Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    maalesef o tarz sitelerde tarayiciya nano blocker eklentisini yuklemek gerekiyor. bu alan adi engelleme bazli sistemde amac iphone, ipad, akilli tv ve root islemi yapilmamis android cihazlari bir miktar da olsa reklamdan arindirabilmek. ekstra bir guvenlik saglamasi da diger faydasi. ayrica dusuk guclu cihazlarda, mesela eski bir dizustu bilgisayariniz varsa reklam engelleme eklentileriyle cihazi yormaktansa bu isi router'a veya raspberry pi'ya yuklemek daha makul.
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    İşte benim anlayamadığım şey de aynısıydı. Uygulamanın içindeki pluginin adı samba. Güya samba ama her iki tarafa da xiaominin bir uygulaması olacak. Benim bildiğim samba bir tanedir. samba sambadır. Ama bunda olay değişik. Ben de ona kızıp başka arayışlara girmiştim.sonunda openwrt yükleyip rahat ve özgür oldum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    2,4ghz ve 5ghz ayarları (kanal ayarları güvenlik ayarları mac filtreleme gibi) yapılabiliyor mu?

Evet

• positroN P kullanıcısına yanıt
    Ok.

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Yanlisiniz var pc’de xiaomi uygulamasini kullanmadan da stock router’daki usb’ye erisebiliyorum. Hatta masaustumde kisayol olarak duruyor direk onu kullaniyorum. Ayrica Tv’mde herhangi bi xiaomi uygulamasi zaten olamaz yine onla da erisebiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DivingDeep kullanıcısına yanıt
    Bende resimdeki samba read kısmını işaretleyince diske eriştim köasörleride görüyorum ancak klasörleri açmıyor. Siz nasıl bir ayar yaptınız.

İşteyim, yaklaşık 1 yıl falan olduğu için tam hatırlamıyorum ama özel bir şey yapmamıştım. En kötü ihtimal samba yetkisi verdikten sonra pc client uygulaması ile bağlanabiliyorsanız aynı ağdayken uygulamayı açın, sol üst köşede klasör simgesi var ona tıklayın, usb dizini açılacak. Onu copy-paste ile kısayol yapın alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DivingDeep

Yanlisiniz var pc’de xiaomi uygulamasini kullanmadan da stock router’daki usb’ye erisebiliyorum. Hatta masaustumde kisayol olarak duruyor direk onu kullaniyorum. Ayrica Tv’mde herhangi bi xiaomi uygulamasi zaten olamaz yine onla da erisebiliyorum.
    Merhaba DivingDeep. Çok uzun zamandır stock rom kullanmıyorum ama şöyle hatırlıyorum;
    Bilgisayara yazılımı kurunca oluşan link kısayolundan girince normal samba gibi çalışıyordu. Ama yazılımı kurmadan aynı kısayoldaki adresi kullanınca bağlanmıyordu. Android TV box ile bağlandığımda da (Archos uygulaması ile) klasör görünüyordu ama klasörün içine giremiyordum. Şifre sorulmuyordu, sorulmadığı gibi erişim engellendi gibi mesajlar alıyordum. Birkaç yöntem denedim ve yazılar okudum ama açıkçası çok da fazla uğraşmadım. Openwrt yi duyunca onu kurdum. Zaten bir daha da stok roma ihtiyacım olmadı.
    Siz bilgisayara yazılımı kurmadan klasörlere bağlanabiliyor musunuz. Bir de bağlanmak istediğinizde şifre soruyor mu sormuyor mu yazabilir misiniz.

• hocam openwrt samba ve transmission aktifken ve wifi ile cihazlar bağlıyken ne kadar bellek kullanıyor?
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Selamlar. iOs uygulamasindan yetki verdigim cihazlar baglanabiliyor, yetkiyi kaldirdigim baglanamiyor. Herhangi bir sifre girmenize gerek yok. Laptop icin kisayolu kopyalamistim direk ordan erisiyorum. Samsung tv’mi rootladim icine samba yukledim, samba config dosyasinda user ve pass bilgilerini bos biraktim sadece dizin bilgisini girdim, tv hdd’ye sorunsuz baglaniyor. Filmlere altyazi atmak icin de laptop acmayayim diye telefonuma samba uygulamasi yukledim, direk onu kullaniyorum. Yani olabilecek pek cok cihaz baglanti yontemini denedim. Olay tamamen mi wifi uygulamasindan yetki vermekle alakali, mac id’ye falan bakiyor heralde. Gerci arkadas yetki vermis olmamis ama belki stock’ta sacma bir bug vardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DivingDeep -- 8 Mart 2019; 18:48:2 >
    Eve gidince bakıp yazarım

• DivingDeep kullanıcısına yanıt
    Senin yöntem de iyiymiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysonmezer

Eve gidince bakıp yazarım
    Kalan kaynakların durumu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 8 Mart 2019; 20:8:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CXath1

hocam openwrt samba ve transmission aktifken ve wifi ile cihazlar bağlıyken ne kadar bellek kullanıyor?
    Kalan kaynakların durumu:

• Arkadaşlar Transmission a port açmak için fikirlerinizi bekliyorum. 51413 portu için NAT yapamadım.
    Modem 192.168.1.1
    Router 192.168.2.1
    İşletim sitemim Mac OS X
    Portu nereden nereye yönlendireceğimi bilemedim. Transmission ağdaki bir IP adresini kullanıyor olsa ona yönlendireceğim ama router üzerinde çalışan bir servis olduğu için nasıl yapılır. Modeme 51413 portundan gelen TCP/UDP tüm bağlantıları 192.168.2.1 e yani router a yönlendirmeyi denedim o da olmadı. Bir fikri olan var mı. Port kapalıyken torrent indirme hızım 2mb civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 9 Mart 2019; 11:30:32 >
  • Cihaza 1tb hdd bağladım ağda direk gözüktü. Klasörlerede erişebiliyorum. Hatta kodi ile bağlanıp dizi izledim biraz. Sorun çıkmadı hiç. Nasıl oldu anlamadım. 4tb ile 8tb tekrar deniycem. Sonucu yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CXath1 -- 9 Mart 2019; 19:21:8 >
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    Bu DNS konusunda yardımcı olabilir mısınız? Nasıl kuracağımı bulurum ama DNS numarasını nereden nasıl elde edeceğim hakkında hiçbir fikrim yok ?
    Teşekkürler

• Ben cihaza padavan kurdum. Bağlantı stabil.
    Torrent (transmission) indirmede sorun yok.
    Download programı (aria2) sayfasını açınca resimdeki hatayı veriyor. Bu konuda fikri olanların yardımcı olacağını düşünüyorum.

• Kaç gün uğraştım bir "-" işareti eksik diye olmamış. Aria2 rpc server hatası resimdeki şu kodu ekleyerek gideridi. Router başlatıldıktan sonra bu kodun çalışması gerekiyor.
    aria2c --enable-rpc --rpc-listen-all

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garnet_21 -- 14 Mart 2019; 1:6:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.