Şimdi Ara

openwrt dhcp sunucuyu çalıştıramadım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar elimde kullanmadığım tplink router vardı, buna openwrt kurdum herşey güzel çalışıyor.Şimdi konumuza gelirsek ;

    evimde kullanmış olduğum router var cihazı buna lan kablosuyla bağlayıp kablosuz yayın açıyorum. Benim istediğim kablosuz olarak bağlanan kişilere kendi dhcp sunucusundan bir ip vermesini istiyorum.

    Ancak kablosuza bağlanan kişiler diğer routerin dhcp sunucusundan ip veriyor.İnternetten baktım birşeyler yaptım ama bir türlü istediğim şeyi gerçekleştiremedim.Bu konuda sizlerden yardım bekliyorum , şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir26 -- 8 Mart 2019; 20:37:20 >



  • Kullanmadığın tplink te wan portu var mı?
  • keşke hiç bulaşmasaydın. benim bildiğim şöyle. önce bir lan oluşturuyorsun wan için. sonra da bir wlan oluşturuyorsun yine lan için. bu lan ve wlan oluştururken de dhvcp ayarlarına bak her ikisi için. bir de internet için uygun ethernet portlarını seçeceksin lan ve wlan oluştururken. kısaca internet için oluşturdupun lan bağlantısında uyguın portu internet bağlantısı için ayarladın. ikinci bir lan oluşturuyorsun yine ama bunu wlan yapıyorsun ve internete çıkarıyorsun ki bunun dhcp sini açık tutarsan bunu kullanması lazum. bir de hangi bin file yükledin bilmem ama mutlak suretle güncelleştirmeleri vardır. onları da bul ve yükle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 10 Mart 2019; 1:9:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.