Merhaba, Modem router gibi cihazlarda %99 RTC modülü bulunmaz. NTP ile saati bilgisini internetten çeker kullanır. Yani bir şekilde otomatik kapanma yapılabilir ama rtc olmadığı için zamanlanmış otomatik boot pek mümkün değildir. Alternatif olarak zamana bağlı wifi kapatıp açma özelliğini kullanabilirsiniz. Atıyorum akşam 11 olunca wifi kapat, sabah 7 olunca wifi aç gibi. Zamanlanmış wifi için kullanabileceğiniz yazılım; luci-app-wifischedule Ya da bir ihtimal cihazı eskiden kullanıldığı gibi direkt zaman ayarlı prize bağlayıp kullanmayı düşünebilirsiniz. Kolay gelsin. |
Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (58. sayfa)

-
-
Merhaba,
Güncelleme sonrası WiFi ile ilgili bir fikrim yok ne yazik ki. İlk defa duyuyorum bunu. Ayarlarınızla ilgili bir sorun gibi geldi ama incelemek lazım. Peki 2.4 GHz ağı tekrar enable edince sorun yaşıyor musunuz?
Güncellemeden sonra yazılımların silinmesi normal bir durum. Programlar çünkü sisteme kuruluyor, ayar dosyaları başka directory'da tutuluyor. Siz güncelleme yaparken ayar dosyalarını sakla diyorsunuz. Programları geri yüklediğinizde aynı ayar dosyalarıyla çalışmaya devam ediyorlar. Ek olarak bir de çoğu güncellemede kernel sürümü de güncellendiği için kmod bağımlığı olan paketler yeni güncellemeye ile otomatikman uyumsuz hale geliyor. Eğer bir şekilde (sysupgrade.conf dosyasını değiştirerek) programları kurulu kalmasını sağlasanız bile çalışmaz duruma gelip daha büyük problemler çıkarabilir.
Bu durumu kolaylaştırmak için çeşitli script'ler var. Güncelleme sonrası otomatik program kurulumu yaptırıyorlar. Bunun için alternatif olarak rc.local dosyasına kurulum sonrası çalıştırılacak komutları gömebilirsiniz. opkg update && opkg install <paket ismi> gibi. Bu dosya güncelleme esnasında silinmez. Mantıken, kurulum sonrası sizin istediğini koutları çalıştırıp, programları da kurması gerek. Ama daha önce denemiş değilim.
Bir de şu link faydalı olabilir:
https://forum.openwrt.org/t/how-to-keep-packages-settings-after-upgrading/38998
Kolay gelsin.
-
Cevap icin teşekkürler stock yaziliminda vardi ondan sordum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim.
Stok yazılımda pek tecrübem yok da merak ettim. Komple cihaz otomatik kapanıp-açılabiliyor mu? Yoksa sadece wifi mı kapatıp-açıyor?
-
quote:
Orijinalden alıntı: 0ldskoolRica ederim.
Stok yazılımda pek tecrübem yok da merak ettim. Komple cihaz otomatik kapanıp-açılabiliyor mu? Yoksa sadece wifi mı kapatıp-açıyor?
hocam sizin sorunuza doğrudan cevap değil ama stok yazılımda istediğiniz cihaza istediğiniz saatlerde internet ver şeklinde sınırlama yapılabiliyor.
-
Anladım. O zaman bunu firewall kuralı ile yapıyor olmalı.
Sağolun teşekkürler.
-
-
Aynen oyle çocuklar icin iyi oluyordu openwrt ben sinyal seviyesi icin yukledim kesinlikle %20 civarinda fark var ama gel gelelim stock yazilimla arasinda bahsettiğim ebeveyn kontrolü ve app uygulamasi ile cihazı kontrol etme gibi özellikler benim icin kullanisli idi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam şimdi 1 tane Mi 4A giga almıştım ben o gelince onu modem olarak kullanıp bir tane daha alıp onu da dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum da sizce dağıtıcı olarak alacağım cihazı giga değil de normal versiyonunu alsam sıkıntı olur mu? 64MB RAM pek önerilmiyor sanırım ama konuda desteklendiğinden dolayı bilemedim. Ya da dağıtıcı yerine eski modemi mi (airties air5750) kullanmalıyım?
-
-
Üstad yukarıda yazdıklarımı biraz daha detaylandırdım bir göz atarsanız sevirim. Sanırım bir yerlerde yanlış yapıyorum.
uci show komutunu girince ayarların aşağıda ki gibi çıkıyor. Sanırım yanlış birşeyler var.
sqm.eth1=queue
sqm.eth1.qdisc='cake'
sqm.eth1.script='piece_of_cake.qos'
sqm.eth1.enabled='1'
sqm.eth1.interface='wan'
sqm.eth1.upload='4700'
sqm.eth1.debug_logging='0'
sqm.eth1.verbosity='5'
sqm.eth1.linklayer='ethernet'
sqm.eth1.overhead='22'
sqm.eth1.download='96000'
-
Sqm için asıl önemli olan upload değil mi hocam ? Siz neden upload kullanmıyorsunuz acaba ? meraktan soruyorum =)
Birde teşekkür ederim ilginize hocam.
-
-
Merhaba Hocam,
Sqm menüsünden herhangi bir ayar yapmana gerek yok. zaten oluşturduğun sqmaksam ve sqmgunduz dosyaları ayar dosyaları. Herşey otomatik olarak oluyor. Saat 19 dan sonra ya da 00 dan sonra luci arayüzünden sqm kısmına girip download hızının değiştiğini görebilirsin. Bufferbloat için download ve upload hızlarını düşürüp deneyebilirsin. Bu arada @Darch ın paylaştığı yöntem çok daha pratik bi yöntem.
-
Merhaba
Konu ile alakalı başka bir başlık bulamadığım için buraya yazıyorum.
Xiaomi AIoT yönlendirici AX3600 aldım.
superonline kullanıcısıyım. WAN kullanıcı adım ve şifrem mevcut ama bir türlü Xiaomi AIoT yönlendirici AX3600 'a kurulum yapamadım.
Nasıl yardımcı olabilirsiniz.
İyi akşamlaar
-
Bende benzer durum yaşıyorum. Tecrübeli kişilerin bununla ilgili önerisi var mı?
Ben yalnızca sinyali taşımak için kullanıyorum router'ı. DHCP'yi ve diğer özellikleri kapattım. Wireless ağlarını lan'a bağladım ona yönlendiriyor sadece.
Ayrıca yan odadan 2.4ghz ile kopmalar yaşıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X