Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
45
Favori
62.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar özellikle transmission ve samba performansı nasıl. özellikle yüksek boyutlu torrent indirmek için ve bir nas cihazı olarak kullanabilir miyiz.
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Transmission ile sürekli indirme yapıyorum. Genelde 2mb ile indiriyor. Normalde yüksek hızda indirmesini beklerdim. Ama bu hız bana şu anda yetiyor. Bunun sebebi ise şimdilik çözemediğim bir sorun olan listening port un kapalı olması. Sanırım firewall ile ilgili. Çözdüğüm zaman buradan yazacağım.
    Samba ise mükemmel.
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Listening port dediğiniz 51413 nolu port sanırım. Denemişsinizdir muhakkak ama genelde routerdan ya da modemden port açılması gerektiği yazıyor.
    openwrt'yi zidoo medya playerda aktif olarak kullanıyorum. samba ve transmission olarak.
    yalnız torrent indirdiğim site bendeki transmission sürümünü (2.92) engellemiş. Yenisini de kuramadım.
    sizdeki routara istediğimiz sürümü kurabiliyoruz sanırım. o yüzden performansını sormuştum.
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Evet port 51413 TCP veya UDP. Açıkçası henüz denemedim. Modemden NAT yönlendirmesi yapmayı deneyip size bilgi veririm. Sanırım routerdan yapmanın faydası olmaz (bu konuda emin değilim) Sizdekinde 2.92 versionu tamamen bloklanmış mı yoksa hız sınırı mı uygulamışlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu islerden biraz uzak kaldim ama en son duyduguma gore openwrt catallanip lede olmustu. bu cihaz lede destekliyor mu? desteklese bile yine halen openwrt daha mi tercih edilesi?

    bu soruya cevap buldum. iki proje tekrar birlesmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 4 Mart 2019; 18:38:56 >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Bendeki transmission 2.94 olabilir. Eve gidince bakarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    Openwrt LEDE yi kendi içine dahil etti. Artık LEDE yok ne yazık ki. Aslında LEDE nin arayüzü daha sevimliydi. Bu sayede openwrt de kendine biraz çeki düzen vermiş oldu. Openwrt nin o soğuk arayüzü biraz düzeldi sanki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    2.92 sürümü bloklanmış. Torrent ekleyince uyarı veriyor. Bende zidoonun eski yazılımını kullanıyorum. Eski yazılımda 2.94 sürümü var ve max download hızını alabiliyorum. Ama bu seferde cihazımı güncel kullanamıyorum. Neden 2.94 den 2.92 ye dönüyorlar anlamıyorum. Cihazın içinde 2.94e ait ipk dosyalarını aradım bulamadım. Transmission kaldırıyorum cihazdan. Openwrt sıfırlayınca tekrar kurulu geliyor. Netten indiriyor desem. Sıfırlayoınca nasıl direk kurulu geliyor. Arm64 için 2.94 hatta daha eski sürümde buldum. Manuel yüklemeye çalıştım olmadı. Belkide root gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysonmezer

    Bendeki transmission 2.94 olabilir. Eve gidince bakarım.
    Baktım. Version 2.93 müş. Ancak henüz port açma işine bakamadım.
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle dediğin gibi root gerekir. Cihazın recovery partisyonunda 2.92 vardır. Hatta openwrt ile birlikte paketlenmiş olabilir. Sıfırladığında image dosyasından yüklediği için eskisi gelir. cihazı bilmediğim için bişey diyemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi olabilir.
    Peki transmission yüksek boyutlu torrent eklediğinizde erişim sorunu oluyor mu?
    Mesela ben ekledikten 2-3 sn sonra erişim gidiyor. bazen 10dk sonra bazen yarım saat ya da saatler sonra erişim sağlayabiliyorum.
    Bu tarz sıkıntılar oluyor mu?
  • konuyu okurken padavan fw daha mi iyi diye merak edenleri gordum. 1 yildir mi router 3'te padavan kullanan biri olarak diyebilirim ki kesinlikle openwrt cok daha iyi. 3g modelini alma sebebim artik eskisinin donanimsal olarak elimdeki cihazlar icin yetersiz kaliyor olmasi ve openwrt destegiydi. padavan kotu degil, xiaomi yazilimindan cok daha iyi ama openwrt'deki paket zenginligi ve esneklik yok. arayuzu pek suslu degil ama padavan kadar daginik da degil. onda genel olarak uzerinde gelen ozelliklerle yetiniyorsunuz. openwrt bombos gibi gorunse de sonradan yuklenen paketlerle cok fazla sey yapmaya olanak sagliyor. kurulumu da cok daha kolay.
  • Merhaba positroN. Konunun ilk başında OzgrTM, neden padavan değil de openwrt, merakımdan soruyorum demişti. Padavan hiç kullanmadığım için net bişey söyleyemedim. Geçenlerde iCankat padavan kurmuştu. Birlikte teamviewer ile padavan üzerinde biraz gezinti yapınca padavanı kullanmış gibi oldum. Benim kafamda şöyle bişey oluştu.(yanlışsa düzeltin) stock rom seni çok sınırlandırıyor. Zaten çince :) Padavan daha derli toplu ve cihaza göre özelleştirilip karmaşa azaltılmış. Ayrıca çok kullanıcı dostu görünüyor. Ama bunun da bir bedeli var. Seni o hazırladığı ve öngörülen çerçevenin dışına pek çıkarmıyor. Yani neredeyse stock romun bir tık üstü gibi. Bir de Padavan ın orijinine bir türlü ulaşamadım. Ulaştığım yerler de İngilizce değildi. Openwrt bunların yanında çok daha özgür görünüyor. En azından arkasında bir web sitesi var ve sürekli gelişiyor. Ancak openwrt yi konuşturmak istiyorsan biraz temel bilgi edinmen gerekiyor. Açıkçası benim temel bilgim hiç de iyi değildi. Openwrt sayesinde bişeyler öğrendim. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    gozlemlerine katiliyorum. xiaomi yazilimi da kotu degil ama elimizde daha fazlasini yapacak cihaz varken neden yapmayalim degil mi? bir de xiaomi yaziliminin nereye ne bilgi gonderdigi belli degil.

    1 yil oldugu icin net hatirlamiyorum o yuzden yanlis olabilir ama hatirladigim kadariyla padavan aslinda asus cihazlar icin asus yazilimini temel alarak yapilmis. ayni islemci diger router'larda da kullanildigi icin port edilebiliyor.

    benim kafayi taktigim konular https uzerinden dns, cake qos, reklam engelleme, guzel bir firewall ve vpn idi. uzerine bir de samba paylasimi yapmak istemistim. mi router 3'e ozel mi bilmiyorum ama padavan'a yazilim kurmak istersek usb portunu bu is icin kullanmak gerekiyordu haliyle elveda samba paylasimi. deposunda olmasa da qos icin padavan'da bir seyler kurmaya calistim ama ne yazik ki sinirli kapasitesi nedeniyle olmadi. vpn olarak padavan openvpn desteklese de bircok iss openvpn'i de engelledi. tls authentication kullanarak bunu su asamada asmak mumkun fakat yine padavan'daki openvpn surumunde desteklenmeyen bir protokol. ayrica openwrt'de openvpn ile sinirli degiliz. shadowsocks gibi diger paketler de mevcut. dnscrypt ve reklam engelleme isini pi-hole ile raspberry pi sayesinde yaptigim icin artik onlara ihtiyac duymasam da ihtiyaci olan icin guzel ozellikler diyebilirim. zaten bir router'dan baska ne beklenir bilmiyorum. terminal uzerinden oynanabilen basit oyunlar dahi yuklenebilir :)




  • bugün mi router 3g aldık. openwrt kurulum yapmadım henüz. usb portuna hdd taktım. telefondan kendi uygulaması ile diske erişiyorum. ancan pc den erişemedim. kodi ile de denedim ama ağda diski göremiyorum. samba olarakta açtım. 2 tane boş klasör görüyor sadece.
    diske ağdan nasıl erişebilirim.
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    positroN gerçekten bir routerdan beklenelerin fazlasını yapmışsın. En azından bunların yapılabildiğini düşünmek bile güzel. Bu arada bu donanıma sahip bir cihazı bu fiyata alabilmek çok iyi. İyi ki İngilizce değil. Çünkü öyle olsaydı piyasada 2 katına satılırdı. Hiç denemedim ama merak ettiğim birşey var. Bu yöntemlerle VPN ve DNS vs kullanımı pratikte bağlantı hızını bayaa bir düşürmez mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.http://miwifi.com/wap_download.html
    Bu sitedeki PC aplikasyonunu denedin mi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    mi router 3'te openvpn performansi oldukca kotuydu. normalde kendi sunucuma tam hizla baglansam da router ile deneyince 3 megabit civarinda kaliyordu. donanim farkindan dolayi bu cihazda daha hizli olacagini dusunuyorum ama henuz denemedim. turknet kullandigim icin yalnizca dns ile neredeyse giremedigim site yok. dns ve reklam engellemeden dolayi hiz problemi hic yasamadim. yalnizca bazi siteler anasayfa yerine reklama yonlendirdigi icin reklam yerine beyaz bir sayfa geliyor ama yenile deyince sak diye aciliyor.
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    Bazı sitelerde ilerleyebilmek için zaman zaman bilerek ****er uygulamasını anlık olarak kapatmak zorunda kalıyorum. Bu işi routerdan yaparsak bazı sitelerin yüzünü bile göremeyiz gibi geliyor bana. Yanlış mı düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Denedim ama olmadı hocam. Kaldırıp tekrar kurarım. Bu uygulama sanırım sadece pc den izlemek için. mi wifi uygulaması ile telden içeriğe erişip kendi uygulaması ile film izledim :)
    ancak ne pc ne de diğer cihazlar hdd yi görmedi.
    openwrt de 2,4ghz ve 5ghz ayarları (kanal ayarları güvenlik ayarları mac filtreleme gibi) yapılabiliyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.