için bizim telefona da uyar. Tabi almayı düşünenler kamera deliği olmadığını unutmasın. Siyah çerçevesi yok.

Umarım ilgilenen arkadaşlara bir faydam olmuştur. Daha spesifik bilgi isteyen olursa özelden çekinmeden yazabilir.

• razielepic R kullanıcısına yanıt

Sadece kılıf 28.90 n11'de, bugün teslim edildi, görseldekinin aynısı, tek kılıf almak isteyen olursa diye paylaşıyorum, en uygun burası herhalde :)

https://urun.n11.com/cep-telefonu-kiliflari/xiaomi-x3-nfc-kilif-niss-silikon-P468630416

• bigOver55 kullanıcısına yanıt
    Stereo ses cızırtı yok sesin kuvvetinden
    Leptoptan fazla ses çıkıyor
    Bende konuşurken sorun yok sesi biraz kisarsin
    1. Evet bende de öyle yukarıda bahsetmeyi unutmuşum. Ahize 2. hoparlör olarak kullanıldığı için gereğinden kuvvetli olabilir.
    2. Cızırtı yok da titreme var. iPad Pro'da da vardı bu kasayı rezonans için kullanıyordu bunda da öyle olabilir. Bence hoparlör kalitesi çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Maxximum_

1. Evet bende de öyle yukarıda bahsetmeyi unutmuşum. Ahize 2. hoparlör olarak kullanıldığı için gereğinden kuvvetli olabilir.
    2. Cızırtı yok da titreme var. iPad Pro'da da vardı bu kasayı rezonans için kullanıyordu bunda da öyle olabilir. Bence hoparlör kalitesi çok iyi.

Sesi kesinlik kötü demiyorum. Sadece arkada kamera altında sanki hoparlör unutulmuş dediğiniz gibi titreme oluyor misal YouTube'dan video izlerden elim tittriyor o kötü yoksa telefondan 2 günlük duruma göre memnunum akıcı gayet iyi akşam şarjdan çıkarttım şuanda %77 de memnunum aslında 120hz de kullanıyorum.

Güncellemedim cihazi şuan 12.0.3 güncellim mi 12.0.4 nasıldır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigOver55 -- 5 Ocak 2021; 18:17:54 >

Bende kaçla geldi hatırlamıyorum ama 12.0.5'e geçirdi beni. Değişiklik açıklaması çok klasik açıklamalar (stabilite vs.) olduğundan tam neler değişti bilmek zor.

• Gerçekten pahalıya aldığını mı düşünüyorsun dostum? Ben bu telefonu 3590 TL'ye aldım ve işin daha kötü tarafı bunu alabilmek için BTC bozmak zorunda kalmıştım. Bundan daha fenası ne mi? BTC'yi bozarkenki fiyatı 114.000'lerdeyken, bugünün BTC değeri 230.000'lerde. Şükür denilen şey bu yüzden var ve etmeni bekliyorum :)

Ayrıntılı bilgilendirmen için teşekkür ediyorum hocam :)

Tamperli koruyucunun üzerine mi yapıştırdın mat olanı, yoksa sadece mat olanı mı kullanıyorsun da tamperliyi yedeğinde tutuyorsun?

Bir de bu siyah çerçeve olayı normalde tam takılabilirse ekranı kapatma söz konusu değil, değil mi? Zira ben hiç koruyucu çekmedim kendi elimle, bunun için teknik serviste bile çektirebilirim hatasız olması açısından.

Detaylı bilgilendirmen için teşekkürler dostum :) Sayende ben de siparişi verdim az evvel.

Kendime film çekme hususunda güvenmediğimden bir telefoncuya çektireceğim ama çekene de güvenmiyorum açıkçası. Umarım olabildiğince iyi yapılır.

Mat ekran koruyucu aklımda hep A4 kağıdı kıvamında kalmış ki koruyucu özelliği olduğunu bilmiyordum. Gayet güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: bigOver55

Sesi kesinlik kötü demiyorum. Sadece arkada kamera altında sanki hoparlör unutulmuş dediğiniz gibi titreme oluyor misal YouTube'dan video izlerden elim tittriyor o kötü yoksa telefondan 2 günlük duruma göre memnunum akıcı gayet iyi akşam şarjdan çıkarttım şuanda %77 de memnunum aslında 120hz de kullanıyorum.

Güncellemedim cihazi şuan 12.0.3 güncellim mi 12.0.4 nasıldır ?

Alıntıları Göster

....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 23 Mayıs 2021; 15:59:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Richard Parker

....

Alıntıları Göster

Kanka arka kapak fırladı arıyorum şuan sen öyle diyince araştırdım dinledim onu şimdi hoşuma gitmeye başladı 😁😁

sene 2000 başı liseye gidiyoruz, ERGENLİK var tabi:) . Mahellede ses uzmanı abiler, arkadaşlar var.

tweeter'lar , kayık hoparlörler ,kabinler havada uçuşuyor.

rezonans yaratacagız ki sıkışan ses gümlesin. annemin komidini çaldım, kapaklarını çıkardım başladım düzmeye. tabi annem haşladı. Rezonansın kralını yapmıştık , ama bizimkilerde bana "rezonans "yapmıştı hey gidi.

bizde ordan geliyor tabi.

Kısaca rezonans iyidir. zangır zangır titrerse daha iyidir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 5 Ocak 2021; 20:49:9 >
  • Bu arada telefonun görüntüsünü televizyona verme özelliği (casting) çalışmıyor. Nette araştırdım sadece bana has bir durum değilmiş. Bu özelliğe ihtiyacı olanların haberi olsun. Yazılım hatası var belli ki. Çalıştırmayı başarabilen varsa buraya yazabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Richard Parker

sene 2000 başı liseye gidiyoruz, ERGENLİK var tabi:) . Mahellede ses uzmanı abiler, arkadaşlar var.

tweeter'lar , kayık hoparlörler ,kabinler havada uçuşuyor.

rezonans yaratacagız ki sıkışan ses gümlesin. annemin komidini çaldım, kapaklarını çıkardım başladım düzmeye. tabi annem haşladı. Rezonansın kralını yapmıştık , ama bizimkilerde bana "rezonans "yapmıştı hey gidi.

bizde ordan geliyor tabi.

Kısaca rezonans iyidir. zangır zangır titrerse daha iyidir:)

90-2000 arası Aciko ekolayzer , efsane Pioneer 6985 ovaller ne günlerdi ... MC hammer , Snow informer , Dr. Alban, Dr Dre still D.R.E , playlist'imde dinliyorum hala. Bu arada yeni aldığım kılıfla arkadaki titreşimin hissi azaldı .

• quote:

Orijinalden alıntı: _Maxximum_

Bu arada telefonun görüntüsünü televizyona verme özelliği (casting) çalışmıyor. Nette araştırdım sadece bana has bir durum değilmiş. Bu özelliğe ihtiyacı olanların haberi olsun. Yazılım hatası var belli ki. Çalıştırmayı başarabilen varsa buraya yazabilir.

Öncelikle geliştirici seceneklerinden kablosuz ekran sertifikalari seçeneğini aktif et , sonra ayarlar - bağlantı ve paylaşım - kablosuz ekran seçeneğini aktif et, sonra alt menusunden operating channel kanalı 1 yap tekrar dene bağlanmayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawash35 -- 5 Ocak 2021; 21:38:19 >
  • sawash35 kullanıcısına yanıt

Bağlandı ama kullanılamayacak kadar yavaş. Evdeki diğer telefonlar "Yansıt (Miracast)" kısmından sorunsuz bağlanıyor ve akıcı çalışıyor. Sizin açtırdığınız WIDI sanırım. Herneyse benim için sorun teşkil etmiyor sadece çalışıyor mu diye denemek istemiştim. Ama Miracast'in çalışmaması her halukarda normal değil.

Düzeltme: Artık yansıt kısmından da kabul edilebilir bir hızda çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 5 Ocak 2021; 23:17:51 >
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.