Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (232. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.701
Cevap
153
Favori
367.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba,

Farklı cihazlar görmek çok güzel. Konuda WRT1200AC ilk ve tek oldu sanırım. Maşallah çok güzel cihaz güle güle kullanın.

İlk sorunuza:

Evde statik IP aboneliğiniz var mı? Eğer statik IP varsa WRT1200AC üzerinde Wireguard Server kurarak dışarıdan evinize güvenli bir şekilde bağlanabilirsiniz. Bu şekilde evdeki Raspberry Pi vs tüm cihazlara aynı evdeymişsiniz gibi erişebilirsiniz.

İkinci sorunuza:

Sadece wolfssl paketlerini komutla güncellemek yerine doğrudan cihazı son sürüme (22.03.1 sürümüne) güncelleyebilirsiniz. 22.03.1 sürümü dün akşam resmi olarak duyuruldu. Dosyalar için;

https://firmware-selector.openwrt.org

https://forum.openwrt.org/t/openwrt-22-03-1-first-service-release/139424

• Bu arada ben de AX3200'ü kullanıyorum birkaç gündür. Henüz OpenWRT yüklemedim ama cihazın kendi içindeki QoS'in iyi çalışması beni şaşırttı. Bufferbloat'tan A+ alıyorum. Şimdilik OpenWRT'ye geçmeyi erteledim. dnsmasq ve zapret için istiyorum aslında ama bakalım. Bir ara keyfim gelince yükleyeceğim :)

@0ldskool

• cagataybas kullanıcısına yanıt

https://www.mi.com/global/product/mi-aiot-router-ax1800/

Supports Mesh networking

Powerful interconnection of multiple routers

max. 4 devices

bu modelde mesh var diyor. bu model ile en fazla dört cihazı birbiriyle mesh yapabilirsin diyor. geriye bir tek ağı nasıl kuracağın ve cihazın nasıl bir performans göstereceği kalıyor. ilk router'ı modeme kablo ile bağlayacak olman klasik bir ayar oluyor. modemin mesh destekliyor ise ilk ax'i modeme, ikinci ax'i ilk ax'e kablosuz bağlamak mümkün oluyor mu bilmiyorum. bence web'den mail at ve üreticiye bu soruya sorup cevap alabilirsin. ürünün wifi'si iyi görünüyor ama ayar imkanı için arayüzleri de önemli.

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Bu tür cihazlardaki stok yazılım 10 yıllık belki daha eski OpenWrt kodu aslında. Cihaz üreticileri bu kodları alıp üstüne süslü grafik arayüz, görsellik, kendilerini has ekstra özellikler vs ekleyip ağır şekilde modifiye edip ürünlerinde kullanıyorlar. Çekirdeği yine OpenWrt yani ama çoook eski. Doğan görünümlü şahin diyeyim size anlayın.

Xiaomi QoS için diğer markalardan farklı olarak fq_codel kullanıyordu sanırım. Bu sayede diğerlerine göre iyi sonuçlar almanız normal sayılır. OpenWrt'ye geçerseniz fq_codel yerine artık cake-piece of cake kullanıp daha da iyi QoS kullanabilirsiniz. Ama esas fark güvenlik bakımından olur. Xiaomi'nin stok yazılımında ne işe yaradığı/amacı belli olmayan arkada sürekli aktif bir sürü port, bağlantı ve işlem request falan var. Bunlar literatürde "phoning home" yani eve telefon etme diye geçer. Bir yerlere bağlanıp rapor gönderiyor neyi raporluyor neyi gönderiyor belli değil... Güvenip güvenmeme konusunda takdir sizin. İsterseniz kendiniz de elinizdeki cihazı netstat ile inceleyebilirsiniz tabii.

https://en.wikipedia.org/wiki/Phoning_home

https://old.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/mbcmzn/how_much_does_a_chinese_router_phone_home/

• Amazon.com'dan satın aldığım Netgear router'lardan 1 adedini bugün teslim aldım.

Ürün direkt olarak kargo poşetine konulmuş. Ne kutu ne koruyucu bir ambalaj mevcuttu.

Ürünü almayı düşünebilecek arkadaşlar için bilgi vermiş olayım. Yanında gelen adaptör maalesef 220v desteklemeyen 100v-120v bir adaptör.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!

• Turkforce T kullanıcısına yanıt

Hayda bu amazon nasıl iş yapmış öyle?? Tüh geçmiş olsun. Peki cihaz çalışıyor mu? Çalışıyor olsa bile Amazon.com ile iletişime geçip geri bildirim verin bence.

Adaptör için yapacak pek bir şey yok sanırım. İçindeki kartı incelemek lazım belki giriş katındaki büyük kondansatörü değiştirip 220v giriş uyumlu hale getirebilirsiniz. Ama standart 12v 1a adaptörse uğraştığınıza değmez.

Satıcı amazon muydu? Acaba warehouse satıcısı falan olabilir mi?

• Satıcı Amazon.com'du. Zaten o yüzden çok şaşırdım. Müşteri hizmetleri ile görüştüm.

Paketi açarken çektiğim video ve fotoğrafları mail ile gönderdim, tam ücret iadesi yaptılar.

Adaptör 12 Volt 1,5 Amper. Elimde olan Tp-Link modemin 12V 1A adaptörü ile denedim cihaz çalışıyor gibi görünüyordu ama sorun yaratmaması adına uzun süre çalıştırmadım. Uygun adaptör bulup denemek gerek.

Edit:

Bu paket MNG ile gelmişken biraz önce 2. ürün Aramex'in kendisi tarafından getirildi.

Kutu ile gelmiş fakat kutunun kenarı fena şekilde ezilmiş. Sağlam çıkar umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 13 Ekim 2022; 13:31:48 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

Evet, arayüzün Luci olduğunu görünce anladım :)

Yani doğrudur tabii ki OpenWRT kadar güvenli ve tabiri caizse "özgür" olmasını beklemiyorum ama asıl merak ettiğim acaba cihaz, bu QoS performansını gigabit internetle de sağlayabiliyor mu? Eğer sağlayabiliyorsa işte o zaman OpenWRT'ye karşı ciddi bir avantajı var diyebilirim.

İyi bari ya.. Vallahi üzüldüm çünkü görünce. Peki şimdi yurtdışına ürün iadesi nasıl olacak? Normalde iadeyi MNG ile alıyorlar ama sizin durumda gümrük falan bilemedim. Kolay gelsin...

1a adaptör iyi kötü çalıştırır ama yük altında cihaza yeterli gücü veremezse cihaz kapanıp açılır. Zorlamaya gerek yok. Adaptör konusunu en uygun şöyle yapabilirsiniz. Trendyol'da Huawei 12v 2a adaptörler satılıyor çok güzel. (sanırım ikinci el veya çıkma ama fiyatını düşününce OK) Fiyat olarak 2-3 tane alınca 100-150 TL falandı en son. Sizin adaptör zaten 1.5a verebiliyormuş bunlar da 2a veriyor daha bile iyi olur yani. Ama mesela bazı cihazlar oluyor 2.5a, 3a, 4a falan gerekiyor. Mesela RAC2V1K 2.5a istiyor. Onlara da artık ufak bir tane 12v led trafosu uyduruyorsunuz. Yoksa uygun priz tipi adaptör bulmak çok zor.

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Onu bilmiyorum maalesef hocam deneme imkanım olmadı. Ama gigabit internete hakkını vererek QoS uygulamak bayağı bir performans isteyen bir senaryo. NPU, NSS falan bile yetmez diye düşünüyorum.

Teşekkürler Hocam. Uzun zamandır Bendeydi Modem ama en sonunda Bu Şekilde kullanmaya karar verdim. OpenWRT konusunda yeniyim araştırıyorum acıkcası.Statik İp aboneliğim yok ancak soyle bir durum var.Amazon Web Service Uzerinden 1 Yıllık VPS aldım.Onun üzerine Wireguard Server Kurdum. Openwrt cihaz üzerinede Wireguard Client ile Sorunsuz olarak VPN aktif edebiliyorum. Evdeki Tüm Cihazlar VPN ile cıkıyor internete :Ancak su an sadece WRT1200ac OpenWRT 192.168.1.1 ve Amazon Web Servis VPS arasında 172 başlayan bir private ip Birbirlerini pingliyeyebiliyor. Ben OpenWRT Evdeki Cihazımın arkadasındaki Lan ağına ulasşmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?

Aslında Benim Yapım tam bu. Ancak bu arkadaş İki Openwrt cihaz ile yapmıs.Ben ise Evdeki Cihaz WRt1200ac (OpenWRT) Amazon Web Service Üzerinde Wireguard server Ubuntu. Bunu nasıl yapabilirim ? Bu Kısmı cozemedim.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!Van Tech Corneryoutube
    In this video, we are going to configure site to site VPN with Wireguard, of course it is on OpenWRT. This will enable network devices from LAN of 2 sites to communicate with each other. (by default, a device from client side's LAN can only comminicate with the server side's gateway and vice versa.) Someone is calling it "LAN to LAN VPN" but I am just following OpenWRT document to name the video. Basically, you just need to assign the Wireguard interface to LAN Firewall Zone and add the client side LAN IP range to the Wireguard server allowed IPs and vice versa. The video is focusing on the site to site routing configuration, for a detail installation guide of the Wireguard server and Wireguard client, please have a look at the below videos: - Wireguard server on OpenWRT: https://www.youtube.com/watch?v=BKdPWOXD75I - Wireguard client on OpenWRT: https://www.youtube.com/watch?v=0_zQAp3V18c On the Client side router, if you want to route only the server side LAN traffic to the tunnel and the rest of the traffic will be routed to the WAN interface, remove 0.0.0.0/0 and ::/0 from the Allowed IPs range and only left the server side's LAN IPs 192.168.1.0/24 Or, you can run the below script on your Client router: uci del_list network.wgserver.allowed_ips="0.0.0.0/0" uci del_list network.wgserver.allowed_ips="::/0" uci commit network /etc/init.d/network restart Video timeframe: 00:00 - Site to Site VPN with Wireguard introduction 02:15 - Before the site to site routing configuration 03:37 - Wireguard site to site configuration on OpenWRT / CLI 07:01 - Check and troubleshooting 09:40 - Final words 10:06 - Small tip about OS's firewall Link to the user guide: - Wireguard Server: https://openwrt.org/docs/guide-user/services/vpn/wireguard/server - Wireguard Client: hhttps://openwrt.org/docs/guide-user/services/vpn/wireguard/client - Extra Configuration: https://openwrt.org/docs/guide-user/services/vpn/wireguard/extras Check out other OpenWRT tutorials on my channel. If there is anything not clear or there is any question, feel free to leave it in the comment section and we can discuss. As always, please like, share and subscribe to the channel to support me. Thank you!
    https://www.youtube.com/watch?v=SEVb7svD3Ck

Yardımların icin teşekkürler.

Bu arada 22.03.1 Güncelleme yaptığımda Ayarlarımın silinmemesi icin ne yapamam gerekli.

• Sanırım yanlıs anlamadyısam Sysupgrade ile güncellenecek tam komutu ne olabilir ? Yapılandırmayı korur yazmıslar.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!openwrt wiki
    OpenWrt 22.03.1 - Service Release - 12 October 2022
    https://openwrt.org/releases/22.03/notes-22.03.1

Ürünün iadesini istemedi müşteri hizmetleri. Ürün sizde kalsın ücret iadesi yapıyoruz. Bu uygun mudur diye sordu. Onay verdim ve iade yapıldı.

N11'de 1,5A adaptör buldum, Trendyoldaki adaptöre de bakayım 2A olursa daha da iyi olur dediğiniz gibi.

Sonrasında bakalım cihaz sağlıklı çalışacak mı.

Diğer kutu köşesinden bayağı bir ezikti ama içinden cihaz sağlam çıktı en azından.

Evet hocam baktim simdi zte h3600 model modem takmislar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilgrimage P kullanıcısına yanıt

Anladım. Tarif ettiğiniz kurulumu ben hiç denemedim ama mantık olarak olabilir. Daha iyi bilen birisi size yardım edebilir.

Şimdi şöyle düşünelim. İki yerde iki cihaz var bir de bulut sunucuda VPN server çalışıyor. İki cihaz aynı anda VPN'e bağlı olduğu zaman onlar VPN üzerinden bir local IP alıyorlar doğru mu? 10.10.10.1 ve 10.10.10.2 olsun mesela. Siz bu IP adresleri ile aynı evdeki local ağdaymışsınız gibi cihazlar arasında bağlantı kuramıyor musunuz? Bence böyle olması lazım.

Cihazı arayüzden güncellerken size sorar, oradaki keep settings kutusu işaretliyse ayarlarınız silinmez.

veya

Komut olarak

Ayarları korur:

sysupgrade -v /tmp/openwrt-xxxxxxx-sysupgrade.bin

Ayarları sıfırlar:

sysupgrade -v -n /tmp/openwrt-xxxxxxx-sysupgrade.bin

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 13 Ekim 2022; 15:26:47 >
  • Evet ikisi haberşelşiyor Modem'e kadar ancak evdeki OpenWRT(Modem) arkasındaki Lan ağına ulasamıyor Sanal sunucudan pinglemiyor.Bakalım biraz daha araştırmam gerecek.Sanırım Firewall üzerinde kural yazmak gerekecek ama nasl araştırmam lazım sanırım biraz daha.Teşekkürler.

Vay be amazon yine yapmış kıyağını sonradanXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!  Çalışır bence dışardan çok bir zarar ziyan yok görünüyor.

• cagataybas kullanıcısına yanıt

Tamam süper. Şifrenizi aldıktan sonra istediğiniz cihazı bağlarsınız. Kendi cihazınızı çalıştırmak için gerekli 3 kalem madde var;

1) PPPoE kullanıcı adı ve şifresi = https://www.youtube.com/watch?v=tPp4Zqpl-O8

2) MAC adres klonlama = Eski cihazın WAN MAC adresini yeni cihaza klonlama

3) VLAN ID = Superonline'da default VLAN ID ile çalışıyor

• pilgrimage P kullanıcısına yanıt

Evet olabilir hocam. Muhtemelen basit bir şey ama olmayınca olmuyor işte. Biraz araştırmak lazım.

• 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.