Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı! (421. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.427
Cevap
168
Favori
426.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
55 oy
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #2
Giriş
    TV+ ın android uygulaması hantal kalıyor cihazdakine göre hocam. Kendim televizyon izlemediğim için evdeki alışkanlık cihaza göre biraz. Bi ara vakit bulursam denerim belki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

metni:
    config interface 'iptv'    option proto 'dhcp'    option device 'wan.103'    option defaultroute '0'    option peerdns '0'    option delegate '0'
    config route    option interface 'iptv'    option target '100.101.104.1/32'
    config route    option interface 'iptv'    option target '85.153.240.0/20'    option gateway '100.101.104.1'
    config route    option interface 'iptv'    option target '85.153.220.0/22'    option gateway '100.101.104.1'
    config route    option interface 'iptv'    option target '176.235.0.0/20'    option gateway '100.101.104.1'
    config route    option target '176.43.0.0/24'    option gateway '100.101.104.1'    option interface 'iptv'

TV+ için statik route bu şekilde tanımlayabilirsiniz.

IPTV arayüzünün IP adresi değişse bile gateway tanımladığımız için sonradan ayar yapmanıza gerek kalmaz.

100.101.104.1 ip adresi DHCP'nin atadığı /22 subnet içinde yer alan ilk IP adresi.

Hatta ekstra bilgi olarak SOL DNS'lerini IPTV arayüzünden de route edebilirsiniz.

Alıntı

metni:
    config route    option interface 'iptv'    option target '213.74.0.1/32'    option gateway '100.101.104.1'
    config route    option interface 'iptv'    option target '213.74.1.1/32'    option gateway '100.101.104.1'

tvplus.com.tr dns çözümleyicisi olarak sadece SOL DNS'leri kullanıyorum. Özellikle kanal geçişlerinde tepki süresi çok daha kısa oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoLeRiNe -- 3 Mayıs 2026; 18:23:49 >

• WoLeRiNe kullanıcısına yanıt

Mesajınızı kaydediyorum hocam. Cevap için çok teşekkür ederim.

İlginç ben de mi tv box kendi cihazından daha tepkisel diye android uygulamasıyla kullanmaya başladım bendeki cihaz çok eski tabi o nedenle olabilir. Kablosuz kullandığım halde çok iyi çalışıyor tv+ her ne kadar pek tv izlemesem de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ben be450 kullanıcısıyım. Ta Şubat ayında alıp UART ile openwrt kurdum. UART ile mevcut ilk fw'nin yedeklerini (çeşitli mtd blokları) aldım, bu sayede Antigravity ile son sürüm fw'nin (V1_1.2.0 Build 20260205) dump'ını aldım.

Ben uğraşırım, açık bulup cihaz açılmadan openwrt atacak bir yazılım geliştiririm diyecek bi arkadaş varsa özelden dump'ı paylaşırım. Ben kodlama, programlama bilmiyorum.

Elimde yedek bi modem olmadığı ve kendim tekrar içini açma zahmetine girmek istemediğim için kendim Antigravity'nin bulduğu bi açığı detaylı test edemedim. İçini plastiğe zarar vermeden açmak gerçekten uğraştırıyor.

Hocam uartsız yükleme yöntemi gelir mi sence

AX3000T falan.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!

• alperbeta kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam,

80 Mbps civari internet bağlantınız için Mi Router 4A Gigabit halen teknik olarak gayet yeterli bir cihaz. Eğer mevcut Wi-Fi kapsama alanından ve bağlantı kalitesinden memnunsanız AX3000T gibi daha güncel bir modele geçmek internet hızınızda doğrudan bir artış sağlamayacaktır. Ancak şu durumlar varsa yükseltmek mantıklı olabilir: 1) OpenWrt üzerinde yoğun işlemci gücü isteyen servisler (SQM, VPN vb.) kullanırken mevcut cihazınızın zorlandığını hissediyorsanız ve/veya 2) evde Wi-Fi 6 destekli çok fazla cihazınız varsa ve yerel ağdaki veri transfer hızını artırmak istiyorsanız.

Özetle şu anki performans sizi rahatsız etmiyorsa bence ek masrafa hiç gerek yok, Mi 4A Gigabit ile devam. Yarın öbür gün fiber gelirse o günkü güncel cihazlardan tercih yaparsınız. Saygılar.

Sorunsuz güncellemeler :)

Eyvallah hocam sağolasın. Elimde mini pc vardı onu kullanıyordum. Fanı ses yapıyor diye çıkarmıştım aylar önce. Geçen gün cihaz bozuldu :D

Merhaba

25.12.4 e çıktınız mı

ax3000t için

genelde kaç gün bekleyip yükseltme yapıyorsunuz acaba

bozuk vb çıkarsa diye 1 gün beklemek yeterli mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba,

Bende ax3000t yok

3x Multy M1, NBG6617 ve FritzBox 4040 var.

Ben resmi sürüm duyurulmadan önce imagebuilder ile Linux altında kendim firmware derleyip güncelliyorum. Beklemeyi bırakın öncesinde geçiş yapıyorum her zaman. 2017 den beri de böyle güncelledim, şimdiye kadar hiç bir sorun ile karşılaşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoLeRiNe -- 15 Mayıs 2026; 22:39:11 >

Orijinalden alıntı: alperbeta

Eyvallah hocam sağolasın. Elimde mini pc vardı onu kullanıyordum. Fanı ses yapıyor diye çıkarmıştım aylar önce. Geçen gün cihaz bozuldu :D

Geçmiş olsun. Eski sayfalarda bir mini PC firewall anakartı paylaşılmıştı aklınızda olsun. Sıfır poşetinde (ikinci el değil), Intel J1900 4 core işlemcili ve çift gigabit ethernetli barebone bir kart. Fiyatı değişmediyse 800 TL civarıydı sarı sitede. Bir tane 12V modem adaptörü ve DDR3 RAM takıp direkt kullanabiliyorsunuz.

Muhtemelen forumda paylaşılan en fiyat/performans cihazlardan biri. Hem kendime hem de çevremde birkaç kişiye aldık, herkes memnun. Boyutu 12x12 cm ben mutfak saklama kutusuna koydum toz tutmasın diye, ısınma derdi falan da pek yok :D İşlemci biraz eski nesil ama bu fiyata iş görüyor. x86 64-bit cihaz, mis gibi. Hala stok varsa bir bakın isterseniz, sizin senaryoya mantıklı gelirse düşünebilirsiniz.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    bu ayarı yapınca SQM işlevini gerçekleştirmiyor. Hardware seçip bufferbloat testi yaptım C çıktı. Sonra hiçbir şey seçmedim yani hardwareyi de iptal ettim. Test sonucum A çıktı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    TÜRK ÖVÜN, ÇALIŞ, GÜVEN...Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. İktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti
  • 50/8 docsis kablo altyapım var. Router(xiaomi ax3000t).Bu değerlere yakın hız alıp upload tarafında SQM'yi +0 ms civarı stabil çalıştırabilen var mı acaba openwrt'de. Dl tarafı +0ms sürekli ama upload çok dengesiz bazen +3 bazen +20. Kapattım şimdilik pek bir artısını göremedim SQM'in.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bellatrix07077 -- 16 Mayıs 2026; 11:48:51 >

SQM paketleri işlemcinin içinde sıraya dizerek yönetir, Hardware Offloading ise paketleri işlemciye hiç uğratmadan kestirmeden geçirir. İşlemciye uğramayan paketi SQM göremediği için ikisi aynı anda çalışamaz. Ya sıraya sokup hız sınırlandıracaksınız (SQM) ya da serbest bırakıp en hızlı yoldan göndereceksiniz (Offloading). Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor yani.Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 16 Mayıs 2026; 15:29:15 >

xiaomi mi router ax1800 kullanıyorum.

türknet fiber internete geçtim. verilem modem wifi 6 ile internet dağıtıyor.

ben routerım ile wifi 5 olarak alıyorum. cihazın wifi 6 desteği varmış.

ben o desteği açamıyorum.

cihaza çin firmware yüklenmeliymiş. ilgili dosyayı buldum.

bir sorun olursa diye eu firmware (mevcut sürüm 3.0.4) bulamıyorum.

bana bu konularda destek olabilir misiniz?

openwrt'ye geçmek daha mı mantıklı?

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!donanımhaber forum
    miwifi router ax1800 çin romu yükleme yardım
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155366129

cihazın son durumu...

halen wifi 6 desteği gelmedi.

routerdan aldığım internet hızı 130-150mbit arası

türknet modemden 850-900mbit arası

router ile daha güçlü dağıtım yapamaz mıyım?

ne yapmam gerekiyor?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.